Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

utánajárva kicsit a dolgoknak ezek maradtak:

Campa Khamsin G3 asymmetric,vagy esetleg a tavalyi G3, pénzbe kb ugyanannyiba jönne ki a kettő, 45000ft

Fulcrum racing 7 2014,ez is kb 45.

miche race 707, 45

és olcsóból a tutti által ajánlott fulcrum racing sport ami kb 33.

nehéz a döntés .. :D

• Vejne likes this

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

pl merida tesztprogram---bikefun.hu

Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Mondjátok, van Budapesten olyan bolt, ahol ki is lehet próbálni vásárlási kötelezettség nélkül egy relative komolyabb outit? Jó 15-20 éve azért vettem MTB-t (akkor egy Cheyenne-t), mert féltem, hogy az outi nem bírná el a 110-115 kilómat. Négy éve, mikor bringát kerestem, volt olyan lehetőség valamelyik, Budapesttől nem túl távoli üzletben, hogy némi letéti összeg otthagyását követően el lehetett menni egy körre a kifejezetten e célra szánt bringákkal - ezért merem megkérdezni, bármekkora hülyeségnek tűnik az ötlet. :) Ma már a derekam miatt nem tudnék hosszú távon ilyet használni, de...

pl merida tesztprogram---bikefun.hu

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Mondjátok, van Budapesten olyan bolt, ahol ki is lehet próbálni vásárlási kötelezettség nélkül egy relative komolyabb outit? Jó 15-20 éve azért vettem MTB-t (akkor egy Cheyenne-t), mert féltem, hogy az outi nem bírná el a 110-115 kilómat. Négy éve, mikor bringát kerestem, volt olyan lehetőség valamelyik, Budapesttől nem túl távoli üzletben, hogy némi letéti összeg otthagyását követően el lehetett menni egy körre a kifejezetten e célra szánt bringákkal - ezért merem megkérdezni, bármekkora hülyeségnek tűnik az ötlet. :) Ma már a derekam miatt nem tudnék hosszú távon ilyet használni, de...

Jó ötlet. de csak mm pontos nyereg, stucni és egyéb beállításokkal érdemes

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

2013as Mavic Aksium-om van, tavaly ezzel nyomtam végig a Super Randonneur sorozatot, a 3-4-600km-en nyeregcső-csomagtartó táskával, megpakolva, sosem kellett centírozni.

:) Az szép teljesítmény. Haver használtan vette a sajátját, én is csodálkoztam, hogy mennyire problémái voltak vele, mert arra számolt ő is, hogy kb. sosem kell majd hozzányúlni. Nem ez lett. >teszem hozzá, legalább eredeti állapotában vette a kereket, mert egy másik ismerősöm volt olyan szerencsétlen, hogy vett egy racing7-es hátsó kereket, amiben 3 küllőt cserélt az előző gazdája, de gány módon egyrészt fekete küllők helyett ezüsttel pótolt, másrészt a küllőhosszt is el...tolta, és nem lehetett normálisan centrírozni a kereket.. nagyon profi megoldás-.. -.-' )

Amúgy nem vagyok meglepve, hogy a campag "kukázta" a G3 küllőzést az első keréken. Nem tudom, hogy normális-e, ha pattogósnak érzem a bicaj elejét, igaz, az összehasonlítási alap meg a másik véglet (3kereszt, sok küllő, acélváz-villa). De nem tartom kényelmesnek a 3G küllőzést elöl. 

Donciccio által linkelt váz nagyon szép, de a Lótuszból (Loto) miért kell Lottót csinálni? :D >főleg, hogy néhány évjáraton végig ki van írva a "fior di loto", és a feliratban is el van rejtve egy virág, nem tudom, ki gondolhat a lottóra a név után..)

Egyébként a hátsó váltó rugófeszességét állító csavar lazításának van valami hátránya, azon kívül, hogy "ficánkolhat" kicsit a váltókanál, és nagyobb eséllyel sóz oda a lánc a láncvillának? Mert kilazítva annyival szebb-jobb-könnyedebb a váltásérzés, hogy eszembe nem jutna visszaállítani a maximális feszítést..

