Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Említettem már a Festkát, mint európai gyártót...

https://www.dropbox....abelle.pdf?dl=0

érdemes megnézni a pontszámokat! Neves gyártók vázaitól jobbat tudnak karbonból, ráadásul, a karbon mellett dolgoznak titán és acél vonalakon is, a festéseik szépek, ráadásul közép-európaiak :) Bármikor beneveznék egy vázukra, még akár Pegó vagy Zullo vagy Bertoletti kézmívessége helyett IS, mert valahogy, van valami romantikus számomra abban, hogy cseh és nem olasz a váz. :)

Találtam még a régi fájlok közt egy féktesztet is.

https://www.dropbox....ennrad.pdf?dl=0

DA mindenek fölött. Kár, hogy a 7800-ast nem vetették össze az elődjével. :) Vagy bekerülhetett volna "poénból" egy 7403-as, a 40deka fölötti übertúlépített dizájnjával.

érdekes: benne van a coralon használt Centaur fékszett is, és egyrészt bazinehéz, másrészt erős, de "fárad" és az adagolhatósága is csak 3csillagos. HA lecserélném BR-11 CEDP-re, vagy a jobb dizájn kedvéért BR-12 CERBDP-re, lejönne a fékből kb. 60 gramm, kb. kerülne 3ezer ft-ba a történet (ugyanis a mostanit el tudnám drágábban adni, mint ahogy vettem.) és a dizájnon túl némi modulációt is nyernék, miközben a fékerő nem csökkenne..

A 2011 utáni Centaur-Veloce fékdizájnt ez a magazin dicsérte, több okból. Egyrészt, tömegben alávág a régi kialakításnak és a szkeletonnak is durván, sokkal olcsóbb, erőben meg fölülmúlja előbbit, megközelíti utóbbit. Azt hiszem, a 2011-es Centaur fékszettet talán a legjobb ár-érték arányú stoppernek titulálták. : O

http://www.testberic...aur_p36460.html

Vejne módosította - 2015. október 06. - 06:17

• donciccio kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Donciccio panaszkodott, hogy a végig házban futó hátsó fékbowdennek kissé gumiszerű érzete tud lenni, főleg, ha hátul 1 forgáspont van csak (bár neki úgy rémlik, ősrekord van, DP-DP kialakítással)

Kérdezem én: hosszanti szálas fékbowdenház (amiket tárcsafékekhez használnak) nem lehet megoldás erre a probléma? :) Nekem szerencsére nincsenek ilyen gondjaim, mind a fék, mind a váltóbowdenek totál nyíltan futnak a rendeltetési helyeikre, de, akinek végig házban fut hátra a fékbowden, ott talán a hosszanti szálas ház megoldást jelenthet?

"correctmeifiamwrong"

szerk: azért sincs ilyen problémám, mert hátsó féket dísznek tartom, illetve hasznos, ha váltóállításkor meg akartam állítani a hátsó kereket :)

Vejne módosította - 2015. október 05. - 10:52

• donciccio kedveli ezt

Robi555

Robi555

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Köszönöm a segítséget és bocs, hogy ebbe a fórumba írtam.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Hello!

Bocs, hogy ide is írok, de gyors segítségre lenne szükségem.

Van egy Rock Shox Reba-m, dual air. Az pozitív és a negatív kamrából engedtem ki levegőt és a szelepeken olaj is jött ki a levegővel. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?
Köszi

Semmi. Ez normális.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

-ha 8s rendszerben gondolkozik valaki, és shimano váltói vannak, de még nincs fékváltókarja-fékkarja, akkor célszerű apróból 20körül venni egy régi, pre-qs, pre-escape mechanikás 10s campy váltókart, pl. a lopottbringa-árustól 

http://www.ecobike.h...ltokar_hasznalt

ez a reklámszlogenjük?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

:lol: Behó. Reggel írtam ezt a DA 78 vs 79 dolgot, hogy előbbit dicsérik-keresik, utóbbi meg eladhatatlan. 

