uh baszki ez nagyon pöpec
holnap meg is mérem magam 
kezd beindulni a szekér 
mit ajánlotok vegyek egyben egy használtat vagy alkatrészenként vegyem meg és állítsam össze?
Nézzünk hierarchiát.
-stimmeljen a vázméret
-a váz azért legyen annyira jó, hogy kényelmes legyen. Szóval ne rázza ki a vesédet. Acélvázaknál ne legyen olyan, ami "dög de nyeklik".
-a kerékszettet válaszd ízlésed szerint. kivesézett, de a kényelemért válaszd az alacsonyabb felniprofilt, keresztezett fuzesmintákat, akár több húzott küllővel. "képlékenyebb" kerék függőlegesen.
-a szett álljon kézre, és ne legyen "árvagyerek". (Utóbbi kettő szerencsére csak a 8s és 9s campag első pár éve, illetve a 74 szériaszámmal kezdődő Dura Ace cuccok)
A "kézreáll" alatt értem: van, aki ki nem állhatja a campa fékváltókarokat, mások kedvelik, van, aki nem szereti a shimano fékek adagolását, mások igen, etc..
Legolcsóbb mindig egy használt bringa vétele, és ennek a "szabása" utólag. Hiába vadászgatsz össze alkatrészeket olcsón apróból, szinte kizárt, hogy olcsóbbra ki tudnád hozni, mint egy komplett bringa vásárlását. Ráadásul utóbbi azonnal használható, míg a darabokból összevásárlás akár türelemjáték és aprónézegető-játékba is átmehet (ie.: ismerek srácot, aki hónapokig építgette a sajátját, de még most sem jó minden részlet, szóval igazi dinamikusan megújuló rendszerre tett szert
)
Én vennék a helyedben egy jó állapotú használtat a méretben, ami megfelel a fő elvárásaimnak, s utána itt-ott módosítgatnék, ha szükséges.
btw, nekem eddig jó választásnak tunik mindkét kecském, egyedül az egyiknek az elejével probléma, hogy annyira pattog-merev, hogy borzadály. Végső elkeseredésemben a hülye G3as küllőzés és 31.6-os "batárkormány" duóra fogom az egészet 
Ja, még valami: amit fent leírtam, egyáltalán nem biztos, csak jelenlegi "tudásommal" így látom, szerencsére a fórumon szinte csak nálam tapasztaltabbak-rutinosabbak vannak, így ha nagyon nagy hülyeséget írok le, az ki lesz javítva
Szóval, megbízhatsz az itteni közösségben (ezt megint csak így látom.. )
Vejne módosította - 2014. július 19. - 19:30