Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

vagy izzítok feketét, vagy kicsit drágábbat. fene tudja mi legyen :)

Van egy fekete az apróban.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:)
black-red printed váz :)
ideális lenne a fekete-piros verzió.

meg hosszabb távra is tervezem, de akkor el kéne adni a jelenlegit.

hmmhmmm mi legyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

naja... egy hiba van, fekete bringa, és ezüst a mavic.

nekem is jobban mutatna a fekete/piros vázba egy fekete ksyrium sl, piros aggyal, de addig kiegyezek egy akciós ezüst ksyrium elit-el is :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

egyébként láttátok élõben azt a deka vázat amit fikáztok vagy csak a szokott sznobizmus ?

én nem fikázom, csak kérdezte a kolléga, hogy miért lenne jobb egy váz attól hogy nem egy "noname" márka van ráírva, én meg válaszoltam.
amúgymeg: sznobizmus az én Merida vázammal? ugyanmár:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
naja... egy hiba van, fekete bringa, és ezüst a mavic.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

mavic aksyum race, vagy fulcrum 7 lenne a nyerõ?:)

mavic :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

õõõ....IGEN! hogyha a váz sokkal jobb,

De nem, és ez a lényeg. Ha az Orbea vs. B-Twin (Deca) a kérdés.
Végülis mindegy, vegyetek olyan vázat, ami tetszik. Csak az zavar, hogy valamit azért fikáznak, mert nem vmi márkás logó figyel rajta.

Thezhez csatlakoznék, Mavic vagy Fulcrum?
Race, no Rest!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én nem fikázom :D én ültem is rajta és nekem bejött (bár azért én is most vázra spórolok 8) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mavic aksyum race, vagy fulcrum 7 lenne a nyerõ?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
egyébként láttátok élõben azt a deka vázat amit fikáztok vagy csak a szokott sznobizmus ?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

az ár és a tömeg legmeghatározóbb eleme a felhasznált anyag..
alu acél karbon titén cromo..

abszolút csak kötözködésképpen, de Scandium?:D mondjuk az igazából alu ötvözet... :D amúgy idõfutam bringánál nemcsak azért van sok anyag a vázban, hanem mert áramvonalasra csinálják, és AHHOZ kell az anyag, emrt egyszerûen olyan formát kevesebb anyagból nem lehet. de azért van ellenpélda is, pl a Pinarello új idõfutam váza asszem 1150g...
bõvebben: http://biondobike.hu...azine&id=112778

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
az ár és a tömeg legmeghatározóbb eleme a felhasznált anyag..
alu acél karbon titén cromo..
ha valaki nem versenszerûen kerékpározik és síkon leginkább akkor nem veszi észre a súly külöbséget(sõtt a TT bringák nagyrésze is 10 kiló körül hever mert nagyobb a tehetetlensége könyebb rajta tartani a sebességet /trek 9.9 SSL 8kg+ és fullkarbon annyi anyag van benne mint 2 bringában)

a nehéz kerék nem biztos hogy rossz... a bringa legmeghatározóbb része... ha nehéz akkor van benne anyag(remélhetõleg, és ha még okosan is van összerakva) tehát elég jól fogja bírni a problémás dolgokat (város)...
ezenfelül a kerék tömegközéppontja a 2 agy... ami a monoblokk után a leglentebb lévõ pont a bringán... minél lejebb viszed a bringa teljes tömegközéppontját annál biztonságosabb és kényelmesebb úttartást tudsz elérni, biztonságosabb meredekebb élesebb kanyarodást..
(de azért az alap kerekek kis százaléka van jól összerakva)

Istvan_

Istvan_

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Annyira sokat számít ha a bringa nem 10 hanem 7-8 kg? egyébként ezek a 150-200e Ft-is biciklik alap kerekei csak azért rosszak mert nehezek? nekem a legfontosabb szempont hogy bírja a várost is, persze nem padkázni akarok, de (Budapesten) elkerülhetetlen néha egy-egy kátyú, úthiba, stb...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ja, értem! Szóval sokkal jobban megéri megvenni egy full alu (ismeretlen ötvözet, mert honlapon nem szerepel) 1700g-os vázat Sora szintû cuccokkal, mint nem sokkal kb. 10%-al többért egy minimum egy - ha nem több- szinttel jobb kerékpárt.

