Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Belvárosban a Corratecben biztos..vagy NEllában...
I .kerben a Bikeart, vagy Gyapi Bluecet..
17.-ben netudok.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Tudtok nekem mondani mondani pesti(17.ker elõny, de belváros is jó) szerelõt, aki megbízhatóan szerel országútit?

Konkrétan a 6400as Shimano agyon kéne kazettatestet cserélni. Csernyééknél megcsinálnák, de õk nagyon messze vannak tõlem.

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Halihó! Van valakinek tapasztalata Rigida Speed Xippie kerékrõl?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
köszi minden hozzászólónak. elmentem és válogattam,végül egy SH+ bukó lett a befutó,egész pofásan néz ki,sok szellõzõ is van rajta,meg egy egész lepkehálószett!!! :scared:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
tudom nem a reklámhelye ... de azért nem csak netes bolt létezik:

GIST PRO

Részemrõl kérdés... Nike-TDF mezek magyarországon nem beszerezhetõk mi (leginkább Zöld és Fehér érdekelne)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Naigen, csak elég ritka a kifejezetten outi-ra ajánlott bukók között, amiben van bogárháló.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Minõségi? Nagyjából mindegyik ugyanolyan anyagból, szerkezettel készül. Manapság már mindegyiken hasonló szolgáltatások vannak, kis eltérésekkel. A különbségek csak a tömegben (minimális), szellõzõnyílások számában, elhelyezésében és dízájnban van. A tömeg számít ugyan, mert a fejeden viszed, de csak hosszú távon és a sor két végletét összehasonlítva van érzékelhetõ különbség (ca, 150 gr.). Nyilván minél könnyebb és minél több a szellõzõ, annál drágább. Oúti csúcsbukó 30e körül kezdõdik, 10e Ft-ért lehet venni ugyanolyat csak ca. 70-80 gr-mal nehezebb és teszem azt 4 nyílással kevesebb van rajta (ami teljesen indifferens, mert az olcsóbbikon is van elegendõ). Szóval szerintem a márka mindegy és kb. 10-15e Ft a max. amit áldozni érdemes egy normál bukóra. Igazi szempont a szellõzõk elhelyezkedése: inkább több kicsi, mint kevesebb nagy, és a homlokrészen is legyen (ha itt nincs az kellemetlen tud lenni nyáron), és a bogárháló sem baj.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
sziasztok!

tudom,h van külön topicja,de így gyorsabb lesz talán... :)
szóval ki milyen bukót használ az outijához? vmi minõségi de mégis megfizethetõ modell érdekelne...

köszi elõre is!:clap:

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Köszi!
Súly/erõ hányadosom nem olyan jó szal hiába lehetek erõs a 80 kilómmal
Tiagra 50-34 hajtómû lesz belõle úgyis hajómûvet kell cserélnem
Ha jól számolom akkor az
50/13-as áttételnek kb az 53/14-es felel meg, szóval nem vesztek sokat a nagy áttételbõl

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Azt mondja meg nekem valaki hogy miért van a Shimano oldalán még mindig a tavalyi Kompatibilítási lista így áprilisban....?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
... de a legjobb ha baromi sokat edzel és akkor elég a 52-42 12-23-al! :-)

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Épp most van errõl szó a Gruppiban is. A tavalyiak közül, akik voltak a Dolomitin, ketten is mentek 12-32-es montis sorral. Azt mondják, nem volt tökéletes a váltás (a legnagyobra kicsit nehezen rakta fel), de végig lehetett menni vele.
A másik megoldás valóban a compact hajtómû, 12-26(esetleg 28) -as sorral párosítva.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Köszi ez jó 5let!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
A figyelmedbe ajánlok viszont olyat hogy 2 tárcsa és nem 52-39 hanem 50-34 azt áthúzza a rövidkanalas is ... pl MOST vagy FSA és még jónéhány cég csinál iet.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Köszi!
Akkor szenvedhetek felfelé 39-26-ban

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
A hátsóváltótól függ hogy mekkora fogkülönbséget tud kihúzni azt meg tudod néznia Shimano oldalán (SS-29, GS-37) a fékkarváltód az már bajosabb mert csak elenyészve akad oan fékkarváltó ami rajtból tud 2est is meg 3 ast is (pl ST-5510) bár aki szedett már szét fékkarváltót biztos tud neked valami megoldást mondani.

Montis racsnidat soha nem fogja kihúzni a váltód... aszem max 25-27 ig keménykednek az országútik az a max. ezenkívül a hátsóváltó érzékeny az elsõ fogkülönbségre GS-22 SS-16

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A Czerny Budán a Hûvösvölgyben van, Zuhatag sor (villamosmegálója is van, innen vagy 100m, van honlapja, a Bimemagról, vagy a bicikli.lap.hu ról is megnézheted).
Zsola: te is az olasz dolomiti versenyre (07.01) mész? Nem akarsz betársulni hozzánk (ketten vagyunk, még 1-2 hely van a kocsiban), van már olcsó szállás a környéken. EGyébként szerintem nem érdemes átszerelgetni, 39/27-tel fel kell hogy menjünk minden hegyre.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Dolomitok maratonra készülvén felmerült bennem hogy kevés lesz bringámon az áttétel

2 lehetõségen gondolkodok:
1. Montis racsnit rakok fel Felmegy egyáltalán ? (rövidkanalas váltóm van)
2. A 2 tanyeros hajtómûvemet lecserélném 3 tányérosra
Az elsõ váltón kívül kel valamit cserélnem ?
Fékváltókar mûködni fog ?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
csoda netes oldalakon is találsz ám ebike, bikediscount meg mitoménmi...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Czernynél

Õ kicsoda? hol van?