Edited by Vejne, 2014. July 12. - 18:33.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

ez mintha olyan lenne mint a régi 7-es.

Én is ezt gyanítom,egyébként küllőszámra/elosztásra és súlyra is az.. Ahogy nézem ezt rakják sok gyári bringára alapból,pl merida scultura comp,vagy bianchi néhány modelljére,de láttam más bicón is. Valószínűleg ezért van átnevezve,és ezért nincs a fulcrum weboldalán. Gondolom tuttibringájéknál is úgy van,hogy valaki nem az alap kerékszettel rendelte a bicóját...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

http://apro.bikemag....az-l240949.html méretben jó lenne nekem. :)

• Vejne likes this

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces. 

2013as Mavic Aksium-om van, tavaly ezzel nyomtam végig a Super Randonneur sorozatot, a 3-4-600km-en nyeregcső-csomagtartó táskával, megpakolva, sosem kellett centírozni.

• Vejne likes this

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

Beszéltem velük,álítólag mindegy,hogy 18/24 vagy 20/27 küllő ehhez a súlyhoz még. viszont ajánlottak egy ilyet ,hogy fulcrum racing sport,erről hallottatok?nincs fenn az oldalon,de igen jó áron van.

• smokk likes this

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Erről szvsz jó ötlet lenne megkérdezni akár őket is.  persze akár azt is, hogy 40-45 körül mit tudnának még ajánlani, mert sokszor van, hogy bontott kincsek vannak elrejtve.

Nekem 2010-es Khamszín van, szerintem lazán bevállalnék velük akár egy weight vestes tekerést is a macskaköves utakon.. Legalább kevéssé pattognék el. :D

A régi évjáratú khamszinok eléggé strapabíró hírnévnek örvendnek idehaza és keleti szomszédainknál is, ellenben az újakról még kevés a feedback. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces. 

Legjobb (jajj, én is mindig romantikázok) persze ilyen felhasználásra a 32-32 3X3X DB-DB küllők valami strapabíró felnin és kb. Ultegra szintű aggyal.. <3

Beszéltem velük,álítólag mindegy,hogy 18/24 vagy 20/27 küllő ehhez a súlyhoz még. viszont ajánlottak egy ilyet ,hogy fulcrum racing sport,erről hallottatok?nincs fenn az oldalon,de igen jó áron van.

Edited by smokk, 2014. July 11. - 16:02.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

elnézést..18/24 küllő,de tasláltam tavalyit is 20/27 küllő párosítással. kérdés melyik lenne jobb...

Erről szvsz jó ötlet lenne megkérdezni akár őket is.  persze akár azt is, hogy 40-45 körül mit tudnának még ajánlani, mert sokszor van, hogy bontott kincsek vannak elrejtve.

Nekem 2010-es Khamszín van, szerintem lazán bevállalnék velük akár egy weight vestes tekerést is a macskaköves utakon.. Legalább kevéssé pattognék el. :D 

A régi évjáratú khamszinok eléggé strapabíró hírnévnek örvendnek idehaza és keleti szomszédainknál is, ellenben az újakról még kevés a feedback. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces. 

Legjobb (jajj, én is mindig romantikázok) persze ilyen felhasználásra a 32-32 3X3X DB-DB küllők valami strapabíró felnin és kb. Ultegra szintű aggyal.. <3

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Nem kevés ez a 18/20 küllő az én 85 kilómhoz? a régebbi khamsin 20/27 küllős az már jó lenne,de azt nem találok sehol..

elnézést..18/24 küllő,de tasláltam tavalyit is 20/27 küllő párosítással. kérdés melyik lenne jobb...

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

De gondolom abból nincs shimano rotoros,vagy tévedek? 

update: Most látom,hogy van shimano rotorral..

Nem kevés ez a 18/20 küllő az én 85 kilómhoz? a régebbi khamsin 20/27 küllős az már jó lenne,de azt nem találok sehol..

