Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

gyerekkorom óta nem volt nyereg problémám, akkor is a hülye concord nyereg miatt,mert széles volt mint egy igás ló háta :D ("nagy seggel"  keskeny nyergen ülni nem tudom milyen érzés)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Kivéve, ha 136mm-es ülőgumó távolsággal próbálsz megülni 125mm-es nyerget. Akkor nem alkalmazkodik, hanem "szétcsúszik" :D

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

érdekes ez a nyereg téma :)   én 10 évig nem ültem bringán,aztán mikor felültem rá nekem sem volt kényelmes,de aztán 1 hét után már semmi gondom nem volt :)  türelem és a test alkalmazkodik.

• Vejne kedveli ezt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

ha már szóba jött és így benne vagy a témában :)

masszív "besült" ízületi gyulladásra (ball váll) ötlet ?  szteroidon kívűl.

köszi

bocs az off

vegyél flector tapaszt, nekem az szokott segíteni, ha bedöglik a rotátorköpenyem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

olvasom az előző nap termését. szánalmas. kedves baratadávid94.

1:erősítesz,de nem vagy elég kitartó. =ez nem a te sportod.

2: ahogy néztem a bringa neked megfelelő méretű. a stucni is. fáj tőle mindened? =az országúti kerékpárból sosem lesz bőrfotel. 

3: tipikus hozzáállás az,h ha nem tud vlki rendesen megülni egy bringát,h síugró pályát csinál a nyeregből,és rövid stucnit vásárol. =a bringa nem tehet arról,h te nem vagy képes megülni

alig vagyok 170 cm magas,és közelebb vagyok a 40-hez,mint a 30-hoz,és még most is 120-as stucnit használok. vajon miért? ja. mert lehet,h megtanultam az országútin rendesen kerékpározni?

amúgy jobb lenne,ha visszaolvasnál a fórumban,mert néhány havonta jön egy hozzád hasonló,és ugyanezeket a kérdéseket teszi fel.

Ne haragudj, de én értem, hogy te nagy király vagy, de attól még nem kéne leszólni a kezdőket, aki értelmesen kérdez. Inkább örülnél, hogy ő is bringázni akar szabad idejében. Ha te nem akarsz segíteni a sporttársnak nem kell, senki sem kötelez...az meg, hogy mekkora stucnit használsz önmagában keveset mondó adat, te is tudod.

Amit Vejne írt a flexorokról azzal maximálisan egyetértek, én levezetés után mindig nyújtok egy 5-10 percet, ebben a csípő és a combflexor kiemelt szerepet kap.

A futás meg olyan, hogy ártani nem fog, ahogy a téli gyalogtúrák sem és át se hűlsz, nincs menetszél, ja és mondjuk futni téli sötétben egyszerűbb 30-60 percet, mint tekerni 60-120t. De az tény, hogy nem mindenkinek való a futás. Persze mindig van néhány nagyon okos, aki szerint minden más felesleges, és nagy hidegben is órákat alapoz kint - na, őket nem látjuk soha még hobbista dobogó közelben sem :)

• Kisherceg kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

masszív "besült" ízületi gyulladásra (ball váll) ötlet ? szteroidon kívűl.

köszi

bocs az off

Ketozis, mint szisztemas gyulladáscsokkentes, halolaj, kevés c-vitamin és d3 vit.

A két említett tapkiegen kívül minden más fölösleges penzkidobas.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

A futásról hallottam olyan szellemes mondást, hogy "nem leszel fitt a futástól, de fittnek kell lenned, hogy futhass". Talán ide is illik. Bringázástól nem fognak fellazulni a bekötött ízületek, nem fognak megnyúlni a megrövidült-meggyengült izmok, de, ha ezeket áthidalod, fájdalom nélkül fogsz tudni bringázni.

