Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Lehet hogy igazad van a Sorával kapcsolatban, sajnos nemvolt alkalmam sosem kipróbálni azt a váltót hogy milyen simán vált. :) Szerencsére a bicaj karban volt tartva, a lánc is szépen megvolt tisztítva, csak a fogaskoszorú volt piszkos, amiatt nem láttam ezeket a mély bemaródásokat rajta. Ebayen megnézem akkor ezeket a pedálokat, bár azt hiszem pont itt bikemag aprón újonnan már 14-be láttam look keo 2 pedált, de persze szeretném minél olcsóbban megúszni, mert még ruházatra, cipőre és sisakra meg lámpára is költenem kell. Egy Classic 2 vagy Easy sem lenne rossz szerintem nekem, bár nem tudom hogy ezeknél a pedáloknál ahol a rugóerőt nem lehet állítani, mennyire feszesen tartja a lábat? Mert kezdő létemre nem bánnám ha picivel könnyedebben ki lehetne lépni belőle ha vészhelyzet van. Még csak kipróbálni volt alkalmam egy pár percre a Look rendszerű pedált, de eléggé erősen ki kellett tolnom a bokám oldalra hogy kitudjak belőle lépni. Szóval ha pl. az Easynek gyengébb a rugója az nem lenne hátrány. :) Kell azért némi idő míg ráérzek szerintem a mozdulatra. Bandázsból valószínűleg a BBB 05 lesz, de itt ragadnám meg a szót és kérnék valakit aki rendelkezik a kerékpárján ilyen 05-ös BBB kormány bandázssal hogy dobjon fel egy képet ha tud, mert érdekelne hogy egy felszerelt kormányon mennyire "sötét" piros a színe.

Nekem alapon volt a pedál mindig, kivéve a végén amikor már a sok kászálódástól a rugó fáradt, vagy picit megmarta a műanyagot. Sajnos nincs összehasonlításom más rendszerekkel. Kb 2 napig volt SPD pedálom, mert azt adták a géphez anno, de elajándékoztam. Az első néhány alkalom kivételével, amíg megszoktam nem jelentett gondot. A stopli beállítására viszont nagyon figyelj, mert sokat tehetsz az izületeidért (az is kopóeszköz és sajna még drágán mérik az újat) youtube-on van néhány videó, amely bemutatja a témát.

Ruhából ha sietsz, vagy van a közeledben én Btwines Decathlonos kantárost ajánlanék. Olcsó, most 7 ezer leárazásba, tekertem már többször vele egész napon át, nekem nagyon bejött. Korábban volt MOA, nagyságrendekkel drágább és nálam 1,5 év alatt kuka lett, dekás  kétszer addig bírja, úgy hogy 2 gatyát váltogatok + egy harmadikkal görgőzöm néha napján.

Kesztyűből sem kell egyből megugrani a nagy lécet. MOA, Santini, Btwin után én az intersport saját márkájára szavaztam, ami 90%-ban megfelel 1590-ért. A MOA és Santini sokkal jobbak voltak de az ár érték arány durván ellenük szól. Btwinbe a mostani kesztyűk vacakok. 2 évvel ezelőtti nagyon jó volt 2300-ért, csak sajna leszakadt.

Sisak egyéni preferencia és pénztárca kérdése. Amúgy van egy régi Cascom, nagyon jutányosan még el is postázom. Road/MTB két szezont futottam vele aztán sajnos a csapatmezes korszakomban vettem egy csapat sisakot. (De nem akarok nyerészkedni meg semmi, csak mondtam.) :)

Örülök, hogy bővült az óutisok tábora ismét egy fővel. A végén még leszünk annyian, hogy egy egészséges méretű vásárlói réteget fogunk képezni és lesznek raktáron cuccok az LBS-ben. :)

alkdefohij.png

Norby86

Norby86

fórumtag

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

A 3500-as Sora sem egy rossz darab, Könnyen be lehet állítani, és teszi a dolgát. Nekem hátsó váltóm olyan, többi 4500-as tiagra, vagyis minimális eltéréssel megfeleltethető 3500-asnak. Hobbi célra jó.

A Veloce sem lehet rossz, sőt talán az a Tiagrával van párban (nem igazán értek a Campához) Karbantartás kérdése az egész .

