gyerekkorom óta nem volt nyereg problémám, akkor is a hülye concord nyereg miatt,mert széles volt mint egy igás ló háta ("nagy seggel" keskeny nyergen ülni nem tudom milyen érzés)
Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2015. november 30. - 17:43

Írta 2015. november 30. - 17:40

Kivéve, ha 136mm-es ülőgumó távolsággal próbálsz megülni 125mm-es nyerget. Akkor nem alkalmazkodik, hanem "szétcsúszik"
Írta 2015. november 30. - 17:33

érdekes ez a nyereg téma én 10 évig nem ültem bringán,aztán mikor felültem rá nekem sem volt kényelmes,de aztán 1 hét után már semmi gondom nem volt
türelem és a test alkalmazkodik.
- Vejne kedveli ezt
Írta 2015. november 30. - 15:05

ha már szóba jött és így benne vagy a témában
masszív "besült" ízületi gyulladásra (ball váll) ötlet ? szteroidon kívűl.
köszi
bocs az off
vegyél flector tapaszt, nekem az szokott segíteni, ha bedöglik a rotátorköpenyem.
Írta 2015. november 30. - 15:04

olvasom az előző nap termését. szánalmas. kedves baratadávid94.
1:erősítesz,de nem vagy elég kitartó. =ez nem a te sportod.
2: ahogy néztem a bringa neked megfelelő méretű. a stucni is. fáj tőle mindened? =az országúti kerékpárból sosem lesz bőrfotel.
3: tipikus hozzáállás az,h ha nem tud vlki rendesen megülni egy bringát,h síugró pályát csinál a nyeregből,és rövid stucnit vásárol. =a bringa nem tehet arról,h te nem vagy képes megülni
alig vagyok 170 cm magas,és közelebb vagyok a 40-hez,mint a 30-hoz,és még most is 120-as stucnit használok. vajon miért? ja. mert lehet,h megtanultam az országútin rendesen kerékpározni?
amúgy jobb lenne,ha visszaolvasnál a fórumban,mert néhány havonta jön egy hozzád hasonló,és ugyanezeket a kérdéseket teszi fel.
Ne haragudj, de én értem, hogy te nagy király vagy, de attól még nem kéne leszólni a kezdőket, aki értelmesen kérdez. Inkább örülnél, hogy ő is bringázni akar szabad idejében. Ha te nem akarsz segíteni a sporttársnak nem kell, senki sem kötelez...az meg, hogy mekkora stucnit használsz önmagában keveset mondó adat, te is tudod.
Amit Vejne írt a flexorokról azzal maximálisan egyetértek, én levezetés után mindig nyújtok egy 5-10 percet, ebben a csípő és a combflexor kiemelt szerepet kap.
A futás meg olyan, hogy ártani nem fog, ahogy a téli gyalogtúrák sem és át se hűlsz, nincs menetszél, ja és mondjuk futni téli sötétben egyszerűbb 30-60 percet, mint tekerni 60-120t. De az tény, hogy nem mindenkinek való a futás. Persze mindig van néhány nagyon okos, aki szerint minden más felesleges, és nagy hidegben is órákat alapoz kint - na, őket nem látjuk soha még hobbista dobogó közelben sem
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2015. november 30. - 13:14

köszi
bocs az off
Ketozis, mint szisztemas gyulladáscsokkentes, halolaj, kevés c-vitamin és d3 vit.
A két említett tapkiegen kívül minden más fölösleges penzkidobas.
Írta 2015. november 30. - 12:12