A vázméret 111111%, hogy tökéletes a srácnak, mert ÉN mondtam neki geótáblázat alapján, hogy 130mm-es stucnival kesztyű lenne nekem, és tudtommal egymagasak vagyunk (bár nekem nagyobb a belső combhosszom, fesztávon, hosszabbak a végtagjaim, rövidebb a torzóm).

A futással és még nagyon sok más edzéssel kapcsolatban az a probléma, bogy nyitott gerincem van (alulról a 4. csigolyám egy darabja hiányzik), emiatt könnyebben fájdul meg azon a tájékon a hátam, és kímélnem is kell, pl a futás nagyon nem tesz neki jót, mivel ekkor a porckorongok sokszor összenyomódnak, majd relaxálódnak. Súlyok emelgetésével ugyanez a helyzet.
Gerincferdülésem már jó ideje nincs, úgyhogy amiatt már nem fájhat.

Ebből gondolom én hogy rövidebb stucni kellene, lehet hogy rajtam ezek a nyújtások nem segítenének.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

igen, a zero setback cső sem rossz, ilyen nagy méretű váznál nem is viszi el annyira a súlypontot talán. de ha ilyen nyeregcső kell, akkor valószínűleg a térdkalács-a-pedáltengely-felett beállítás alapból nem is jöhetett volna össze :)

Igaz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Picit bepofázok én is: ma reggel edzés közben jutott eszembe, miért is fáj sokaknak a háta-dereka a népességből.

Rövid-kötött-merev csípőflexorok és megrövidült combflexorok. Ez az ülő-görnyedő életmód "szükségszerű velejárója", szerencsére ingyen kezelhető-javítható. Érdemes a vállakat is föllazítani, találkoztam nem egy olyan emberrel, aki képtelen volt pl. teljesen anteflektálni vagy fájdalom nélkül abdukálni a karját, annyira kötve volt a válla (ezt azért írom, mert néha előjön a "zsibbad a karom" sirám is, tud rajta segíteni)

A

masszív "besült" ízületi gyulladásra (ball váll) ötlet ?  szteroidon kívűl.

köszi

bocs az off

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Picit bepofázok én is: ma reggel edzés közben jutott eszembe, miért is fáj sokaknak a háta-dereka a népességből.

Rövid-kötött-merev csípőflexorok és megrövidült combflexorok. Ez az ülő-görnyedő életmód "szükségszerű velejárója", szerencsére ingyen kezelhető-javítható. Érdemes a vállakat is föllazítani, találkoztam nem egy olyan emberrel, aki képtelen volt pl. teljesen anteflektálni vagy fájdalom nélkül abdukálni a karját, annyira kötve volt a válla (ezt azért írom, mert néha előjön a "zsibbad a karom" sirám is, tud rajta segíteni)

A futásról hallottam olyan szellemes mondást, hogy "nem leszel fitt a futástól, de fittnek kell lenned, hogy futhass". Talán ide is illik. Bringázástól nem fognak fellazulni a bekötött ízületek, nem fognak megnyúlni a megrövidült-meggyengült izmok, de, ha ezeket áthidalod, fájdalom nélkül fogsz tudni bringázni.

A vázméret 111111%, hogy tökéletes a srácnak, mert ÉN mondtam neki geótáblázat alapján, hogy 130mm-es stucnival kesztyű lenne nekem, és tudtommal egymagasak vagyunk (bár nekem nagyobb a belső combhosszom, fesztávon, hosszabbak a végtagjaim, rövidebb a torzóm).

11960286_855359627887995_236382278252940

12308850_893638370726787_311037999_n_www

ezzel a setuppal ugyan csak 3 óra volt a leghosszabb nyeregben eltöltött idő, de a komfort alapján simán maradtam volna még ennyit, ha nem kezdett el volna vészesen sötétedni ^^ 

szerk: ha az isostar kulacs miatt beszólnál, ne tedd, előtted már 2532562an megtették. 