Ma összefutottam egy sráccal, akinek a bringáján komplett 7800-as szett volt, és annyit mondtam neki, hogy "jól jártál vele, jobb, mint az utódja, és szebb". Erre megállított pár percre, hogy fejtsem már ezt ki bővebben. Mondtam neki, hogy jobban vált, finomabban működik a nyílt bowdenes, és vigyázzon a cuccára nagyon, mert gyönyörű állapotú. Megjegyezte, hogy akitől a bringát vette használtan, ugyanezeket mondta neki, de nem hitte el, s úgy volt vele, hogy csak hülyíteni akarja, hogy megvegye a gépet. 

Szerintem nem csak hülyíteni akarta. :)  Viszont még a fékváltókar kupakján se volt egy mikrokarc sem.. Ritka az olyan szép állapotában konzervált 7800as.. :)

Más: elégedett vagyok a kínai 2500 ft-os szkeletonfelsővel. Passzentos, nem lötyög, nem "zsák", a zsebek-cipzár jól meg van oldva rajta, s mivel egy sima vékony mez hosszú ujjakkal, így a mostani időjárási körülmények közt kb. ideális, s még hűvösebb időre is jó lehet egy aláöltözővel. A nagy fehér bordák (szó szerint..) meg jól láthatóak, ami mellékutakról-susnyásból kivágó szuzukisok ellen protektív!

Vejne módosította - 2015. október 04. - 19:49

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Engem ami meglepett: tegnap ketten is kerestek az ST-7900-esekért, amit azért furcsállok, mert NO-ban kb. lehetetlen azokat eladni. A 7800-asokra úgy ugranak, hogy széttépik egymást, általában 2-3 perc alatt gazdára találnak, de a 7900-eseket hetekig hirdetik sokszor.

S nem is szeretik azt a szériát a németek. :) Egyébként szerintem túlárazott a szett, a kormány és a nyereg is, de ez csak egyéni vélemény (infó a hirdetőről-többi hirdetés)

A 7900-es szettből egyedül a fékek és váltók formáját szeretem, a hajtókarból a 7800-as és a 9000-es fényévekkel szebb, bár, hátsó váltóból még a klasszik 7700-es az, ami viszi a prímet. Mondjuk ott az egész széria gyönyörű, a fékeket el is fogadnám, csak értelme nem lenne (hátsó féket kb. semmit nem használok, az elsőt meg csínján. )

BTW, Ryde Pulse Sprint felniket honnan lehet olcsón szerezni? Kerékprojekthez van kettő darab 32 furatos Rekord agy, húzott küllők, és ezt a felnit javasolták. Német-angol kerékboltokban láttam, de esetleg hazai forgalmazó? 

Vejne módosította - 2015. október 04. - 07:51

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

http://apro.bikemag....hm-l311176.html

pár észrevétel

-mi a frncnak "alanera"? miért nem "alabianca"?

-miért mérnek széltől-szélig?

-mi értelme van ennek a kombónak, ha egy alukormány-130-as kalloy uno stucnival megáll kb. 360 grammban töredékáron?

ennyivel "jobb" egy integrált karbonkormány? Mert esztétikumban szerintem a hagyományos stucni-kormány kombó veri ezt a felállást, árban meg össze sem lehet hasonlítani..

Van akinek tetszik es megveszi.    Ezert gyartjak. :)

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://apro.bikemag....hm-l311176.html

pár észrevétel

-mi a frncnak "alanera"? miért nem "alabianca"?

-miért mérnek széltől-szélig?

