Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Consolos átdobóhoz:
rendesen gyártanak iet is :P miután Triatlon és TT géepkre az Aero üléscsõ miatt nem lehet felrakni a bilincsest... de 105 tõl felfele leginkább...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Szépek, szépek, de van egy-két gépnél túlcsicsázás. pl.: támvillakeresztezés. Meg a pályagépek olyan furcsák voltak, aztán rájöttem hogy a hátsó kerék valamiért távol van a középcsapágytól, magyarán ránézésre hosszúnak tûnik a láncvilla.
Én maradok Pegoretti ( http://www.pegoretticicli.com/ ) mester mûvei csodálásánál:)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Jaj, a Moyerek meseszépek! Csak valahogy nincs $$kedvem$$ hozzá. A srác itt dokumentálja a munkásságát: http://www.flickr.co...os/moyercycles/

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nem tom, ide tegyem-e be, vagy a az örökhajtósba, de szerintem ez zseniális.
A fotók magukért beszélnek:
http://www.moyercycles.com/

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

Nem és Igen :D
Consolos a vázad... (mai idõfutam vázaknál szokásos) nagyon kéne ahoz trükközni hogy felmenjen... de egyébként nézz szét külföldön 6-8e ft egy konzolos Ultegra...

nekem is bovdentartó van ott és ugyan ez a vá létezik Vázváltós változatban is szóva kicserélhetõ.

Alapvetõen egy négyzetes kis csonk áll ki a vázból a vátókarnak és menetes furat van benne. Nem tudom milyen a bóvdentaró.
Kevés konzolos váltót lehet kapni manapság vagy rendesen gyártanak ilyet is?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Nem és Igen :D
Consolos a vázad... (mai idõfutam vázaknál szokásos) nagyon kéne ahoz trükközni hogy felmenjen... de egyébként nézz szét külföldön 6-8e ft egy konzolos Ultegra...

nekem is bovdentartó van ott és ugyan ez a vá létezik Vázváltós változatban is szóva kicserélhetõ.

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Hello.
Két dolgot szeretnék megtudakolni.
Lenne egy váz , amit meg szeretnék venni -régi muffolt- ,a nyeregcsövön alul a váltó felfogatásnál található egy vázra heggesztett fül, valószínû, hogy váltó felfogatásra - gondolom- de nekem bilincses 105-ös váltóm van. Na akkor az elfog férni valahogy vagy nem?
A másik , hogy nekem régi alsócsõre szereét váltó karok vannak annak a váznak bedig ugyan ott de bovdentartók, vagyis bovdenház véget tartja. Na most ez leszerelhetõ és fel lehet rakni váltó kart?

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás

Na akkor képet kérünk.:)

Egyébként mennyi volt a record szett?

Kepek holnap mennek a blogomra, ha pedig megmondom, hogy mennyi volt a szett, ki fognak vegezni...

( a kulacstartot fizettem egyedul az nagykeraron volt 56 font)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

vazz, lehet, hogy gagyit vettem? amugy osszeallt a masina. 6.6kg

Na akkor képet kérünk.:)

Egyébként mennyi volt a record szett?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Meg ne emeld magad! :D

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás

Az olaszok biztos nem értek rá rendes dobozt gyártani a cuccnak. :) ... vagy Szabcsi a kínain vette.

vazz, lehet, hogy gagyit vettem? amugy osszeallt a masina. 6.6kg
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az olaszok biztos nem értek rá rendes dobozt gyártani a cuccnak. :) ... vagy Szabcsi a kínain vette.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

enyemenyemenyemenyemmmmmmmmm

Há ez meg mi? Pl a hajtókar ultra-torque, viszont nem karbon és ct, de record. Vagy a fékváltókar is Record de, nem karbon. Nem értem:) Ilyen nincs is fennt a campa honlapján.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

nálunk nincsennek akkora hegyek, hogy ne lehessen felmenni 39-26 v. -27-ben.

Szerintem is így van, de gondoltam, ha már felmerûlt a 3 tányér akkor szeretne kicsi áttételt.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
egyébként ez a láncvonal téma nagyon set meg beállítás függõ ... nagytányéron pl nálam (3x9) csak az alsó 5 tányért tudom használni középsõn a középsõ 4 et .. de a legkisebben majdnem a teljes hátulját (monjuk az 1. váltókar se 3 állású...)
egyébként a kompaktal az a baj hogy kiesnek áttételek... mert monjuk nekem lenne alapból 27 áttételem durván van 20-22 amibe lehet váltani és 18 ami ténylegesen különbözõ áttételnehézség

A Compaktnak alapból van ugye (2x9) 18 abbõl monjuk 14 be bele is lehet váltani monjuk 12 ami különbözõ áttétel nehézség és az a baj hogy én pörgõsen tekerek és pont ott hiányzik az a 4-5 áttétel ami kellene de a 11-12 es tányért nem vehetem le mert ha lejtvan vagy hátszél akor megint kasza...

szóval itt vannak ien dillemák... én úgy vagyok vele hogy hegyre megyek többet és az a 80g os tányér nem súly rajta... de lehet ellenkezni :P ez subjektív :P

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
enyemenyemenyemenyemmmmmmmmm

Feltöltött kép

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Szerintem kompakt hajtómût nem érdemes külön feltenni, ha már van normál, annyit nem ér, 4 fogszám a különbség és nálunk nincsennek akkora hegyek, hogy ne lehessen felmenni 39-26 v. -27-ben. Az igazán nagy és meredek hegyeken meg már a 34-es tárcsa sem elég, akkor jönne a hármas hajtómû...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Látom a többség a 2 tányért részesíti elõnyben! Köszi a válaszokat!

Egyébként miért nem rakatsz fel compakt hajtómût? az 50-34-es (hátul 12-25)és nagyobb áttételtartományt fog át mint a 53-39 (13-26al). Hobby használatra ez a jövõ.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

ha már itt tartunk: országútinál, két lánctányérnál nem okoz gondot a láncvonal? vagy távolabb vannak ezek a tányérok egymástól?
csak mert a trekkingen sokáig le volt szedve a kistányér, és rohadtul nincs is rá szükségem, de mégis visszatettem, hogy a fogaskoszorú tetejét is tudjam használni. így nincs akkora keresztbeváltás, de egyébként 26/32 eléggé fölösleges szerintem is ;)
jól ki is cserélem legközelebb a sort valami országúti áttételezésûre..

reku még mindig: én nem látom, hogy gátja lenne a terjedésüknek.
a versenysport (Tour,stb) még nem igazán vesz róla tudomást, de van már olyan is,ahol rekukkal (is) indulnak.
az emberek miatt lassan terjed, de csak idõ kérdése, hogy egy szûk régetben mindenkinek legyen.
annyira nem lesz elterjedt, mint a bicikli... a mostani gyártók jól meglovagolják, hogy egyelõre kuriózum, és durva árakon nyomják. majd megy lejjebb is, aztán lesz teszkós reku.... (na jó, ha azt vesszük, hogy teszkós országúti sincs, akkor nem biztos hogy lesz).
csak türelem..

szepii

szepii

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 hozzászólás