még gondolkodom, és beugrok Várba nézelõdni picit. Ha már cserélek, egy könnyebbet kéne beletenni
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2008. április 29. - 23:05
még gondolkodom, és beugrok Várba nézelõdni picit. Ha már cserélek, egy könnyebbet kéne beletenni
Írta 2008. április 29. - 22:57
vagy izzítok feketét, vagy kicsit drágábbat. fene tudja mi legyen
Van egy fekete az apróban.
Race, no Rest!
Írta 2008. április 29. - 22:42
black-red printed váz
ideális lenne a fekete-piros verzió.
meg hosszabb távra is tervezem, de akkor el kéne adni a jelenlegit.
hmmhmmm mi legyen.
Írta 2008. április 29. - 22:39
nekem is jobban mutatna a fekete/piros vázba egy fekete ksyrium sl, piros aggyal, de addig kiegyezek egy akciós ezüst ksyrium elit-el isnaja... egy hiba van, fekete bringa, és ezüst a mavic.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. április 29. - 22:36
egyébként láttátok élõben azt a deka vázat amit fikáztok vagy csak a szokott sznobizmus ?
én nem fikázom, csak kérdezte a kolléga, hogy miért lenne jobb egy váz attól hogy nem egy "noname" márka van ráírva, én meg válaszoltam.
amúgymeg: sznobizmus az én Merida vázammal? ugyanmár:D
Írta 2008. április 29. - 22:32
Írta 2008. április 29. - 22:18
mavicmavic aksyum race, vagy fulcrum 7 lenne a nyerõ?
Írta 2008. április 29. - 22:14
õõõ....IGEN! hogyha a váz sokkal jobb,
De nem, és ez a lényeg. Ha az Orbea vs. B-Twin (Deca) a kérdés.
Végülis mindegy, vegyetek olyan vázat, ami tetszik. Csak az zavar, hogy valamit azért fikáznak, mert nem vmi márkás logó figyel rajta.
Thezhez csatlakoznék, Mavic vagy Fulcrum?
Race, no Rest!
Írta 2008. április 29. - 22:07
Írta 2008. április 29. - 22:05
Írta 2008. április 29. - 22:01
Írta 2008. április 29. - 21:56
az ár és a tömeg legmeghatározóbb eleme a felhasznált anyag..
alu acél karbon titén cromo..
abszolút csak kötözködésképpen, de Scandium?
bõvebben: http://biondobike.hu...azine&id=112778
Írta 2008. április 29. - 21:15
alu acél karbon titén cromo..
ha valaki nem versenszerûen kerékpározik és síkon leginkább akkor nem veszi észre a súly külöbséget(sõtt a TT bringák nagyrésze is 10 kiló körül hever mert nagyobb a tehetetlensége könyebb rajta tartani a sebességet /trek 9.9 SSL 8kg+ és fullkarbon annyi anyag van benne mint 2 bringában)
a nehéz kerék nem biztos hogy rossz... a bringa legmeghatározóbb része... ha nehéz akkor van benne anyag(remélhetõleg, és ha még okosan is van összerakva) tehát elég jól fogja bírni a problémás dolgokat (város)...
ezenfelül a kerék tömegközéppontja a 2 agy... ami a monoblokk után a leglentebb lévõ pont a bringán... minél lejebb viszed a bringa teljes tömegközéppontját annál biztonságosabb és kényelmesebb úttartást tudsz elérni, biztonságosabb meredekebb élesebb kanyarodást..
(de azért az alap kerekek kis százaléka van jól összerakva)
Írta 2008. április 29. - 20:44
Írta 2008. április 29. - 19:24
Ja, értem! Szóval sokkal jobban megéri megvenni egy full alu (ismeretlen ötvözet, mert honlapon nem szerepel) 1700g-os vázat Sora szintû cuccokkal, mint nem sokkal kb. 10%-al többért egy minimum egy - ha nem több- szinttel jobb kerékpárt.
õõõ....IGEN! hogyha a váz sokkal jobb, és késõbb egy megbízhatóbb, merevebb, szebb bringát lehet rá építeni ha komolyan gondolja a dolgot, akkor IGEN, MEGÉRI megvenni. amúgy 1700g az elég nehéz, én vázam is ilyen súlyban van most sajna:( nembaj, ha minden jólmegy, évvégén újitok, majd meglepi hogy mi lesz:D)
Írta 2008. április 29. - 12:57
Igen. Gyöngyös-Parádsasvár úgy ahogy még elfogadható, de a sasvári oldalon is van már pár gödör, íven persze:krol: Belép a hülye motoros tényezõ, volt, mikor 3an fordultunk egy kanyarban, egy buszt elõzött egy motoros, én meg mentem felfelé. Szóval hétvégén csak óvatosan...t-works: Galya keleti lejtõ, Mátraháza-Parád, Adács-Vámosgyörk, Detk-Ludas-Mátrai Erõmû környékére gondolok. Paris-Roubaix
Írta 2008. április 29. - 09:41
Ennek ellenére lehet, hogy ez a váz is megfelelõ, csak nem biztos; a fentemlített "nagy nevek" sem a legjobb vázak közé tartoznak már, de jó pár éve bizonyítottak. VAnnak marketingvázak, amikben egyáltalán nincs sem tervezés, sem dizájn, sem anyag, ha valaki választhat ettõl jobbat, akkor mindenképpen ezt tegye.
Írta 2008. április 29. - 09:30
t-works: Galya keleti lejtõ, Mátraháza-Parád, Adács-Vámosgyörk, Detk-Ludas-Mátrai Erõmû környékére gondolok. Paris-Roubaix
Írta 2008. április 29. - 07:58
Sziasztok!
A fórumot olvasgatva azért látom, hogy az én kérdésem nem lesz annyira komoly.
Szóval volna ez a Mali országútim, amit egy kicsit asszem drágán dobtam fel a piactérre:)
http://piacter.bikem...=131052&cat=fav
Most azonban, mivel a váz nagyon a szívemhez nõtt, gondolkodom, hogy nem is kellene eladnom hanem átalakításokkal (kormány, vastagabb gumi, sárhányó) harcos kis budapesti városi brinyóvá lehetne alakítani. Ebben a szûk keresztmetszetet a vastagabb gumiban érzem, ami még azért így sem vagyok benne biztos, hogy egy kényelmes városi gép komfortját adná. Padkázással most is vannak gondok.
vélemények a mostani árról és a tervekrõl?
Köszönöm.
úú Pedro. Ugyanilyen bringával nyomtam én is a 90es években,aztán lecseréltem a szettjét egy Ultegrára, a vázat meg összetörte egy autó, velem együtt.. azóta is ki van akasztva otthon a meghajlott váz. szerintem alakítsd át városi bringává. 50ezret nem hinném, hogy adna érte bárki. Max 30at.
Írta 2008. április 29. - 07:55
Ja, értem! Szóval sokkal jobban megéri megvenni egy full alu (ismeretlen ötvözet, mert honlapon nem szerepel) 1700g-os vázat Sora szintû cuccokkal, mint nem sokkal kb. 10%-al többért egy minimum egy - ha nem több- szinttel jobb kerékpárt.
Henger vitázni lehet, de nem ilyen cinikus hangnemben. Nyilván István elfog menni a Bikeart-ba és személyesen megnézi, kipróbálja leinformál mindent a vázról, vagy te neten keresztül vennéd, aztán jön majd valam a postán... parttalan a vita.
Te így gondolod mi meg amúgy. Szerintem ne is feszegessük a témát tovább.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére