Lehet hogy igazad van a Sorával kapcsolatban, sajnos nemvolt alkalmam sosem kipróbálni azt a váltót hogy milyen simán vált.
Szerencsére a bicaj karban volt tartva, a lánc is szépen megvolt tisztítva, csak a fogaskoszorú volt piszkos, amiatt nem láttam ezeket a mély bemaródásokat rajta. Ebayen megnézem akkor ezeket a pedálokat, bár azt hiszem pont itt bikemag aprón újonnan már 14-be láttam look keo 2 pedált, de persze szeretném minél olcsóbban megúszni, mert még ruházatra, cipőre és sisakra meg lámpára is költenem kell. Egy Classic 2 vagy Easy sem lenne rossz szerintem nekem, bár nem tudom hogy ezeknél a pedáloknál ahol a rugóerőt nem lehet állítani, mennyire feszesen tartja a lábat? Mert kezdő létemre nem bánnám ha picivel könnyedebben ki lehetne lépni belőle ha vészhelyzet van. Még csak kipróbálni volt alkalmam egy pár percre a Look rendszerű pedált, de eléggé erősen ki kellett tolnom a bokám oldalra hogy kitudjak belőle lépni. Szóval ha pl. az Easynek gyengébb a rugója az nem lenne hátrány.
Kell azért némi idő míg ráérzek szerintem a mozdulatra. Bandázsból valószínűleg a BBB 05 lesz, de itt ragadnám meg a szót és kérnék valakit aki rendelkezik a kerékpárján ilyen 05-ös BBB kormány bandázssal hogy dobjon fel egy képet ha tud, mert érdekelne hogy egy felszerelt kormányon mennyire "sötét" piros a színe.
Nekem alapon volt a pedál mindig, kivéve a végén amikor már a sok kászálódástól a rugó fáradt, vagy picit megmarta a műanyagot. Sajnos nincs összehasonlításom más rendszerekkel. Kb 2 napig volt SPD pedálom, mert azt adták a géphez anno, de elajándékoztam. Az első néhány alkalom kivételével, amíg megszoktam nem jelentett gondot. A stopli beállítására viszont nagyon figyelj, mert sokat tehetsz az izületeidért (az is kopóeszköz és sajna még drágán mérik az újat) youtube-on van néhány videó, amely bemutatja a témát.
Ruhából ha sietsz, vagy van a közeledben én Btwines Decathlonos kantárost ajánlanék. Olcsó, most 7 ezer leárazásba, tekertem már többször vele egész napon át, nekem nagyon bejött. Korábban volt MOA, nagyságrendekkel drágább és nálam 1,5 év alatt kuka lett, dekás kétszer addig bírja, úgy hogy 2 gatyát váltogatok + egy harmadikkal görgőzöm néha napján.
Kesztyűből sem kell egyből megugrani a nagy lécet. MOA, Santini, Btwin után én az intersport saját márkájára szavaztam, ami 90%-ban megfelel 1590-ért. A MOA és Santini sokkal jobbak voltak de az ár érték arány durván ellenük szól. Btwinbe a mostani kesztyűk vacakok. 2 évvel ezelőtti nagyon jó volt 2300-ért, csak sajna leszakadt.
Sisak egyéni preferencia és pénztárca kérdése. Amúgy van egy régi Cascom, nagyon jutányosan még el is postázom. Road/MTB két szezont futottam vele aztán sajnos a csapatmezes korszakomban vettem egy csapat sisakot. (De nem akarok nyerészkedni meg semmi, csak mondtam.)
Örülök, hogy bővült az óutisok tábora ismét egy fővel. A végén még leszünk annyian, hogy egy egészséges méretű vásárlói réteget fogunk képezni és lesznek raktáron cuccok az LBS-ben.