Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34347 hozzászólás a témában

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

aki TT-n nem teker vegig az el se induljon... nekem volt szerencsem kiprobalni nehany kereket .. sebeseget tartani egy nehezebb kerekkel sokkal konnyebb a mostani egy bo 200g al nehezebb mintt a regi de megdobbentoen konnyu tartani vele a 40et csak be kell forgatni utanna sima..

Nem lehet hogy más a légellenállása a két keréknek? Nem hiszem, hogy a súly miatt könnyebb tekerni. Ennyi erõvel rakhatnál rá még súlyt egy sima TT-n. Meg a könnyû(50kg) profik is rakhatnának magukra 10-20kg-ot egy olyan idõfutamon mint a vasárnapi Giro-i.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Nem véletlen, hogy a Shimano nem túlságosan "karbonosodik el", a karbonhajtómû divat lett, de valójában csak a nagyon drága modellek jobbak egyértelmûen: vagyis tömegben és merevségben egyszerre. Csakhogy egyrészt 800-1200€ ár nyilvánvalóan értelmetlen, ennyivel nem jobbak, másrészt több 400 gr. körüli nagyon beharangozott karboncsoda tört már el! A hátsóváltót sem kellett volna karbonosítani, mert egy kisebb bukásnál is tönkre megy, mivel az áll ki legjobban a kerékpár síkjából. A Campa meg már régen nem olyan jó, mint a híre, fõleg a Record van nagyon elszállva, durvább a váltása, mint a Shimanoé, és sokszor jobban jár a kerós az altta lévõ szettekkel.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
pont jó az idõzítés:)
http://www.cyclingne...dura-ace_790008
nekem tetszik:|:|
az agyaknál is lehetne valami új festés

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A jelenlegi kerekeim kb. 2700g nehezek. Szeretnek lefaragni ebbol.

~2500g korul. Elfelejtettem levonni a sor sulyat.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
jo hopp hirtelen en se tudok sulyos tt-st de nem sok climber van benne :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Most szeretnek kerekszettett venni. A Campagnolo legalapabb valasztekabol neztem ki magamnak a Vento-t (csak hobbi szinten tekerek). Arban megfelel. Sulyban is sokkal jobb mint a mostani kerekem. Jelenleg 85kg korul mozgok (5-6kg-ot szeretnek majd leadni, tavaly felszedtem sokat, mert betegseg miatt nem tudtam mozogni). Megfelel nekem ez a szett? A Campagnolo oldalan nem talaltam ajanlast testsulyra. A Roadbikereview-n azt irjak, hogy 200pounds sulyu embernek is ajanlott, ami kb 90kg. Megvehetem? A jelenlegi kerekeim kb. 2700g nehezek. Szeretnek lefaragni ebbol.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
aki TT-n nem teker vegig az el se induljon... nekem volt szerencsem kiprobalni nehany kereket .. sebeseget tartani egy nehezebb kerekkel sokkal konnyebb a mostani egy bo 200g al nehezebb mintt a regi de megdobbentoen konnyu tartani vele a 40et csak be kell forgatni utanna sima..

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

õõõõõ azért gyors fizika... ha van súlyod és leginkább a kerekedbe akkor azzal igaz veszted a gyorsulásod... elég mocskos mód elveszted a kigyorsítási lehetõségeidet .. sõõõt mászásra se alkalmas de idõfutamra és lejtmenetre egyszerûen mesés ... hihetetlenül magas menetstabilítást ad és szinte semmi erõ nem kell ahoz hogy megtartcsd a sebességed (lásd pörgettyû.. és nem hiába a 90kg bika állatok a jó idõfutam menõk... akkora tehetetlenségük van hogy a menet szél nem tudja õket lassítani)

Hát ez azért fizikailag nem állja meg a helyét szerintem. Tekintsünk két esetet. Van egy könnyû kerék szett, meg egy nehéz. Ha mész 30al és nem tekersz 5mp-ig akkor mondjuk a könnyû kerékszettel lelassulsz 26-ra a nehézzel meg 28-ra. De ha visszaakarsz gyorsítani 30-ra akkor ugyanakkora energiát kell befektetned mind a kettõnél. Forgásbantartani mind a kettõt ugyanannyi. Jó idõfutam menõket nem nagyon ismerek 80kg fölött:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
õõõõõ azért gyors fizika... ha van súlyod és leginkább a kerekedbe akkor azzal igaz veszted a gyorsulásod... elég mocskos mód elveszted a kigyorsítási lehetõségeidet .. sõõõt mászásra se alkalmas de idõfutamra és lejtmenetre egyszerûen mesés ... hihetetlenül magas menetstabilítást ad és szinte semmi erõ nem kell ahoz hogy megtartcsd a sebességed (lásd pörgettyû.. és nem hiába a 90kg bika állatok a jó idõfutam menõk... akkora tehetetlenségük van hogy a menet szél nem tudja õket lassítani)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