õõõ....IGEN! hogyha a váz sokkal jobb, és késõbb egy megbízhatóbb, merevebb, szebb bringát lehet rá építeni ha komolyan gondolja a dolgot, akkor IGEN, MEGÉRI megvenni. amúgy 1700g az elég nehéz, én vázam is ilyen súlyban van most sajna:( nembaj, ha minden jólmegy, évvégén újitok, majd meglepi hogy mi lesz:D)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás

t-works: Galya keleti lejtõ, Mátraháza-Parád, Adács-Vámosgyörk, Detk-Ludas-Mátrai Erõmû környékére gondolok. Paris-Roubaix :)

Igen. Gyöngyös-Parádsasvár úgy ahogy még elfogadható, de a sasvári oldalon is van már pár gödör, íven persze:krol: Belép a hülye motoros tényezõ, volt, mikor 3an fordultunk egy kanyarban, egy buszt elõzött egy motoros, én meg mentem felfelé. Szóval hétvégén csak óvatosan...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát kevéssé válószínû, hogy õk ugyanilyen b twinnel mennének. Egyébként meg a profik azzal mennek és azt reklámozzák, amit alájuk adnak, és ez nem mindig annyira jó, mint gondolják. A profi kerékpár inkább üzlet és foglalkozás, mintsem sport...
Ennek ellenére lehet, hogy ez a váz is megfelelõ, csak nem biztos; a fentemlített "nagy nevek" sem a legjobb vázak közé tartoznak már, de jó pár éve bizonyítottak. VAnnak marketingvázak, amikben egyáltalán nincs sem tervezés, sem dizájn, sem anyag, ha valaki választhat ettõl jobbat, akkor mindenképpen ezt tegye.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Hm... ha Moreau-nak - és az egész AG2R csapatnak - jó volt a b'Twin, akkor nem lehet annyira szörnyû. Bár kétlem, hogy egy évnél tovább használták volna és az egy másik kategória. Érdekes kérdés. Nem foglalok állást. :)

t-works: Galya keleti lejtõ, Mátraháza-Parád, Adács-Vámosgyörk, Detk-Ludas-Mátrai Erõmû környékére gondolok. Paris-Roubaix :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Sziasztok!

A fórumot olvasgatva azért látom, hogy az én kérdésem nem lesz annyira komoly.
Szóval volna ez a Mali országútim, amit egy kicsit asszem drágán dobtam fel a piactérre:)
http://piacter.bikem...=131052&cat=fav

Most azonban, mivel a váz nagyon a szívemhez nõtt, gondolkodom, hogy nem is kellene eladnom hanem átalakításokkal (kormány, vastagabb gumi, sárhányó) harcos kis budapesti városi brinyóvá lehetne alakítani. Ebben a szûk keresztmetszetet a vastagabb gumiban érzem, ami még azért így sem vagyok benne biztos, hogy egy kényelmes városi gép komfortját adná. Padkázással most is vannak gondok.

vélemények a mostani árról és a tervekrõl?

Köszönöm.

úú Pedro. Ugyanilyen bringával nyomtam én is a 90es években,aztán lecseréltem a szettjét egy Ultegrára, a vázat meg összetörte egy autó, velem együtt.. azóta is ki van akasztva otthon a meghajlott váz. szerintem alakítsd át városi bringává. 50ezret nem hinném, hogy adna érte bárki. Max 30at.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Ja, értem! Szóval sokkal jobban megéri megvenni egy full alu (ismeretlen ötvözet, mert honlapon nem szerepel) 1700g-os vázat Sora szintû cuccokkal, mint nem sokkal kb. 10%-al többért egy minimum egy - ha nem több- szinttel jobb kerékpárt.

Henger vitázni lehet, de nem ilyen cinikus hangnemben. Nyilván István elfog menni a Bikeart-ba és személyesen megnézi, kipróbálja leinformál mindent a vázról, vagy te neten keresztül vennéd, aztán jön majd valam a postán... parttalan a vita.

Te így gondolod mi meg amúgy. Szerintem ne is feszegessük a témát tovább.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

felhasznált csõszett minõsége, mennyit tesztelték, gyártási technológia, súly, merevség, kinézet.

és ez kb csak a szempontok fele:)

Race, no Rest!