Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Valamennyit azt mondta enged,de minimálisat.

2007-es évjáratú ultegra van rajta,de nem tudta megmondani melyik széria.

Gondolom Ti jobban képben vagytok ezzel. :)

A két ktm nálam a nyerő,az,hogy a kettő közül melyiket,vagy esetleg egy harmadikat választod már a te döntésed lesz. az egyik ultegra 6500 ami 9 sebis, a másik az újabb ultegra 6600(pontosabban 6603) ami már 10 sebis.

A két bicaj között korban van kb 3-4év. Én lehet a tizest választanám,de nem én kezelem a kasszát nálatok :)

smokk módosította - 2014. július 21. - 17:20

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Szerintem azért kérdezz rá,lehet enged az árból!

Valamennyit azt mondta enged,de minimálisat.

2007-es évjáratú ultegra van rajta,de nem tudta megmondani melyik széria.

Gondolom Ti jobban képben vagytok ezzel. :)

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

http://apro.bikemag....e-l241516.html#

de érdemes nézegetni Konusz bikes hirdetéseit. ( www.konuszbikes.hu ) ilyen kaliberu bringakat 120-125 körül szokott mérni, sokszor óriás méretekben. :)

Szétnéztem köszönöm,de a legnagyobb bringájuk is 58.

Viszont most már kezd letisztulni a kép hogy melyik is a jelenlegi esélyesek.

Az eddig is palettán lévő:

http://apro.bikemag....a-l219764.html#

Ezt mondjuk lehet megkérdezem hogy miért is 40-el drágább mint a másik,

http://apro.bikemag....00-l237497.html

Az utolsó viszont szintén campás.Erről mi a vélemény?

Melyik egyébként véleményed szerint az ár/értékben a legjobb?

Köszönöm válaszod előre is.

Üdv.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Igen!Köszönöm az ajánlást,de ennyit már nem szeretnék költeni.A KTM-ből is min egy 10-est szeretnék alkudni,és már akkor is nagyon mélyen a zsebbe nyúltam.Nem versenyre készülök,meg hát a gyerekre többet szeretnék áldozni mint a bringára. :)

Szerintem azért kérdezz rá,lehet enged az árból!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

de érdemes nézegetni Konusz bikes hirdetéseit. ( www.konuszbikes.hu ) ilyen kaliberu bringakat 120-125 körül szokott mérni, sokszor óriás méretekben. :)

• smokk kedveli ezt

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Igen!Köszönöm az ajánlást,de ennyit már nem szeretnék költeni.A KTM-ből is min egy 10-est szeretnék alkudni,és már akkor is nagyon mélyen a zsebbe nyúltam.Nem versenyre készülök,meg hát a gyerekre többet szeretnék áldozni mint a bringára. :)

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Lassan nem is veszek semmit! :D

Ezt nézted? 

http://apro.bikemag....00-l237497.html

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

cca 120 és 130 közt lehet eladni szvsz. igaz, a 6500 9sebis, oktalinkes rendszer volt, 2005ig, szoval jo 9-10 éves a bicaj.

Lassan nem is veszek semmit! :D

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

"ULTEGRA 6500! (3x10-es,váltók"

Vagy nem 6500 vagy nem 10 sebis... az 9-es rendszer volt.

Most hogy mondod,megnéztem a hátsó koszorúról a képet,és valóban 9-es csak. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
cca 120 és 130 közt lehet eladni szvsz. igaz, a 6500 9sebis, oktalinkes rendszer volt, 2005ig, szoval jo 9-10 éves a bicaj.

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Nem csak a mirázsnak. :) MINDEN 8s campának.

-Más kazettatest, más zárógyűrű

-más bowdenhúzású váltókar és váltó

-alig lehet ma már kapni hüdit a fékváltókarra

-a mirage eleve kb. sora szint, és a 8s érában nem volt a legpöpecebbül sikerült próbálkozása az olaszoknak. (egy 2002-2004 körüli 9s Mirage elég kellemes hatású mondjuk.)

