Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Na álljunk meg. Baloldalra olyan hajtókart teszel, amilyen jól esik, feltéve, hogy egyezik a felfogatás mikéntje. A Biopace az elsõsorban is a lánckerék, illetve - erre nem mernék megesküdni, régen volt már - a jobboldali hajtókar, amennyiben a csavarlyukak nem egy kör mentén helyezkednek el. Tehát, feltételezve, hogy egyformán "kinézõ" hajtókart akar a 2 oldalra, nem jó ötlet "biopace-s" hajtókart keresni, mivel akkor lehet, hogy a jobb oldalon 105 van, a balon meg Exage lesz. Viszont a nem biopace-szettes bal 105-ös (ugyanabból az évbõl) prímán fog mellette mutatni. (Ha egyáltalán a bal hajtókarok között volt különbség akkoriban, amikor egy típuson belül mind a kettõt kínálták, szerintem nem)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az a típusa.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Bal hajtókar mitõl Biopace ?

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Tundátok ajánlani helyet ahol Shimano Biopace bal oldali hajtókart tudok venni reális áron?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
"Ha a szervízes-nyárimunkás akkora marha volt, hogy szétcseszte a rugóerõállító csavart a pedálodban....hát nem kommentálom.
Ha ez az idegesítõ asszimmetria új, jól beállított stoplinál történt, az -ahogy Rémhörcsög is mondta- hibás darab lehetett, illetõleg a szerelõ gyerek vitte el a balhét."

Nem a rugóerõállító csavart szakította meg a szerelõ, hanem a pedál tengelyével párhuzamosan futó két csavar fejébõl az egyiket./ leszakadt a komplett feje a csavarnak/
Mivel ez anyaghiba volt, ezért cserélték gariba.
Kaptam egy zsír új pedált, amivel a problémám nem szûnt meg. / a stopli a pedálban ugyanúgy lötyögött mint elõtte, term. próbáltam más stoplival is/- ezzel utána se foglalkoztak mint már említettem.
Lehetséges kifogtam két hibás bal pedált :)

Továbbiakban nem szeretném szétoffolni a topicot, bocsesz.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
OFF
szerintem a lánc meg a végén az ELZET lakat neccesebb 8) (bár én még csak 1x kerültem szóváltásba autóssal .. annak elvették a jogsiát 8) )
ON

kopásról meg még annyi hogy a LOOK ból kb 5 ncm kell lepengetni hogy azon valami értékelhetõ fizikális változás essen, az spd bõl meg oan 1ncm igaz ez meg acél :P

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Szerintem ez a legnagyobb gond benne :) És még hülyén is néz ki az ember pedállal a lábán. (Bocs nem hagyhattam ki)

:D :D :D Rotfl

Bögöly: az U lakat jobban kézre áll ;)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
OFF
Bögöly, nem vagy te egy kicsit túlpörögve?
ON

Bögöly

Bögöly

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
A LOOK stoplinak van még egy komoly hátránya: Ha pl. autós leszorít, bevág elém stb., és az "Állj meg, a qrvanyádat, kitépem a szívedet a szádon keresztül!!!:rocketman " címû felszólításra tényleg befékez az illetõ (nem szoktak...), akkor nehéz akkorát bombázni a képére, hogy õ essen el, én meg még éppen nem... Viszont megvan az az elõnye, hogy utána kellemesen arcon lehet rúgni vele a honpolgárt, ha már egyszer megállt lejátszani a dolgot...
2009-tõl már MASTER I-ben nyomom!!!:cheers:

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

A patentpedállal való járásban tkp. nem az a gond, hogy kényelmetlen ...

Szerintem ez a legnagyobb gond benne :) És még hülyén is néz ki az ember pedállal a lábán. (Bocs nem hagyhattam ki)

Én Look-Keo-t használok, stoplivédõvel. Kicsi zsebemben elfér, és ha két lépésnél többet kell mennem, vagy megállok hogy gyönyörködjek a tájban felteszem. Na kilométereket ebben sem lehet menni, de legalább a stopli nem kopik annyira, és sokkal kevésbé csúszik.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát nekem a csodálatos pesten a széppen megkent láncom letisztított racsnim és elsõ tárcsáim durván 1 hét alatt lesznek oan mocskosak(nem terepelek 1xûen a por meg a szmog) hogy elkezdenek ciripelni 8)

egyébként te letekersz 5000kmt anélkül hogy bármihez is hozzányúlj a bringán?
én nem csak a pedálról bszéltem hanem úgy uszkve mindenrõl
durván oan 1000-1500 kiló után szoktam kenni/tisztítani

és oan 3 havonta dobok egy esõs napon egy nagyvizitet is

pedálba nekem is van már 15k és még eszembe se jutott szétszedni a talpán szoktam a csavarokat megnézni ecetere ..

