nekem ez a fajta autós felnitisztító vált be felnire, illetve általános váztisztításra is.
http://www.homasita.hu/product/120408
rongyra pár fújás, szétkenem a habot, áttörlöm 2-3x és kész, szépen lehozza a fékport meg az olajat is. a láncra külön a Motorex Rex Reinigert használom, abból fél liter kb 3000 HUF, de nagyon kevés kell belőle, egy évig eltart legalább egy flakon.
A felnitisztítók elég agresszív anyagok. Arra valók, hogy amit a sima autósampon - ami azért szintén nem harmatvíz - már nem hoz le a kerékről na azt ez is "lemarja". Rendszerint a nagy sebességnél a fékbetétből kiszálló forró szemcsék égnek bele a felnibe, ez nem jön le a samponnal, ezt szedi le a felnitisztító súrolás nélkül. Egy bringán nem nagyon van olyan dolog amire ez kellene de ti tudjátok. Biztos, hogy ez gyors meg egyszerű is, mindenesetre láttam én már jópár olyan autó felnit - meló miatt - amit a gondos gazda hetente történt felnitisztítózása tett tönkre (marta le a fényezést a felniről meg szép rozsdabarna lett tőle a féknyereg)
Én még nem találkoztam olyan szennyeződéssel bringán amit a rendszeres sima melegvizes-mosogatószeres mosás ne hozott volna le. Néha egy kis benzin amit tényleg nem hoz le, de ennyi. Esetleg brigéciol. Igazából nem is értem a dedikált bringamosó szereket, illetve értem az üzleti megfontolást mögötte.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére