Az 1260g-os FAT vázat mephisoft linkelte (370Euro).

szerk: közben már megtaláltad.
fritzek biztos csináltak már - csak én nem lapozgatom a virsligumis újságot,- de a monten bike-ba pont most van ilesmi cikk.....acél, titán, alu, szkandium, hibrid, és karbon váz a tesztalanyok....persze van benne, "becsomagolt vázas" szubjektiv teszt is......Hm... a 903-as lenne 1260 gr. 58-as méretben? Ez nagyon-nagyon jó (lenne) ilyen kategóriában és méretben. (Ha igaz mekkora lehet az oldalfalvastagság?) A csúcsvázuk, a karbon Scultura 1088 gr. M-es méretben (52-54).
Egyébknt olyan tesztek lennének jók, ahol a csõszett-anyag - merevség -tömeg kombót együtt figyelik. Milyen anyagok esetén milyen tömegminimum és merevségmutató az ami nem megy a menettulajdonságok rovására (csövek hajlásának mértéke, menetstabilitás, terhelhetõség, gyorsíthatóság stb.). Ezek együttesébõl lehetne talán használható mutatókat csinálni.
efi99 teljesen igazad van! :clap:
Én meg csak azon mérgelõdtem, hogy miért nem képesek odaírni, ahelyett hogy gondolkoztam volna.
pcycle sajna alig van Merida a WeightWeeniesen.
Ehh mire megírtam letelt a 15 perc
Szóval! Néztem a Merida honlapot, hát ez nem normális ahogy ezek a vázakat méretezik!!!
Az L-est 52,5-cm nek írják, viszont slopingos és a nyeregcsõ hossza 52,5cm, tehát valójában nagyobb mint 52,5! Azt hogy mennyivel nem lehet kiszámolni, mert a felsõcsõ esési szögét b.nak megadni.
Az egyetlen árulkodó adat a virtuális felsõcsõ hossz, ami 57,5cm. Szerintem így ez a váz hagyományos méretezés szerint 57-58-as lehet valószinûleg, tehát mégiscsak nagy Neked, de menj és ülj rá egyre az a biztos!
Bocs a töketlenkedésért!
Szia!Sziasztok!
Tudna valaki segíteni információval,hogy mekkora a súlya a Merida Road 901
(2006)outi váznak ill.váz+karbonvilla amivel szériába szerelik.A váz mérete:L
(57,5cm vizszintes felsõcsõhossz).Ez szerintetek megfelelõ méret a 176,5cm
testmagasságomhoz?Köszönöm elõre is mindenkinek a válaszokat.
Üdv,Gyuri
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy valamelyikõtöknek van-e esetleg bármiféle tapasztalata a Specialized carbon vázaival. Elsõsorban a tarmac sorozatra gondolok (tarmac comp, tarmac expert, tarmac pro, tarmac s-works). Nagyon jókat olvastam ezekrõl a vázakról külföldi fórumokon és mivel lehet nemsokára sikerül beszerezni egyet, elõtte mindenképpen érdekelne a ti véleményetek is. Sajnos otthon ha jól tudom nem nagyon lehet ezekhez hozzájutni.
Köszi a válaszokat!
Ati