Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34338 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Corratec bringákról mi a vélemény?

Ezeket néztem ki:
http://www.corratec...._id=30&old=2005

http://www.corratec....4&level=2&old=0

Merida CX500

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

http://apro.bikemag....ct=31194&cat=56

Milyen ez a sport LX szett? A googleben rákerestem, de csak a montis LX-eket dobta ki.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A fékek meg a váltók mûködtetése montis cuccokkal balhés.

Viszont a Sh gyárt egyenes kormányos oúti szettet
Vagy pedig BMX fékkar, montis váltókarok amik aztán nem tudom mennek-e oúti váltóval...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Elég szomorú, hogy ezek a felsõkategóriás nyergek ilyen hamar tönkremennek, nekem még csak olcsók voltak, de pont egy ilyen SLR-t szeretnék venni :chin:

Más. Hónapok óta lesem az apróban az olcsó országútikat, mert szeretnék Pestrejáráshoz a monti helyett egyet venni. Ez most egészen megtetszett:

http://apro.bikemag....ct=31194&cat=56

Erõsen azon gondolkodom, hogy egyenes kormányt és MTB f.váltókarokat szeretnék rá. Ez pl. erre a bicajra hogyan lenne megoldható? Kellene cserélnem agyat meg fogaskeréksort, láncot is? Egyáltalán a monti agy belemegy egy ilyen vázba?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sokat tekert borostás lábbal, oszt kidörzsölte :D

az én másfél éves san marco aramim szarabbul néz ki, pedig az sem a legalsó kategória...../és nem mentem vele sokat :)/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Sokat tekert borostás lábbal, oszt kidörzsölte :D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
http://apro.bikemag....ct=30815&cat=59

Elismerésem, wazze... Ennyit hogy lehet menni 1 év alatt?

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Persze biztosan át lett fûzve korábban (most meg már tuti), de ez nem aggaszt mert nagyon nagy élmény menni velük. Eddig mindig hulladék kerekeim voltak és nem is gondoltam, hogy ennyit számítanak.
Ehhez még hozzájön, hogy bejáratódtak a váltókarok végre, csodajó az új PC991H láncom, vettem egy jó stucnit és egy nyeregcsövet, a biztosító kifizette az elgázolásomat, süt a nap és ma lesz végre idõm országútizni egyet mert nem kell Pestre rohannom a montival! :bananadan:bananadan:bananadan

szerk: ja és talán lesz idõm elmenni a Criterium Tour szombati Kékestetõi szakaszára! Jön innen valaki?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Rosszul fûzött MAvic Cosmos?? Hm... ott volt valami manipuláció, mert az gyári kerék, és ilyen hibát nem szokott csinálni a MAvic. Azt a kereket szerintem újrafûzték (s vajon miért kellett?). Mindig mondom a szóban forgó vállalkozóval csak óvatosan, nagyon sok dolgában van valami "gyenge láncszem"...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Szerintem nincs jelentõs különbség a felsõkategória szettjei között, legfeljebb árban. EGy Ultegra ugyanolyan megbízhatósággal vált, mint egy Dura-ace, vagy Chorus. A különbség árnyalatnyi: tömegben, váltás finomságában, és talán a tartósságban. De például a tömegcsökkentés is kétarcú dolog: a Campa felsõkategóriás váltókarok és váltók könnyebbek, mint a Shimanoé, mert már karbonok, de sérülékenyebbek is, egy kisebb bukásnál is tönkremehetnek, amitõl egy Shimano csak karcos lesz. Egyébként meg a váltószett mûködését csak tökéletesen beállított váltokkal, hibátlan bowdenekkel és nem kopott lánccal-fogassal lehet megitélni. Lehet, azért vált tökéletlenül egy Ultegra, mert pld. a lánc már kopott.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nem Moser, az nekem nem tetszett. Mavic Cosmos és össze sem lehet hasonlítani az elõzõ Shimano kerekeimmel. Ég és föld. :)

@Szume: mintha pont az ellenkezõjét olvastam volna egy régebbi Bikemagban, de majd kijavítanak ha rosszul emlékszem. Én 9-es Durát használok és hihetetlen finoman és precízen vált. Volt 9-es Ultegrám is ott elõfordult, hogy nem annyit váltottam amennyit szerettem volna.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Nem hiszem hogy õk fûzték, olaszból hozzák használtan. Három garnitúrából ez az egy volt rosszul fûzve én meg jól kiválasztottam :). Már leírtam itt, úgyhogy leírom mégegyszer, Laklóthék Dunakeszin.

Csak nem Moser kereked van? Mert azoknak 2006-ban kb. 60%-uk félre lett fûzve.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Lenne egy nem egyszerû kérdésem. Nem szeretnék belõle flame-et...
Egy olyan véleményt hallottam ma, hogy a campa fékváltókarral nem lehet olyan könnyen és pontosan váltani, mint egy shimanoval. A dolog Record(Chorus), illetve DuraAce(Ultegra) szinten érdekel. Centaurt hazsnáltam már elég sokat, de igazán shimano ilyen szinten még nem volt a kezemben. Valakinek van összehasonlítási alapja?

Merida CX500

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nem hiszem hogy õk fûzték, olaszból hozzák használtan. Három garnitúrából ez az egy volt rosszul fûzve én meg jól kiválasztottam :). Már leírtam itt, úgyhogy leírom mégegyszer, Laklóthék Dunakeszin.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Végre jó lett a hátsó kerekem :bananadan mint kiderült rosszul volt fûzve, nem értek össze a küllõk ott ahol keresztezik egymást. Gariban meg lett javítva. :)

hehe
Hol fûzték ilyen ügyesen? Jöhet priviben is ha nem akarod nyilvánosan cikizni a bótot.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
akkor tárgytalan. 52-es felsõcsõvel tudtam volna ajánlani igazán finomságot. (bár nem alu:) )
tényleg nem mindenki olyan törpe, mint én.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

szume: hány magas vagy?

185 magas vagyok.

Merida CX500

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Végre jó lett a hátsó kerekem :bananadan mint kiderült rosszul volt fûzve, nem értek össze a küllõk ott ahol keresztezik egymást. Gariban meg lett javítva. :)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Köszi a jókívánságokat! :)

És akkor azt még el sem mondam, hogy egy gramm zsír nincs a gyerkõcön, szín izom, kockás a hasa!

Bocs, nem offolok tovább! ;)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Lehet találni olyan könnyû aluvázat 200 alatt, aminek a támvillája karbon? Persze olyanra gondoltam, ami itthon beszerezhetõ.

Érdemes esetleg érdeklõdés szintjén felhívni a biondo[biondobike.hu]-t. Elég sok biondo váz van az árlistájukban.