az,h mi ér bele,meg mi nem,az sok dologtól függ. pl.: régen a fradinál azért használtak sokan 40-es kistányért,mert akkor nem ért bele a lánc keresztbe váltásnál a nagytányérba. ezek még 8-as ultegra-k voltak. pl.: 52-42 esetén nem igazán ér bele a lánc a nagytányérba. időfutam áttételeknél még jobban kijön. pl.: 54-50-es áttételnél már nem ér bele a lánc,és az már mind1,h 8-as,v több fokozatú sor van hátul. nálam elől 53-39 van. hátul pedig 10-es 12-25. 39-12-nél beleér a lánc a nagytányérba. 39-13-nál már nem. igazából tök mind1,mert a 39-12 megfelel az 53-16-nak. szóval nem érdemes használni ezt az áttételt. lehet variálni a láncokkal is,mert ahogy Jani is írta a 8-ashoz is lehet a 9-es láncot használni. kicsit halkabb lesz a rendszer. láttam már 10-es campa váltást,11-es láncal,és teljesen jól működött. a gazdája csendesebb rendszert szeretett volna,és így ez megvalósult. összességében elmond6ó,h pl. az én áttételemnél elég,ha már a 39-14-nél nem ér bele a lánc sehova. ez az áttétel megfelel az 53-19-nek. ha várhatóan gyorsul a tempó,akkor mehet a nagytányér. ha meg nem,akkor meg marad6 a kicsi.
Campag ajánlja is amúgy 8s rendszerekhez a C9 láncot.
Lehet, majd próbára teszem.

Sign In
Create Account

Back to top