A 6500-ös ultegra jobb. Meg pl. az a Moser,amit linkeltél, komplett bringaként ér kb. 80-at. Sok Moser vázat-bringát hirdetnek idehaza, de 90%ban az oriatt09 féle "vízcsövekből" épült "nehezéksúly". 

Minden esetre ekkora méretben könnyebb lesz bringát fognod, mert kevesen keresnek ekkora vázakat :) Nem lett volna bajom amúgy a 8s Mirage-os Moserrel, ha feléért hirdeti a srác. De kezeljük reálértékükön a dolgokat :)

Értem!

Köszönöm az indoklást.Akkor ezek szerint a cro-mo vázas bringa is ezek miatt esik ki csak?

A KTM mennyit ér ebben az állapotában ha tényleg rendben van rajta minden?(Ha már kettőből ketten a KTM mint legjobbra szavaztatok) :)

A Moser amúgy is 58-as vázméretű,az meg már szerintem kicsit pici lenne,ahogy a 60-as váz meg kicsit nagy volt...

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

"ULTEGRA 6500! (3x10-es,váltók"

Vagy nem 6500 vagy nem 10 sebis... az 9-es rendszer volt.

Nekem a ezek közül a ktm szimpatikus :) a corratec-ben lecserélném a sora váltást,de amúgy az sem rossz!

andersen módosította - 2014. július 21. - 09:33

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nem vagyok igazán szakértője a dolognak...Arra gondolsz,hogy a 8-as rendszere a mirázsnak egyedi,és nehézkes a javítás?Vagy a későbbi tuning nehezen lenne megoldható a bringán?

Nem csak a mirázsnak. :) MINDEN 8s campának.

-Más kazettatest, más zárógyűrű

-más bowdenhúzású váltókar és váltó

-alig lehet ma már kapni hüdit a fékváltókarra

-a mirage eleve kb. sora szint, és a 8s érában nem volt a legpöpecebbül sikerült próbálkozása az olaszoknak. (egy 2002-2004 körüli 9s Mirage elég kellemes hatású mondjuk.)

A 6500-ös ultegra jobb. Meg pl. az a Moser,amit linkeltél, komplett bringaként ér kb. 80-at. Sok Moser vázat-bringát hirdetnek idehaza, de 90%ban az oriatt09 féle "vízcsövekből" épült "nehezéksúly". 

Minden esetre ekkora méretben könnyebb lesz bringát fognod, mert kevesen keresnek ekkora vázakat :) Nem lett volna bajom amúgy a 8s Mirage-os Moserrel, ha feléért hirdeti a srác. De kezeljük reálértékükön a dolgokat :)

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

nem a campával van gond. "lonely orphan eight spd campag" , az kissé más tészta... föleg mirázsbol, ami egy kulon kategoria, negativ rrtelemben

Nem vagyok igazán szakértője a dolognak...Arra gondolsz,hogy a 8-as rendszere a mirázsnak egyedi,és nehézkes a javítás?Vagy a későbbi tuning nehezen lenne megoldható a bringán?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

@andersen: Nem, meg nincs meg, ha elkeszul felteszem a fotokat rola ide.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
nem a campával van gond. "lonely orphan eight spd campag" , az kissé más tészta... föleg mirázsbol, ami egy kulon kategoria, negativ rrtelemben

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Milyen magas vagy? 59-es vázhoz illik 190nek lenni, szóval biztos szép szál a fiatalabb nemzedéke is a családnak :)

sorrendben:

1. nem rossz, bár 150-ért 65-ös ultegra nem is túl jó. Kicsit alkudoznék belőle.

2. Egy ... nagyon rossz ajánlat. 1050-es hajtókar, Sora váltókar, trekből bontott kerékszett, valami poén nyereggel, pezsgő fékekkel... "vicc" De 80-at megér.