A futásról hallottam olyan szellemes mondást, hogy "nem leszel fitt a futástól, de fittnek kell lenned, hogy futhass". Talán ide is illik. Bringázástól nem fognak fellazulni a bekötött ízületek, nem fognak megnyúlni a megrövidült-meggyengült izmok, de, ha ezeket áthidalod, fájdalom nélkül fogsz tudni bringázni.
A vázméret 111111%, hogy tökéletes a srácnak, mert ÉN mondtam neki geótáblázat alapján, hogy 130mm-es stucnival kesztyű lenne nekem, és tudtommal egymagasak vagyunk (bár nekem nagyobb a belső combhosszom, fesztávon, hosszabbak a végtagjaim, rövidebb a torzóm).
A futással és még nagyon sok más edzéssel kapcsolatban az a probléma, bogy nyitott gerincem van (alulról a 4. csigolyám egy darabja hiányzik), emiatt könnyebben fájdul meg azon a tájékon a hátam, és kímélnem is kell, pl a futás nagyon nem tesz neki jót, mivel ekkor a porckorongok sokszor összenyomódnak, majd relaxálódnak. Súlyok emelgetésével ugyanez a helyzet.
Gerincferdülésem már jó ideje nincs, úgyhogy amiatt már nem fájhat.
Ebből gondolom én hogy rövidebb stucni kellene, lehet hogy rajtam ezek a nyújtások nem segítenének.
Írta 2015. november 30. - 11:59

igen, a zero setback cső sem rossz, ilyen nagy méretű váznál nem is viszi el annyira a súlypontot talán. de ha ilyen nyeregcső kell, akkor valószínűleg a térdkalács-a-pedáltengely-felett beállítás alapból nem is jöhetett volna össze
Igaz!
Írta 2015. november 30. - 11:58

Picit bepofázok én is: ma reggel edzés közben jutott eszembe, miért is fáj sokaknak a háta-dereka a népességből.
Rövid-kötött-merev csípőflexorok és megrövidült combflexorok. Ez az ülő-görnyedő életmód "szükségszerű velejárója", szerencsére ingyen kezelhető-javítható. Érdemes a vállakat is föllazítani, találkoztam nem egy olyan emberrel, aki képtelen volt pl. teljesen anteflektálni vagy fájdalom nélkül abdukálni a karját, annyira kötve volt a válla (ezt azért írom, mert néha előjön a "zsibbad a karom" sirám is, tud rajta segíteni)
A
köszi
bocs az off
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. november 30. - 11:23

Picit bepofázok én is: ma reggel edzés közben jutott eszembe, miért is fáj sokaknak a háta-dereka a népességből.
Rövid-kötött-merev csípőflexorok és megrövidült combflexorok. Ez az ülő-görnyedő életmód "szükségszerű velejárója", szerencsére ingyen kezelhető-javítható. Érdemes a vállakat is föllazítani, találkoztam nem egy olyan emberrel, aki képtelen volt pl. teljesen anteflektálni vagy fájdalom nélkül abdukálni a karját, annyira kötve volt a válla (ezt azért írom, mert néha előjön a "zsibbad a karom" sirám is, tud rajta segíteni)
A futásról hallottam olyan szellemes mondást, hogy "nem leszel fitt a futástól, de fittnek kell lenned, hogy futhass". Talán ide is illik. Bringázástól nem fognak fellazulni a bekötött ízületek, nem fognak megnyúlni a megrövidült-meggyengült izmok, de, ha ezeket áthidalod, fájdalom nélkül fogsz tudni bringázni.
A vázméret 111111%, hogy tökéletes a srácnak, mert ÉN mondtam neki geótáblázat alapján, hogy 130mm-es stucnival kesztyű lenne nekem, és tudtommal egymagasak vagyunk (bár nekem nagyobb a belső combhosszom, fesztávon, hosszabbak a végtagjaim, rövidebb a torzóm).
Vejne módosította - 2015. november 30. - 11:25
Írta 2015. november 30. - 10:51

don,
lehet neked azért volt egyszerűbb a helyzet, mert ahol versenyeztél, ott beállították a bringát? engem nem fáraszt a kezdők érdeklődése, ha attól valaki jobban érzi magát a bringát ha elolvassa amiket ideírok, akkor az nekem oké. szerintem david94 bringája könnyen belőhető, mert a váz úgy néz ki jó méret
Írta 2015. november 30. - 08:49

