Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Beszéltem velük,álítólag mindegy,hogy 18/24 vagy 20/27 küllő ehhez a súlyhoz még. viszont ajánlottak egy ilyet ,hogy fulcrum racing sport,erről hallottatok?nincs fenn az oldalon,de igen jó áron van.

ez mintha olyan lenne mint a régi 7-es.

• smokk kedveli ezt

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Erről szvsz jó ötlet lenne megkérdezni akár őket is.  persze akár azt is, hogy 40-45 körül mit tudnának még ajánlani, mert sokszor van, hogy bontott kincsek vannak elrejtve.

Nekem 2010-es Khamszín van, szerintem lazán bevállalnék velük akár egy weight vestes tekerést is a macskaköves utakon.. Legalább kevéssé pattognék el. :D

A régi évjáratú khamszinok eléggé strapabíró hírnévnek örvendnek idehaza és keleti szomszédainknál is, ellenben az újakról még kevés a feedback. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces. 

Legjobb (jajj, én is mindig romantikázok) persze ilyen felhasználásra a 32-32 3X3X DB-DB küllők valami strapabíró felnin és kb. Ultegra szintű aggyal.. <3

Beszéltem velük,álítólag mindegy,hogy 18/24 vagy 20/27 küllő ehhez a súlyhoz még. viszont ajánlottak egy ilyet ,hogy fulcrum racing sport,erről hallottatok?nincs fenn az oldalon,de igen jó áron van.

smokk módosította - 2014. július 11. - 16:02

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

elnézést..18/24 küllő,de tasláltam tavalyit is 20/27 küllő párosítással. kérdés melyik lenne jobb...

Erről szvsz jó ötlet lenne megkérdezni akár őket is.  persze akár azt is, hogy 40-45 körül mit tudnának még ajánlani, mert sokszor van, hogy bontott kincsek vannak elrejtve.

Nekem 2010-es Khamszín van, szerintem lazán bevállalnék velük akár egy weight vestes tekerést is a macskaköves utakon.. Legalább kevéssé pattognék el. :D 

A régi évjáratú khamszinok eléggé strapabíró hírnévnek örvendnek idehaza és keleti szomszédainknál is, ellenben az újakról még kevés a feedback. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces. 

Legjobb (jajj, én is mindig romantikázok) persze ilyen felhasználásra a 32-32 3X3X DB-DB küllők valami strapabíró felnin és kb. Ultegra szintű aggyal.. <3

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Nem kevés ez a 18/20 küllő az én 85 kilómhoz? a régebbi khamsin 20/27 küllős az már jó lenne,de azt nem találok sehol..

elnézést..18/24 küllő,de tasláltam tavalyit is 20/27 küllő párosítással. kérdés melyik lenne jobb...

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

De gondolom abból nincs shimano rotoros,vagy tévedek? 

update: Most látom,hogy van shimano rotorral..

Nem kevés ez a 18/20 küllő az én 85 kilómhoz? a régebbi khamsin 20/27 küllős az már jó lenne,de azt nem találok sehol..

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Khamszin? Nekem még nem kellett a 3G-hez sem hozzányúlni, bírja a strapát. Ha csak az kell, hogy átmenj vele árkon-bokron-féltéglán és fekvőrendőrön, akkor teljesen korrekt. Ha mérlegre is tennéd, vagy éjszaka szeretnél észrevétlen hazagurulni a kocsmából, akkor sajnos felejtős.

De gondolom abból nincs shimano rotoros,vagy tévedek? 

update: Most látom,hogy van shimano rotorral..

smokk módosította - 2014. július 11. - 10:07

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Edzésre,túrázgatásra,ilyesmikre kellene egy kerékszett. max 40 ezret költenék rá.Van valami tippetek?

Eddig ezeket néztem ki:

Olcsóbbak:

Miche excite,Ambrosio Varo,Shimano WH-R501,

Drágábban,bár ezek már erősen feszegetik a költségvetést..csak akkor venném ha sokkal jobban megéri a felsorolt olcsóbbaknál..

