Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

En a sajat ISP-met vagy 4x fureszeltem, mert minel kevesebbet akartam leszedni belole.  Nem egy nagy dolog, sima fureszlappal pikk-pakk megvan, de persze fureszlap vezeto az azert nem art hozza, kulonben csunya lesz a vagas.   Ha nem adott az elado a bringaval, akkor inkabb szervizt javaslok.

Villat vagtam egyszer villanyos kezi dekopirral is, de inkabb kezi fureszre szavazok.

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Elmentünk,megnéztük,elmondtam neki hogy két verzió van,ha az eszére hallgat akkor hagyja mert nem ér annyit,ha a szívére hallgat akkor azt tesz amit az mond! :D
Természetesen szerelem volt első látásra és elhoztuk a gépet,viszont nem ilyen egyértelmű a sztori mert a srác csak és kizárólag Wiliert volt hajlandó venni és a tulajjal meg tudtak egyez
ni olyan beszámolásban amit addig senki nem vállalt,így végülis bőven nem annyi a matek mintha cashben fizette volna.

Viszont köbö 1cm el magasabb az integrált nyeregcső mint kellene,így vagy vágni kellene vagy alacsonyabb üléstartó kellene mivel az koppon van lenn.Mennyire célszerszámos vagy speciális dolog
ez a vágás? Bár első körben integrált aero üléscsőhöz lenne jó a tartó /most egy Ritchey WCS van rajta/de ahogy nézem a kialakítását,ettől alacsonyabbat nehéz összehozni....

Esetleg egy másik nyereggel nem tudtok próbálkozni? Nekem pl a Selle Italia SLR XP és SLR Flow között is van majdnem 1cm magassag különbség. 

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

nem azt mondtam, hogy baj lesz vele, hanem azt, hogy lehet.

10-ből 6 eladó sl-k vagy k-force régebbi fsa karon lóg-lötyög :D legalábbis német-angol-magyar apróban eddig ez a tp.

Amúgy nem ér annyit, amennyit kérnek érte. kínáld meg 250-el, hivatkozz rá, hogy mégis csak kb. hét éves bicaj.

Elmentünk,megnéztük,elmondtam neki hogy két verzió van,ha az eszére hallgat akkor hagyja mert nem ér annyit,ha a szívére hallgat akkor azt tesz amit az mond! :D
Természetesen szerelem volt első látásra és elhoztuk a gépet,viszont nem ilyen egyértelmű a sztori mert a srác csak és kizárólag Wiliert volt hajlandó venni és a tulajjal meg tudtak egyez
ni olyan beszámolásban amit addig senki nem vállalt,így végülis bőven nem annyi a matek mintha cashben fizette volna.

Viszont köbö 1cm el magasabb az integrált nyeregcső mint kellene,így vagy vágni kellene vagy alacsonyabb üléstartó kellene mivel az koppon van lenn.Mennyire célszerszámos vagy speciális dolog
ez a vágás? Bár első körben integrált aero üléscsőhöz lenne jó a tartó /most egy Ritchey WCS van rajta/de ahogy nézem a kialakítását,ettől alacsonyabbat nehéz összehozni....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

erről jut eszembe...

most -6 az egyik szemem, a másik -6.5 rajt 0.75-ös cilinderrel (tényleg nagyon jó, hogy kicsit elnyújtva látok azzal a szememmel :D :D )

elvileg a jobb szememre kéne kb. -9 dioptria, hogy tényleg jól lássak, de most új szemüveg helyett szóba jöhetne lasik is.

kinek milyen tp-a van? mert azért szemüveggel, ha a lencse fölött bámulok át, akkor csak foltokat látok, nem mást. öcsémnek tavaly lett megcsinizve, s jó, tökéletesen szemüvegmentesen tudott olyan dolgokba belevágni, amibe korábban nem (vízisportok, síelés.. korábban kajálni sem tudott szemcsi nélkül, még gyengébb szeme volt, mint nékem)

ha van rá kereted csináltasd meg, én csak jókat hallottam ismerősöktől róla.

jómagam 6-8 éve kontaktlencsézem sportoláshoz és szabadidős dolgokhoz, munkahelyemen meg monitorbámulás van, oda jó a sima szemüveg is...kompromisszumos megoldás, de nem mondanám kényelmetlennek. én is később meg akarom lézereztetni, de jelenleg az ehhez szükséges összeg más dolgokra kell.

