Picit bepofázok én is: ma reggel edzés közben jutott eszembe, miért is fáj sokaknak a háta-dereka a népességből.
Rövid-kötött-merev csípőflexorok és megrövidült combflexorok. Ez az ülő-görnyedő életmód "szükségszerű velejárója", szerencsére ingyen kezelhető-javítható. Érdemes a vállakat is föllazítani, találkoztam nem egy olyan emberrel, aki képtelen volt pl. teljesen anteflektálni vagy fájdalom nélkül abdukálni a karját, annyira kötve volt a válla (ezt azért írom, mert néha előjön a "zsibbad a karom" sirám is, tud rajta segíteni)
A futásról hallottam olyan szellemes mondást, hogy "nem leszel fitt a futástól, de fittnek kell lenned, hogy futhass". Talán ide is illik. Bringázástól nem fognak fellazulni a bekötött ízületek, nem fognak megnyúlni a megrövidült-meggyengült izmok, de, ha ezeket áthidalod, fájdalom nélkül fogsz tudni bringázni.
A vázméret 111111%, hogy tökéletes a srácnak, mert ÉN mondtam neki geótáblázat alapján, hogy 130mm-es stucnival kesztyű lenne nekem, és tudtommal egymagasak vagyunk (bár nekem nagyobb a belső combhosszom, fesztávon, hosszabbak a végtagjaim, rövidebb a torzóm).
ezzel a setuppal ugyan csak 3 óra volt a leghosszabb nyeregben eltöltött idő, de a komfort alapján simán maradtam volna még ennyit, ha nem kezdett el volna vészesen sötétedni ^^
szerk: ha az isostar kulacs miatt beszólnál, ne tedd, előtted már 2532562an megtették.
Vejne módosította - 2015. november 30. - 11:25