hát a kis karbantartásommal nem nagyon haladok. még a kerekek agyaihoz se nagyon nyúltam. viszont a téli bringámra fordítottam egy kis időt. cseréltem hátsó váltó bowdent, mert elég nehézkesen mozgatta már a váltót. kb havonta cserélem, mert rohadtul lassú lesz a cucc. na meg azt a kis bowden ház darabot is cseréltem, ami a váltónál van. a helyi boltban vettem egyébként ezeket a spagócákat. talán saccon, vagy mi. a campához 1,1 mm-es bowden kell. ez még egy kicsit vékonyabb is. 1,07-et mértem. amúgy nem is értem. ha nekem ennyire elhasználódik, akkor mi lehet a csillivilli bringákon? sokan most is azokkal nyomják, pedig brutál mód kikezdi a tél a bringákat. sokan még sárvédőt se használnak. na mind1. legyen az ő bajuk. belemértem a láncba is. még nem esik bele a 0,75-ös idom. sztem a tél végén cserélnem kell majd. van még egy használt láncom, ami jobb állapotban van. majd az meg fel rá, de sztem a következő télre veszek egy új sort. lánc van hozzá. azt nem olyan régen vettem. connex lánc. sokan nem szeretik, mert állítólag nem vált szépen. nekem 1x volt ilyen láncom. kaptam egyik ismerősömtől egy alig használt 9-es dura ace sort. ahhoz használtam. szuper volt. sose akart elkopni. 9-es veloce váltóval működtettem. elvileg nem kellett volna, de olyan szépen váltott, h csak na. rendeltem karbon zsírt. majd kell a téli bicaj nyeregcsövéhez. azt vettem észre, h időnként beljebb csúszik. jók az átmérők, sztem jó a nyomaték is, csak éppen túl sima a felülete a nyeregcsőnek. remélem beválik majd a cucc.
majd le fogom mérni a bianchi tömegét. elképzelhető, h megközelíti a 8600 grammot. tavasszal mértem, akkor 8670 volt, pedállal, meg kulacstartókkal. azóta cseréltem belsőket. ott jött le némi súly. a michelin latex belsők szélesebbek, mint a vittora latex, így könnyebbek is. a vittoria 71 gramm. a michelin 88. szóval itt nyertem kb 34 grammot. meg a rotor csere is levett néhány grammot, úgyhogy olyan 8625 gramm lehet most a bringa. még jó lenne vlhol megspórolni még egy kicsit. mondjuk már nincsen ötletem, h honnan lehetne. persze, h tudnék venni egy titán record nyeregcsövet, és/vagy egy 3ttt titán stucnit, azzal megoldódna dolog, de azok kb a beszerezhetetlen kategória. illetve lehet venni, csak rohadt drága.