Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Fő különbség a 65 és 66 szériák közt a plusz egy fokozat, és a középcsapágy (oktalink vs. HT2). A 9-es tartósabb lesz, hosszú távon olcsóbban fenntartható. A Veloce meg veloce, nem ultegra, szóval nagyon nem egy szinten van az ultegrával, jóval alá pozícionált szettről van szó. :)

A mirage-os moserrel nekem még az volt a problémám, hogy vízcső. No offence, de folyamatosan látni, hogy 70ezrekért hirdetnek OriaTT09 vázra Exage-zsal épített Mosereket idehaza, és valami megmagyarázhatatlan ok miatt el is viszik őket. :)

Pedig annyival jobb bicajok mennek el olyan árakon. Kónuszt azért említettem, mert meg lehet nézni az oldalukon a "korábbi termékeket", folyamatosan hozzák be a külföldön "kiselejtezett" bringákat, aztán néha igazi óriások is jönnek velük. 

http://apro.bikemag....l-l242508.html#

ez meg érdekes. A jobbos fékváltókarra tényleg ráhúzták a V2 fékváltókar-gumit. Egy igazi mekkmester legalább lereszeli a csúcsos fejét a fékváltókar-testnek, hogy jobban fölfeküdjön a gumi. :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

zsizsibazsa ezt még talán érdemes megvárni http://apro.bikemag....lo-l242497.html

• Vejne kedveli ezt

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

3-4 év ide vagy oda,igazából az számit hogy mennyit és hogyan használták.

• Vejne kedveli ezt

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

A két ktm nálam a nyerő,az,hogy a kettő közül melyiket,vagy esetleg egy harmadikat választod már a te döntésed lesz. az egyik ultegra 6500 ami 9 sebis, a másik az újabb ultegra 6600(pontosabban 6603) ami már 10 sebis.

A két bicaj között korban van kb 3-4év. Én lehet a tizest választanám,de nem én kezelem a kasszát nálatok :)

Köszönöm a választ.

Ezek szerint a 3-4 év,meg az hogy 1 sebességgel több van a gépen,40.000-et számít?(mondjuk nem tudom alunál mennyit számít ez a pár év ide vagy oda,mert az acélnál semmit)

Nem tudom hogy megéri e...

Ennyiből tudok alkudni a régebbiből (kék KTM),és plusz 40-ért hogy eladom a régi szettet is,még jobbal is felszerelhetném a gépet.

Kasszát én kezelem,de nem szeretnék a csillagos égig menni az árakkal. :)

Már azon is agyalok,hogy a cro-mo vázasból is lehet alkudni,és annak a szettjét lecserélni valami faszára.(csak hát az acél...)

Azt hiszem kb ennyit agyaltam az első országutimon is mielőtt vettem,de még így is nehézkes dönteni,hogy pár szakmabeli,és szakértő segít. :)

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Valamennyit azt mondta enged,de minimálisat.

2007-es évjáratú ultegra van rajta,de nem tudta megmondani melyik széria.

Gondolom Ti jobban képben vagytok ezzel. :)

A két ktm nálam a nyerő,az,hogy a kettő közül melyiket,vagy esetleg egy harmadikat választod már a te döntésed lesz. az egyik ultegra 6500 ami 9 sebis, a másik az újabb ultegra 6600(pontosabban 6603) ami már 10 sebis.

A két bicaj között korban van kb 3-4év. Én lehet a tizest választanám,de nem én kezelem a kasszát nálatok :)

smokk módosította - 2014. július 21. - 17:20

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Szerintem azért kérdezz rá,lehet enged az árból!

Valamennyit azt mondta enged,de minimálisat.

2007-es évjáratú ultegra van rajta,de nem tudta megmondani melyik széria.

Gondolom Ti jobban képben vagytok ezzel. :)

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

http://apro.bikemag....e-l241516.html#

de érdemes nézegetni Konusz bikes hirdetéseit. ( www.konuszbikes.hu ) ilyen kaliberu bringakat 120-125 körül szokott mérni, sokszor óriás méretekben. :)

Szétnéztem köszönöm,de a legnagyobb bringájuk is 58.

Viszont most már kezd letisztulni a kép hogy melyik is a jelenlegi esélyesek.

Az eddig is palettán lévő:

http://apro.bikemag....a-l219764.html#

Ezt mondjuk lehet megkérdezem hogy miért is 40-el drágább mint a másik,

http://apro.bikemag....00-l237497.html

Az utolsó viszont szintén campás.Erről mi a vélemény?

Melyik egyébként véleményed szerint az ár/értékben a legjobb?

Köszönöm válaszod előre is.

