Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Üdv!

Meggyűlt a bajom egy sora féktesttel. Felszerelem,nyomaték kulcsal meghúzom a gyári ajánlás szerint,de nem tudom beállítani mert állandóan elfordul az egyik irányba,amerre a bowdenház nyomja,és az egyik pofa mindig odafeszül a felnihez..találkozott valaki már ilyennel?

Ndee

Ndee

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

SEGÍTSÉG!

Sziasztok, nagy problémám van, van nekem egy szeretett bringám, amit sajna egy évig nem tudtam használni, de mikor most előszedtem a közösségi tárolóból rá kellet jönnöm, hogy egy ismeretlen jóakaróm hazavágta az első kerekemet. Azaz valahogy szét feszegettte, deformálta.

Nos ez egy Gipiemme phantom kerék (http://www.gipiemme....s/78-phatm.aspx), amit nagyon szeretk, nagyon strapabíró...

Tud valai esetleg egy kerék gurut, aki tán rendbe tudá szedni--szét és össze fűzés egyengetés....

Előre is köszi.

Ja nem találtam jobb topikot, mert a keréképítés tele van mutival.

"...és mondá az úr: Aki horgászorsót gyárt, ne próbálkozzon mással..." :D

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Kipróbáltam a duplán bandázsolt kormánnyal közlekedést. Nem igazán jött be, valószínűleg ugyanazért, amiért a túl puha nyergeket is kerüljük. 

Én 2mm vastag, fehér, közepes keménységű habfóliát használok a bandázs alatt a kritikus helyeken. olyan mint amit csomagolásnál használnak.... Jó erősen tekerem rá a bandázst,és nagyon szeretem így.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
utsimitas hatezerötszazert by tuttibringa... 220tpi vittoria diamante pro köpenyek 24mm szelessegben...

egyebkent gumitomiteses prestaadapterrel mekkora nyomast lehet biztositani kb?? 120 psi esetleg menne vele?

nyeregcsocsavart kb milyen aron kapni boltban? már megint overtorque-osat játszottam, csak most nem egy muanyag bilinccsel...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.285 hozzászólás

Kipróbáltam a duplán bandázsolt kormánnyal közlekedést. Nem igazán jött be, valószínűleg ugyanazért, amiért a túl puha nyergeket is kerüljük. 

nyomta a s.gged?  :blink:

• donciccio, Vejne és smokk kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Beszélgettem velük,tehát ugyanaz mint a tavalyi racing 7,csak jóval olcsóbban,mivel ezek gyári bicajokról OEM kerekek. Tehát valószínű egyenlőre maradok ennél a racing sport szettnél,aztán a későbbiekben inkább felsőbb kategóriában nézelődök fulcrum 5 től felfelé..

remek vétel akkor annyiért. Sokszor morfondírozok amúgy, hogy a külföldi webshopokban miért olyan drága a Campag-Fulcrum kínálat, mert itthon azért az utóbbi hajtókarjai-kerékszettjei, illetve Campag szettjei-kerekei sokszor jobb árakon mennek, mint külföldiában. De ez így van jól, egyszer örüljön már a magyar is.

Közben persze bánkódom, mert olyan gyönyörű San Marco Rolls nyerget hirdetnek debrecenben, hogy ihaj, hat db mátyiért. Szép aranyos színű sínnel, fekete bőr.. :D

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Szerintem ez a régebbi, még 2:1 -es 20/24 küllős hetes fulcrum,csak átmatricázva. igazad van,megéri ennyiért,viszont az a fránya g3 küllőzés csábít :D

Beszélgettem velük,tehát ugyanaz mint a tavalyi racing 7,csak jóval olcsóbban,mivel ezek gyári bicajokról OEM kerekek. Tehát valószínű egyenlőre maradok ennél a racing sport szettnél,aztán a későbbiekben inkább felsőbb kategóriában nézelődök fulcrum 5 től felfelé..

• Vejne kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

A mostani Giro sisakom valamiért vonzza a darazsakat. Nincs / nem volt hozzá bogárháló. Lehet ilyet külön vásárolni? Installálható az bármilyen sisakhoz?

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Érdeklődj a Racing sportról szerintem. Hátha valami "kevert darab", bár szerintem R7-tel lehet egy szinten, akkor meg bőven megéri. Pár bringa gyári kereke is amúgy, valami Sorás Moserben meg Wilierben találkoztam már vele.

Szerintem ez a régebbi, még 2:1 -es 20/24 küllős hetes fulcrum,csak átmatricázva. igazad van,megéri ennyiért,viszont az a fránya g3 küllőzés csábít :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

utánajárva kicsit a dolgoknak ezek maradtak:

Campa Khamsin G3 asymmetric,vagy esetleg a tavalyi G3, pénzbe kb ugyanannyiba jönne ki a kettő, 45000ft

Fulcrum racing 7 2014,ez is kb 45.

miche race 707, 45

és olcsóból a tutti által ajánlott fulcrum racing sport ami kb 33.

nehéz a döntés .. :D

Érdeklődj a Racing sportról szerintem. Hátha valami "kevert darab", bár szerintem R7-tel lehet egy szinten, akkor meg bőven megéri. Pár bringa gyári kereke is amúgy, valami Sorás Moserben meg Wilierben találkoztam már vele.

