A kedves szerelõ meghúzkodta a csavarokat azon a pedálon amelyiken kotyogott a stopli, és megszakadt a menet. Gariba cserélték, örültem mint majom a farkának, hogy ennek jónak kell lennie, és nem, ugyanolyan szar volt.
Biztos, hogy egyedi eset?
/ a kotyogás mint említettem nem gari probléma/
Azóta EggBeater -t használok a pedáltest igaz picit kotyog, gondolom a belsõ siklócsapágy miatt, de ez nem zavaró tekerés közben.
Az országuti cipõ/stopli kombó meg nem arra való, hogy gyalogoljon a biker , hanem hogy tekerjen
nem véletlen használják sokan....
Okos öregemberként ehhez a "szép" történethez hozzáfûznék egy keveset.
SH pedálok rugóerejét ajánlott felhasználási területre hangolják. Magyarul a 9XX-est negyed/fél annyira kell megfeszíteni, hogy annyit tartson, mint a szinte ugyanúgy kinézõ, de hobbista modell végkitérésben. Szerintem.
Ha a szervízes-nyárimunkás akkora marha volt, hogy szétcseszte a rugóerõállító csavart a pedálodban....hát nem kommentálom.
Ha ez az idegesítõ asszimmetria új, jól beállított stoplinál történt, az -ahogy Rémhörcsög is mondta- hibás darab lehetett, illetõleg a szerelõ gyerek vitte el a balhét.
Ha már, akkor:
Három elõny mindenféle habverõhöz képest:
Rugóerõállítás újonnan és rugóerõállítás késõbb:
a stopli kopását is lehet kompenzálni -sokezer km használat után, ez habverõs kollégáknál "sûrû új stopli vásárlásba" torkollik.
Tisztességes csapágyazás: az olcsók sem "szoknak" kotyogni "picit" sem. No meg tengelyletörni sem.
Ezt lehet szembeállítani a legendás sártûréssel, lepkefing tömeggel, takony érzéssel a talpad alatt. Kinek mi a fontosabb... Én szeretem ha "kattan".
És halkan: van az úgy, jólfelkészült országútis kolléga, hogy a gyaloglás nem mint opciós lehetõség szerepel...Jó is az a kísérõautó, ha van, nem véletlen használják oly sokan.