Olyan problémába futottam bele, hogy tegnap előkerültek 2013 nyaráról származó képek, amikor ugyebár gyakran mentem 90 km körüli meg hosszabb távokat is (ellentétben a tavalyi 50-es bohóckodásokkal) és sokkal jobb erőben voltam (átlagsebességre 3-4 km per óra "romlás")
És azokon a régi képeken totálisan másképp van beállítva a bringa, tkp. "idióta fasz" módjára. Nyereg koppra előretolva, kormány-fékváltókar mélyen, fékváltókar egy síkban a kormány felső részével, az egésznek egy kis lejtése (stucni "folytatása"). Evvel szemben a tavalyi-idei beállítás a "tankönyvi", de érzem néha, hogy jobb lenne közelebb menni a kormányhoz-fékváltókarhoz, s előrefelé csúszkálok a nyereg orrára sokszor.
Korábbi nyeregcsöveim feji része 15mm-t nyúlt hátra, a mostanié 25mm-es hátranyúlású.
Ki fogok próbálni egy hátranyúlás nélküli csövet most már, s akkor nem kell annyira előre tolnom se a nyerget. Kíváncsi leszek a tapasztalatokra.
Még apró "kísérletezés" lesz életem első kompakt kormánya, Deda Piega. Konkrétan ilyen íve-hajlítása van:
Evvel talán sikerül majd úgy elhelyeznem a fékváltókart, hogy könnyen elérhető legyen valamennyi fogásból, és ne is nézzen ki bután.
Az anatomikus hajlitasu darabokkal also fogasbol csak ugy kezelheto konnyeden az ergopower, ha a fekvaltokarhudi egy sikban van a kormany felso reszevel, ellenben ugy a fekvaltokar-fogas kisse csukloforgato.
No meg a kíváncsiság.

Érdekel, miért dicsérik agyon azt a Deda hajlítást meg az FSA kompakt kormányait..