• smokk kedveli ezt

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

utánajárva kicsit a dolgoknak ezek maradtak:

Campa Khamsin G3 asymmetric,vagy esetleg a tavalyi G3, pénzbe kb ugyanannyiba jönne ki a kettő, 45000ft

Fulcrum racing 7 2014,ez is kb 45.

miche race 707, 45

és olcsóból a tutti által ajánlott fulcrum racing sport ami kb 33.

nehéz a döntés .. :D

• Vejne kedveli ezt

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

pl merida tesztprogram---bikefun.hu

Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Mondjátok, van Budapesten olyan bolt, ahol ki is lehet próbálni vásárlási kötelezettség nélkül egy relative komolyabb outit? Jó 15-20 éve azért vettem MTB-t (akkor egy Cheyenne-t), mert féltem, hogy az outi nem bírná el a 110-115 kilómat. Négy éve, mikor bringát kerestem, volt olyan lehetőség valamelyik, Budapesttől nem túl távoli üzletben, hogy némi letéti összeg otthagyását követően el lehetett menni egy körre a kifejezetten e célra szánt bringákkal - ezért merem megkérdezni, bármekkora hülyeségnek tűnik az ötlet. :) Ma már a derekam miatt nem tudnék hosszú távon ilyet használni, de...

pl merida tesztprogram---bikefun.hu

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Mondjátok, van Budapesten olyan bolt, ahol ki is lehet próbálni vásárlási kötelezettség nélkül egy relative komolyabb outit? Jó 15-20 éve azért vettem MTB-t (akkor egy Cheyenne-t), mert féltem, hogy az outi nem bírná el a 110-115 kilómat. Négy éve, mikor bringát kerestem, volt olyan lehetőség valamelyik, Budapesttől nem túl távoli üzletben, hogy némi letéti összeg otthagyását követően el lehetett menni egy körre a kifejezetten e célra szánt bringákkal - ezért merem megkérdezni, bármekkora hülyeségnek tűnik az ötlet. :) Ma már a derekam miatt nem tudnék hosszú távon ilyet használni, de...

Jó ötlet. de csak mm pontos nyereg, stucni és egyéb beállításokkal érdemes

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

2013as Mavic Aksium-om van, tavaly ezzel nyomtam végig a Super Randonneur sorozatot, a 3-4-600km-en nyeregcső-csomagtartó táskával, megpakolva, sosem kellett centírozni.

:) Az szép teljesítmény. Haver használtan vette a sajátját, én is csodálkoztam, hogy mennyire problémái voltak vele, mert arra számolt ő is, hogy kb. sosem kell majd hozzányúlni. Nem ez lett. >teszem hozzá, legalább eredeti állapotában vette a kereket, mert egy másik ismerősöm volt olyan szerencsétlen, hogy vett egy racing7-es hátsó kereket, amiben 3 küllőt cserélt az előző gazdája, de gány módon egyrészt fekete küllők helyett ezüsttel pótolt, másrészt a küllőhosszt is el...tolta, és nem lehetett normálisan centrírozni a kereket.. nagyon profi megoldás-.. -.-' )

Amúgy nem vagyok meglepve, hogy a campag "kukázta" a G3 küllőzést az első keréken. Nem tudom, hogy normális-e, ha pattogósnak érzem a bicaj elejét, igaz, az összehasonlítási alap meg a másik véglet (3kereszt, sok küllő, acélváz-villa). De nem tartom kényelmesnek a 3G küllőzést elöl. 

Donciccio által linkelt váz nagyon szép, de a Lótuszból (Loto) miért kell Lottót csinálni? :D >főleg, hogy néhány évjáraton végig ki van írva a "fior di loto", és a feliratban is el van rejtve egy virág, nem tudom, ki gondolhat a lottóra a név után..)

Egyébként a hátsó váltó rugófeszességét állító csavar lazításának van valami hátránya, azon kívül, hogy "ficánkolhat" kicsit a váltókanál, és nagyobb eséllyel sóz oda a lánc a láncvillának? Mert kilazítva annyival szebb-jobb-könnyedebb a váltásérzés, hogy eszembe nem jutna visszaállítani a maximális feszítést..

Vejne módosította - 2014. július 12. - 18:33

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

ez mintha olyan lenne mint a régi 7-es.

ez mintha olyan lenne mint a régi 7-es.

Én is ezt gyanítom,egyébként küllőszámra/elosztásra és súlyra is az.. Ahogy nézem ezt rakják sok gyári bringára alapból,pl merida scultura comp,vagy bianchi néhány modelljére,de láttam más bicón is. Valószínűleg ezért van átnevezve,és ezért nincs a fulcrum weboldalán. Gondolom tuttibringájéknál is úgy van,hogy valaki nem az alap kerékszettel rendelte a bicóját...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

http://apro.bikemag....az-l240949.html méretben jó lenne nekem. :)

• Vejne kedveli ezt

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces. 

2013as Mavic Aksium-om van, tavaly ezzel nyomtam végig a Super Randonneur sorozatot, a 3-4-600km-en nyeregcső-csomagtartó táskával, megpakolva, sosem kellett centírozni.

• Vejne kedveli ezt