-mi értelme van ennek a kombónak, ha egy alukormány-130-as kalloy uno stucnival megáll kb. 360 grammban töredékáron?

ennyivel "jobb" egy integrált karbonkormány? Mert esztétikumban szerintem a hagyományos stucni-kormány kombó veri ezt a felállást, árban meg össze sem lehet hasonlítani..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

nem kenyerem a "kitárulkozás", de PM-re most itt válaszolok:

-ha 8s rendszerben gondolkozik valaki, és shimano váltói vannak, de még nincs fékváltókarja-fékkarja, akkor célszerű apróból 20körül venni egy régi, pre-qs, pre-escape mechanikás 10s campy váltókart, pl. a lopottbringa-árustól 

http://www.ecobike.h...ltokar_hasznalt

ez hibátlanul viszi majd a 8s shimano sorokat sh hátsó váltóval, és az első átdobók közül mindent kezel (12 klikkes "szemi-frikciós üzemmód")

Ha a kényelem is számít, akkor célszerű az első átdobót campára cserélni, és egy új EP15-VLBX váltókarba beruházni (2015-ös ErgoPower-VeloceBlack) mert ezeknek mind a fékkarja-mind a fogása sokkal alkalmasabb szerintem hepehupás rázós utakra, s a PS mechanika szuperior lehet CX felhasználásra.

https://www.facebook...905853882784241

mert a "véletlenül megcsúszott az ujjam és ledobtam hátul 4 lánckereket" nem légből kapott hülyeség, tényleg előfordulhat :)

Szóval CXre:

8s sh sor, 13-23 kiosztásban, SRAM PC-850 lánccal, Campy 10s ergopowerrel, 36-46 hajtókarral ^^ (pl. kéttányérosított régi DXMT60, 560-as LX. ezeket kb. 3-4ezer ft-ért sokszor már be lehet szerezni. :)

Persze a fenti "kombináció" az az "olcócka" megoldás, pont olyan megfontolásból, hogy a bringát úgyis nyúzni fogja a delikvens illetve iskolába-munkába járásra fogja majd be rossz időben. :)

szerk: pár napja eco tele volt 10s rekord fékváltókarokkal 30e-ért.. :| valaki elvitte őtet!

Vejne módosította - 2015. október 03. - 06:00

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.182 hozzászólás

Sajnos korán sötétedik es munka után nem tudok már tekerni. Be kellene szereznem valami normalis első lámpát, aminek a fényénél lehet lakott területen kívül is edzeni országúton . Ki milyet használ? Tudtok valami tuti tippet mondani? Köszi!

nézz szét itt:

http://forum.bikemag...látni-látszani/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

QuQa

QuQa

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sajnos korán sötétedik es munka után nem tudok már tekerni. Be kellene szereznem valami normalis első lámpát, aminek a fényénél lehet lakott területen kívül is edzeni országúton . Ki milyet használ? Tudtok valami tuti tippet mondani? Köszi!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.182 hozzászólás

A" rőt forum " hol található?

http://forum.revomag...rszaguti-topik/

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

pkolozsi

pkolozsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
A" rőt forum " hol található?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Némi pszichiátriai rendellenesség miatt ismét leszólnám kissé az olaszokat.

A rőtszínű fórumon most követhettük, hogy milyen átjárhatóság van a Campag 90-es évek közepi és 2000-es évek közepi agyai közt. Szabadonfutók-tengelyek tekintetében.

Shimanonál jóval egyszerűbb a helyzet: akár a 80-as évek közepén futott 6207-es hátsó agyakat, vagy régi santékat, 1050-eseket is föl lehet "hozni" 10-s-re (sőt, egy fórumtag nemrég 732-es XT-n cserélt rotort egy RS10-es kerékszett rotorjára..)

megkockáztatom, akár a mostani, már 11-s tiagra agyakról is lementhető a szabadonfutótest, s applikálható a régi hetes UG-s "őskövületekre".

Arról, hogy az olaszok még a záróanyákkal is variáltak össze-vissza... Már nem is szólnék.

Miért népszerűek ?:)

• donciccio kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

pár napja kezembe akadt néhány régebbi shimano fék, (6400-6403) és feltűnt, hogy iszonyat finoman mozognak a karjaik, ellenállás nélkül, szinte vajpuhán.

a campag fékek már dobozban "akadnak", óriási erővel kell összepréselni őket, hogy megmozduljanak, és természetesen ez évek alatt se kopik sokat. :)

Megoldás? 

