Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

julyus

julyus

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

750 euro körül volt a szállítással és a vámmal együtt Németországba behozni. Most kint élek egy darabig és azért intéztem most, mert USA-ból nagyobb bizalommal küldenek ide cuccokat.
Attila

Hány százalék volt a vám? Én 14%-os tételt találtam, szóval akkor elvileg az egész EU-ra annyi. Valamennyi alatt nem kell fizetni, talán 100$-ig. Ezt tudja
valaki pontosan?

julyus

julyus

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
köszi

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Helló,

meg tudja valaki mondani, hogy az 1.37x24 jelölés a középcsapágyon olasz vagy angol menettípust jelent?

Angol ...

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
angol

julyus

julyus

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Helló,

meg tudja valaki mondani, hogy az 1.37x24 jelölés a középcsapágyon olasz vagy angol menettípust jelent?

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Sziasztok!Nekem van egy kb. 30-35 éves Motobécane Spécial Sport országútim, narancssárga és cromolys.Azt mondják h ez nagy érték mert abban akorban szinte csak ilyennel mentek...Mennyit érhet egy ilyen bicó?

Matuzmastert tudnám javasolni ... talán ... bár ha jól tévedek a bringád eredendõen francia, Õ pedig olasz párti, de próba szerencse.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Sziasztok!Nekem van egy kb. 30-35 éves Motobécane Spécial Sport országútim, narancssárga és cromolys.Azt mondják h ez nagy érték mert abban akorban szinte csak ilyennel mentek...Mennyit érhet egy ilyen bicó?

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Szasztok!
Látta már valaki a Shimano új kerékszettjét ?
Jobb mont az 560 -as ?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
KErékteszt: hát van benne néhány meglepetés, pozitív a Shimano kerék "gyózelme" (igaz csak a csúcsmodell karboné), negatív meg a hiperperkönnyû kerekek hátraszorulása (kivéve az Obermeyer). Össz. 2-3 kerék hozott jó eredményt minden téren, kár hogy ezek árai horribilisek (meg az összes teszteltté)... Következõ alkalommal talán valamivel átlagosabb kategóriát is tesztelhetnének.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Speci Rulez :D

Majd ha összepattintod, fõleg valami merev kerékkel, huhúúúú, jó lesz...

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Országúti gyári kerekek tesztje: http://www.rouesarti...le-4934445.html
Légellenállás, tehetetlenségi nyomaték, merevség.

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Jó vételnek tûnik.

Egyébként én is Amerikából hozattam az új vázam (Colnago) ... csak nekem nem a postás hozta :) így bizonyos plusz kiadásokat el tudtam kerülni ... ha érted mire gondolok :) de mivel nem én intéztem a szállítást ezt nem is kellene tudnom.

sagiati

sagiati

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
750 euro körül volt a szállítással és a vámmal együtt Németországba behozni. Most kint élek egy darabig és azért intéztem most, mert USA-ból nagyobb bizalommal küldenek ide cuccokat. Otthonra nem tudom pontosan mennyi lenne a vám. De mivel nem elsõ tulaj vagyok, ezért nem az eredeti értékére fizettem a vámot, hanem arra amit az eladó megadott :D Egyébként kb. 500-600 km-t futott, egyszer leesett a lánc és emiatt van egy kis karcolás, de egyébként hibátlan. Érdemes megfontolni egyébként a külföldi vásárlást mert otthon irreálisan drága minden. Remélem néhány hónapon belül megszerzem a még hiányzó alkatrészeket és ha érdekel valakit rakok fel képeket a bringáról.

Üdv,

Attila

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

2006-os specialized s-works tarmac-ot (nem SL)

Köszi Henger! Acetonnal mi a gond egyébként?

Mennyibe volt a váz ha nem titok?

Egyébként az acetont azért kellene nem erõltetni, mert nem tudhatjuk hogy hogyan reagál a felülettel, a festéssel. Csúnyán nézne ki a váz ha mondjuk egy-két helyen lenne rajta egy matt felület.
Ez persze a legrosszabb verzió.
Egyébként létezik aceton mentes körömlakklemosó, talán azt kipróbálhatnád. De ha nem nagy a felület szerintem a víz is megoldás lehet.

sagiati

sagiati

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
2006-os specialized s-works tarmac-ot (nem SL)

Köszi Henger! Acetonnal mi a gond egyébként?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nekieshetsz, csak ne acetonnal!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Milyen vázat vettél?

sagiati

sagiati

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Néhány napja érkezett meg az usából vásárolt vázam. Szállítás elõtt papírba csomagolták és a papírokat még kis ragasztós cetlikkel rögzítették. Ezt a US Postal Service munkatársai olyan alaposan megoldották, hogy a váz is kapott néhány helyen ragasztós cetliket. Ahogy lenni szokott ilyenkor, eltávolításkor a ragasztó miatt fennmaradt valamennyi papír is a vázon. Ezt általában alkohollal szokták eltávolítani, de gondoltam megkérdezlek titeket, mielõtt nekiesek a kabon váznak alkohollal, hogy nyugodtan tisztíthatom-e vele, vagy maradjak a víznél. (Nem értek hozzá és jobb biztosra menni :))

Üdv,

Attila

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Én cseréltem nemrég úgy fvkart Ultegráról Durára úgy, hogy minden más (bovden is) maradt a régi. Azért van különbség, még ha nem is nagy. Picit pontosabban és könnyebben vált. Mondjuk emiatt nem éri meg lecserélni az tuti, de nekem a biztosító fizette és az Ultegra elég kopott volt.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát, az én tapasztalatom szerint minimális a különbség, a váltás finomságában, tömegben közel azonos. Amit még nem tudok, az a tartósság, mondják itt vannak különbségek 105-tõl a Dura-ig. Egyébként a szegmentált objektív tesztelést nehezítik az egyéb köztes tényezõk: a bowden, ennek állapota, tisztasága, a lánc-fogas kopottsága, a váltó beállítás, állapota. Valamivel nagyobb különbséget a 105 és a Dura között lehet érezni...