ezek a wet/dry olajok miben különböznek? én heti 1x a motorex nagy fémdobozos tisztítójába mártogatott ronggyal áthúzom a láncot néhányszor (elég gazdaságos kiszerelés, kevés is elég belőle és jó kis citromillatú ) + sort és görgőket, de a sima univerzális motorex olajon kívül mást nem próbáltam még.
teflonosnal alapvetoen a wet "surubb", jobban vonza a port, de tovabb tart, nedvesebb korulmenyekhez optimalisabb. a dry elvileg taszitja es "vekonyabb". de persze ahany olaj, annyi fele.
montin nekem az volt a tapasztalatom, hogy az elmeletileg portaszito dry olaj poros helyen baromi hamar eltunik a lancrol, mintha a por beitta volna, es nem volt normalis kenes. ezert akar jobban vonza a port, akar nem, inkabb finish line wet olajat kezdtem el lancon hasznalni. telen viszont a vekonyabb dry olaj is tovabb tart. dry olajat hasznalok minden mas kenesre. most rendeltem egy surubb dry teflonosat, hatha kevesebb mocskot szed ossze, mint ami evek ota bevalt.
a suru rohloff tenyleg sokaig tart, de nagyon a lo masik fele, igazi pormagnes. szeretek olajokat probalgatni, de eddig a baromi draga olajoktol se lattam nagy csodat surubb, pormagnes, vizzel ellenallobb, tovabb tart, a higabb meg az ellentete.