Nem kimondottan ez volt a gondolatom de lehet nem voltam pontos!Reménykedem azért érthetõ mire gondoltam?A hadiipar a legnagyob fejlesztõ és kutatás szponzoráló dolog a világon, de bringázni nem lehet háborús célokért manapság ugye ezért közvetlen hatása nem sok lessz.Talán a bringa világban ha nem lenne gátakkal tele akkor a verseny szegmensbõl jönnének le az új fejlesztések, technológiák a közönség számára is!?Azért szerintem mindig kell valami szint vagy verseny vagy expedíció ahol a legkomolyabb technológiákat fejlesztik, hogy legyen mit lebutítani nekünk!Az autós részt nem igazán értem mert a gazdasági igény az igaz de az kevés magában ha nem kísérleteznek valahol akkor lehet igény nincsen válasz rá!??Minden sport rengeteget fejlõdik mintahogyan minden technológia is csak szerintem a bringáknál sokkal lasabban megy ez mint Én szeretném!?Zavaró, hogy nincsen egy olyan szitu ahol a legújabb dolgokat megérné valakinek fejleszteni mert ugye a F1 bõl nem sok minden jön már át szerinted a hétköznapokba!?De akkor hogyan jöttünk rá hogy a karbon féktárcsa izzás közben is tuti jól fog?Stb.....CSAk én nem látok akkora fejlõdést és szintbeli elõrre lépést a kerékpározásban mint mondjuk a telefonálásban vagy az informatikában?CSak az utóbbi 10 évben többet ment mint a kerékpárok vagy 100 év alatt!???Ez lehet kérdés is?????Azért ez csúsztataás, mert most sem gátolja semmi a fejlesztést, csak a versenysportban vannak ezek a szabályok, attól még lehet fejleszteni. És az autózás is kb ugyanitt tartana ha a forma1ben llennének gátló szabályok, mert gazdasági igény volt/van a korszerû autókra. Másrészt meg szerintem már kb semmi fejlesztés nem jön át az F1bõl az autóiparba, mert "kicsit" mások a követelmények. A másik hogy a kerékpár más, mert míg az F1 technikai sport, a kerékpározás nem.
A telefonnak meg semmi köze az ûrkutatáshoz:) Akkoriban még abban sem hittek hogy lehet egyáltalán repûlni:) (1849)

Senki nem gátolja a fejlesztést csak kevesen fejlesztenek úgy ha nincsen benne motiváló erõ vagy esetleg PÉNZ!?Érdekes, eladás növelés miatt még a BMW vagy a Renault is beszállt a F1-be!??Pedig a Clióban nem lessz több 100 lóerõs motor ezután sem mégis mások az eladások!??