Kormany szognel es a fekvalto szogenel mi az iranyado? Pl kormanynal lattam, hogy az also resz vizszintes, meg hogy a felso, meg olyat is, hogya fekvalto teteje vizszintes, vagy a fekkar fuggoleges... Mi a "hivatalos"?
Ps: megneztem jopar katalogusfotot, talan az a legtipikusabb, ha a kormany teteje vizszintes, es a fekkar fuggoleges - ez utobbi azert poen, mert teljesen mas a kulonbozo tipusok alakja. Shimanon belul is.
klasszikus megközelítés: a kormány alsó része vízszintes.
én a vízszintesnél kicsit lentebb billentet felsőívű kormányt és az ezt "folytató" fékváltót szeretem, így egyenes csuklóval fogom át a fékváltót és egy kellően hosszú rész van, ahol ezt a fogást tudom váltogatni. így a kormányom alsó része nem vízszintes, kissé a föld fele mutat a vége, ez elvileg elfogadható ezeknél az újfajta kormányoknál. edzőtársamnál meg kicsit trekkinges a fékváltó és felfele mutat a teteje, de ő nem túl flexibilis, neki így kényelmes...
az semmiképp se jó, ha a kormány vége felfele mutat. ülj rá, tedd a kezed a kormányra és próbáld úgy belőni a fékváltókar pozit, hogy a csuklód egyenes legyen amikor átfogod...
DaveRider módosította - 2016. március 27. - 00:13