• Vejne kedveli ezt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Sziasztok!

Országúti mellé szeretnék összerakni egy városi egysebességes bicajt egyenes kormánnyal. Sajnos a méretben nem vagyok biztos.Az országúti vázam egy cube peloton 54cm felsőcsővel (560vízszintes) és 47,5 üléscsővel(c-c). Ezt jónak érzem. Az egysebis vázból választhatok 53cm vagy 56cm felsőcső/üléscső méret között. Érdekelne a véleményetek,hogy szerintetek melyik méret lenne a jó választás.

Köszönöm!

Lábhosszam 83cm,magasságom 179cm.

Fit Calculator országútira:

Measurements

-------------------------------------------
Inseam:                83
Trunk:                 61
Forearm:               37
Arm:                   66
Thigh:                 63
Lower Leg:             56
Sternal Notch:         148
Total Body Height:     179

The Competitive Fit (cm)
Seat tube range c-c:   53.8 - 54.3
Seat tube range c-t:   55.4 - 55.9
Top tube length:       54.6 - 55.0
Stem Length:           11.2 - 11.8
BB-Saddle Position:    71.0 - 73.0
Saddle-Handlebar:      53.6 - 54.2
Saddle Setback:        5.5 - 5.9

The Eddy Fit (cm)
Seat tube range c-c:   55.0 - 55.5
Seat tube range c-t:   56.6 - 57.1
Stem Length:           10.1 - 10.7
BB-Saddle Position:    70.2 - 72.2
Saddle-Handlebar:      54.4 - 55.0
Saddle Setback:        6.7 - 7.1

The French Fit (cm)
Seat tube range c-c:   56.7 - 57.2
Seat tube range c-t:   58.3 - 58.8
Top tube length:       55.8 - 56.2
Stem Length:           10.3 - 10.9
BB-Saddle Position:    68.5 - 70.5
Saddle-Handlebar:      56.1 - 56.7
Saddle Setback:        6.2 - 6.6

én 170 cm magas vagyok 79 cm belső lábhossz és a klasszikus oúti geometriákból nekem az 54es egy kicsit magas és hosszú volt.

szerintem a te méreteiddel ne vegyél 53-as vázat, bár ha városba lesz akkor egy hosszabb stucni hosszabb nyeregcsővel lehet kezesebb lenne, mint az 56-os.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Na jó, ezt is köszönöm  :)

Simán lehet attól is hogy túl szorosra van húzva a pánt, nekem ilyenkor egy kis lazítás szokott segíteni, csak gondolni kell rá hogy a lefeléknél megint rendesen meghúzzam :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

1984 super record vs mai shimano 105 RD

Van ami sokat fejldott a bringakon, es van ami nem. Van ami 100 eve hasonlo :) eleve az outi nem tul bonyolult technika egy montihoz kepest. Ott sokkal szembetunobb a valtozas.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

kicsit szoknod kell majd, szerintem, főleg, ha még nem volt ilyen alacsonyan kormányod-stucnid :)

Köszönöm!

emeld följebb a sisakod,mert kitakarja a látótered egy részét. nem kell annyira megemelni a fejed utána. :D :P

Na jó, ezt is köszönöm :)

• donciccio kedveli ezt

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Sziasztok!

Országúti mellé szeretnék összerakni egy városi egysebességes bicajt egyenes kormánnyal. Sajnos a méretben nem vagyok biztos.Az országúti vázam egy cube peloton 54cm felsőcsővel (560vízszintes) és 47,5 üléscsővel(c-c). Ezt jónak érzem. Az egysebis vázból választhatok 53cm vagy 56cm felsőcső/üléscső méret között. Érdekelne a véleményetek,hogy szerintetek melyik méret lenne a jó választás.

