Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34336 hozzászólás a témában

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Ahogy elnézem mindenkinek más a véleménye BP ügyben. Szerintem nem annyival jobb, ha jobb egyáltalán, hogy megérje pénz költeni rá. Lehet még egyáltalán újonnan kapni ilyet vagy használtan akarsz venni?

Más:
Látta valaki vasárnap a Párizs- Roubaix-ot? Szegény Hincapie bukott egy kurva nagyot mert letört a vadiúj alu villanyaka, amit direkt erre a versenyre cseréltek ki.(Mármint a komplett villát) Elég volt egy verseny ahhoz hogy az alu totál elfáradjon. Azt hiszem ezekután jobban megbecsülöm az acélnyakas villámat.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Hát okosabb nem lettem Biospace ügyben.:) Azt már tudom, hogy "van hatása" lehet "utálni", meg "nem rossz találmány". De a kerékpáros szempontjából mi a különbség? Nehezebb/könnyebb tekerni az egyes intervallumokon?

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Nem, valamit félreértettél. Nem lenyomni nehéz, a beállítással semmi gond, hanem BENYOMNI könnyû, a kerék felé. És amikor komolyan megterheled, akkor már annyival elmegy, hogy nem mér a pedálfordulat... Jah, 180-as, jut eszembe, de akkor is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
nekem a régi montimon volt biopace hmû, és nagyon bírtam utálni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bmafte

bmafte

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Hello!

Kozeptengely-merevseg: nem csak a tengelytol fugg, ill. a kapcsolaodasi modtol: tengely anyaga, kozepcsapagy kialakitasa, kapcsolodasi mod (octa, ISIS stb.), hajtokar anyaga, kialakitasa es a vaztol is nagymertekben.

Osszehasonlitani csak akkor lehet, ha a sajat bicodon kiprobalsz ilyet is olyat is.

Sajat tapasztalat: outin Ultegram van octalinkes, eleg jo, de nem probaltam meg mast. Montin volt egy truva splined most meg egy integralt LX. Az LX sokkal jobb - erezhetoen merevebb, persze az elozo egy gagyi volt. A merevseg az integraltnal abbol is adodik, hogy a csapagyak a leheto legtavolabb vannak egymastol, azaz a leheto legkozelebb a hajtokarokhoz.

Ha egy Dura-Ace-t nehez lenyomni (ez hulyeseg): csak rosszul van beallitva (szorosra huztak).

Biopace - most is hasznalnak hasonlot nehany profi csapatban (idofutamon). Amugy mar mindenutt az integralt megy.

Hogy mindennek ellent is mondjunk: a Campagnolo evtizedek ota negyszogtengelyest hasznal mindenhol es nem rossz.

=> a fele marketing es parasztvakitas. Viszont az teny, hogy sokkal konnyebb szerelni az integraltat. Es: az integralt is bordas tengelyu. Az integraltsag csak az egyik hajtokarba integalt temgelyt jelenti.

Masik a spanyol viaszt most talalta fel az FSA - hasznaljunk minnel jobb csapagyat -> keramia golyok es futofelulet.
BMaFTe

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hajtókarhossz: több mindentõl függ, magasságtól, lábhossztól, hajtási stílusotól, használati módtól, de nálunk leginkább attól milyet lehet kapni :-). Szóval 185cm-hez min. 172,5 hajtókar a jó, egyébként meg attól függ mennyire vagy pörgetõs, vagy nagy áttételt szeretõ, ill. mennnyit mész hegyen/síkon, eszerint lehet kisebbet-nagyobbat választani egy határon belül. Pl. ilyen magassághoz egy sík versenyre a 180-as is jó, hegyi terepre inkább 172,5 esetleg 175. Amit most használsz, azzal pörgetni jó.

hmb

hmb

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Na végül sikerült valahogy, rányomtam aztán pumpáltam :D
Az az alsó bizbazt nem csavartam ki mégis ment :confused: .
Amúgy jó ez az O.uti. sokkal könnyebb vele menni mint 2.1-es gumikkal. Csak rohadt szar hogy úgy elõrekell hajolni és a töködön ülni... pff

