Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Nos!
A minap tekeregtem a Décathlonban és találtam 4-5 ezer forint körül valami számomra ismeretlen gyártó által gyártott pulzusmérõt! Épen le volt akciózva, de nagyon elgondolkodtam a dolgon. Nekem nincs de próbaképen érdemes szerintetek megvenni, vagy hagyjam és vegyek egy komolyabbat? De a lényeg pont az lenne, hogy kipróbáljam, milyen pulzusmérõvel edzeni....

Aptonia vagy mi fene a neve. Én nem vettem volna meg, de a szüleimtõl megkaptam karácsonyra. Egész sokmindent tud.

De vannak hibái.
1.Elõfordul, hogy hosszabb tekerés közben lenézek az órára és látom nem mér. ÁÁÁÁ! Ez a halálom. Akkor megütögetem picit, meg megigazítom aztán mindjárt jó. Lehet baja van, de annyira nem érdekel, hogy visszavigyem.
2. Csak nedves testfelületen mér pontosan. De ugye ha tekersz máris izzadsz, viszont az ébredési pulzushoz be kell nedvesíteni az érzékelõket.
3. Van rajta egy gomb amitõl zölden világít a háttér. Ugyanezzel a gombbal lehet törölni a programokat. Szerintem ez óriási hiba. Az a hülye fény-gomb frankón leszívja az elemeket. Jó még nem tette meg, de nem is szívesen használom...törölni pedig kell!
4. Olyan halk az ébresztõje, hogy én nemtok rá felkelni, pedig én ha akarok bármire felkelek, de ez még az én képességeimet is meghaladta :D
5. Az enyim pl nem mér max, meg min pulzust, csak átlagot, meg zónában tartózkodási idõt!

Kipróbálni szerintem érdemes. Nekem 13 ezerbe került és nem bántam meg. Úgyse kaptam volna 30 ezres Polart, akkor meg nem mindegy? Én csak arra használom, hogy mérjem a pillanatnyi pulzusom,meg tudok részidõt mérni és megnézni mikor mentem legjobban...(de általában nem vacakolok vele) szóval nem értékelem ki a nap végén a teljesítményemet.
Ja és adnak mindegyikhez bicóra szerelhetõ adaptert. Ami mondjuk a Sigmánál, meg a Timex-nél nem alap.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Mindig azt mondom, hogy nagyon jó edzõtárs. Megmutatja a maxpulzusodat, ebbõl kiszámolod, hogy milyen értékkel kéne résztávozni, vagy állóképességre edzeni... Aztán reggelente megmondja, hogy aznap mit kéne menni, fáradt vagy-e, ilyenek. :)

Nos!
A minap tekeregtem a Décathlonban és találtam 4-5 ezer forint körül valami számomra ismeretlen gyártó által gyártott pulzusmérõt! Épen le volt akciózva, de nagyon elgondolkodtam a dolgon. Nekem nincs de próbaképen érdemes szerintetek megvenni, vagy hagyjam és vegyek egy komolyabbat? De a lényeg pont az lenne, hogy kipróbáljam, milyen pulzusmérõvel edzeni....

bmafte

bmafte

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Van Novatec, Bike+, Zoggie (American Classic) és persze az épített, gyári kerekekben sok más, márkásabb gyártó. Az Am Classicról az azonos nevû topicban már volt pro es kontra, a B+ es a Novatec jónak (es olcsónak) tûnik.
A montis, ilyen márkájú agyakat használók tudnának még a minõségérõl nyilatkozni. Szerintem lényeges, hogy márkás, jó minõségû csapágyakat lehessen hozzájuk kapni itthon.
BMaFTe

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Lehet itthon kapni ipari csapágyas országúti agyat?

Az okosok nem írtak, úgyhogy beledumálok: Persze. Én csak a Novatecrõl tudok, nekem az van (csak elsõ) 10 hónapja. Egyelõre semmi panasz rá. Levehetõ a gyz kar, én azért vettem ilyet a városi bicóba. 5800 vagy valami ilyesmi volt.
Biztos van egy csomó más is.

(Hmmm, neten sehol se találom a típust, sem más novatec oúti agyat. Elvileg akár monti is lehetne, de sztem oúti...)

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Sziasztok Outi Királyok!
Olvasom 1 ideje eszmecseréiteket,sok okos dolgot láttam már itt,lehet tanulni
Tõletek.Én montizom és kb 1 hónapja erõnléti edzés miatt kölcsönkaptam1
Merida Road 901 (2006)Sora-val szerelt bringát és egyre jobban elkap az outi
láz.Ma volt lehetõségem elõször kiprobálni az igazi outis érzést,hála 1-2 temposan tekerõ fiatalembernek.Pécs-Harkány túrának indult a dolog,idõmérés
nélkül,vagy kb100indulóval különbözõ bringákkal.Egy két srácon látszott,hogy
nem ma ülnek elõször outin,szépen mozogtak együtt és elég jól betették a tétet.Igyekeztem tartani a tempót velük,hála a Mecseki montis mászásoknak
nem volt gond az erõnléttel,sikerült az 5-ös élbolyban maradni.Szóval szépen
"lekocogtunk"35,5átlaggal(23km)Harkányba,és óriási élmény volt így és ilyet
menni.Szóval a monti mellett(vagy azzal együtt) naccerü dolog egy outi is,csak ajánlani tudom mindenkinek.Ja és a bringa csak 1 beszálló hobby-túra
model amit ma nyujtott az nekem nagyon tetszet,elgondoltatva vajon milyen lehet 1 komoly géppel menni,ha egy mezei model is ilyen örömet okoz?!
Üdv,Gyuri

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lehet itthon kapni ipari csapágyas országúti agyat?