3. Az a Merida tetszik, pezsgő105-ös bringákért ennyit szoktak elkérni, 85-90ezer ft-ot. :)

4. A campagnolo Mirage 8s szettel szerelt országútik reálértéke kb. 75-80ezer ft. Ez 150. Ráadásul vízcsővázon. A feléért elhoznám.

5. Nyolcas campagnolot nem vennék. (Igen, azt használok, de nem vennék. :) ) Az a váz se tűnik túl "csillapítónak" azokkal a csőátmérőkkel.

Az összes ajánlat közül MAGASAN a KTM. Néhány embernek az értékrendjével gondok vannak, mert az a Moser pl. vicc áron van.

Mindenképp a KTM ezek közül. :)

Köszönöm szépen válaszod,és a tanácsokat.Az F.Mosert egyébként eredetileg 80-ra hírdette meg a tulaj,legalább is azt láttam,vagy két külön bringa,csak nagyon hasonlók.

Egyébként első kérdésedre válaszolva,teljesen beletrafáltál.190cm magas vagyok. :)

Nekem is a KTM tűnik a legvonzóbbnak,de volt már egy épített 60-as cro-mo vázas országútim,és nagyon meg voltam vele elégedve.(talán egy ici picit nagy volt a váz)

A full karbon is jó árnak tűnik,de ennyiért szerintem az eddigi cikkeket,és fórumokat olvasva,4-5 év után megreccsenne a váz...Kicsit tartok ettől az olcsó karbonos témától,de ha azt mondják az itteni szakértők,hogy jó vétel lehet,megnézem jövő héten.

A campagnolóval egyébként mi a hiba?Mivel írtad hogy nem nem jó,pedig Te is azt használsz.Erre a részre még kíváncsi lennék. :)

Köszönöm előre is válaszod.

További szép estét.

Üdv.

zsibi

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!!

Valaki használ outin SQlab nyerget? Vásárlása előtt állok és érdekelne milyen a tapasztalat róla.

Ridley Noah Fast 

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Nem igazan a 11 seb miatt, bar a 18-nak nagyon fogok orulni, ha megint lesz.

A rejtett valtobovden volt az egyetlen valos ok, mivel a videokon ez nagyon latszott. (A 7900 nem tetszett igazan sosem.)

Szoval igazabol foleg esztetikai okokbol, de a fek upgrade-nek is nagyon orulok azert.

A 7800-et 2009 tavasza ota hasznaltam, fantasztikus cucc meg ma is.  Es abszolut problemamentes volt ebben az 5 evben, az alkatreszeket mosason kivul sosem tartottam karban (szetszedes, zsirozas) es ugy mukodnek mint ujkorukban.

Bocs hogy újra kérdezem, amit említettél kazettaátalakításról tudsz infót adni? Ha jól értem te is 10-es kompatibilis kerékszettre tennél 11-es kazettát. Köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Milyen magas vagy? 59-es vázhoz illik 190nek lenni, szóval biztos szép szál a fiatalabb nemzedéke is a családnak :)

sorrendben:

1. nem rossz, bár 150-ért 65-ös ultegra nem is túl jó. Kicsit alkudoznék belőle.

2. Egy ... nagyon rossz ajánlat. 1050-es hajtókar, Sora váltókar, trekből bontott kerékszett, valami poén nyereggel, pezsgő fékekkel... "vicc" De 80-at megér.

3. Az a Merida tetszik, pezsgő105-ös bringákért ennyit szoktak elkérni, 85-90ezer ft-ot. :) 

4. A campagnolo Mirage 8s szettel szerelt országútik reálértéke kb. 75-80ezer ft. Ez 150. Ráadásul vízcsővázon. A feléért elhoznám.

5. Nyolcas campagnolot nem vennék. (Igen, azt használok, de nem vennék. :) ) Az a váz se tűnik túl "csillapítónak" azokkal a csőátmérőkkel.

Az összes ajánlat közül MAGASAN a KTM. Néhány embernek az értékrendjével gondok vannak, mert az a Moser pl. vicc áron van.

Mindenképp a KTM ezek közül. :)

• zsibibazsa kedveli ezt