olvasom az előző nap termését. szánalmas. kedves baratadávid94.
1:erősítesz,de nem vagy elég kitartó. =ez nem a te sportod.
2: ahogy néztem a bringa neked megfelelő méretű. a stucni is. fáj tőle mindened? =az országúti kerékpárból sosem lesz bőrfotel.
3: tipikus hozzáállás az,h ha nem tud vlki rendesen megülni egy bringát,h síugró pályát csinál a nyeregből,és rövid stucnit vásárol. =a bringa nem tehet arról,h te nem vagy képes megülni
alig vagyok 170 cm magas,és közelebb vagyok a 40-hez,mint a 30-hoz,és még most is 120-as stucnit használok. vajon miért? ja. mert lehet,h megtanultam az országútin rendesen kerékpározni?
amúgy jobb lenne,ha visszaolvasnál a fórumban,mert néhány havonta jön egy hozzád hasonló,és ugyanezeket a kérdéseket teszi fel.
- MJani01 kedveli ezt
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2015. november 30. - 06:58

Sosem vettem 8 tól drágább fliteot, a concor 1500 volt, de annyit SEM ér
Prologo kappa? Az kb egy tizes, és egy haver nagyon szereti, nem is rossz.
Esetleg Spoon (Charge) szintén jó. Élőben meglepően széles, mint valami leszállópálya.
Vejne módosította - 2015. november 30. - 07:11
Írta 2015. november 29. - 23:45

Sokan elítélik a "seggcsont távolság mérés" alapú nyeregválasztást, én nem. Ahol van Specialized nyereg ott van ilyen zselés mérőcucc, de homokkal/liszttel töltött nejlonzacskó házilag is megteszi...nekem a Specializedes cucc 132-133 mm-t mutatott, a 130-as Specialized Rival montin és a Toupé aszfalton életem legkényelmesebb nyergei. meg a Fizik Arione, újabban, az pont 132-es, 270 km-n már bizonyított...a 145 széles Speci Avatart viszont utáltam.
Itthoni amatőr (de többszöri) mérés alapján nekem 133-135 körüli lehet a seggem. Amiket írnak a termékeknél a szélességre, az erre az adatra vonatkozik? Vagy arra hogy a nyereg széltől szélig mekkora?
BP-en tudtok olyan boltokat ahol nagy mennyiségben vannak jó nyergek, esetleg amiket ki is lehet próbálni?
Írta 2015. november 29. - 23:35

Sokan elítélik a "seggcsont távolság mérés" alapú nyeregválasztást, én nem. Ahol van Specialized nyereg ott van ilyen zselés mérőcucc, de homokkal/liszttel töltött nejlonzacskó házilag is megteszi...nekem a Specializedes cucc 132-133 mm-t mutatott, a 130-as Specialized Rival montin és a Toupé aszfalton életem legkényelmesebb nyergei. meg a Fizik Arione, újabban, az pont 132-es, 270 km-n már bizonyított...a 145 széles Speci Avatart viszont utáltam.
Van még egy WTB Rocketm, az majdnem mint a Speci Rival formára/keménységre, az 10e alatt is van, vagy ha még WTB akkor a Volt, ez nagyon kicsit 10k feletti, használtba már alatta van. http://bringabarlang...eszek/wtb-volt/
a sportosabb nyergek közül meg hogy országúti vagy crosscountry modell-e, az kb mindegy, amíg kényelmes. de a +1-1.5 centik szélességben szerintem számítanak, ha szélesebb nyerget veszel, mint ami neked jó. hogy love channeles, flow lyukas vagy sima az megint egyéni ízlés kérdése.
szerkesztés:
a WTB-nek van is tesztprogramja, és ezek elérhető árú nyergek. asszem' 1 hétre lehet elhozni, az alatt szerzett tapasztalat többet ér, mint itt akárhány karakter
wtb-nél forgalmazóváltás van, szal tesztprogram momentán annyira nem működik.
egyébként pl nálam is speci és wtb ami bejön csak a szélesebbek (140-145 között) . amit meg a tudomány kiadott (nem a speci féle) az nem jött be.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. november 29. - 23:12