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Tényleg balesetveszélyes. Tapasztalatból mondom, kerüljétek a frissen felmosott járólapot. Én múltkor ilyen miatt a garászban mutattam be egy dupla leszúrt Rittbergert. Fájt:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A patentpedállal való járásban tkp. nem az a gond, hogy kényelmetlen meg idétlen, hanem 1. ilyenkor kopik rendesen 2. balesetveszélyes, mert nagyon csúszik, akár at a pár tíz méter is, míg a kapuból beér az ember... vagy amíg egy vasútállomáson bóklászik benne...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Azért 500 km után nem kell megszólalnia semminek, esetleg 5000 után... A nyikorgás ellen kenni kell idõnként zsírral (persze csak a fémpedálokat), mondjuk egy évben 2-3 elég, ha nem kerül az ember nagy esõbe.
A klipsz pedig nem is annyira rossz, mint amennyire nem lehet már látni; egy jól beállított és behúzott klipsz ha nem is tartja annyira a lábat, mint a patent, de hobby szinten megfelelõ. Hátránya, hogy elég sok helyzetben legalább az egyik lábnál a szíjat csak lazán lehet meghúzni a hirtelen megállások miatt, esésnél meg komlyan veszélyes.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én nem vagyok se okos se öreg de....8)

egy kis rutin és simán lehet benne sétálni... (look patent /Vittoria MSG || ACOR spd / Gaerne) de azért én is odasúgom hogy akik tépik a pedált és ien sétálós problémáik vannak: KLIPSZ (kicsit kötöttebb kollégáink mind klipszet használnak /gyk pályabringa)

lekopogom de eddig összesen 1 oan problémám volt ami miatt sétálnom kellett (nagyfokú villa- és felni-geometria torzulás) inkább tekerek még 5kilit minthogy leszáljak 8)

ja és csipog.. kopog ... az nem a pedál és a stopli közt van apukám hanem a stopli és a cipõtalp között 8) egy halovány lepkefing gumilapocska mikor felteszet és soha semmi bajod nem lesz ... hallgass mp3 at ha zavar.. egy outi durván 1 hétig cirka 500kmig megy kopogás kattogás nyekergés nélkül utánna valami biztos hogy megszólal rajta 8)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

A kedves szerelõ meghúzkodta a csavarokat azon a pedálon amelyiken kotyogott a stopli, és megszakadt a menet. Gariba cserélték, örültem mint majom a farkának, hogy ennek jónak kell lennie, és nem, ugyanolyan szar volt.
Biztos, hogy egyedi eset? :) / a kotyogás mint említettem nem gari probléma/
Azóta EggBeater -t használok a pedáltest igaz picit kotyog, gondolom a belsõ siklócsapágy miatt, de ez nem zavaró tekerés közben.
Az országuti cipõ/stopli kombó meg nem arra való, hogy gyalogoljon a biker , hanem hogy tekerjen :) nem véletlen használják sokan....

Okos öregemberként ehhez a "szép" történethez hozzáfûznék egy keveset.

SH pedálok rugóerejét ajánlott felhasználási területre hangolják. Magyarul a 9XX-est negyed/fél annyira kell megfeszíteni, hogy annyit tartson, mint a szinte ugyanúgy kinézõ, de hobbista modell végkitérésben. Szerintem.
Ha a szervízes-nyárimunkás akkora marha volt, hogy szétcseszte a rugóerõállító csavart a pedálodban....hát nem kommentálom.
Ha ez az idegesítõ asszimmetria új, jól beállított stoplinál történt, az -ahogy Rémhörcsög is mondta- hibás darab lehetett, illetõleg a szerelõ gyerek vitte el a balhét.

Ha már, akkor:
Három elõny mindenféle habverõhöz képest:
Rugóerõállítás újonnan és rugóerõállítás késõbb:
a stopli kopását is lehet kompenzálni -sokezer km használat után, ez habverõs kollégáknál "sûrû új stopli vásárlásba" torkollik.
Tisztességes csapágyazás: az olcsók sem "szoknak" kotyogni "picit" sem. No meg tengelyletörni sem.

Ezt lehet szembeállítani a legendás sártûréssel, lepkefing tömeggel, takony érzéssel a talpad alatt. Kinek mi a fontosabb... Én szeretem ha "kattan".

És halkan: van az úgy, jólfelkészült országútis kolléga, hogy a gyaloglás nem mint opciós lehetõség szerepel...Jó is az a kísérõautó, ha van, nem véletlen használják oly sokan.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
[quote name='Rémhörcsög']Big30, ez egyedi probléma, hidd el.

A kedves szerelõ meghúzkodta a csavarokat azon a pedálon amelyiken kotyogott a stopli, és megszakadt a menet. Gariba cserélték, örültem mint majom a farkának, hogy ennek jónak kell lennie, és nem, ugyanolyan szar volt.
Biztos, hogy egyedi eset? :) / a kotyogás mint említettem nem gari probléma/
Azóta EggBeater -t használok a pedáltest igaz picit kotyog, gondolom a belsõ siklócsapágy miatt, de ez nem zavaró tekerés közben.
Az országuti cipõ/stopli kombó meg nem arra való, hogy gyalogoljon a biker , hanem hogy tekerjen :) nem véletlen használják sokan....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Pedál ügyben nem esett szó a Time-ról. Nekem egy RXE van, ez a legalapabb, olcsó, de könnyebb mint más gyártók drágább modelljei. A stopli look szabvány,viszont nem csúszik és a kopás nem befolyásolja a használhatóságot.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
A Shimano megfelelõje hozzávetõlegesen a 105. 10 sebesség, percíz mûködés.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
Kollégák help plíz

a campa veloce milyen színtû alkatrészcsalád, illetve tecnikai szinvonalban shimanoban kb minek feleltethetõ meg ? (elsõsorban a fékváltókarok és váltók tekintetében)

köszönöm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való