Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

ami puha talpú (tehát lehessen járni benne jól), süllyesztett stoplijú ill. külsõre outis
kb. ennyi az igény (tudom, nem kevés, de tuti van szintézis rá)

Szerintem erre egyszerû válasz: ilyen cipó nem létezik.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hello!:wazuuup:

no megvan az spd pedál (shimano pd-m520), már csak a megfelelõ cipõ kéne nekem. ebben kéne a segítség.
14 ezernél többet nem szánok rá, de olyan kell nekem, ami puha talpú (tehát lehessen járni benne jól), süllyesztett stoplijú ill. külsõre outis
kb. ennyi az igény (tudom, nem kevés, de tuti van szintézis rá)

akár cipõtípust, akár (web)boltot ilyenekkel szívesen fogadok. Bp-i vagyok.

köszi:) :clap:

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Nekem is volt már hasonló recsegés, 2-szer szétszedtem a közepét és semmi. Majd meghúztam a pedálokat és láss csodát megszünt a nyikogás.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
A váz erõsíti a hangot. Meg nem mondod, hol a recsegés eredete. Lehet, hogy nem a középrész, hanem a nyeregcsõ a vázban, vagy a nyereg maga. Ezt a gyanút erõsíti az is, hogy ha "ugrálsz" az ülésen, akkor jelentkezik. Ha a nyeregcsõ, akkor asszem kicsit be kell zsírozni és úgy visszatenni. Próba szerencse. Nálam végül a nyeregcsõ a vázban volt a ludas.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
helo
nem lene yobb ha garanciális cserére küldenéd a Fondriest?
mert gondolom töb mint 2 év a garancia ráyuk :)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

zzoka

zzoka

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
egyébként azért is vagyok biztos a váz problémakörben, mert nem is kell erõvel nyomnom a pedált a recsegéshez, elég, ha "ugrálok" az ülésen, és attól is jön a recsgés lentrõl. és bazi hangos.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Hááááát... nem irigyellek, egy ilyen kategóriájú cucc elkezd recsegni... stressz a javából.
Nagyon alap dolog, de: próbáld meg a monoblokkot teflonszalaggal körbetekerve behajtani, a kar(oka)t meg zsírral bekenve feltenni.
De ha a szerelõk a vázat mondták, akkor eléggé reménytelennek igérkezik...

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Elõfrdulhat, hogy a középcsapágynál a jobb és bal oldali menet nem teljesen párhuzamos. Bár egy ilyen szintû bringánál azért ez nem valószinû.

zzoka

zzoka

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok! Van egy Fondriest Megalu bicajom, kb 2 és fél éves. (én építettem, fõként Dura-Ace cucokkal van díszítve). Már régóta elkezdett enyhe recsegés-ropogás jönni a középcsapágy környékérõl, ami idén olyannyira felerõsödött, hogy már élvezhetetlen vele a bicajozás. Többször szétszedettem a középrészt idén szervízekben, és mindenki egyöntetûen a vázat jelölte meg okként. Kb 2000 km van a bicajban, és én sem vagyok több 70 kilónál, nagyon megkímélt a rendszer. Nem tudom, lehet-e valamit tenni a recsegés ellen, minden megoldás érdekelne. Ha van valakinek bármilyen tippje, ötlete, írja meg. köszönöm elõre is!

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Váltáskönnyítõ, de nem a szegecsek, hanem a bemarások, spirálisan emelkedve a fogaskoszorún, ill. a hajtómûn.

http://www.branfordb...cog4.html#item2

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
Hali

Mit jelent a Campagnolo lánctányérokon az EXA Drive felirat??

ya köszi megtaláltam váltáskönyitõ szegecs...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Kuka. Bár nekem csak a porvédõ veszett el az 550bõl, nem lehetett szerezni. Szal inkább csináltam. Azé a küllõvel ne próbálkozz.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
A helyzet nem túl rózsás kerék ügyben:

Kiderült, hogy Matuzéknak Dunakeszin mégsincs küllõjük hozzá :(

Kiderült az is, hogy 20-ért csak a 40 ezres Moserbe számítaná be, az meg nekem nem nagyon tetszik ennyiért.

Felhívtam a Ridebike-ot, tényleg rendeltek anno egyet, de annyira sokat kellett várni rá, hogy mégegyszer nem rendelnek.

Tehát ismét kérnék segítséget azügyben, hogy hol lehetne beszerezni küllõt ehhez a WH-R535-höz. Ja és lehet, hogy egy anya is fog kelleni, mert a törött darab benne van, még nem próbáltam kiszedni.

A bringám kerekek nélkül hever ebben a szép idõben:cry:

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Szerintem nem az agyak súlylimitáltak, hanem a kerékszett egésze. A csak a peremnek kell bírnia a súlyt és azt nem csinálják karbonból (kivétel itt is van, pl. Obermayer, de ezt nem tudjuk megfizetni különben sem). EGyébként is a 80 kg. alatti kategória nagyon ritkán esik a súlylimitbe, csak az extrakönnyû dolgoknál (1000 gr, alatti vázak, 1300gr. alatti kerékszettek, 100 gr. alatti nyergek, nyeregcsövek, stb.)
Gsüveg: nyereg alatt repedés, hát nem egy tipikus vázrepedési hely, nemcsak karc? Ha nem, akkor inkább a nyeregcsõ túlzott meghúzásától lehet...

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

milyen váz ?

és hány kg vagy ?

mongoose iboc nagyon nem mai darab, és 75.

panizzi

panizzi

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
milyen váz ?

és hány kg vagy ?
:rocketman

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
nagyon úgy tûnik, hogy a aluvázamnak eddig tartott a pályafutása. A nyeregnél szépen vagy egy-két repedés. Kereshetek vázat, a cuccok jók rajta (sch 105, campa aero felni), lehet, hogy egyszerûbb eladni és venni komplett bringát. lehet ki kéne nézni matuzhoz.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Figy, valahol kell lennie manualnak. Én is nemrég láttam, hogy a Speci Pave nyeregcsõnek milyen kitételei vannak, külömben "megsérülsz, vagy meghalsz" Kikötik a pilóta súlyát, 240-250lbs, nem mehecc terepen, ilyenek.

Most hogy egy agy hogy reagálna a "nagyobb" súlyra? Réges rég, mikor elkezdték a kerekek tuningolását, annyit tettek közzé Mavic-ék, hogy az õ agyaikat nyugodtan fûzheted radiálisan, mert másoké lehet, hogy agyperemnél szétszakad. De a súlyról õk se írtak semmit...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ehh... akkor ehhez az FRMhez még lehet hogy nehéz vagyok? Mennyire lehet ez maximalizálva?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Csak arról nem találtam semmit az frmbike.com oldalon, hogy ezekhez a pehely agyakhoz van e maximalizálva a bringás súlya, ...

asszem általában van....nekem "nem adtak" a srácok montis frm agyat akkor sem mikor versenysúlyomnál voltam..../85 körül/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való