Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34347 hozzászólás a témában

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

-azért nézz meg szembõl egy sram fékváltókart, az azért elég extrém értékben dõl kifelé, mint az új Dura Ace.

Tiagra, a kép bal alsó részén:
http://www.paul-lang...no/race/tiagra_
A DA 2009-nél azért feltûnõbb, mert a kar egyenesen kezdõdik, aztán van benne egy "törés":
http://cronometro.co.../03/7900-02.jpg
De szerintem errõl ne nyissunk vitát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

de már takarékoskodok a Sram szettre. :D

én most veszek Ultegra SL szettet nyáron, aztán váz aztán kerékszett, és ha ez így meglesz akkor elkezdek gyüjtügetni a SRAM szettre:D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Szerintem nem teljesen van így.
A szettek tudása között nincs nagy különbség. Ha Contador alatt DA lenne, lehet azzal nyerné.
A fékváltókarok régóta kifelé dõlnek, a mostaniak is.
A DA azért 2009-ben jön, mert ciklikusan cserélik a Sh-nál a csoportokat. 5 csoport van, a DA 2004-ben újult meg utoljára, most van soron. (Elõtte meg 7-évenként)
A prototípusok nagyon gyakran CNC-zett darabok, mert így lehet gyorsan 1-2 nap alatt produkálni új példányokat, ami mondjuk pár mm-rel eltér. A végleges bizonyára igényesebben fog kinézni.
Hajtókar esetén szerintem jobb az alu. A Sh szíve szerint most se tett volna rá karbont, dehát a divathullám...

-nyilván Contador nem amiatt nyer ha nyer, mert Red van alatta. Marketingszempontból fontos ha Srammal nyernek. (emlékezzünk a Shimano és Lance Armstrong sorozatára)
-a fékformán nem fognak radikálisat változtatni, max kap valami felületkezelést
-azért nézz meg szembõl egy sram fékváltókart, az azért elég extrém értékben dõl kifelé, mint az új Dura Ace.
-tudom, hogy nem a Sram miatt jön most a Dura Ace, hanem ciklikusan (ha ez nem így lenne, akkor már tavaly ki kellett volna hozniuk az új designt a Force miatt, akkor még az volt a top csoport) csak véleményem szerint a tervezõk alaposan megnézték a Sram fékváltókarját.

Félreértés ne essék világéletemben Shimano-t használtam, nem fikázni akarom õket, (95%ban, mert volt Campa szettem is) de már takarékoskodok a Sram szettre. :D Most a háromszereplõs piacon a Dura Ace a leghalványabb

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Mi a véleményetek a 2009es országúti fejlesztésekrõl? Nekem kicsit olyan az egész, mintha a SRAM surranó pályán meglepte volna a Campagnolo-t akik csak ücsörögtek a Recordon, "mert az jobb mint a Dura Ace" alapon. A Red nagy durranás lett, pláne ha Contador megnyeri nekik a Giro-t, az olaszok csak hüledeznek. A Shimano mérnökei meg valami elkeseredett ütemben próbálják lemásolni a Sram fékváltókarjainak a designját (most láttam a 2009es Dura Ace karjai is kicsit kifele állnak) mindezt úgy, hogy megtartsák a plusz sok fogási lehetõséget a fékváltókar tetején. A fék prototípusa meg engem a KCNC agyonkönnyített alu fékjére emlékeztet. Meg azt sem igazán értem, hogy miért nem alkották még meg a fullkarbon hajtókarjukat? A 2009es Dura Ace is alumagos lesz :(

Szerintem nem teljesen van így.
A szettek tudása között nincs nagy különbség. Ha Contador alatt DA lenne, lehet azzal nyerné.
A fékváltókarok régóta kifelé dõlnek, a mostaniak is.
A DA azért 2009-ben jön, mert ciklikusan cserélik a Sh-nál a csoportokat. 5 csoport van, a DA 2004-ben újult meg utoljára, most van soron. (Elõtte meg 7-évenként)
A prototípusok nagyon gyakran CNC-zett darabok, mert így lehet gyorsan 1-2 nap alatt produkálni új példányokat, ami mondjuk pár mm-rel eltér. A végleges bizonyára igényesebben fog kinézni.
Hajtókar esetén szerintem jobb az alu. A Sh szíve szerint most se tett volna rá karbont, dehát a divathullám...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
végre hálistennek a fékváltókarnál rejtett bowdenezés. viszont a fékváltókarok súlya még ígyis elég "dúrva", pl a SRAM asszem minimum 50g-al könnyebb nála...
aztán a hajtómûnél is elég nagy hátránya van súly tekintetében, azon is lehetne könnyíteni. De az 100% hogy a Dura Ace hajtómû a legszebb az összes közül. A Sram RED hátsóváltója nagyon tetszik nekem, az a szögletes, industriális forma nagyon bejön nekem:D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

shimano pd-m520. fém SPD pedál....csakhát az a négy év használat...ráadásul elõzõ tulaj napi fix 80km, tehát használta rendesen.

