Hmmm, majd meglátom, nekem mennyit fog elmenni. Nem fenyeget "túlhajtásveszély", amíg a Korál majd' 4000km-t ment csak május közepe óta, addig a wilier szerintem úgy cirka 1500-2000 körül lehet idén.
Ami kérdéses nálam: év végi nagygenerál a Coralra ráfér.
centrírozás elöl-hátul, lánccsere, sorcsere, gumicsere, váltókar-mechanika csere (fenntartom, hogy a hüvelykgomb kitöréses esésben sérülhetett a körgyűrű, mert azóta rosszalkodik felsőbb fokozatokban..), van komplett új bowdenszettem is (bár szerintem az felesleges, a mostani bowdenekben úgy 5500 km lehet, ráér 1 év múlva cserélni).
Az agyakhoz érdemes-e a hozzányúlni? Tavaly júliusban volt karbantartva, igazából megy hideg-meleg-eső-por körülmények közt is, de se a forgása, se a hangja nem mutatja, hogy nagy baj lenne vele. Nagyon kicsi ellenállással forog, nincs holtjátéka-mozgása, és elég hangos a szabadonfutó is. Érdemes azért "mindenképp" megnézni és átnyálazni, ha már a sor úgyis cserélődik? : )
Majd 2. éves "szülinapján" mehet a servizioba, az kb. a sajátommal esik egybe. A hajtókart lehet, felpolíroztatom, szerintem 5-6száz forintból megcsinálják a csillagot, s sajnos ráfér (ki is volt az a hülye, aki hidegzsíroldót fújt rá? na ki? azóta foltos-helyenként nyersalu, valahol fényes fekete, valahol mattfekete, valahol kávébarna
) Sima tükörpolír meg rá egy kis fémvédő paszta.
Érdekes amúgy, hogy pár napja írta egy srác, hogy ő 52-13-al melegít, és utána 52-11-el edz az országútiján. Ez megint felveti bennem, hogy krva gyenge vagyok, bár év végén a balesetből-kulcscsonttörésből felépülve KAJÁVAL MEGTÁMOGATVA már tudtam menni elég szép áttétekkel is.. :Dde 53-15 jó volt 45-50 közé, 52-11-el max lejtőzést tudok elképelni..
Vejne módosította - 2014. október 06. - 11:23