Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2008. január 26. - 22:19
Írta 2008. január 26. - 21:34
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. január 26. - 21:19
Írta 2008. január 26. - 19:11
Írta 2008. január 25. - 00:25
Ha ez az idegesítõ asszimmetria új, jól beállított stoplinál történt, az -ahogy Rémhörcsög is mondta- hibás darab lehetett, illetõleg a szerelõ gyerek vitte el a balhét."
Nem a rugóerõállító csavart szakította meg a szerelõ, hanem a pedál tengelyével párhuzamosan futó két csavar fejébõl az egyiket./ leszakadt a komplett feje a csavarnak/
Mivel ez anyaghiba volt, ezért cserélték gariba.
Kaptam egy zsír új pedált, amivel a problémám nem szûnt meg. / a stopli a pedálban ugyanúgy lötyögött mint elõtte, term. próbáltam más stoplival is/- ezzel utána se foglalkoztak mint már említettem.
Lehetséges kifogtam két hibás bal pedált
Továbbiakban nem szeretném szétoffolni a topicot, bocsesz.
Írta 2008. január 24. - 19:23
szerintem a lánc meg a végén az ELZET lakat neccesebb 8) (bár én még csak 1x kerültem szóváltásba autóssal .. annak elvették a jogsiát 8) )
ON
kopásról meg még annyi hogy a LOOK ból kb 5 ncm kell lepengetni hogy azon valami értékelhetõ fizikális változás essen, az spd bõl meg oan 1ncm igaz ez meg acél
Írta 2008. január 24. - 17:51
Szerintem ez a legnagyobb gond benne És még hülyén is néz ki az ember pedállal a lábán. (Bocs nem hagyhattam ki)
Rotfl
Bögöly: az U lakat jobban kézre áll
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2008. január 24. - 17:38
Írta 2008. január 24. - 17:26
Írta 2008. január 24. - 15:56
A patentpedállal való járásban tkp. nem az a gond, hogy kényelmetlen ...
Szerintem ez a legnagyobb gond benne És még hülyén is néz ki az ember pedállal a lábán. (Bocs nem hagyhattam ki)
Én Look-Keo-t használok, stoplivédõvel. Kicsi zsebemben elfér, és ha két lépésnél többet kell mennem, vagy megállok hogy gyönyörködjek a tájban felteszem. Na kilométereket ebben sem lehet menni, de legalább a stopli nem kopik annyira, és sokkal kevésbé csúszik.
Írta 2008. január 24. - 14:42
egyébként te letekersz 5000kmt anélkül hogy bármihez is hozzányúlj a bringán?
én nem csak a pedálról bszéltem hanem úgy uszkve mindenrõl
durván oan 1000-1500 kiló után szoktam kenni/tisztítani
és oan 3 havonta dobok egy esõs napon egy nagyvizitet is
pedálba nekem is van már 15k és még eszembe se jutott szétszedni a talpán szoktam a csavarokat megnézni ecetere ..
Írta 2008. január 24. - 12:40
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2008. január 24. - 12:34
Írta 2008. január 24. - 12:31
A klipsz pedig nem is annyira rossz, mint amennyire nem lehet már látni; egy jól beállított és behúzott klipsz ha nem is tartja annyira a lábat, mint a patent, de hobby szinten megfelelõ. Hátránya, hogy elég sok helyzetben legalább az egyik lábnál a szíjat csak lazán lehet meghúzni a hirtelen megállások miatt, esésnél meg komlyan veszélyes.