Köszönöm!

Lábhosszam 83cm,magasságom 179cm.

Fit Calculator országútira:

Measurements

Inseam:                83
Trunk:                 61
Forearm:               37
Arm:                   66
Thigh:                 63
Lower Leg:             56
Sternal Notch:         148
Total Body Height:     179

The Competitive Fit (cm)
Seat tube range c-c:   53.8 - 54.3
Seat tube range c-t:   55.4 - 55.9
Stem Length:           11.2 - 11.8
BB-Saddle Position:    71.0 - 73.0
Saddle-Handlebar:      53.6 - 54.2
Saddle Setback:        5.5 - 5.9

The Eddy Fit (cm)
Seat tube range c-c:   55.0 - 55.5
Seat tube range c-t:   56.6 - 57.1
Stem Length:           10.1 - 10.7
BB-Saddle Position:    70.2 - 72.2
Saddle-Handlebar:      54.4 - 55.0
Saddle Setback:        6.7 - 7.1

The French Fit (cm)
Seat tube range c-c:   56.7 - 57.2
Seat tube range c-t:   58.3 - 58.8
Top tube length:       55.8 - 56.2
Stem Length:           10.3 - 10.9
BB-Saddle Position:    68.5 - 70.5
Saddle-Handlebar:      56.1 - 56.7
Saddle Setback:        6.2 - 6.6

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.350 hozzászólás

https://www.youtube....h?v=TYVLFlSl95U ismét egy kis pozőrködés,tőlem. :P :) :D

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.350 hozzászólás

erről jut eszembe...

most -6 az egyik szemem, a másik -6.5 rajt 0.75-ös cilinderrel (tényleg nagyon jó, hogy kicsit elnyújtva látok azzal a szememmel :D :D )

elvileg a jobb szememre kéne kb. -9 dioptria, hogy tényleg jól lássak, de most új szemüveg helyett szóba jöhetne lasik is.

kinek milyen tp-a van? mert azért szemüveggel, ha a lencse fölött bámulok át, akkor csak foltokat látok, nem mást. öcsémnek tavaly lett megcsinizve, s jó, tökéletesen szemüvegmentesen tudott olyan dolgokba belevágni, amibe korábban nem (vízisportok, síelés.. korábban kajálni sem tudott szemcsi nélkül, még gyengébb szeme volt, mint nékem)

kinek van tp-a a műtéttel, mennyire érdemes így szezon derekán belevágni? vagy várjam ki a telet? :)

na, egy kompulzív pozőrkép, hogy kell beállítani az első generációs ergót, ha kényelmet és kezelhetőséget akarsz

DSC_0596_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nem igazán fórum téma,de nekem is meg lett műtve a szemem. mindenképp jobb.mint a szemüveg. igaz napszemcsit az első években kötelező hordani,utána,meg már nem is akarod levenni. :) 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

emeld följebb a sisakod,mert kitakarja a látótered egy részét. nem kell annyira megemelni a fejed utána. :D :P

erről jut eszembe...

kinek van tp-a a műtéttel, mennyire érdemes így szezon derekán belevágni? vagy várjam ki a telet? :)

na, egy kompulzív pozőrkép, hogy kell beállítani az első generációs ergót, ha kényelmet és kezelhetőséget akarsz

DSC_0596_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vejne módosította - 2016. április 02. - 17:28

• donciccio kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.350 hozzászólás

Beállítás kapcsán szeretnék a tapasztaltabbaktól tanácsot kérni. 

Van ugye az új CX-gravel bringám. Ma mentem vele 4 órát, gyakorlatilag terepen végig jó sok emelkedővel (hátha számít). Majdnem sikerült végre beállítanom. A hajtás rész rendben nyeregmagasság és nyereg kapcsán. Nem fáj a lábam, térdem és a derekam sem, talpam sem zsibbad :)

Hátam ok, vállam és a csuklóm/karom is. Azt mondjátok meg nekem, hogy mi a töktől fájhat a tarkóm? A kormányszárat kellene megfordítanom (nem szívesen tenném mert úgy nem tetszenek a masinák)?    

