Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

A Campánál mondják, hogy a record egyáltalán nem a legjobb a sorban, csakis tömeg tekintetében, több évben a chorus, sõt az eggyel alatta lévõ (Daytona, stb.) jobban mûködõ szett volt.

A Record mindíg is teljesítményre kihegyezett szett volt, a pro tour csapatoknak nem gond ha egy év alatt elkoptatnak x szettet. Csak ugye benne motoszkál a kis ördög az emberben, hogy milyen lehet a Record, akármennyire is ésszerûbb választás lenne egy Chorus.

Nekem ezek az angyonkarbonozott AX Lightness fékek nem is tetszenek.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A Campánál mondják, hogy a record egyáltalán nem a legjobb a sorban, csakis tömeg tekintetében, több évben a chorus, sõt az eggyel alatta lévõ (Daytona, stb.) jobban mûködõ szett volt. A Shimanónál nem tapasztaltam ilyet, csak annyit, hogy kicsi a különbség a mûködésben 105-tõl fölfelé, és a Dura valóban jó nagy általában (talán egyes évek monoblokkja nem), a kérdés csak az, hogy egy amatõrnek megéri-e az ártöbblet, ami nem arányos azért...
A fékekkel nem érdemes könnyítési dolgokba belemenni, ha aluból fargnak le, mindenképpen a mûködés látja kárát, normális tömegfaragást már csak titán, vagy karbonnal lehet elérni, csak ezek meg vázárban vannak.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A campagnolo fékei híresen alul szoktak teljesíteni a fékerõ teszteken. Kiváncsi vagyok, hogy ezek az össze vissza farigcsált Skeleton fékek hogy szerepelnének egy ilyen teszten. Ahányszor látom õket egyre jobban tetszenek :D

Nem tudom ,mondjuk nem holnap fogom megvenni a szettet, még sokat fogok tanakodni. Keverni nem szeretném õket. Lehet, hogy megvárom a 2009es Recordot és a Dura ace-t. Bár a campagnolo már nagyon nem tudja tökéletesíteni a fékváltókarját. Ennél szebb formát csak a Sramnak sikerült alkotnia. Elvégre a mostani Record és a Dura is már régóta fut.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Nem kell mindig komplett szetthez ragaszkodni. Bár akkor nem lesz egységes a bicaj, valamit valamiért. Mindig Record mániás voltam, de mikor összeraktam a bringám, még a régi hajtást csinálták, ezért kapott egy Durát.
A Sram h.karok elég profik, vedd meg azt meg a Red fékeit, váltás Record, más nem is nagyon kell

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Nem értem, miért ragaszkodik a Shimano a fékkarban legyen minden elvhez. A sramnál is meg a campagnolonál is látszik, hogy a testben elhelyezni a váltást nem hülyeség.

Majd elõbb-utóbb váltanak. Ezt kitalálták 90-ben, azóta csak finomítgatni kellett, gondolom egyszerûbb mind az egészet újratervezni. Ha már elég nagy lesz a súlykülönbség, biztos lépnek.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
A napokban olvastam a cyclingnews-on hogy azok a csapatok amelyek sram szettel nyomulnak a force hátsó váltót mindegyik az alacsonyabb kategóriájú rival-ra cserélte kivétel nélkül. Nem tudom mi az oka , de érdeklõdd megmielõtt beruháznál egy sram szettbe.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Most a Merida Multivan bringáit is ellopták...pár hete a Ridley-k, most meg ez..."nemgáz"...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Csak prototípus képek vannak, polírozás nélkül, illetve több karbon alkatrész még aluval van helyettesítve:
http://www.cyclingne...evelgem_tech108

Nem értem, miért ragaszkodik a Shimano a fékkarban legyen minden elvhez. A sramnál is meg a campagnolonál is látszik, hogy a testben elhelyezni a váltást nem hülyeség.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
na kicsit lehúznám a technikai szintet:)
az sh 2200-as fékváltókar,e+h váltó mennyire használható??
azt tudom hogy alsó fogásból csak egy irányba vált, lefelé pöcögtetni kell

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Téényleg?? Ez meglepõ. Biztos, hogy a Force-ot szánták a profiknak? A csúcsgépeket Red-del szerelik. A Force már megtalálható az 1500Euros árkategóriájú gépeken is. Megvettem pár külföldi direkt országutis magazint is, még várok a döntéssel, az áprilisi RoadBike magazinban van a Force 1éves 8ezer kmes tesztje. Elég elismerõen nyilatkoznak róla.