Írta 2008. január 24. - 00:57
egy kis rutin és simán lehet benne sétálni... (look patent /Vittoria MSG || ACOR spd / Gaerne) de azért én is odasúgom hogy akik tépik a pedált és ien sétálós problémáik vannak: KLIPSZ (kicsit kötöttebb kollégáink mind klipszet használnak /gyk pályabringa)
lekopogom de eddig összesen 1 oan problémám volt ami miatt sétálnom kellett (nagyfokú villa- és felni-geometria torzulás) inkább tekerek még 5kilit minthogy leszáljak 8)
ja és csipog.. kopog ... az nem a pedál és a stopli közt van apukám hanem a stopli és a cipõtalp között 8) egy halovány lepkefing gumilapocska mikor felteszet és soha semmi bajod nem lesz ... hallgass mp3 at ha zavar.. egy outi durván 1 hétig cirka 500kmig megy kopogás kattogás nyekergés nélkül utánna valami biztos hogy megszólal rajta 8)
Írta 2008. január 23. - 23:34
A kedves szerelõ meghúzkodta a csavarokat azon a pedálon amelyiken kotyogott a stopli, és megszakadt a menet. Gariba cserélték, örültem mint majom a farkának, hogy ennek jónak kell lennie, és nem, ugyanolyan szar volt.
Biztos, hogy egyedi eset? / a kotyogás mint említettem nem gari probléma/
Azóta EggBeater -t használok a pedáltest igaz picit kotyog, gondolom a belsõ siklócsapágy miatt, de ez nem zavaró tekerés közben.
Az országuti cipõ/stopli kombó meg nem arra való, hogy gyalogoljon a biker , hanem hogy tekerjen nem véletlen használják sokan....
Okos öregemberként ehhez a "szép" történethez hozzáfûznék egy keveset.
SH pedálok rugóerejét ajánlott felhasználási területre hangolják. Magyarul a 9XX-est negyed/fél annyira kell megfeszíteni, hogy annyit tartson, mint a szinte ugyanúgy kinézõ, de hobbista modell végkitérésben. Szerintem.
Ha a szervízes-nyárimunkás akkora marha volt, hogy szétcseszte a rugóerõállító csavart a pedálodban....hát nem kommentálom.
Ha ez az idegesítõ asszimmetria új, jól beállított stoplinál történt, az -ahogy Rémhörcsög is mondta- hibás darab lehetett, illetõleg a szerelõ gyerek vitte el a balhét.
Ha már, akkor:
Három elõny mindenféle habverõhöz képest:
Rugóerõállítás újonnan és rugóerõállítás késõbb:
a stopli kopását is lehet kompenzálni -sokezer km használat után, ez habverõs kollégáknál "sûrû új stopli vásárlásba" torkollik.
Tisztességes csapágyazás: az olcsók sem "szoknak" kotyogni "picit" sem. No meg tengelyletörni sem.
Ezt lehet szembeállítani a legendás sártûréssel, lepkefing tömeggel, takony érzéssel a talpad alatt. Kinek mi a fontosabb... Én szeretem ha "kattan".
És halkan: van az úgy, jólfelkészült országútis kolléga, hogy a gyaloglás nem mint opciós lehetõség szerepel...Jó is az a kísérõautó, ha van, nem véletlen használják oly sokan.
Írta 2008. január 23. - 22:33
A kedves szerelõ meghúzkodta a csavarokat azon a pedálon amelyiken kotyogott a stopli, és megszakadt a menet. Gariba cserélték, örültem mint majom a farkának, hogy ennek jónak kell lennie, és nem, ugyanolyan szar volt.
Biztos, hogy egyedi eset? / a kotyogás mint említettem nem gari probléma/
Azóta EggBeater -t használok a pedáltest igaz picit kotyog, gondolom a belsõ siklócsapágy miatt, de ez nem zavaró tekerés közben.
Az országuti cipõ/stopli kombó meg nem arra való, hogy gyalogoljon a biker , hanem hogy tekerjen nem véletlen használják sokan....
Írta 2008. január 23. - 18:08
Írta 2008. január 23. - 17:21
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2008. január 23. - 16:33
a campa veloce milyen színtû alkatrészcsalád, illetve tecnikai szinvonalban shimanoban kb minek feleltethetõ meg ? (elsõsorban a fékváltókarok és váltók tekintetében)
köszönöm
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való