Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2006. június 01. - 13:01

Viszont amit igazán megérzel, a kerék, na az legyen nagyon könnyû. Forgó tömeg... fizika. Még síkon is észreveszed, hogy nagyon könnyen gyorsul, viszont sokkal rosszabb forgásban tartani. Ezér kint is sík szakaszon valamivel nehezebb bicajjal mennek, nehezebb kerekekkel.
Merida kontra akármi más? Láttam kettészakadt karbon meridát, szal nem nagyon kéne semmilyen. Oké, elõfordulhat, hogy egy CR1 szétszakad, de azé az más
Írta 2006. június 01. - 12:07

Melyik cégnél vetted? És komolyan kiment hozzátok lemérni az asszonyt? Csak ámulok bámulok!
Ha tudsz rakjál be légyszi képet a bringáról!
Igen én is szeretnék címet és képet a bringáról! Mert durván jól hangzik!

Írta 2006. június 01. - 11:54

Írta 2006. június 01. - 11:47

Írta 2006. június 01. - 11:08

Moser megrendelésre készült. Eljött a vázkészítõ, asszonyt lemérte, megbeszéltük a csövek anyagait, a dizájnt, kifizettem az elõleget, egy hónap múlva jött a váz. A váz DEDACCAI Cr-Mo, mérve 1390 gr, minden csõ sorszámozott+ adják hozzá a röntgenpapírokat, lifetime garancia.
Melyik cégnél vetted? És komolyan kiment hozzátok lemérni az asszonyt? Csak ámulok bámulok!

Írta 2006. június 01. - 10:56

Nagybátyámmal szoktam tekerni, aki eleve Szárligeti.
Mellesleg miért csak Óbarokig tekersz??? Onnan már csak 8 km Bicske.
Nagybátyádnak nem egy sárga Mailja van? mert igazából én is félig szárligeti vagyok

Azért nem megyek el Bicskéig ,pedig arrafele van Zsámbék...bizti jó, mert mint írtam nem szeretek/merek a 100-ason menni. Fõleg, mert mindig egyedül (sajnos) egyedül bicózom és nincs aki húzzon, meg ha már többen lennénk akkor az autósok is jobban odafigyelnek, és akkor már nem is félnék annyira...szóval minden mindennel összefügg

Bár ez technikai fórum igaz az a topic neve, hogy országútiról mindent:D de a többit priviben
Írta 2006. június 01. - 10:50

Kedvenc útvonalam: Tb-Szárliget-Óbarok
arra gondolsz amire én?
Ja meg Tata-Komárom, Tata-Kömlõd
De a 100-ason nem közlekedek...így is sok a suttyó!
szerintem arra!

Nagybátyámmal szoktam tekerni, aki eleve Szárligeti.
Mellesleg miért csak Óbarokig tekersz??? Onnan már csak 8 km Bicske.
Írta 2006. június 01. - 10:45

GROLSCH Te merre szoktál tekerni????
Én bicskei vagyok és majdnem mindig Tatabánya felé megyek.
Kedvenc útvonalam: Tb-Szárliget-Óbarok

Ja meg Tata-Komárom, Tata-Kömlõd
De a 100-ason nem közlekedek...így is sok a suttyó!
Írta 2006. június 01. - 10:41

Én bicskei vagyok és majdnem mindig Tatabánya felé megyek.
Írta 2006. június 01. - 10:40

Azt hittem, kész bicajt egyben venni olcsóbb, mint egy kb. ugyanolyat építeni... A nagy gyárak nem olcsóbban kapják a cuccokat mondjuk a Shimanótol mint egy kiskereskedõ? Rosszul gondolom?
Nagyon jól gondolod! CSAK: amíg a magyar kereskedõk ekkora haszonkulccsal dolgoznak, hogy úgy dobálóznak az 50-60 % árengedményekkel, hogy csak na, addig ne csodálkozz, ha külföldön MINDENT olcsóbban be lehet szerezni.
És amikor 50-60% -al akcióznak valamit, még akkor sem bukós.
Pölö szerinted mennyi a récseiben egy akkora üzlethelyiség bérletije+rezsije??
Valakikkel ki kell azt ám fizettetni!
Írta 2006. június 01. - 10:38

Ja, és szerintem az országúti az olasz!!!!!!!
![]()
De ízlések és pofonok.
Sejtettem hogy innen fúj a szél!!!
Én meg szkeptikus vagyok a beskatujázással szemben!
Írta 2006. június 01. - 10:33