Üdv.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Igen!Köszönöm az ajánlást,de ennyit már nem szeretnék költeni.A KTM-ből is min egy 10-est szeretnék alkudni,és már akkor is nagyon mélyen a zsebbe nyúltam.Nem versenyre készülök,meg hát a gyerekre többet szeretnék áldozni mint a bringára. :)

Szerintem azért kérdezz rá,lehet enged az árból!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

de érdemes nézegetni Konusz bikes hirdetéseit. ( www.konuszbikes.hu ) ilyen kaliberu bringakat 120-125 körül szokott mérni, sokszor óriás méretekben. :)

• smokk kedveli ezt

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Igen!Köszönöm az ajánlást,de ennyit már nem szeretnék költeni.A KTM-ből is min egy 10-est szeretnék alkudni,és már akkor is nagyon mélyen a zsebbe nyúltam.Nem versenyre készülök,meg hát a gyerekre többet szeretnék áldozni mint a bringára. :)

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Lassan nem is veszek semmit! :D

Ezt nézted? 

http://apro.bikemag....00-l237497.html

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

cca 120 és 130 közt lehet eladni szvsz. igaz, a 6500 9sebis, oktalinkes rendszer volt, 2005ig, szoval jo 9-10 éves a bicaj.

Lassan nem is veszek semmit! :D

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

"ULTEGRA 6500! (3x10-es,váltók"

Vagy nem 6500 vagy nem 10 sebis... az 9-es rendszer volt.

Most hogy mondod,megnéztem a hátsó koszorúról a képet,és valóban 9-es csak. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
cca 120 és 130 közt lehet eladni szvsz. igaz, a 6500 9sebis, oktalinkes rendszer volt, 2005ig, szoval jo 9-10 éves a bicaj.

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Nem csak a mirázsnak. :) MINDEN 8s campának.

-Más kazettatest, más zárógyűrű

-más bowdenhúzású váltókar és váltó

-alig lehet ma már kapni hüdit a fékváltókarra

-a mirage eleve kb. sora szint, és a 8s érában nem volt a legpöpecebbül sikerült próbálkozása az olaszoknak. (egy 2002-2004 körüli 9s Mirage elég kellemes hatású mondjuk.)

A 6500-ös ultegra jobb. Meg pl. az a Moser,amit linkeltél, komplett bringaként ér kb. 80-at. Sok Moser vázat-bringát hirdetnek idehaza, de 90%ban az oriatt09 féle "vízcsövekből" épült "nehezéksúly". 

Minden esetre ekkora méretben könnyebb lesz bringát fognod, mert kevesen keresnek ekkora vázakat :) Nem lett volna bajom amúgy a 8s Mirage-os Moserrel, ha feléért hirdeti a srác. De kezeljük reálértékükön a dolgokat :)

Értem!

Köszönöm az indoklást.Akkor ezek szerint a cro-mo vázas bringa is ezek miatt esik ki csak?

A KTM mennyit ér ebben az állapotában ha tényleg rendben van rajta minden?(Ha már kettőből ketten a KTM mint legjobbra szavaztatok) :)

A Moser amúgy is 58-as vázméretű,az meg már szerintem kicsit pici lenne,ahogy a 60-as váz meg kicsit nagy volt...

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

"ULTEGRA 6500! (3x10-es,váltók"

Vagy nem 6500 vagy nem 10 sebis... az 9-es rendszer volt.

Nekem a ezek közül a ktm szimpatikus :) a corratec-ben lecserélném a sora váltást,de amúgy az sem rossz!

andersen módosította - 2014. július 21. - 09:33

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nem vagyok igazán szakértője a dolognak...Arra gondolsz,hogy a 8-as rendszere a mirázsnak egyedi,és nehézkes a javítás?Vagy a későbbi tuning nehezen lenne megoldható a bringán?

Nem csak a mirázsnak. :) MINDEN 8s campának.

-Más kazettatest, más zárógyűrű

-más bowdenhúzású váltókar és váltó

-alig lehet ma már kapni hüdit a fékváltókarra

-a mirage eleve kb. sora szint, és a 8s érában nem volt a legpöpecebbül sikerült próbálkozása az olaszoknak. (egy 2002-2004 körüli 9s Mirage elég kellemes hatású mondjuk.)

A 6500-ös ultegra jobb. Meg pl. az a Moser,amit linkeltél, komplett bringaként ér kb. 80-at. Sok Moser vázat-bringát hirdetnek idehaza, de 90%ban az oriatt09 féle "vízcsövekből" épült "nehezéksúly". 

Minden esetre ekkora méretben könnyebb lesz bringát fognod, mert kevesen keresnek ekkora vázakat :) Nem lett volna bajom amúgy a 8s Mirage-os Moserrel, ha feléért hirdeti a srác. De kezeljük reálértékükön a dolgokat :)

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

nem a campával van gond. "lonely orphan eight spd campag" , az kissé más tészta... föleg mirázsbol, ami egy kulon kategoria, negativ rrtelemben

Nem vagyok igazán szakértője a dolognak...Arra gondolsz,hogy a 8-as rendszere a mirázsnak egyedi,és nehézkes a javítás?Vagy a későbbi tuning nehezen lenne megoldható a bringán?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

@andersen: Nem, meg nincs meg, ha elkeszul felteszem a fotokat rola ide.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
nem a campával van gond. "lonely orphan eight spd campag" , az kissé más tészta... föleg mirázsbol, ami egy kulon kategoria, negativ rrtelemben