Én Egg Beatert használok (slick gumis montim van) az nagyon jó. mondjuk csak 2ezer megtett km van bennük, de napról napra nõ a táv.

Speedplay-rõl van valakinek tapasztalata? Az épülõ országútimba lehet, hogy olyat teszek majd.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mi a véleményetek a 2009es országúti fejlesztésekrõl? Nekem kicsit olyan az egész, mintha a SRAM surranó pályán meglepte volna a Campagnolo-t akik csak ücsörögtek a Recordon, "mert az jobb mint a Dura Ace" alapon. A Red nagy durranás lett, pláne ha Contador megnyeri nekik a Giro-t, az olaszok csak hüledeznek. A Shimano mérnökei meg valami elkeseredett ütemben próbálják lemásolni a Sram fékváltókarjainak a designját (most láttam a 2009es Dura Ace karjai is kicsit kifele állnak) mindezt úgy, hogy megtartsák a plusz sok fogási lehetõséget a fékváltókar tetején. A fék prototípusa meg engem a KCNC agyonkönnyített alu fékjére emlékeztet. Meg azt sem igazán értem, hogy miért nem alkották még meg a fullkarbon hajtókarjukat? A 2009es Dura Ace is alumagos lesz :(

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Én is úgy jártam, hogy szétkopott a Look pedálom felülete. Vettem helyette egy Campagnolo ProFit Plus Chorus pedált. Ebben acél lemez van a taposófelületen. Azóta semmi gondom nincs vele. Ajánlom.

shimano pd-m520. fém SPD pedál....csakhát az a négy év használat...ráadásul elõzõ tulaj napi fix 80km, tehát használta rendesen.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én még TIME-okat néztem de nem tom mi lenne a jó ... SPDt nem akarom nekem az kényelmetlen bár ien problémák nincsenek vele (max az hogy szikrázik amikor leszálok :D)

Nyalókát használ valaki? (Speedplay)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Én is úgy jártam, hogy szétkopott a Look pedálom felülete. Vettem helyette egy Campagnolo ProFit Plus Chorus pedált. Ebben acél lemez van a taposófelületen. Azóta semmi gondom nincs vele. Ajánlom.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

de az a fantasztikus hogy én alá szoktam csavarozni egy belsõt.. egy gumilapot ami megoldja ezt a problémát... de most már az se segít.. majd valamikor kiveszem aztán hátha úgy jó lesz ...

énmeg a pedál csapágyába nem tudok belsõt csavarozni:( de ha a csapággyal nemis lenne gond, akkoris kuka, mert az a felület, amire felfekszik a stopli, megkopott és billeg rajta a stopli...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
de az a fantasztikus hogy én alá szoktam csavarozni egy belsõt.. egy gumilapot ami megoldja ezt a problémát... de most már az se segít.. majd valamikor kiveszem aztán hátha úgy jó lesz ...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ez 1 ien sport :D .. nekem meg a Look stopli ad ki érdekes hangokat a mûanyag talpú Vittoria cipellõn 8) (bár kezd ennek a stoplinak is eljönni a kora lassan 7-8k lesz benne)

hát...engem õszintén szólva mocskosul idegesít:) sebaj, nyáron új cipõ&pedál !

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ez 1 ien sport :D .. nekem meg a Look stopli ad ki érdekes hangokat a mûanyag talpú Vittoria cipellõn 8) (bár kezd ennek a stoplinak is eljönni a kora lassan 7-8k lesz benne)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Másik hátsó kerék az én bringámban nem zörög, tehát azzal lesz a bibi. Van elég hely a keréknek, ilyen gond nincs. Viszont ma mentem egy laza 150-et, és mire hazaértem nem zavart ez a hang, ugyanis lett másféle, ami hangosabb és ami jobban zavar. Jááááj. :D

nekem pl a pedál kattog. elõször azthittem h a hajtómû. el is kapott az ideg, zsírúj Ultegra SL hajtómûben mi kattog? szétszed, összerak, csavarok meghúz. továbbra is. aztán tekertem úgy hogy a jobboldali lábammal nem tekertem, csak a ballal. és jéé, megszült a kattogás:D nyáron pedálcsere...

