Figyelem, aki nem szereti az unalmas hosszú frusztrálóan semmitmondó kommenteket, az most továbblép. Dontsayididntwarnya
Anorché, legyünk unalmasak című rovat következő felvonása: Kancsó után Korálos "bikefit".
Nos, a fékváltókar "bumpszli" és nyeregorr távolsága 77 cm, a stucnihossz 120mm, a felsőcsőhossz 580mm CC, nyeregvázcső 580mm CC, (BB shellbe stampelt "58" meg kifejezetten beszédes)
A kormány előrenyúlása 84mm, esése 144 mm, a fékváltókar-pozíció "tankönyvből másolt": fékkar alja egy vonalban a kormány alsó részének vonalával, a kormány felső része pedig a stucni vonalának meghosszabbításába esik. A kormány hajlítása "kurvarondabazdmeghányinger" (By StZs) "Ritchey Biomax".
ha alsó fogásban a hajlathoz közel fogsz, kényelmes, mert a kis "hátrahajló rész" szépen kitölti a tenyered, a hagyományos ergo-anatomikus kormányhoz képest érezhetően jobb és komfortosabb fogást ad, természetesebbnek érződik.
a fékkar-fogás egy kényelmes támaszték, szinte trekkinges-krúzeres, azonban a kormány széles kivitelének hála nagyon stabil és jól irányítható-biztonságos érzetű.
Az első generációs ergopower csúcsos kialakításának hála jól tudsz támaszkodni tenyér élével, vagy pár ujjal, csúszásveszély nélkül, így rázós úton sem kell lemondanod a biztos fogásról.
Alsó fogásban pedig NEM vágja-nyomja a kormány az alkarod, ha jól be van állítva. A nyeregcső hátranyúlása 25mm, a nyerget igyekszem annyira hátratolni, hogy még teli seggel tudjak ülni rajta (150mm széles nyereg, nekem meg kell két hely egy átlagos buszon..
)
NB: a pici fényvisszaverős szalagot használom ált. a megfelelő stucnimagasság beállítására. Előzőleg a szalag "szorult" a fejcsapágycsésze és stucniszár közt, de abban a magasságban az alsó fogás már picit mély volt. Így pont jó, kényelmes.
Egyébként rájöttem, nem az én testalkatomhoz való a sekély kormány. Ez a 144 mm kb. jó, esetleg 140-135 mm-t tudnék még elképzelni, a 133mm-es syntace-t picit sekélynek érzem, a 125mm-esek meg szóba nem jöhetnek. A biomax hajlítás ugyan kényelmes, de elérhetetlen távolságba teszi a fékkart, ami iszonyatosan "biztonságos", nem árt résen lenni!.
A korábban "kinézett" Deda Piega kormányt minap láttam első generációs ergopowerrel, pontosan így néz ki:

Ez 130mm mély, 80mm hosszú. Ellenben a Deda "shallow drop" hajlítás egy klasszikus kerek forma, 135mm mélységgel és 85mm előrenyúlással. Talán "sweet-spot" lehet? Lentebb kerülhetne a fékváltókar-fogás kb. 1cm-rel, az alsó fogás maradhatna ugyanott, s nem változna a hossz sem.
konkrétan ez a termék-hajlítás:

Amúgy ez már OCD.. akárhányszor kézbe veszem a Ritcheyt, mindig odáig vagyok a kényelemért, kézbe illő kialakításáért, és mégis minden nap felteszem a kérdést: nem lenne-e jobb az RHM vagy Shallow hajlítás.. 
Más: a bohócgumik tök jól bírják. 3400-3500 km körül van bennük, és semmi defekt, bár, tele vannak vágásokkal&a hátsó kezd kissé laposodni. Szerintem hátul kb. 5500-6000 km után lesz cserés, szerencsére van itthon egy régebbi Conti Grand Prix Black Chilli, amit elöl használtam.
Az pont jó lesz oda!
Kormányt meg muszáj leszek kipróbálni, addig úgy sem tudhatom, hogy jó-e nekem, vagy sem, amíg nincs a kezemben 
Vejne módosította - 2015. június 29. - 20:36