Vejne módosította - 2015. november 30. - 11:25

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

don,

lehet neked azért volt egyszerűbb a helyzet, mert ahol versenyeztél, ott beállították a bringát? engem nem fáraszt a kezdők érdeklődése, ha attól valaki jobban érzi magát a bringát ha elolvassa amiket ideírok, akkor az nekem oké. szerintem david94 bringája könnyen belőhető, mert a váz úgy néz ki jó méret

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás

olvasom az előző nap termését. szánalmas. kedves baratadávid94.

1:erősítesz,de nem vagy elég kitartó. =ez nem a te sportod.

2: ahogy néztem a bringa neked megfelelő méretű. a stucni is. fáj tőle mindened? =az országúti kerékpárból sosem lesz bőrfotel. 

3: tipikus hozzáállás az,h ha nem tud vlki rendesen megülni egy bringát,h síugró pályát csinál a nyeregből,és rövid stucnit vásárol. =a bringa nem tehet arról,h te nem vagy képes megülni

alig vagyok 170 cm magas,és közelebb vagyok a 40-hez,mint a 30-hoz,és még most is 120-as stucnit használok. vajon miért? ja. mert lehet,h megtanultam az országútin rendesen kerékpározni?

amúgy jobb lenne,ha visszaolvasnál a fórumban,mert néhány havonta jön egy hozzád hasonló,és ugyanezeket a kérdéseket teszi fel.

• MJani01 kedveli ezt

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sosem vettem 8 tól drágább fliteot, a concor 1500 volt, de annyit SEM ér

Prologo kappa? Az kb egy tizes, és egy haver nagyon szereti, nem is rossz. :)

Esetleg Spoon (Charge) szintén jó. Élőben meglepően széles, mint valami leszállópálya.

Vejne módosította - 2015. november 30. - 07:11

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Sokan elítélik a "seggcsont távolság mérés" alapú nyeregválasztást, én nem. Ahol van Specialized nyereg ott van ilyen zselés mérőcucc, de homokkal/liszttel töltött nejlonzacskó házilag is megteszi...nekem a Specializedes cucc 132-133 mm-t mutatott, a 130-as Specialized Rival montin és a Toupé aszfalton életem legkényelmesebb nyergei. meg a Fizik Arione, újabban, az pont 132-es, 270 km-n már bizonyított...a 145 széles Speci Avatart viszont utáltam.

Itthoni amatőr (de többszöri) mérés alapján nekem 133-135 körüli lehet a seggem. Amiket írnak a termékeknél a szélességre, az erre az adatra vonatkozik? Vagy arra hogy a nyereg széltől szélig mekkora?

BP-en tudtok olyan boltokat ahol nagy mennyiségben vannak jó nyergek, esetleg amiket ki is lehet próbálni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sokan elítélik a "seggcsont távolság mérés" alapú nyeregválasztást, én nem. Ahol van Specialized nyereg ott van ilyen zselés mérőcucc, de homokkal/liszttel töltött nejlonzacskó házilag is megteszi...nekem a Specializedes cucc 132-133 mm-t mutatott, a 130-as Specialized Rival montin és a Toupé aszfalton életem legkényelmesebb nyergei. meg a Fizik Arione, újabban, az pont 132-es, 270 km-n már bizonyított...a 145 széles Speci Avatart viszont utáltam.

Van még egy WTB Rocketm, az majdnem mint a Speci Rival formára/keménységre, az 10e alatt is van, vagy ha még WTB akkor a Volt, ez nagyon kicsit 10k feletti, használtba már alatta van.  http://bringabarlang...eszek/wtb-volt/

a sportosabb nyergek közül meg hogy országúti vagy crosscountry modell-e, az kb mindegy, amíg kényelmes. de a +1-1.5 centik szélességben szerintem számítanak, ha szélesebb nyerget veszel, mint ami neked jó. hogy love channeles, flow lyukas vagy sima az megint egyéni ízlés kérdése.

szerkesztés:

a WTB-nek van is tesztprogramja, és ezek elérhető árú nyergek. asszem' 1 hétre lehet elhozni, az alatt szerzett tapasztalat többet ér, mint itt akárhány karakter :)

http://www.wtb-bike.hu/test_ride.html

wtb-nél forgalmazóváltás van, szal tesztprogram momentán annyira nem működik.

egyébként pl nálam is speci és wtb ami bejön csak a szélesebbek (140-145 között) . amit meg a tudomány kiadott (nem a speci féle) az nem jött be.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Szia   bartadavid94 !

