Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mi a véleményetek a 2009es országúti fejlesztésekrõl? Nekem kicsit olyan az egész, mintha a SRAM surranó pályán meglepte volna a Campagnolo-t akik csak ücsörögtek a Recordon, "mert az jobb mint a Dura Ace" alapon. A Red nagy durranás lett, pláne ha Contador megnyeri nekik a Giro-t, az olaszok csak hüledeznek. A Shimano mérnökei meg valami elkeseredett ütemben próbálják lemásolni a Sram fékváltókarjainak a designját (most láttam a 2009es Dura Ace karjai is kicsit kifele állnak) mindezt úgy, hogy megtartsák a plusz sok fogási lehetõséget a fékváltókar tetején. A fék prototípusa meg engem a KCNC agyonkönnyített alu fékjére emlékeztet. Meg azt sem igazán értem, hogy miért nem alkották még meg a fullkarbon hajtókarjukat? A 2009es Dura Ace is alumagos lesz :(

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Én is úgy jártam, hogy szétkopott a Look pedálom felülete. Vettem helyette egy Campagnolo ProFit Plus Chorus pedált. Ebben acél lemez van a taposófelületen. Azóta semmi gondom nincs vele. Ajánlom.

shimano pd-m520. fém SPD pedál....csakhát az a négy év használat...ráadásul elõzõ tulaj napi fix 80km, tehát használta rendesen.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én még TIME-okat néztem de nem tom mi lenne a jó ... SPDt nem akarom nekem az kényelmetlen bár ien problémák nincsenek vele (max az hogy szikrázik amikor leszálok :D)

Nyalókát használ valaki? (Speedplay)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Én is úgy jártam, hogy szétkopott a Look pedálom felülete. Vettem helyette egy Campagnolo ProFit Plus Chorus pedált. Ebben acél lemez van a taposófelületen. Azóta semmi gondom nincs vele. Ajánlom.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

de az a fantasztikus hogy én alá szoktam csavarozni egy belsõt.. egy gumilapot ami megoldja ezt a problémát... de most már az se segít.. majd valamikor kiveszem aztán hátha úgy jó lesz ...

énmeg a pedál csapágyába nem tudok belsõt csavarozni:( de ha a csapággyal nemis lenne gond, akkoris kuka, mert az a felület, amire felfekszik a stopli, megkopott és billeg rajta a stopli...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
de az a fantasztikus hogy én alá szoktam csavarozni egy belsõt.. egy gumilapot ami megoldja ezt a problémát... de most már az se segít.. majd valamikor kiveszem aztán hátha úgy jó lesz ...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ez 1 ien sport :D .. nekem meg a Look stopli ad ki érdekes hangokat a mûanyag talpú Vittoria cipellõn 8) (bár kezd ennek a stoplinak is eljönni a kora lassan 7-8k lesz benne)

hát...engem õszintén szólva mocskosul idegesít:) sebaj, nyáron új cipõ&pedál !

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ez 1 ien sport :D .. nekem meg a Look stopli ad ki érdekes hangokat a mûanyag talpú Vittoria cipellõn 8) (bár kezd ennek a stoplinak is eljönni a kora lassan 7-8k lesz benne)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Másik hátsó kerék az én bringámban nem zörög, tehát azzal lesz a bibi. Van elég hely a keréknek, ilyen gond nincs. Viszont ma mentem egy laza 150-et, és mire hazaértem nem zavart ez a hang, ugyanis lett másféle, ami hangosabb és ami jobban zavar. Jááááj. :D

nekem pl a pedál kattog. elõször azthittem h a hajtómû. el is kapott az ideg, zsírúj Ultegra SL hajtómûben mi kattog? szétszed, összerak, csavarok meghúz. továbbra is. aztán tekertem úgy hogy a jobboldali lábammal nem tekertem, csak a ballal. és jéé, megszült a kattogás:D nyáron pedálcsere...

