2013as Mavic Aksium-om van, tavaly ezzel nyomtam végig a Super Randonneur sorozatot, a 3-4-600km-en nyeregcső-csomagtartó táskával, megpakolva, sosem kellett centírozni.
Az szép teljesítmény. Haver használtan vette a sajátját, én is csodálkoztam, hogy mennyire problémái voltak vele, mert arra számolt ő is, hogy kb. sosem kell majd hozzányúlni. Nem ez lett. >teszem hozzá, legalább eredeti állapotában vette a kereket, mert egy másik ismerősöm volt olyan szerencsétlen, hogy vett egy racing7-es hátsó kereket, amiben 3 küllőt cserélt az előző gazdája, de gány módon egyrészt fekete küllők helyett ezüsttel pótolt, másrészt a küllőhosszt is el...tolta, és nem lehetett normálisan centrírozni a kereket.. nagyon profi megoldás-.. -.-' )
Amúgy nem vagyok meglepve, hogy a campag "kukázta" a G3 küllőzést az első keréken. Nem tudom, hogy normális-e, ha pattogósnak érzem a bicaj elejét, igaz, az összehasonlítási alap meg a másik véglet (3kereszt, sok küllő, acélváz-villa). De nem tartom kényelmesnek a 3G küllőzést elöl.
Donciccio által linkelt váz nagyon szép, de a Lótuszból (Loto) miért kell Lottót csinálni?
>főleg, hogy néhány évjáraton végig ki van írva a "fior di loto", és a feliratban is el van rejtve egy virág, nem tudom, ki gondolhat a lottóra a név után..)
Egyébként a hátsó váltó rugófeszességét állító csavar lazításának van valami hátránya, azon kívül, hogy "ficánkolhat" kicsit a váltókanál, és nagyobb eséllyel sóz oda a lánc a láncvillának? Mert kilazítva annyival szebb-jobb-könnyedebb a váltásérzés, hogy eszembe nem jutna visszaállítani a maximális feszítést..
Edited by Vejne, 2014. July 12. - 18:33.