Rmx rider!Ha a "öködön ülsz rosszul van beállítva a nyereg!!!Árt a prosztatádnak és a golyóidnak!!!!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Hát nemtudom,szerintem ha kipróbálnád a biop. után mondjuk egy Truvativ,vagy egyéb hajtómûvet,akkor is más lenne a véleményed!Lehet hogy megzavar az is hogy tudod hogy Ultegrát hajtasz(mondod is magadban hogy "áh ez ultegra és ez tuti jobb annál a sz-rnál"
Nem rossz találmány a BP,csak annó ennek is voltak kritikái és sajnos megbukot a dolog,ezért nem gyártják már ezerrel.Hajtottam én is Bp-t!Hegyen jobban éreztem a hatását mint síkon,talán síkon akkor érezhettem egy picit is ha kemény áttételt hajtottam,amúgy nem.Szóval azét van annak hatása!:)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Hello

Egy fél éve cseréltem le a Biopace hajtómûvemet egy ultgrára és szerintem ég és föld a különbség. Habár a biospacet azért találták ki, hogy a holtponton megkönnyítse a tekerést, nekem sokkal jobban bejött a hagyományos ultegra, sokkal de sokkal de sokkal jobb vele tekerni, érezhetõ a különbség de sokkal.
A baj csak az hogy a 39-es belsõ tányér kicsi, a régin 42-es volt. :(

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
A lánckerék ovális.Mégpedig úgy van beállítva hogy az ovális hatása pont akkor érvényesül amikor valamelyik oldali lában a felsõ holtponton van.Itt kerül át könnyebben a lábad a hátsó negyedbõl az elsõ negyedbe,hogy egybõl erõt fejthess ki újra a pedálra.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Tudja valaki miben más a Biospace hajtómû mint a sima? Mert gondolom nem jobb nem rosszabb csak más. De miben más? Persze a biciklizõ szempontjából kérdezem.

Ja és milyen hosszú hajtókar szükséges 185cm-hez? Vagy mi alapján kell választani? Most 170es van. Számít egyébként mondjuk 5mm egyálltalán?

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
És a váltókar a könyöklõmbe?csak a Dura Ace gyártja ma és 17.000FT
Elmehetnek a...
Házilag megcsinálom!

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Motorex Dry Lube-t, naonn híg, de jó, viszont kicsit drága :( 100ml 1900Ft:(

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Az se rossz,mivel a feladata,pont a kiváló kenés!!!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
A WD-40-en tényleg mindenre jó.(Tisztításra kiválló) Csak szerintem hamar lejön a láncról. Én nem nagyon értek a bringákhoz, de szerintem majdnem mindegy mi van rajta. Én pl motorolajat használok.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás

Én WD 40-et használok...[/IMG]

Éreztem hogy az elsõ lesz a wd40!!!:)
Sokan azt használják,én is néha néha,de csak ha edzek,verseny elötti olajozásnál picit hígabbat használok.De jó a WD40.Írják is rajta hogy mindenre jó!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Na végül sikerült valahogy, rányomtam aztán pumpáltam :D
Az az alsó bizbazt nem csavartam ki mégis ment :confused: .
Amúgy jó ez az O.uti. sokkal könnyebb vele menni mint 2.1-es gumikkal. Csak rohadt szar hogy úgy elõrekell hajolni és a töködön ülni... pff

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A kis recés anyát lelazítod. Az rögzíti a középsõ kis fogpiszkálót, és stabilan zárja a szelepet. Ha a középsõ pálcácskát benyomod, akkor jár szabadon a levegõ (erre asszem rájöttél már...)
Kicsit megmozgatod a pálcát, hogy ne maradjon beszorulva, onnantól értelemszerû

Mondjuk a saját pumpájával én se voltam boldog, úgyhogy autószelep adpterrel operálok.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Hali!
Hülye kérdés következik..:

Van egy ilyen presta szelepem:
Feltöltött kép

Nem tudom hogy kell felfújni.. :confused:
Van hozzávaló pumpám, de nem tom hogy kell használni :)
Csavargattam mindent mindenfele, de nem megy.. leereszteni már sikerült.
Help pls!!

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

kérdés : ki mivel keni a láncot ?

gondolok itt a 10s rendszerekre

Én WD 40-et használok...
Nem biztos, hogy a legjobb, de nekem bevált. Befújom, áttörlöm és kész. Tisztít és ken...

Kend fel! Töröld le!Feltöltött kép