Na szóval....
Megnéztem élőben ezt a Romet Finale bicót.
Úgy csomagolták ki a dobozból és pakoltak össze a kedvemért.
Váz: 2023 sötétzöld 52es "M"méret
Egyenletesek, szépek a varratok. Szép, klasszikus filigrán csövek. Szép a villa, a tárcsafék konzol kialakítása is igényes.
Jó minőségűnek tűnik a festése is, lakk alatti matricák. Sajnos a váz anyagára utaló adatot, egyáltalán nem tüntették fel a vázon.
Élőben sokkal szebb a váz papucs, mint a képeken. Cserélhető a váltó tartó fül, acél váz mivolta ellenére is (nem jellemző).
A láncvillánál, a középcsapágynál, a klasszikus kitámasztó helye van felhegesztve, mint a legtöbb túra bicó esetén is.
Mivel a láncvillára amúgy sem szerelhető fel kitámasztó, a hátsó fékcső miatt.
Szerintem kifejezetten jó ötlet volt a tervező részéről. Nem csúcskategóriás verseny bicó lévén, hasznos lehet a minden napokban.
A legtöbb festés sérülés, nálam az eldőlésből eredt, mikor oszlophoz, padhoz..stb támasztottam le a bicót, a városban.
Felszerelés:
Háááát....
A Shimano Tourney tárcsafékek nem nyerték el a tetszésemet. Meg sem közelítik egy Alivió V-fék erejét.
Biztos beállítás kérdése ez is, de ez így nagyon gáz! A többiről nincs mit nagyon mondani, alap cuccok.
De legalább nem noname agyak...stb. hanem minden váltás, fékezés része Shimano.
Összegzés:
"Low budget" szemléletet szem előtt tartva, szerintem a váz többet érdemel, kifejezetten adja magát fejlesztésre, alkatrészek tekintetében.
Jó kis középkategóriás, szép "adventure" bicó varázsolható belőle, bőven lehet a súlyából is faragni.
De egyébként nem tűnik egyáltalán nehéznek.
Aki szereti az acél vázakat, és nem csúcskategóriás vázat, bicót keres, jó választás lehet.
Erősen gondolkodom rajta....
Nem tűnik olyan nehéznek