FSA vision team 25,Fulcrum racing 7 és 7 cx,miche race 707

Khamszin? Nekem még nem kellett a 3G-hez sem hozzányúlni, bírja a strapát. Ha csak az kell, hogy átmenj vele árkon-bokron-féltéglán és fekvőrendőrön, akkor teljesen korrekt. Ha mérlegre is tennéd, vagy éjszaka szeretnél észrevétlen hazagurulni a kocsmából, akkor sajnos felejtős.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

nekem az R 501 nagyon nem jött be(törött rotor,kónusz),fulcrum 7- ben nem rég cseréltem csapágyakat(skf) de már "kotyognak" lehet hogy megprobálkozok sikló csapágyakkal :D

én kerekek/agyak közt csak egyben csalódtam: a shimano 10-es 105-öse (FH-5600) illetve a kazettatest kb 1-2 ezer km után már lötyögött

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

nekem az R 501 nagyon nem jött be(törött rotor,kónusz),fulcrum 7- ben nem rég cseréltem csapágyakat(skf) de már "kotyognak" lehet hogy megprobálkozok sikló csapágyakkal :D

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Sziasztok!

Edzésre,túrázgatásra,ilyesmikre kellene egy kerékszett. max 40 ezret költenék rá.Van valami tippetek?

Eddig ezeket néztem ki:

Olcsóbbak:

Miche excite,Ambrosio Varo,Shimano WH-R501,

Drágábban,bár ezek már erősen feszegetik a költségvetést..csak akkor venném ha sokkal jobban megéri a felsorolt olcsóbbaknál..

FSA vision team 25,Fulcrum racing 7 és 7 cx,miche race 707

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Az a rugó cserélhető, ha elgyengülne, már keresgéltem ilyesmit, és kapható. Te is legkissebb-legkissebb fogaskereken tárolod a bicajt, mint én, úgyhogy annak a rugónak nagy baja nem lesz sokáig. :)

viszont kipróbáltam ma szándékosan egy hosszabb körön a csavar pár fordulattal való kitekerését. Mintha új hátsó váltóm és váltókarom lett volna...

Sokkal kisebb erőfeszítéssel váltottam a nagyobb lánckerekek felé, sokkal simábban futott át a nagyobb lánckerék felé a lánc, s egyáltalán nem volt "térdenrúgós-csattogós" érzése a váltásnak.

Donciccionak köszönet a tippért ismételten. Jellemző módon már hónapokkal ezelőtt felhívta rá a figyelmem, de én hülye csak most ejtettem meg a 4!! másodperces műveletet. Szerintem így még tovább nyújtható a rugó élettartama, ugyebár kisebb ellenállás ellen kell dolgoznia a váltókarnak...

bicajozás után megálltam pózolni egy kirakatüvegben, ott persze nagy-2. lánckerék kombón volt a rendszer, csak, hogy amatőrnek tűnjek :D

Vejne módosította - 2014. július 10. - 12:31

• donciccio kedveli ezt

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

nekem perfektül vált, hang és tétovázás nélkül,akkor is, ha egyszerre 2 vagy 3 lépést teszek a nagyobb lánckerék felé, vagy hátul többet váltok le 1szerre. Csak nagy humplikon néha-néha elenged egy fokozatot, pedig a szervizes szerint nincs teljesen "felpuhulva" a váltókarban a rugó. :)

Az a rugó cserélhető, ha elgyengülne, már keresgéltem ilyesmit, és kapható. Te is legkissebb-legkissebb fogaskereken tárolod a bicajt, mint én, úgyhogy annak a rugónak nagy baja nem lesz sokáig. :)

• Vejne kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Koszi, ez hasznos. Esetleg ha veszek vmi konnyebb kereket, jo lenne az atjarhatosag a montival, minden eshetosegre.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nekem teljesen ki kellett tekernem, így közelebb van a sorhoz a felső váltó görgő, és úgy vált, mint a parancsolat. Míg be volt tekerve, addíg állítgattam a váltót szorgalmasan, mert hülyén váltott... Már majdnem lecseréltem kompletten. :)

nekem perfektül vált, hang és tétovázás nélkül,akkor is, ha egyszerre 2 vagy 3 lépést teszek a nagyobb lánckerék felé, vagy hátul többet váltok le 1szerre. Csak nagy humplikon néha-néha elenged egy fokozatot, pedig a szervizes szerint nincs teljesen "felpuhulva" a váltókarban a rugó. :)

arn:ez volt tárgyalva, a lényeg: egy 30t hátsó lánckeréknél már úgy van kialakítva a legnagyobb, hogy a küllők felé "áll", így kisebb helyre össze tudják zsúfolni a 11 lánckereket. "szűk" országúti soroknál erre nincs lehetőség.

http://bikemag.hu/ma...ubb-technikaval

ld komment:

