Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34336 hozzászólás a témában

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A magyar utak mint montis terep... Nemhiába halódik az oútis szakág.
Egyébként most már elég sok olyan monti vázat látni, ami alig néz ki erõsebbnek, mint egy átlagos oúti váz.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Pfffff, reméljük, nem repedt meg:scared:

jól esik aggódások. szerdán kiderül minden. Addig izgulink.

Jó nem egy nagy etwas a gép. egyenes kormány, sch. 105, campa atlanta felni. 2x8 váltó.
Ha reped, keresek hozzá valami vázat. Sajnos az utak miatt fõleg a montit használom, mert ezt féltem ;)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Pfffff, reméljük, nem repedt meg:scared:

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

köszi a tippeket mindenkinek pedál ügyben

tulajdonképpen végeredményében a nekem szimpatikus pedált vegyem meg, mert úgyis találok valami megfelelõ cipõt hozzá? csak mert nem lenne katasztrófa ha járni is tudnék benne:)
gondolom semmi nagy hátrányom nem származik abból, ha spd-t teszek az outira...

Mivel "fõfoglalkozásként" az mtb-t nyúzom, a nemrég vásárolt országútira is sima spd-t tettem, és így ugyan azzal az mtb cipõvel használom (http://www.sidisport...t_ID=MCBULLET2). Nem nyöszörög, nem nyomja a stopli a talpam, nem zsibbadok stb., semmi hátrányom nem származott belõle.
Ha csak országúton tekernék, akkor biztosan look vagy valamilyen rendes országúti pedált vennék, mert annak biztosan jobb az erõátvitele a nagyobb csatlakozási felület miatt.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
de úgy érzem, hogy a középsõ tengelynél jelentkezik, és nem a monoblokk.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Egyetértek. Monoblokk, kormány-kormányszár, sõt, nyeregcsõ is lehet (bár ha kiállva nyöszörög akkor nem)

kiállva is nyöszörög. szerdán megnézi a vázat yasec mester. jól megszakértjük. Félek, hogy vázcsere lesz.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
köszi a tippeket mindenkinek pedál ügyben

tulajdonképpen végeredményében a nekem szimpatikus pedált vegyem meg, mert úgyis találok valami megfelelõ cipõt hozzá? csak mert nem lenne katasztrófa ha járni is tudnék benne:)
gondolom semmi nagy hátrányom nem származik abból, ha spd-t teszek az outira...

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
OFF!
Érdekel vkit esetleg cannondale wind kerekszett?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Egyetértek. Monoblokk, kormány-kormányszár, sõt, nyeregcsõ is lehet (bár ha kiállva nyöszörög akkor nem)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

A másik baj, félek, hogy a alu vázam kezd kihalni. erõsen nyikorog ha nyomom neki (fõleg mászáskor).

Pedál, hajtókar, monoblokk? Ha tényleg a váz nyikorog, akkor elrepedt és kukaérett. Sztem takarítsd le és nézd át, mielõtt szétesik alattad. Az aluvázak híresek arról, hogy hirtelen adják meg magukat.
De leginkább csak szutyok ment a középcsapágy környékére...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

erõsen nyikorog ha nyomom neki (fõleg mászáskor).

Nem biztos, hogy a váz. Nekme szokott a kormány, meg a nyereg is nyikorogni, ha nem húzom meg eléggé.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Anno jártam én is ugyanígy... Nézd meg a fékpofát, nem csodálkoznék ha tükörsima lenne. Nagy valószínûséggel túlzottan rideg a gumi. Az olcsóságok már 2 kör után ilyenek lesznek, persze akad kivétél! Ha viszont nem ilyenrõl van szó akkor az öregedéstõl válhat csúszóssá ("kiszárad", kiszívja a nap, stb.). Tetézi mindezt egy esetlegesen tükörfényes felületû felni, ami gyakorlatilag polírozza a gumit -> ha fog is, el-el ugrál, "beremeg".
A gumi érdesítése ideiglenesen megoldhatja, de jobb ha veszel valami puhábbat...

elég rideg a gumi. A felni nem tükrös, az nem lehet. Veszek szépen új gumikat.
A másik baj, félek, hogy a alu vázam kezd kihalni. erõsen nyikorog ha nyomom neki (fõleg mászáskor).

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Nekem is remeg az egész bicó amikor fékezek.
A felnim krómozott, lehet hogy az a baj?
Milyen fékpofát érdemes hozzá venni?

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Anno jártam én is ugyanígy... Nézd meg a fékpofát, nem csodálkoznék ha tükörsima lenne. Nagy valószínûséggel túlzottan rideg a gumi. Az olcsóságok már 2 kör után ilyenek lesznek, persze akad kivétél! Ha viszont nem ilyenrõl van szó akkor az öregedéstõl válhat csúszóssá ("kiszárad", kiszívja a nap, stb.). Tetézi mindezt egy esetlegesen tükörfényes felületû felni, ami gyakorlatilag polírozza a gumit -> ha fog is, el-el ugrál, "beremeg".
A gumi érdesítése ideiglenesen megoldhatja, de jobb ha veszel valami puhábbat...

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
az elsõ fékem szépen szúszik az aero felnin :(
próbáltam zsírtalanítani, de semmi változás. Dobjam le a fékbetétet ?
sch. 105 ös szet, campa aero felni.

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Szerintem ott sem hajlana kisebb sugárral, mint pl. a hátsó váltónál. Sõt, ott majdnem U alakba visszahajlik, a karnál meg S alakban (kar-> bandázs vége -> kanyar a kormányban). Amúgy gyanítom jobban mozog a hagyományosan, kívül vezetett bowden, hacsak nem valami hiperszuper csúszós ez a Nokon :D

LanceHid

LanceHid

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

http://www.nokon.de/...rad-schaltg.pdf

1. oldal, szerelési útmutató, 2. pontjának shimanos része, a rajz szerint ha jól látom alatta fut.

Ááááá! Tényleg. Csak ettõl nem romlik a váltás teljesítmény, vagy nem törik meg a bowden túlságosan?
Hunor

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Tényleg meg lehet oldani vele a bandázs alatti kábelvezetést (váltóbowden) Shimano karoknál is?

http://www.nokon.de/...rad-schaltg.pdf

1. oldal, szerelési útmutató, 2. pontjának shimanos része, a rajz szerint ha jól látom alatta fut.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Én sosem dõltem el patenttel, bibííííí!

(Csak klipsszel, de azzal kétszer az elsõ napon)

LanceHid

LanceHid

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Szeretnék egy kis segítséget kérni. 1 éves a bringám, szerény 5500 kmrrel a háta mögött, és már rendesen érzem hogy a bowdenházak nem tiszták belülrõl (fõleg a fékekét). Sok jót hallottam a Nokon bowdenházakról, tényleg olyan jók? Tényleg meg lehet oldani vele a bandázs alatti kábelvezetést (váltóbowden) Shimano karoknál is?
Hunor