Tkp. rekordtól lefelé egyik campagnolo-fék sincs golyóscsapágyakkal ellátva, míg a shimanonál már 105 szinten belép a megoldás.

A campag fékkarokban NINCS visszatérítő rugó, a visszatolást a fékek "bika rugója" adja. Nemhiába szereti egy pajtim a shimano féktestet (lágy) párosítani campag fékkarral (szintén)->szerinte ezzel a legjobb a moduláció és finomadagolhatóság, mellesleg, ott old, ahol akar. (fékkar-féktest)

egy kis videó az 1988 körüli 1050-es 105-ös fékszettről, és 2. perctől ott van a kis kosár a labdákkal.

Egyébként ha esztétikumra kéne mennem, két darab fekete egyforgáspontos rekord titánium féket futtatnék (két darab hátsót, elöl ugyebár hosszabb anyával) :)

kis kiegészítés: a campag fékek ezért olcsóbbak ám, sokszor könnyebbek is (ha nem az ezer éves, 90-es évekbeli geometriás kétforgáspontosaikat nézed..). De modulációban-működésben szerintem elmaradnak a shimanoktol, és kissé "digitálisnak" érződnek. Jó pont egyébként: a harmadik generációs ergopower fékkar-kialakítása lehetővé teszi, hogy tkp. bármilyen fogásból-helyzetből maximális erővel tudj fékezni. Próbáld meg egy első generációsnál a legnagyobb fékhatást kicsikarni fékváltókar-tetejének fogása közben: az ujjaid totál be fognak állni. :)

Vejne módosította - 2015. október 01. - 06:14

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás

Köszi, akkor működhet, 181 cm vagyok. kipróbálom

Magassagodtol erosen fugg. :)   (Meg ugye testreszek hosszatol)

De en pl. 8cm korul ulok, es 182cm magas vagyok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Sziasztok! Nemrégiben bemértek egy beállításos szoftverrel, ami azt adta ki a végén, hogy a nyereg orra 7.2 cm-rel legyen hátrébb, mint a középcsapágy. (Országútin) Nekem ez nagyon soknak tűnik, idáig kb 5tel mentem, és már az is eléggé hátul volt. Lehet, hogy jó ez, vagy nettó hülyeség?

Köszi!

Magassagodtol erosen fugg. :)   (Meg ugye testreszek hosszatol)

De en pl. 8cm korul ulok, es 182cm magas vagyok.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás

Sziasztok! Nemrégiben bemértek egy beállításos szoftverrel, ami azt adta ki a végén, hogy a nyereg orra 7.2 cm-rel legyen hátrébb, mint a középcsapágy. (Országútin) Nekem ez nagyon soknak tűnik, idáig kb 5tel mentem, és már az is eléggé hátul volt. Lehet, hogy jó ez, vagy nettó hülyeség?

Köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Más: ne lobogjon a kukásmellény, de legyél látható.

http://www.ebay.com/...=item58b4d26bc6

Ilyet vettem tavaly, akkor még 300 ft-tal olcsóbban, valamiért kettő volt a csomagban, így egyiket oda tudtam adni szülőnek. Nagyon jó, mert a tépőzár némi állítási lehetőséget is ad, ráadásul jó széles a reflexcsík rajta, tényleg kiemelkedően jól látható. :)

pajti hasonlót használ:

http://www.ebay.com/...=item3cfab11d3c

Bocsánat az ebayes linkekért, de ezek a reflex-cuccok a leginkább "style-police konformista darabok", s biztos lehetsz benne, hogy nem fog a rendőr azért megállítani, mert " a csillangósháború a nyoutzwanas évekbe' vou' divatt, nem mostan"

https://www.google.h...CFYXvFAodyWgDUQ

érdekes módon kutyás kiegészítők közt lehet találni ledes nyakörvet... :D 

Vejne módosította - 2015. szeptember 27. - 06:02