UCI limit 6.8kg. Egy Durás bicaj is lehet 6.8, egy Recordos, és meglepõ módon egy Red-es is. A keréken megspórolt grammok amúgy 3X annyit számítanak. Nem véletlen lett Obermayer, Cosmic Ultimate, Extralite Ultraclimb, Hyperion, stb

persze hogy 3x annyira számít, mert azt a "tömeget" (950g-os kerékSZETT esetében lehet tömegrõl beszélni?:D) kell bepörgetned, és folyamatosan forgatni...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

És mikor kapunk már képet az elkészült outiróóól??? :)

Csak félkész még. Hiányzik a komplett meghajtás és a fékek. Azt olvastam félkész bringáról nem illik képet belinkelni. De ha ilyen csigalassúsággal haladok, csak a jövõ szezonra lesz kész. Igaz nem kerget a tatár, összecsapni meg nem akarom.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
És mikor kapunk már képet az elkészült outiróóól??? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Viszont amellett meg elég nehéz elmenni szó nélkül, hogy a Shimano csúcs szettje kb 780 Euro, míg a Sram Force: 800 Euro, Chorus: 860!! Record: kb 1350 Euro és a Red 1450 Euro körül van. Ár érték arányokat nézve egyértelmû hogy a Dura Ace a legjobb. Amikor a Sram mellett tettem le a voksom, nem ezek a szempontok alapján történt. :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
oké:D Delmának sikerült a legértelmeseben összefognia a problémát:)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

UCI limit 6.8kg. Egy Durás bicaj is lehet 6.8, egy Recordos, és meglepõ módon egy Red-es is. A keréken megspórolt grammok amúgy 3X annyit számítanak. Nem véletlen lett Obermayer, Cosmic Ultimate, Extralite Ultraclimb, Hyperion, stb

Ez így van, bár amikor az árcéduláikat böngészem, lehervadok. Meg az én szintemen nincs is rá szükség, hogy 2-3évenként elnyúzzak a rossz utakon egy Obermayer-t :D Kiváncsi vagyok, ha tönkremegy,mennyi lehet a javíttatása? :D :D

Nálam messze a sram a befutó, eddig viszont Shimano párti voltam. Kiváncsian várom a konkurencia 2009es szettjeit, illetve az összehasonlító teszteket..

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
egy olyan szinten mint a Red vagy a Dura, használat közben nem fogsz lényegi különbséget találni
épp ezért így nem jelenteném ki hogy a sram jobb mint a shimano, a váltás érzése más ez tény. teljesítményben szerintem ugyan ott van, és itt már tényleg csak a versenyzõ számít
akármelyiket választod, nem fog cserbenhagyni sehol
a campa meg már szinte csak legenda, de aki igazán olasz, vagy teljesen olasz bringát szeretne, az úgyis campát fog venni

Jett: a sram váltását azért érzed jobbnak, mert keményebben, határozottabban vált mint a shimano. ez mint országútinál, mint mtb-nál így van. ez megint olyan hogy ki melyiket szereti, azt választja, teljesítménykülönbségrõl szó nagyon itt sincs

végszónak: én is sramra gyûjtenék, márcsak azért is mert jobban néz ki

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
sztem csúnya a sram kifele dõlõ fékkarja és a sh fvkarjai messze a lgekényelmesebb, viszont váltásban tényleg jobb a sram
campáról meg egyre inkább az a véleményem hogy divat set lett, túlságosan kihasználják a record nevet

Mi a véleményetek a 2009es országúti fejlesztésekrõl? Nekem kicsit olyan az egész, mintha a SRAM surranó pályán meglepte volna a Campagnolo-t akik csak ücsörögtek a Recordon, "mert az jobb mint a Dura Ace" alapon. A Red nagy durranás lett, pláne ha Contador megnyeri nekik a Giro-t, az olaszok csak hüledeznek. A Shimano mérnökei meg valami elkeseredett ütemben próbálják lemásolni a Sram fékváltókarjainak a designját (most láttam a 2009es Dura Ace karjai is kicsit kifele állnak) mindezt úgy, hogy megtartsák a plusz sok fogási lehetõséget a fékváltókar tetején. A fék prototípusa meg engem a KCNC agyonkönnyített alu fékjére emlékeztet. Meg azt sem igazán értem, hogy miért nem alkották még meg a fullkarbon hajtókarjukat? A 2009es Dura Ace is alumagos lesz :(

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A Shimano PD-M520 nagyon bírja a strapát, azt használtam futármelóban, kapott nem keveset. Szerettem. :) Meg is tartom, Cyclocross gépre jó lesz...

én is félre fogom rakni:) késõbb ha össze lesz dobva egy egysebis bicó akkor felrakom rá:)

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Én is úgy jártam, hogy szétkopott a Look pedálom felülete. Vettem helyette egy Campagnolo ProFit Plus Chorus pedált. Ebben acél lemez van a taposófelületen. Azóta semmi gondom nincs vele. Ajánlom.

Campa' ProFit Centaurt hajtok, tényleg nagyon eltalálták azt a szériát. Megpörgetem és nem akar megállni :)

A Shimano PD-M520 nagyon bírja a strapát, azt használtam futármelóban, kapott nem keveset. Szerettem. :) Meg is tartom, Cyclocross gépre jó lesz...