"Németh Balázs 2014. április 12. at 13:44 Válasz

Információink szerint a szabadonfutótest-kialakítás nem változott. Montinál egyszerűbb a helyzet, mivel a lánc közelebb kerülhet a kerékhez, hisz nagyobb átmérőjű a legnagyobb hátsó lánckerék (nincsenek útba a küllők). Ha pedig leszabályozzák, hogy 40 fognál nincs kisebb lánckerék belül, akkor még beljebb vihető a láncvonal. Országúti rendszernél a 10-es kazettatestre simán fel lehet tenni egy pl. 11-es 12-30-as sort, de a 11-23-ast már nem, mivel a váltókanál a tengelyhez közelebb helyezkedik el, ahol a küllők kijjebb vannak.
Érthető így?"

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Ha a csavart kifelé tekerem, azzal alacsonyabb feszességet állítok be. Nos, nálam az a csavar konkrétan csutkára be van tekerve, így most szépen kintebb állítottam, s majd megnézem az úton is, hogy teljesít a rendszer kisebb tenzió mellett. 

Nekem teljesen ki kellett tekernem, így közelebb van a sorhoz a felső váltó görgő, és úgy vált, mint a parancsolat. Míg be volt tekerve, addíg állítgattam a váltót szorgalmasan, mert hülyén váltott... Már majdnem lecseréltem kompletten. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

jobb esetben még a kazettatestet is... ejj, a németek, ha csak 200 ftot játszok meg ekkora arányu mészárlásra, most a tenyerem is viszketne...

de a 11s szettnél már más a bowdenhuzás sajna, s a lánckeréksornak is extra hossz kell a szabadonfuto testen... :-( campánál bezzeg....

koszi, akkor megvarom a kovetkezo modellevet, vagy ultegra lesz, de annyit meg nem szannek egy cx bringara. ha ujat veszek, legalabb egyket evig legyen fjucsorpruf. 

ha mas a kazettatest, hogy hasznalnak 29er kerekeket?

arn módosította - 2014. július 09. - 21:10

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Kis agyeregetés a hideg időre, szakadó esőre való tekintettel. 

Donciccio ajánlotta korábban, hogy nézzek utána a rugófeszesség-állítócsavarnak a 8s campag hátsó váltón, mert a tekergetése megoldhatja azt a problémát, hogy nagyobb tempónál huplin vagy vasúti átkelőn való áthaladáskor a váltó spotán ugorjon egyet a kisebb lánckerék irányába. 

old_der.jpg

Ha a csavart kifelé tekerem, azzal alacsonyabb feszességet állítok be. Nos, nálam az a csavar konkrétan csutkára be van tekerve, így most szépen kintebb állítottam, s majd megnézem az úton is, hogy teljesít a rendszer kisebb tenzió mellett. 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok,

Ezer éve jártam itt utoljára és a bringát is a "szögre" akasztottam egy darabig.

Új bringát építek és egy gyors megerősítésre lenne szükségem!  ;)

Adott egy Tiagra 4600 kompakt hajtókar. Ehhez, saját integrált középcsapágyán kívül, használhatok mondjuk egy Ultegra (BB6700) csapágyat ami szintén "angol" és 68mm?

Köszi előre is a tanácsokat.

Igen.

A sebesség mindent megold.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Sziasztok,

Ezer éve jártam itt utoljára és a bringát is a "szögre" akasztottam egy darabig.

Új bringát építek és egy gyors megerősítésre lenne szükségem!  ;)

Adott egy Tiagra 4600 kompakt hajtókar. Ehhez, saját integrált középcsapágyán kívül, használhatok mondjuk egy Ultegra (BB6700) csapágyat ami szintén "angol" és 68mm?

Köszi előre is a tanácsokat.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Igaz az,hogy szegecselés nélküli felnibe nem ajánlott az alu küllőanya? Dt swiss championhoz alut adnak alapból,de nekem szegecseletlen a felnim,így nem tudom megfelelne -e... :|

http://www.sapim.be/...es/l1170829.jpg  alátét?

Egyébként kicsit nehéz elhinni, hogy alu nippliket adnak sima 2mm-es küllőkhöz :) Olyan, mint a régi vicc a McDonaldsban a Light Colával... :D

Alátéttel meg már mindegy, az még plusz tömeg. Esetleg alu anyákat eladod, s veszel sima réz küllőanyákat? :)

Vejne módosította - 2014. július 09. - 10:44