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Khamszin? Nekem még nem kellett a 3G-hez sem hozzányúlni, bírja a strapát. Ha csak az kell, hogy átmenj vele árkon-bokron-féltéglán és fekvőrendőrön, akkor teljesen korrekt. Ha mérlegre is tennéd, vagy éjszaka szeretnél észrevétlen hazagurulni a kocsmából, akkor sajnos felejtős.

De gondolom abból nincs shimano rotoros,vagy tévedek? 

update: Most látom,hogy van shimano rotorral..

Edited by smokk, 2014. July 11. - 10:07.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok!

Edzésre,túrázgatásra,ilyesmikre kellene egy kerékszett. max 40 ezret költenék rá.Van valami tippetek?

Eddig ezeket néztem ki:

Olcsóbbak:

Miche excite,Ambrosio Varo,Shimano WH-R501,

Drágábban,bár ezek már erősen feszegetik a költségvetést..csak akkor venném ha sokkal jobban megéri a felsorolt olcsóbbaknál..

FSA vision team 25,Fulcrum racing 7 és 7 cx,miche race 707

Khamszin? Nekem még nem kellett a 3G-hez sem hozzányúlni, bírja a strapát. Ha csak az kell, hogy átmenj vele árkon-bokron-féltéglán és fekvőrendőrön, akkor teljesen korrekt. Ha mérlegre is tennéd, vagy éjszaka szeretnél észrevétlen hazagurulni a kocsmából, akkor sajnos felejtős.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

nekem az R 501 nagyon nem jött be(törött rotor,kónusz),fulcrum 7- ben nem rég cseréltem csapágyakat(skf) de már "kotyognak" lehet hogy megprobálkozok sikló csapágyakkal :D

én kerekek/agyak közt csak egyben csalódtam: a shimano 10-es 105-öse (FH-5600) illetve a kazettatest kb 1-2 ezer km után már lötyögött

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

nekem az R 501 nagyon nem jött be(törött rotor,kónusz),fulcrum 7- ben nem rég cseréltem csapágyakat(skf) de már "kotyognak" lehet hogy megprobálkozok sikló csapágyakkal :D

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Sziasztok!

Edzésre,túrázgatásra,ilyesmikre kellene egy kerékszett. max 40 ezret költenék rá.Van valami tippetek?

Eddig ezeket néztem ki:

Olcsóbbak:

Miche excite,Ambrosio Varo,Shimano WH-R501,

Drágábban,bár ezek már erősen feszegetik a költségvetést..csak akkor venném ha sokkal jobban megéri a felsorolt olcsóbbaknál..

FSA vision team 25,Fulcrum racing 7 és 7 cx,miche race 707

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Az a rugó cserélhető, ha elgyengülne, már keresgéltem ilyesmit, és kapható. Te is legkissebb-legkissebb fogaskereken tárolod a bicajt, mint én, úgyhogy annak a rugónak nagy baja nem lesz sokáig. :)

viszont kipróbáltam ma szándékosan egy hosszabb körön a csavar pár fordulattal való kitekerését. Mintha új hátsó váltóm és váltókarom lett volna...

Sokkal kisebb erőfeszítéssel váltottam a nagyobb lánckerekek felé, sokkal simábban futott át a nagyobb lánckerék felé a lánc, s egyáltalán nem volt "térdenrúgós-csattogós" érzése a váltásnak.

Donciccionak köszönet a tippért ismételten. Jellemző módon már hónapokkal ezelőtt felhívta rá a figyelmem, de én hülye csak most ejtettem meg a 4!! másodperces műveletet. Szerintem így még tovább nyújtható a rugó élettartama, ugyebár kisebb ellenállás ellen kell dolgoznia a váltókarnak...

bicajozás után megálltam pózolni egy kirakatüvegben, ott persze nagy-2. lánckerék kombón volt a rendszer, csak, hogy amatőrnek tűnjek :D

Edited by Vejne, 2014. July 10. - 12:31.

• donciccio likes this