Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34337 hozzászólás a témában

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Nekem egy Gaerne Gecko cipõm van. Melóbajárós SS géphez használom SPD-vel. Az országúti Gaerne Elios után iszonyú hajlékony a talpa. Néha már kellemetlen, így három hónap után még puhult is. Persze ha simán pörgetek nem probléma. Viszont kiállva már engem zavar. Kb olyan érzés, mint egy 1000Ft-os tornacipõben tekerni fémpedálon.
Én a merevebb montis cipõt ajánlom, ha hosszabb távon is mész.

országúti cipõknem nem sajátossága, hogy hajlik a talpa! Ott vmi bibi lesz
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Nekem két montis SPD-s cipõm van, az egyik egy Shimano (kb. 24eFt volt), a másikat egy Rockrider (a Decathlonban vettem, kb. 15eFt?), mind a 3 bicajomon (oúti, monti, munkábajárós) ezeket használom 520-as pedállal. A Rockrider talpa sokkal keményebb, mint a Shimanóé, meg az egész sokkal könnyebb is. Amúgy nem tudom, mi alapján lehetne ránézésre megmondani, hogy ez montis cipõ, nem pedig oútis. Úgy rémlik a Decathlonban volt oútis cipõ is, a különbség felületes megfigyelés alapján csupán csak az, hogy az oútisak kékek (a montis piros), a talpuk simább és máshogy vannak a lyukak a talpán.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Srácok, :offtopic: Ha valakinek megvan a MotoGP 3, jáccunkmá online, mer esténként hullafoltos vagyok az unalomtól

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Nekem egy Gaerne Gecko cipõm van. Melóbajárós SS géphez használom SPD-vel. Az országúti Gaerne Elios után iszonyú hajlékony a talpa. Néha már kellemetlen, így három hónap után még puhult is. Persze ha simán pörgetek nem probléma. Viszont kiállva már engem zavar. Kb olyan érzés, mint egy 1000Ft-os tornacipõben tekerni fémpedálon.

megyek én minden távon
igaz is, hogy a talpa nem árt ha kemény, de nem tök merev legyen. ez az 1000 ft-os tornacipõ fíling meg nem hiányzik
de asszem keresek valami spd topikot, hogy ne ezt offoljam szét:)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Kuka. Bár nekem csak a porvédõ veszett el az 550bõl, nem lehetett szerezni. Szal inkább csináltam. Azé a küllõvel ne próbálkozz.

Elcseréltem Mavic Cosmicra :). Persze ráfizettem, nem is keveset, de még mindig jobb mint a kuka. Remélem ehhez jobban lehet alkatrészt beszerezni...

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Jó az SL, de mégeccer nem vennék. ELITE

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
zsola: nézz be a mavic honlapra, ott pontosan leírják miylen kerék milyen, mivel van kezelve. Hogy mit vegyél ez inkább a pénztárcádtól és igényedtõl függ, mintsem ún. "szakmai" szempontoktól, hisz mindegyik jó egy hobbistának. Ha a pénz/tartósság/minõség hármas a fontos akkor: Cosmos, azt hiszem ez is 1800 gr. körül van, tehát akadályozni nem fog. Ha többet bírsz rá áldozni, akkor a Ksyrium. VAgy ha esetleg használtban is gondolkodnál: hirdetnek Ksyrium ssc sl-t (2004-es) 110e Ft-ért (Nellában van kitéve, 1540 gr., csak a küllõje karcos, a többi tényleg jó, viszont nem akar engedni belõle).

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Kerékvár ?

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
80 kg körüli hobby túrázó versenyzõ emberkének mit ajánlanátok ezek közül ?
Fontos lenne a tartósság, jó legyen síkon, hegyen.
Mi a különbség köztük ?

Aksium 138 EUR
Cosmic Elite 169+142 EUR
Cosmos 94+117 EUR
Ellipse 149 EUR
Ksyrium Elite 181+218 EUR
Ksyrium Equipe 114+141 EUR

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Csak esztétikai okokból sztem nagy hiba lenne oúti cipõt venni. Megevtted az SPD pedált, ami lehetõséget ad rá, hogy normálisan tudj járni patentcipõben. Mi a fenéért rúgnád magad seggbe azzal, hogy veszel olyan cipõt, aminek a betonmerev talpából majd úgyis kiáll a stopli, és tipeghetsz, mint pingvin a tükörjégen? Hogy ne nézzenek ki maguk küzül a májer oútisok? Ne má... Akkor miért nem vettél oúti pedált is, hogy tényleg kihasználd az elõnyeit?

pedig tényleg csak esztétikai okai vannak:) abban viszont tök igazad van, hogy a merevtalppal önmagam alatt vágnám a fát...ha meg a májer outisok kinéznek, az nem igazán érdekel. néztem is most az ebike-on spd cipõket és találtam frankósakat, egész jó áron, szóval valószínûleg leteszek az outi küllemrõl...