Ebayen nézzél Look pedált, mert ott jó árakon lehet kapni. Nemrég találtam 33.10-ért szállítással Kéo Classic 2-t dobozosat, újat. Persze ehhez mázli is kellett. AKár egy Kéo Easy is megfelelő, csak annyi, hogy nem állíthatod rajta a rugóerőt, Amúgy olyan, mint a Classic 1. Nekem 15 ezret bírt (A Classic 1) és még odaadtam egy ismerősömnek. A vége felé kellett állítanom rajta a rugóerőt, mert egy hangyányit elfáradt, negyed fordulat elég volt.  Annyi, hogy arra is csak oda kell figyelni.

Picit visszaolvasva a bandázsra. Ne csinálj belőle nagy ügyet, ha nem tetszik, kényelmetlen, úgyis hamar cseréled, nem egy nagy tétel.

Lehet hogy igazad van a Sorával kapcsolatban, sajnos nemvolt alkalmam sosem kipróbálni azt a váltót hogy milyen simán vált. :) Szerencsére a bicaj karban volt tartva, a lánc is szépen megvolt tisztítva, csak a fogaskoszorú volt piszkos, amiatt nem láttam ezeket a mély bemaródásokat rajta. Ebayen megnézem akkor ezeket a pedálokat, bár azt hiszem pont itt bikemag aprón újonnan már 14-be láttam look keo 2 pedált, de persze szeretném minél olcsóbban megúszni, mert még ruházatra, cipőre és sisakra meg lámpára is költenem kell. Egy Classic 2 vagy Easy sem lenne rossz szerintem nekem, bár nem tudom hogy ezeknél a pedáloknál ahol a rugóerőt nem lehet állítani, mennyire feszesen tartja a lábat? Mert kezdő létemre nem bánnám ha picivel könnyedebben ki lehetne lépni belőle ha vészhelyzet van. Még csak kipróbálni volt alkalmam egy pár percre a Look rendszerű pedált, de eléggé erősen ki kellett tolnom a bokám oldalra hogy kitudjak belőle lépni. Szóval ha pl. az Easynek gyengébb a rugója az nem lenne hátrány. :) Kell azért némi idő míg ráérzek szerintem a mozdulatra. Bandázsból valószínűleg a BBB 05 lesz, de itt ragadnám meg a szót és kérnék valakit aki rendelkezik a kerékpárján ilyen 05-ös BBB kormány bandázssal hogy dobjon fel egy képet ha tud, mert érdekelne hogy egy felszerelt kormányon mennyire "sötét" piros a színe.

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

jó, én veszek egy ilyet:

http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT

érdekes, hogy 3 hónapja rajta van a watch listemen, és mindössze 1 kelt el :|

Vittoria Giro limitált köpennyel meg valami  rózsás nyereggel el tudom képzelni. Amúgy 6 font nem vészes.

alkdefohij.png

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

jó, én veszek egy ilyet:

érdekes, hogy 3 hónapja rajta van a watch listemen, és mindössze 1 kelt el :|

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Regen nekem is 8-assal volt megcsinalva, de csak rajottem, hogy miert nem esik jol fogni a fekvaltokart.

Ettol fuggetlenul tudom, hogy meg egyes profiknak is igy csinaljak meg.   Szoval mindenki csinalja izles szerint, csak erdemes kiprobalni mindket verziot, mielott dont az ember.

Latszik, hogy megducitja a fekkar testet.  (fekete resz vs. piros resz)

figure8problem.jpg

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

A 3500-as Sora sem egy rossz darab, Könnyen be lehet állítani, és teszi a dolgát. Nekem hátsó váltóm olyan, többi 4500-as tiagra, vagyis minimális eltéréssel megfeleltethető 3500-asnak. Hobbi célra jó.

A Veloce sem lehet rossz, sőt talán az a Tiagrával van párban (nem igazán értek a Campához) Karbantartás kérdése az egész .

Ebayen nézzél Look pedált, mert ott jó árakon lehet kapni. Nemrég találtam 33.10-ért szállítással Kéo Classic 2-t dobozosat, újat. Persze ehhez mázli is kellett. AKár egy Kéo Easy is megfelelő, csak annyi, hogy nem állíthatod rajta a rugóerőt, Amúgy olyan, mint a Classic 1. Nekem 15 ezret bírt (A Classic 1) és még odaadtam egy ismerősömnek. A vége felé kellett állítanom rajta a rugóerőt, mert egy hangyányit elfáradt, negyed fordulat elég volt.  Annyi, hogy arra is csak oda kell figyelni.