Szia bartadavid94 !
Nekem is volt ilyen gondom. 190 cm magas vagyok. váz 58-as merida . Stucni 120-as volt.50- 60 km után alig tudtam felmenni a garázsból.
Stucni 90-es lett. Lehet , hogy nem szép, de a hátfájás elmúlt. Az ülés 12-14 cm -el van magasabban a kormánynál.
Amit még "megszóltak" , hátranyúlás nélküli üléscső.
Lehet,hogy nem szép , de nem fáj a hátam.
Üdv.
igen, a zero setback cső sem rossz, ilyen nagy méretű váznál nem is viszi el annyira a súlypontot talán. de ha ilyen nyeregcső kell, akkor valószínűleg a térdkalács-a-pedáltengely-felett beállítás alapból nem is jöhetett volna össze
- coffein kedveli ezt
Írta 2015. november 29. - 23:06

Nekem is volt ilyen gondom. 190 cm magas vagyok. váz 58-as merida . Stucni 120-as volt.50- 60 km után alig tudtam felmenni a garázsból.
Stucni 90-es lett. Lehet , hogy nem szép, de a hátfájás elmúlt. Az ülés 12-14 cm -el van magasabban a kormánynál.
Amit még "megszóltak" , hátranyúlás nélküli üléscső.
Lehet,hogy nem szép , de nem fáj a hátam.
Üdv.
- bartadavid94 kedveli ezt
Írta 2015. november 29. - 23:04

Olyanra gondoltam ami 10ezer alatt beszerezhető használtan vagy újan.
A Q-bik az monti nyereg, nem? Q-bik Flow is játszik még? Az E-bike-on 8ezer körül van.
Van még egy WTB Rocketm, az majdnem mint a Speci Rival formára/keménységre, az 10e alatt is van, vagy ha még WTB akkor a Volt, ez nagyon kicsit 10k feletti, használtba már alatta van. http://bringabarlang...eszek/wtb-volt/
a sportosabb nyergek közül meg hogy országúti vagy crosscountry modell-e, az kb mindegy, amíg kényelmes. de a +1-1.5 centik szélességben szerintem számítanak, ha szélesebb nyerget veszel, mint ami neked jó. hogy love channeles, flow lyukas vagy sima az megint egyéni ízlés kérdése.
szerkesztés:
a WTB-nek van is tesztprogramja, és ezek elérhető árú nyergek. asszem' 1 hétre lehet elhozni, az alatt szerzett tapasztalat többet ér, mint itt akárhány karakter
http://www.wtb-bike.hu/test_ride.html
DaveRider módosította - 2015. november 29. - 23:09
Írta 2015. november 29. - 22:24

Flite Max
Turbomatic 2
Q-Bik
Ezeket ajánlom. mindegyik tesztelve 100k fölött is, egyedül a Turbomatic2-vel volt egy kis zsibbadás..
Amit nagyon nem:
Concor, concor light..
Olyanra gondoltam ami 10ezer alatt beszerezhető használtan vagy újan.
A Q-bik az monti nyereg, nem? Q-bik Flow is játszik még? Az E-bike-on 8ezer körül van.
Írta 2015. november 29. - 22:17

Flite Max
Turbomatic 2
Q-Bik
Ezeket ajánlom. mindegyik tesztelve 100k fölött is, egyedül a Turbomatic2-vel volt egy kis zsibbadás..
Amit nagyon nem:
Concor, concor light..
Vejne módosította - 2015. november 29. - 22:18