De tavaly még nem volt Red. A Force volt a csúcs.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

a Forca al csak azért kell vigyázni mert sok lett benne a carbon.... ami váltómûben nem oan tuti... a Force-t elvileg olyan csapatoknak fejleszették ki (CSC,RaboB) akik évente váltanak bringát... ezt akarták orvosolni a Red-el hogy amelett hogy az egész szet aszem 2000g alatt van masszív is legyen ... hidegkovácsolt alura és titánra cserélték a karbon nagyrészét..(jóformán csak a hátsóváltó kanalában és a váltókarban van karbon) az ár felszökött ugyan a csillagos égig (majdnem) de a SRAM ot ismerve ez egyben marad elég sokáig. Sajna életembe csak 1x használhattam egy 100m- körben a FORCE-t de mindenki elismerõen nyilatkozik róla(nem hiába lett azonnal minden TOP bringa ezzel is felszerelve) a Sprinterek szeretik a külön mozgó váltókar nyelvet... a mászók a hihetetlenül sima váltást még nyomaték mellett is..

Téényleg?? Ez meglepõ. Biztos, hogy a Force-ot szánták a profiknak? A csúcsgépeket Red-del szerelik. A Force már megtalálható az 1500Euros árkategóriájú gépeken is. Megvettem pár külföldi direkt országutis magazint is, még várok a döntéssel, az áprilisi RoadBike magazinban van a Force 1éves 8ezer kmes tesztje. Elég elismerõen nyilatkoznak róla.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
nekem a SRAM force-RED párosnál PONT a hátsóváltó formája tetszik. olyan industriális. nekem nagyon tetszik:D ennek ellenére maradok a szép kecses formáknál, és Ultegra SL :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
a Forca al csak azért kell vigyázni mert sok lett benne a carbon.... ami váltómûben nem oan tuti... a Force-t elvileg olyan csapatoknak fejleszették ki (CSC,RaboB) akik évente váltanak bringát... ezt akarták orvosolni a Red-el hogy amelett hogy az egész szet aszem 2000g alatt van masszív is legyen ... hidegkovácsolt alura és titánra cserélték a karbon nagyrészét..(jóformán csak a hátsóváltó kanalában és a váltókarban van karbon) az ár felszökött ugyan a csillagos égig (majdnem) de a SRAM ot ismerve ez egyben marad elég sokáig. Sajna életembe csak 1x használhattam egy 100m- körben a FORCE-t de mindenki elismerõen nyilatkozik róla(nem hiába lett azonnal minden TOP bringa ezzel is felszerelve) a Sprinterek szeretik a külön mozgó váltókar nyelvet... a mászók a hihetetlenül sima váltást még nyomaték mellett is..

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Tudsz képeket linkelni róla? Kiváncsi leszek, hogy fog kinézni. Néhány fotót már láttam a fékváltókarról, kicsit csúcsosra sikerült, meg mindkét váltókar elkülönült a fékkartól, legalábbis ezt látni a képeken, az elektromos változaton. Én biztos hogy mechanikusat vennék belõle.

Csak prototípus képek vannak, polírozás nélkül, illetve több karbon alkatrész még aluval van helyettesítve:
http://www.cyclingne...evelgem_tech108

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
az expon kérdeztem a bikert hogy a közeljövõben lesz-e olcsóbb sram outi alkatrészcsalád, de nem tudnak róla. Ha van pénzed mindenképpen vedd meg a force-ot, de ha a campa mellett döntessz szerintem akkor sem fogod megbánni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Tudsz képeket linkelni róla? Kiváncsi leszek, hogy fog kinézni. Néhány fotót már láttam a fékváltókarról, kicsit csúcsosra sikerült, meg mindkét váltókar elkülönült a fékkartól, legalábbis ezt látni a képeken, az elektromos változaton. Én biztos hogy mechanikusat vennék belõle.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

A Shimano valahogy már nem szimpatikus. A hajtókarja lehet, hogy forradalmi, de túl bumszli. Az egy generációval ezelõtti karok szebbek voltak. A fékváltókar azért gáz, mert még mindíg nem belsõ a bowdenelvezetésük. Állítólag a 7900as szett meg elektromos lesz.

Fél év múlva kapható lesz a DA 2009-es. Lesz mechanikus is, és bújtatott váltóbowdenházas lesz. Nameg jó drága...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
www.jedi-sports.de

Szuper ajánlatok vannak.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

olyan 200ezer körül. De találtam egy szuper német oldalt, ahol adnak hozzá ajándékot, vagy szettben lehet megvenni különbözõ szintû kerekekkel együtt akár több száz euro-s kedvezménnyel.

Nem is drága. Melyik az a bolt?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
olyan 200ezer körül. De találtam egy szuper német oldalt, ahol adnak hozzá ajándékot, vagy szettben lehet megvenni különbözõ szintû kerekekkel együtt akár több száz euro-s kedvezménnyel.