Picit visszaolvasva a bandázsra. Ne csinálj belőle nagy ügyet, ha nem tetszik, kényelmetlen, úgyis hamar cseréled, nem egy nagy tétel.

alkdefohij.png

Norby86

Norby86

fórumtag

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

hát debrecenbe amúgy is el kellett volna jönnöd. Errefelé elég sok Wilier van, pár Kuota, Fuji, Pinarello, Bianchi, Stevens, Trekek tömkelege, Olmo is akad hehe.

Bocsi, de szerintem drágán vetted :\ 11-25-ös sort minek? Kompakt hajtókarod van? síkra a 13-26 53-39-el ideális, de még az 50-36 egy 12-25 párosítással is remek. 

a 11-es kezdő lánckerék hobbiszintre, vagy örömtekerésre fölösleges. Maximum, ha sokat lejtőzöl és nagyon erős-bátor barátokkal mész. 

170 cm-hez még talán kicsit nagy is az M-es, bár nem tudom. 

http://www.bikeexpre...k_kep/435_2.jpg

határeset :) pár cm-rel alacsonyabb vagy, és máris S-es váz lehet a jó.

Azaz igazság hogy még így is egy huszast lealkudtam az árából. Mondjuk mikor boltba bevittem a fogaskoszorút ami most van a bringán, azt mondta az eladó hogy hát ez nem kopott, ez még bőven használható. Ja csak a láncnyomok bele vannak maródva a fogaskerekekbe. :D Szóval szerintem az már kopott, persze lehet még használható, csak én inkább kicserélem ha már láncot veszek, mert sort és láncot általában együtt szokás cserélni, aztán elmegy ismét több ezer kilómétert mire cserélni kell. Sajnos nem láttam a méretemnek megfelelő más hirdetést a neten ami jó lett volna. Bár utólag belegondolva lett volna 150-be egy Merida 2013 modell, de az meg Shimano Sora szettel volt hirdetve, amiről lebeszéltek, mondván az nem túl acélos váltó. Aztán arra is költhettem volna, de most is költhetek, szóval ez van, sajnos már nem tudok mit tenni, de én is úgy érzem így utólag hogy picit sokért vettem. De mindegy, most már kap új sort, láncot és gumit, na meg rövidebb stucnit, aztán uccu neki az országútnak. :) 11-25 azért kell,mert későbbre is gondolok, ha megerősödik a lábam eléggé akkor egy pár combosabb menetet is nyomok. Kompakt hajtókarom van igen, elől 50/34-es párosítással, FSA Grossamer.

Norby86 módosította - 2015. február 02. - 19:44

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

hát debrecenbe amúgy is el kellett volna jönnöd. Errefelé elég sok Wilier van, pár Kuota, Fuji, Pinarello, Bianchi, Stevens, Trekek tömkelege, Olmo is akad hehe. Nomeg Kellys és Gepida is, nincs azokkal sem baj. Ami kicsit irritál, a sok neonlibazöldes babakék fisszátó 40 magas felnikkel színesküllő-színesnippli, csicsacuccok a legalja vázakon.

Bár van két nagyon igényes SS masina, egy De Rosa SLX csövekből és egy Columbus SL csöves Cicli San Marco. Mindkettő patent váz, ádobókonzol-váltócsonkok-váltótartó fül intaktan meghagyva, belső váltó-fékbowden vezetés, agyongravírozott támvillák-fékhidak-villavállak, columbus-de rosa papucsok, a de rosán eredeti festés (mélykék!) és igényes alkatrészek. hmmm.. >azért említem őket egyszerre, mert ffi-nő páros "hajcsaőtet", egykepár<

Bocsi, de szerintem drágán vetted :\ 11-25-ös sort minek? Kompakt hajtókarod van? síkra a 13-26 53-39-el ideális, de még az 50-36 egy 12-25 párosítással is remek. 

a 11-es kezdő lánckerék hobbiszintre, vagy örömtekerésre fölösleges. Maximum, ha sokat lejtőzöl és nagyon erős-bátor barátokkal mész. 

170 cm-hez még talán kicsit nagy is az M-es, bár nem tudom. 

http://www.bikeexpre...k_kep/435_2.jpg

határeset :) pár cm-rel alacsonyabb vagy, és máris S-es váz lehet a jó.

Vejne módosította - 2015. február 02. - 19:32

Norby86

Norby86

fórumtag

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Menniért vetted azt a .... triestinát?