Nekem is volt ilyen gondom. 190 cm magas vagyok. váz 58-as merida . Stucni 120-as volt.50- 60 km után alig tudtam felmenni a garázsból.

Stucni 90-es lett. Lehet , hogy nem szép, de a hátfájás elmúlt. Az ülés  12-14 cm -el van magasabban a kormánynál.

Amit még "megszóltak" , hátranyúlás nélküli üléscső.

Lehet,hogy nem szép , de nem fáj a hátam.

Üdv.

igen, a zero setback cső sem rossz, ilyen nagy méretű váznál nem is viszi el annyira a súlypontot talán. de ha ilyen nyeregcső kell, akkor valószínűleg a térdkalács-a-pedáltengely-felett beállítás alapból nem is jöhetett volna össze :)

• coffein kedveli ezt

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
 Szia   bartadavid94 !

Nekem is volt ilyen gondom. 190 cm magas vagyok. váz 58-as merida . Stucni 120-as volt.50- 60 km után alig tudtam felmenni a garázsból.

Stucni 90-es lett. Lehet , hogy nem szép, de a hátfájás elmúlt. Az ülés  12-14 cm -el van magasabban a kormánynál.

Amit még "megszóltak" , hátranyúlás nélküli üléscső.

Lehet,hogy nem szép , de nem fáj a hátam.

Üdv.

• bartadavid94 kedveli ezt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Olyanra gondoltam ami 10ezer alatt beszerezhető használtan vagy újan.

A Q-bik az monti nyereg, nem? Q-bik Flow is játszik még? Az E-bike-on 8ezer körül van.

Van még egy WTB Rocketm, az majdnem mint a Speci Rival formára/keménységre, az 10e alatt is van, vagy ha még WTB akkor a Volt, ez nagyon kicsit 10k feletti, használtba már alatta van.  http://bringabarlang...eszek/wtb-volt/

a sportosabb nyergek közül meg hogy országúti vagy crosscountry modell-e, az kb mindegy, amíg kényelmes. de a +1-1.5 centik szélességben szerintem számítanak, ha szélesebb nyerget veszel, mint ami neked jó. hogy love channeles, flow lyukas vagy sima az megint egyéni ízlés kérdése.

szerkesztés:

a WTB-nek van is tesztprogramja, és ezek elérhető árú nyergek. asszem' 1 hétre lehet elhozni, az alatt szerzett tapasztalat többet ér, mint itt akárhány karakter :)

http://www.wtb-bike.hu/test_ride.html

DaveRider módosította - 2015. november 29. - 23:09

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Flite Max

Turbomatic 2

Q-Bik

Ezeket ajánlom. mindegyik tesztelve 100k fölött is, egyedül a Turbomatic2-vel volt egy kis zsibbadás..

Amit nagyon nem:

Concor, concor light.. :D

Olyanra gondoltam ami 10ezer alatt beszerezhető használtan vagy újan.

A Q-bik az monti nyereg, nem? Q-bik Flow is játszik még? Az E-bike-on 8ezer körül van.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Flite Max

Turbomatic 2

Q-Bik

Ezeket ajánlom. mindegyik tesztelve 100k fölött is, egyedül a Turbomatic2-vel volt egy kis zsibbadás..

Amit nagyon nem:

Concor, concor light.. :D

Vejne módosította - 2015. november 29. - 22:18