Azt hittem, kész bicajt egyben venni olcsóbb, mint egy kb. ugyanolyat építeni... A nagy gyárak nem olcsóbban kapják a cuccokat mondjuk a Shimanótol mint egy kiskereskedõ? Rosszul gondolom?
Nem ez tévhit. Én 40 ezerrel olcsóbban építettem ugyanazt a bicót, mint ami a katalógusban volt
Igaz pár helyen nem ugyanaz a márka, de minõségben igen.
Írta 2006. június 01. - 10:32

Ja 80 ért a Biondo is készít egyedi vázat + egyedi festés 5000.
És ez karbon villával, csapival és bil.-el van.
Én egy egyedileg méretre készített, minõségi, ellenõrzött anyagokból válogatott vázat lifetime garanciával, amit tetszés szerint kézzel festenek, azt nem akartam összehasonlítani egy tajvanon sorozatban gyártott vázzal.
Ja, és szerintem az országúti az olasz!!!!!!!

De ízlések és pofonok.

Írta 2006. június 01. - 10:32

Magam válaszolok a saját kérdésemre
A http://w3.iac.net/~c...c/velocity.html oldallal játszottam, és az jött ki, hogy ha föltételezem, hogy 25 km Dobogókõ, és átlagosan 2.5 %-os az emelkedõ, akkor kicsit több mint 2 percet számít a 4kg különbség (87 helyett 85 perc). Hm. Nem túl sok...
Nem túl sok? Hát igen hiába a technika mégiscsak neked kell tekerni a bicót.
Szerintem a súly ott jön ki igazán, amikor mész fel hegyre és kiállsz a nyeregbõl ugye megdöntöd kicsit a bicót, mindig ellentétes irányba, mint amelyik lábaddal éppen tekersz.
Nos ebbõl a megdõlt állásból vissza kell hozni a bicót és újra megdönteni ellentétes irányba. És hidd el, negyed óra után marhára nem mindegy a karodnak, hogy 4 kg-al könnyebb vagy nehezebb bicó mozog alattad

Sprintnél meg méginkább mozog alattad a gép...
Írta 2006. június 01. - 10:29

Írta 2006. június 01. - 10:25

Írta 2006. június 01. - 10:22

1: Moser megrendelésre készült. Eljött a vázkészítõ, asszonyt lemérte, megbeszéltük a csövek anyagait, a dizájnt, kifizettem az elõleget, egy hónap múlva jött a váz. A váz DEDACCAI Cr-Mo, mérve 1390 gr, minden csõ sorszámozott+ adják hozzá a röntgenpapírokat, lifetime garancia.
De Zsír! Errõl nem is hallottam, hogy egyedi vázakat csinál a Moser. Csak a Yasec-rõl de õk úgy kb 190 körül vállalnak el egy aluvázat villa nélkül.
És így mennyi volt a váz?
De a kérdésre nem válaszoltál, hogy a Merida és tásai, meg össze se lehet hasonlítani...
Írta 2006. június 01. - 10:15

2: a 105-ös szett új rajta. kivéve a fékek, mert azok ultegrák, ill. a hajtómû FSA
Írta 2006. június 01. - 10:08

Mellesleg 250-bõl építettem asszonynak Mosert. 105-el. Merida és társaihoz ne hasonlítsuk. 280-ból pedig Colnagot is lehet építeni!
ok, nem akarok elindítani egy sárdobálós kérdést, de ha már írtad légyszives indoklod meg, hogy miért! Mit tud többet egy Moser váz egy Meridánál. Mert speciel én nemtudom és lehet most felhomályosítasz!
És ha 250-bõl megvolt a Moser 105-el akkor gondolom használt alkatrészekbõl és azt tedd azért hozzá, mert pl én nem bízom a használt cuccokban, de ha tévedek akkor bocsi.
A Merida 901-es fehér nekem se tetszik, mert élõben a fehér olyan...hmm fehér. De a 903-as pirosra, meg a 904 sárgára nem lehet egy szavatok sem

Írta 2006. június 01. - 10:08

Biondoba meg megint nem úgy érdemes menni, hogy kinéztél valamit katalógusból, hanem márti felhívja B.-t, hogy milyen vázat tud szerezni az adott keretbõl.
a dura szett az nektek lett volna inkább info. Futár hozta 2 nap alatt ért ide 4500 Ft volt.