Köszönöm előre is!

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Van ugye az új CX-gravel bringám. Ma mentem vele 4 órát, gyakorlatilag terepen végig jó sok emelkedővel (hátha számít). Majdnem sikerült végre beállítanom. A hajtás rész rendben nyeregmagasság és nyereg kapcsán. Nem fáj a lábam, térdem és a derekam sem, talpam sem zsibbad :)

Hátam ok, vállam és a csuklóm/karom is. Azt mondjátok meg nekem, hogy mi a töktől fájhat a tarkóm? A kormányszárat kellene megfordítanom (nem szívesen tenném mert úgy nem tetszenek a masinák)?    

Köszönöm előre is!

kicsit szoknod kell majd, szerintem, főleg, ha még nem volt ilyen alacsonyan kormányod-stucnid :)

Vejne módosította - 2016. április 02. - 17:20

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Köszönöm előre is!

karakoram módosította - 2016. április 02. - 16:41

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.350 hozzászólás

Őket szoktuk látni, végső soron vmi trekking is jó. Viszont a telefont nem veszik fel. :( Meg múlt héten nem is emlékszem, h nyitva lettek volna.

nem szoktam nézegetni őket,így nem tudom mi a helyzet

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Vácon van a Duna parton egy bringa kölcsönző,de országúti nem hinném,h van nekik. meg azt se tudom,h vasárnap nyitva vannak e. vlszínű igen,mert egy kávézó is működik vele párhuzamosan. a börtön sarkában van szinte,a régi hajóállomás helyén. a komptól pár száz méterre van. szóval a két ojjektum közt meg lehet találni könnyen. :)

Őket szoktuk látni, végső soron vmi trekking is jó. Viszont a telefont nem veszik fel. :( Meg múlt héten nem is emlékszem, h nyitva lettek volna.

• donciccio kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.350 hozzászólás

Sziasztok,

Ne haragudjatok az offtopicért, de ez pörög a legjobban, és hát messziről kapcsolódik. :) Vasárnap mennénk dunakanyarba, gyereknek kellene bérelni vmi S-es outi bicót.

Göd-Szob között kb bárhol tudtok egy vasárnap is nyitva levő kerékpár kölcsönzőt?

Vácon van a Duna parton egy bringa kölcsönző,de országúti nem hinném,h van nekik. meg azt se tudom,h vasárnap nyitva vannak e. vlszínű igen,mert egy kávézó is működik vele párhuzamosan. a börtön sarkában van szinte,a régi hajóállomás helyén. a komptól pár száz méterre van. szóval a két ojjektum közt meg lehet találni könnyen. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

sziasztok! szeretném életre kelteni a tetszhalott Moser-em, amihez szükségem lenne 8as 105-ös fékváltókarhoz és/vagy tricolor fékkarhoz való fehér hudira. pár napja már túrom a netet, nem sok sikerrel. emlékeim szerint(jó rég jártam erre) valaki valamikor linkelt itt egy oldalt, ahonnan keríteni lehet ezekhez alkatrészt. tudom-tudom, nem kimondottan egyszerű a kérdés, de ha bárkinek is van valami tippje, azt örömmel fogadom.

köszi előre is!

edit: lehet, hogy evidens, de a 9-es váltókarok működnek a 8-as fogkiosztású sorokkal is? 

Kérdezd meg itt, van rá esély: http://www.maxi-bike...ent/el-rhet-s-g

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Sziasztok,

Ne haragudjatok az offtopicért, de ez pörög a legjobban, és hát messziről kapcsolódik. :) Vasárnap mennénk dunakanyarba, gyereknek kellene bérelni vmi S-es outi bicót.

Göd-Szob között kb bárhol tudtok egy vasárnap is nyitva levő kerékpár kölcsönzőt?