Mert tőlem XL-esben kaptál volna 180ért olyat, amin új lánc és kopásmentes sor van, egy pár új külsővel-bandázzsal..

de má' mindegy.. :D

200-ba vettem, de utólag kicsit bánt ez a dolog. Amikor megvettem, Debrecenbe kellett érte leutazzak és ott 20 centis hó volt akkor, szóval érdemben ki sem tudtam próbálni, de amit tudtam megnéztem rajta, láncnyúlást azt láttam, de a fogaskoszorú piszkos volt, a bemarások nem látszottak rendesen, csak miután itthon levettem és lepucoltam róla a szennyeződést. Maga a bicaj olyan állapotban van mint ha boltból most hoztam volna ki, vigyáztak rá, csak sajnos mentek vele nem keveset szerintem hogy ez a fogaskoszorú így elkopott, a láncról nem is beszélve. Utólag már mondjuk nem tudok mit tenni, de XL-be nekem nagy lett volna amúgyis, mert ez M-es és még ez is hajszálnyit nagy. 170 centi vagyok csak. :) Most campa veloce 10-es sort szándékozom venni 11-25 áttéttel, mivel ezen campa szett van. Mondjuk shimano 105-nek jobban örültem volna, de hát ez volt akkor, szóval ezt kell szeretni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszi a linket. :) Végülis tegnap egy újabb keresés alkalmával már kiadta a google. Minden esetre ahogy látom ez Veszprémi bolt, szóval rájön a postaköltség is. Sajnos ezt leghamarabb csak 2 hónap múlva tudom megvenni,mert most elég sokat kell még a kerékpárra költsek, mivel hátsó fogaskoszorú is eléggé kopott, plusz a lánc is megvolt annyira nyúlva hogy a 0.75-ös rész a láncmérőn már szinte beleesett. Tudtam hogy ezeket cserélnem kell majd rajta, csak gondoltam még ráér, de leválasztottam egy páros láncszemet hogy a nyúlt lánc rövidebb legyen, de ezzel egyúttal csak azt értem el hogy nem vált rendesen a váltó, nem húzza be a fokozatokat. Ha fejre állítom, szépen végigvált a 10 fokozaton hátul, ha vissza állítom a kerékre már nem húz be rendesen. Bowdent azért cseréltem rajta, de úgy gondolom bowden házat is lecserélem, mert az nem egy nagy tétel és veszek új fogaskoszorút, meg új láncot, hozzá bandázst még, és majd csak utána a gumit. :) Közben még kell look-os pedál,cipő,ruházat, szóval a nulláról indulva kell mindent felépítsek most. Amúgy még mindig nehezen tudok dönteni a bandázsokkal kapcsolatban. Ma hallottam olyat aki az Ambrosiot ajánlotta, de árban ezek kb egyformák ahogy néztem. Viszont ha már ennyien esküdtek a BBB 05-ös típusára, kipróbálnám, csak ahogy nézem nincs világospiros színben, mint az előzőleg linkelt videón is, nekem olyan piros kellene, és csak ilyen sötétpiros színben látok BBB 05-öt. Dedában sem igazán találok ilyen pirost ami géles lenne.

Menniért vetted azt a .... triestinát?

Mert tőlem XL-esben kaptál volna 180ért olyat, amin új lánc és kopásmentes sor van, egy pár új külsővel-bandázzsal..

de má' mindegy.. :D

Norby86

Norby86

fórumtag

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

szólok má' SZS-nek, hogy ideje optimalizálni a keresési találatokat a boltjára..

