Sziasztok!
Országúti bicikli vásárlás elõtt állok, nagyjából végigolvastam a fórumot de lenne egy-két kérdésem a hozzáértõkhöz. Országútim még soha nem volt eddig egy trekking biciklivel tekertem. Csak hobbiszinten bicikliznék de azért naponta, hétvégén pedig egy-egy hosszab út is lesz. elég sokat használnám városban is(Bp.) olyan 160e Ft körül szeretnék vásárolni.
Amiket kinéztem:
http://www.bikeart.h...kategoria_id=72ez az orbea tetszik a legjobban, viszont a sora-tól egy kicsit félek. a testbikeon olvastam a tiagra fékváltókarrol véleményt amiben valaki azt írta, hogy :"Két kanalas, normális fékváltókar, nem olyan álváltókar, mint a Soráé, szerintem aránylag jól néz ki" -mire gondolhatott álváltókar alatt?
A biciklihez jár look keo easy pedál. Gondolom hogy a kerék elég gáz , de nem számít a suly inkább hogy birja a várost is.
A másik 177000 Ft ért a Decathlonban a b'Twin sport 3, ami a honlapjukon irtakkal ellentétben nem tiagrával hanem campagnolo mirage fvk , hátsóváltó és race triple elsõváltóval van szerelve. Ennek a támvillája is karbon, elég jól is néz ki a bicikli.

Ebben az árkategóriában még van egy Giant, meg a Trek 1.2 de egyik sem tetszik (kép alapján, élõben csak az orbeát és a bTwint néztem meg) és a felszeretségük sem tûnik jónak.
Szóba jöhet használt is , bár szeretnél újat, meg egyelõre nem is annyira értek hozzá hogy mit és hogyan kell megnézni egy használt biciklin, nem szeretnék megvenni valami jónak tûnõ késõbb szétesõ cuccot.
Ha valakinek van ötlete szivesen fogadom, mert az interneten olvasottakon kívül nemsokat tudok az országútikról. köszi