amúgy még mindig várok tppeket, hogy Bp-n hol tudok spd cipõt venni úgy, hogy fel is tudom próbálni.

köszi

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Csak esztétikai okokból sztem nagy hiba lenne oúti cipõt venni. Megevtted az SPD pedált, ami lehetõséget ad rá, hogy normálisan tudj járni patentcipõben. Mi a fenéért rúgnád magad seggbe azzal, hogy veszel olyan cipõt, aminek a betonmerev talpából majd úgyis kiáll a stopli, és tipeghetsz, mint pingvin a tükörjégen? Hogy ne nézzenek ki maguk küzül a májer oútisok? Ne má... Akkor miért nem vettél oúti pedált is, hogy tényleg kihasználd az elõnyeit?

11000 körül már vannak korrekt SPD cipõk. Szerény és teljesen tudománytalan becslésem szerint a hajlékonyabb talp miatt elvesztett energia pár tized, legföljebb 1 mp-et jelent kilométerenként. Kurvára mindegy... Az SPD cipõk talpa amúgy is inkább csak fölfelé hajlik (lásd: járás), arra se sokat. Lefelé (a pedál taposásakor) nemigen.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hello

köszi a hozzászólásokat, sejtettem, hogy megálmodni könnyebb, mint megszerezni:)
ez esetben sztem outis cipõt veszek, amire reámegy a pedálom stoplija
még egy hetem úgyis van, amíg megjön a lóvé, addig keresek:)

ja és még annyi, hogy mez és mez között mi a különbség? az árakon kívül

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Mykonzerv: ezek a szempontok egyértelmûen montis cipõre mutatnak a oúti kinézetet leszámítva. Minden együtt nem lehet, el kell dönteni mit akarsz valójában. Ha oúton akarsz tekerni komolyabban a "puha" talp hátrány, a montis cipõ-oúti pedál nem tudom hogy oldható meg. Ha inkább túrázás lesz a kerékpározásodból, akkor még a klipszes megoldáson is lehet gonodlkodni, mert a Diadorának van ilyen cipõje, amiben rendesen leeht járni, de azért elég szilárd a cipõ a hajtáshoz is. VAgy trekking, esetleg oúti hibrid...

520 as montis pedálja van .....

de amugy az elvárások még magasabb áron sem teljesíthetõk sztem sem....a puha talpu süllyesztett stoplis a scott boulder, tán a speci taho de mind2 távol áll az outi kinézettõl, és 20 as árszinten van.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mykonzerv: ezek a szempontok egyértelmûen montis cipõre mutatnak a oúti kinézetet leszámítva. Minden együtt nem lehet, el kell dönteni mit akarsz valójában. Ha oúton akarsz tekerni komolyabban a "puha" talp hátrány, a montis cipõ-oúti pedál nem tudom hogy oldható meg. Ha inkább túrázás lesz a kerékpározásodból, akkor még a klipszes megoldáson is lehet gonodlkodni, mert a Diadorának van ilyen cipõje, amiben rendesen leeht járni, de azért elég szilárd a cipõ a hajtáshoz is. VAgy trekking, esetleg oúti hibrid...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

ami puha talpú (tehát lehessen járni benne jól), süllyesztett stoplijú ill. külsõre outis
kb. ennyi az igény (tudom, nem kevés, de tuti van szintézis rá)

Szerintem erre egyszerû válasz: ilyen cipó nem létezik.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hello!:wazuuup:

no megvan az spd pedál (shimano pd-m520), már csak a megfelelõ cipõ kéne nekem. ebben kéne a segítség.
14 ezernél többet nem szánok rá, de olyan kell nekem, ami puha talpú (tehát lehessen járni benne jól), süllyesztett stoplijú ill. külsõre outis
kb. ennyi az igény (tudom, nem kevés, de tuti van szintézis rá)

akár cipõtípust, akár (web)boltot ilyenekkel szívesen fogadok. Bp-i vagyok.

köszi:) :clap:

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Nekem is volt már hasonló recsegés, 2-szer szétszedtem a közepét és semmi. Majd meghúztam a pedálokat és láss csodát megszünt a nyikogás.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
A váz erõsíti a hangot. Meg nem mondod, hol a recsegés eredete. Lehet, hogy nem a középrész, hanem a nyeregcsõ a vázban, vagy a nyereg maga. Ezt a gyanút erõsíti az is, hogy ha "ugrálsz" az ülésen, akkor jelentkezik. Ha a nyeregcsõ, akkor asszem kicsit be kell zsírozni és úgy visszatenni. Próba szerencse. Nálam végül a nyeregcsõ a vázban volt a ludas.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
helo
nem lene yobb ha garanciális cserére küldenéd a Fondriest?
mert gondolom töb mint 2 év a garancia ráyuk :)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066