http://www.tuttibrin...ale-1448-detail

???? 5500?  én hülye meg 10ezerért vettem egy szett Lithion2-őt.. :| :|

Köszi a linket. :) Végülis tegnap egy újabb keresés alkalmával már kiadta a google. Minden esetre ahogy látom ez Veszprémi bolt, szóval rájön a postaköltség is. Sajnos ezt leghamarabb csak 2 hónap múlva tudom megvenni,mert most elég sokat kell még a kerékpárra költsek, mivel hátsó fogaskoszorú is eléggé kopott, plusz a lánc is megvolt annyira nyúlva hogy a 0.75-ös rész a láncmérőn már szinte beleesett. Tudtam hogy ezeket cserélnem kell majd rajta, csak gondoltam még ráér, de leválasztottam egy páros láncszemet hogy a nyúlt lánc rövidebb legyen, de ezzel egyúttal csak azt értem el hogy nem vált rendesen a váltó, nem húzza be a fokozatokat. Ha fejre állítom, szépen végigvált a 10 fokozaton hátul, ha vissza állítom a kerékre már nem húz be rendesen. Bowdent azért cseréltem rajta, de úgy gondolom bowden házat is lecserélem, mert az nem egy nagy tétel és veszek új fogaskoszorút, meg új láncot, hozzá bandázst még, és majd csak utána a gumit. :) Közben még kell look-os pedál,cipő,ruházat, szóval a nulláról indulva kell mindent felépítsek most. Amúgy még mindig nehezen tudok dönteni a bandázsokkal kapcsolatban. Ma hallottam olyat aki az Ambrosiot ajánlotta, de árban ezek kb egyformák ahogy néztem. Viszont ha már ennyien esküdtek a BBB 05-ös típusára, kipróbálnám, csak ahogy nézem nincs világospiros színben, mint az előzőleg linkelt videón is, nekem olyan piros kellene, és csak ilyen sötétpiros színben látok BBB 05-öt. Dedában sem igazán találok ilyen pirost ami géles lenne.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

Donciccio:

Látszik, h nem húzod fel a karra a bandázst, ez alig észrevehetően látszik is, h nem takar rendesen.  :D

ez egy múlt tavaszi kép. azóta már nem látszik.  :P

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ave! 

Miért baj, h a takar a szalag?, hisz az a dóga! :)  Olyan nagy mértékben nem okoz vastagságnövekedést, h a gumitakarót úgy kinyomja ami már kényelmetlenné teszi a fogást abban a pozícióban.

Itt jól látható, h a szalag vékonyított része takarja csak a műanyag részt amit egyébként is takar a gumi burkolás.  Szóval?

Donciccio:

Látszik, h nem húzod fel a karra a bandázst, ez alig észrevehetően látszik is, h nem takar rendesen.  :D

• donciccio kedveli ezt

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez nyilvan igaz, hogy sok termek ugyanott keszul.  De attol meg ket betekero kozott hatalmas kulonbsegek vannak, praktikusan a markakkal/tipusokkal tudjuk oket megkulonbozteteni. ;)

Elég vicces lenne ha a műparafás megegyezne a műbőrrel. :) Arra akartan célozni, hogy a műparafások között gyakorlatilag csak a színükben és kiterjedésükben van különbség.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

az enyém így néz ki: 

10321533_772494469449604_172067770767689

mondjuk én nem tekerem rá a karra a bandázst. 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

..azért ezen vitatkoznék veled! :) Ha ügyesen feszíted a nyolcas "képzésénél" bizony az teljesen jó. 

Mutass egy fotot ahol sikerult ugy megcsinalni, hogy oldalt nem takarja a muanyag fekkartestet a szalag.

559004883_f413681f1d.jpg

Itt latszik mirol beszelek.  En elhiszem, hogy valakit nem zavar ott a kidudorodas, de lehet csak azert, sose probalta egy rendes betekeressel.

Amikor most kerestem, hogy figure 8 bar tape ezt is kidobta a google.    Szeretem a google-t. :)

http://i.dailymail.c...17556669785.jpg

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

RRS

D7800

http://www.ebay.com/...=p2047675.l2557

http://www.ebay.com/...=item43d6b19bd8

ezek az árak..

ezért meg ölni tudnék:

http://www.ebay.com/...984.m1435.l2649

Vejne módosította - 2015. február 02. - 07:14

• donciccio kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

én ezt a rezgés csillapítást úgy oldom meg,h ahol többet fogom a kormányt,oda többet tekerek. a kormány végén pl. sosem fogom. azon a szakaszon kevésbé sűrűn tekerem,és jobban megfeszítem. az alsó íven már egy kicsivel többet hagyok,aztán a fékváltókartól mehet a maradék. én is 8-ast csinálok a fék-,váltókarnál. semmit nem változtat a kormány,és a kar kapcsolódásánál.  

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

A 8-as tekerest csak vekony betekerovel szabad.  Teljesen elb*ssza a fekvaltokar megtervezett ergonomiajat.

..azért ezen vitatkoznék veled! :) Ha ügyesen feszíted a nyolcas "képzésénél" bizony az teljesen jó. 

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Kb egy helyen gyártják az összes bandázst, csak más dobozba kerülnek a végén, ennyit a márkákról. :)

Ez nyilvan igaz, hogy sok termek ugyanott keszul.  De attol meg ket betekero kozott hatalmas kulonbsegek vannak, praktikusan a markakkal/tipusokkal tudjuk oket megkulonbozteteni. ;)