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Másik hátsó kerék az én bringámban nem zörög, tehát azzal lesz a bibi. Van elég hely a keréknek, ilyen gond nincs. Viszont ma mentem egy laza 150-et, és mire hazaértem nem zavart ez a hang, ugyanis lett másféle, ami hangosabb és ami jobban zavar. Jááááj. :D
"Jah, és még annyit, engem is sokáig zavartak a biciklisek, meg a motorosok, meg a gyalogosok, meg a többi autós. Aztán megtanultam vezetni. "

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Egy kicentizett bár inkább "kimilizett" aluvázban nem valami nagy helye van a keréknek... nekem az 1. kerék már akkor elkezd ciripelni ha átmegyek 1 falevélen :D 1mm van a villa és a gumi között, hasonló helyzet van hátul is úgyhogy keresgélj lehet ha megterheled valami deformítás lép fel ami miatt a kereked valamihez hozzáér..

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ahol kifúrják a felnit ott maradhat sorja, és ha ez leválik akkor bemegy a felnibe és zörörg ezt ki lehet eblõle rázni
kezdetnek ez az ötlet
próbáld meg egy másik cangában, h ott is zörög e
ha igen akkor a kerék a hunyó ugyebár

Sziasztok, segítsetek plz, mert már sikítanom kell:
Adott egy outi, és annak hátsó kereke. És cicceg valami. Az agy kapott SKF csapágyakat, de a helyzet nem változott. Nem baj, legalább megvan a tudat, hogy az minõségi. :D Laza küllõt, küllõtörést nem érzékeltem. Ha tekerek, akkor is van hangja, ha simán gurulok, akkor is. Cseréltem külsõt, belsõt, még azt az izéke szalagot is, amit a felnire kell tenni. 23-as külsõkkel próbáltam, de volt rajta 20-as is, azzal talán egy kicsit kevésbé csinálja, de azért lehet hallani. Ha nem terhelem a súlyommal, tehát az elsõ kerékre tehénkedek, akkor nincs hangja. Ha 2-3 bar közé fújom csak fel, hogy azért gurulni lehessen, nincs hangja. 6-8 bar körül már van. Felnin semmi hibát nem látok. Néha olyan, mintha ciklikusan csinálná, de mire errõl meggyõzõdnék, addigra meg már mintha nem pont úgy szólna, ahogy a kerék körbemegy. Egy fordulat alatt kb 4-5 inkább ciccegõ, mint kattogó hang. Komolyan mondom, megõrjít. Úgy 1-2 héttel azelõtt, hogy elkezdte, egyszer elég jól eláztunk.
Valakinek mentõ ötlete esetleg?

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Sziasztok, segítsetek plz, mert már sikítanom kell:
Adott egy outi, és annak hátsó kereke. És cicceg valami. Az agy kapott SKF csapágyakat, de a helyzet nem változott. Nem baj, legalább megvan a tudat, hogy az minõségi. :D Laza küllõt, küllõtörést nem érzékeltem. Ha tekerek, akkor is van hangja, ha simán gurulok, akkor is. Cseréltem külsõt, belsõt, még azt az izéke szalagot is, amit a felnire kell tenni. 23-as külsõkkel próbáltam, de volt rajta 20-as is, azzal talán egy kicsit kevésbé csinálja, de azért lehet hallani. Ha nem terhelem a súlyommal, tehát az elsõ kerékre tehénkedek, akkor nincs hangja. Ha 2-3 bar közé fújom csak fel, hogy azért gurulni lehessen, nincs hangja. 6-8 bar körül már van. Felnin semmi hibát nem látok. Néha olyan, mintha ciklikusan csinálná, de mire errõl meggyõzõdnék, addigra meg már mintha nem pont úgy szólna, ahogy a kerék körbemegy. Egy fordulat alatt kb 4-5 inkább ciccegõ, mint kattogó hang. Komolyan mondom, megõrjít. Úgy 1-2 héttel azelõtt, hogy elkezdte, egyszer elég jól eláztunk.
Valakinek mentõ ötlete esetleg?
"Jah, és még annyit, engem is sokáig zavartak a biciklisek, meg a motorosok, meg a gyalogosok, meg a többi autós. Aztán megtanultam vezetni. "

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nyilván nem épp pinarellok, gondolom valami taiwani sorozatgyártott alu csoda, ha a szett nem gáz, akkor sok baj nem lehet vele, altrix whirlwind rr660nal megyek, az is ilysmi kaliber
ennyit tudtam hozzászólni...

sziasztok ! Wenson outikkal van valakinek tapasztalata? Nekem nagyon tetszenek s jó ár/érték arányúnak tûnik. De nem tudom milyen maga a váz.