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Priv

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Köszi Groschl!
Beleugrok. Megnyugtattál, mert nekem pont a fekete merida váz jött be legjobban. Kezdésnek jó lesz.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Mindig azt mondom, hogy nagyon jó edzõtárs. Megmutatja a maxpulzusodat, ebbõl kiszámolod, hogy milyen értékkel kéne résztávozni, vagy állóképességre edzeni... Aztán reggelente megmondja, hogy aznap mit kéne menni, fáradt vagy-e, ilyenek. :)

Kávét fõz?:)

Na akkor mit jelent a résztávozni,meg max pulzusból számolgatni, meg mikor edz az ember állóképességre? Szóval hogy tudom jól használni? Mert eddig csak úgy tekerek, ahogy megy, azt kész.:)
Egyszer volt rajtam egy pulzusmérõ, mert haver azt mondta nem nagyon tud egy átlagember 200fölé menni pulzussal és nem hittem neki, de 192-ig jutottam csak, szóval csak ennyit volt rajtam.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Húha!
Ha lenne ennyi zsetonom jelenleg, nem gondolkoznék, h mit vegyek. A kérdés továbbra is az, h van-e értelme mondjuk 110-bõl összedobni egy brinyát vagy kidobott pénz? Van vkinek 850-es merida váza, mik a tapasztalatai?

Ha ki akarod próbálni a feelinget, akkor tökéletes. Alu váz, Sorával más nem is kell. Én is azzal kezdtem (Alu Schwinn váz plusz fékváltókar, montis váltók, tökéletesen mûködött 85 ezerért). Aztán rájöttem milyen klasz outizni és vettem egy jobb gépet.

Ennyi!
Vágj bele nyugodtan. Nincs baj a Merida vázakkal. Hobbi szinten, meg kipróbálósdiba nem is kell több.
Amúgy a 850-es vázat használják egészen 906-ig, csak a villa meg a kormánycsapágy más.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Húha!
Ha lenne ennyi zsetonom jelenleg, nem gondolkoznék, h mit vegyek. A kérdés továbbra is az, h van-e értelme mondjuk 110-bõl összedobni egy brinyát vagy kidobott pénz? Van vkinek 850-es merida váza, mik a tapasztalatai?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Akkor itt van ez: http://kerekpar.hu/t.../orszaguti/1012 :)

Egyébként ha már szóba hoztad a pulzusmérõt. Gondoltam veszek egyet. Az lenne a kérdés, hogy igazából miért is jó az? Illetve azon kívül, hogy tudom mennyi a pulzusom.:)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Jóaz, csak kereket kell cserélni, meg hajtókart, meg láncot, kell még rá egy pulzusmérõ, oszt kész :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Én már ajánlottam itt bringát, amit láttam a neten(bár nem tudom van-e). http://kerekpar.hu/t.../orszaguti/1013 Egy próbát megér.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Pár napja láttam a Hervisben egy országutit. 170rõl volt 120ra árazva. Én még olyan gagyit életemben nem láttam. Campa xenon szett volt rajta(de hát ez is marha gagyinak látszott), meg miche kerekek. Inkább nézet ki mûanyag játéknak,mint bicónak. A pedál(look rendszerû) pl elég nehezen fordúlt körbe.

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

...mert nehezebb, lomhább gépet kapsz, mint egy jó monti slick gumival...

Ez tényleg így van??? Mármint hogy mondjuk egy Merida 850-esnél jobb egy kicsit átalakított monti?

Ez azért is érdekelne, mert én is most akarok valami alap országútit venni. Eddig csak montijaim voltak, de most valahogy kedvet kaptam egy kis száguldáshoz. :) Szóval a helyzet az, hogy egyelõre nem akarok sokat költeni erre, csak ki szeretném próbálni.

A kérdésem tehát az lenne, hogy szerintetek hol kezdõdik az a kategória, amit már érdemes megvenni? Én egyelõre a következõkben gondolkodok: Giant OCR3, Trek 1000, vagy Merida Road 901. Ezek mind 150-200e közötti árban vannak, ennél többet nem nagyon szeretnék áldozni egyelõre.
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Egyelõre sajnos csak 2 szettel jönnek ki, Dura Ace és Ultegra (ár) kategóriában.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Jövõre jön ki az elsõ outis sram szett

http://www.roadbikerider.com/sram.htm

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
hello
nem tudyátok hogy miért nem használ ezen transamerika nyugatipart-keleti part versenyen Attila srác könyöklõt??

furcsa
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066