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Másik hátsó kerék az én bringámban nem zörög, tehát azzal lesz a bibi. Van elég hely a keréknek, ilyen gond nincs. Viszont ma mentem egy laza 150-et, és mire hazaértem nem zavart ez a hang, ugyanis lett másféle, ami hangosabb és ami jobban zavar. Jááááj. :D
"Jah, és még annyit, engem is sokáig zavartak a biciklisek, meg a motorosok, meg a gyalogosok, meg a többi autós. Aztán megtanultam vezetni. "

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Egy kicentizett bár inkább "kimilizett" aluvázban nem valami nagy helye van a keréknek... nekem az 1. kerék már akkor elkezd ciripelni ha átmegyek 1 falevélen :D 1mm van a villa és a gumi között, hasonló helyzet van hátul is úgyhogy keresgélj lehet ha megterheled valami deformítás lép fel ami miatt a kereked valamihez hozzáér..

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ahol kifúrják a felnit ott maradhat sorja, és ha ez leválik akkor bemegy a felnibe és zörörg ezt ki lehet eblõle rázni
kezdetnek ez az ötlet
próbáld meg egy másik cangában, h ott is zörög e
ha igen akkor a kerék a hunyó ugyebár

Sziasztok, segítsetek plz, mert már sikítanom kell:
Adott egy outi, és annak hátsó kereke. És cicceg valami. Az agy kapott SKF csapágyakat, de a helyzet nem változott. Nem baj, legalább megvan a tudat, hogy az minõségi. :D Laza küllõt, küllõtörést nem érzékeltem. Ha tekerek, akkor is van hangja, ha simán gurulok, akkor is. Cseréltem külsõt, belsõt, még azt az izéke szalagot is, amit a felnire kell tenni. 23-as külsõkkel próbáltam, de volt rajta 20-as is, azzal talán egy kicsit kevésbé csinálja, de azért lehet hallani. Ha nem terhelem a súlyommal, tehát az elsõ kerékre tehénkedek, akkor nincs hangja. Ha 2-3 bar közé fújom csak fel, hogy azért gurulni lehessen, nincs hangja. 6-8 bar körül már van. Felnin semmi hibát nem látok. Néha olyan, mintha ciklikusan csinálná, de mire errõl meggyõzõdnék, addigra meg már mintha nem pont úgy szólna, ahogy a kerék körbemegy. Egy fordulat alatt kb 4-5 inkább ciccegõ, mint kattogó hang. Komolyan mondom, megõrjít. Úgy 1-2 héttel azelõtt, hogy elkezdte, egyszer elég jól eláztunk.
Valakinek mentõ ötlete esetleg?

Jazzos

Jazzos

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Sziasztok, segítsetek plz, mert már sikítanom kell:
Adott egy outi, és annak hátsó kereke. És cicceg valami. Az agy kapott SKF csapágyakat, de a helyzet nem változott. Nem baj, legalább megvan a tudat, hogy az minõségi. :D Laza küllõt, küllõtörést nem érzékeltem. Ha tekerek, akkor is van hangja, ha simán gurulok, akkor is. Cseréltem külsõt, belsõt, még azt az izéke szalagot is, amit a felnire kell tenni. 23-as külsõkkel próbáltam, de volt rajta 20-as is, azzal talán egy kicsit kevésbé csinálja, de azért lehet hallani. Ha nem terhelem a súlyommal, tehát az elsõ kerékre tehénkedek, akkor nincs hangja. Ha 2-3 bar közé fújom csak fel, hogy azért gurulni lehessen, nincs hangja. 6-8 bar körül már van. Felnin semmi hibát nem látok. Néha olyan, mintha ciklikusan csinálná, de mire errõl meggyõzõdnék, addigra meg már mintha nem pont úgy szólna, ahogy a kerék körbemegy. Egy fordulat alatt kb 4-5 inkább ciccegõ, mint kattogó hang. Komolyan mondom, megõrjít. Úgy 1-2 héttel azelõtt, hogy elkezdte, egyszer elég jól eláztunk.
Valakinek mentõ ötlete esetleg?
"Jah, és még annyit, engem is sokáig zavartak a biciklisek, meg a motorosok, meg a gyalogosok, meg a többi autós. Aztán megtanultam vezetni. "

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nyilván nem épp pinarellok, gondolom valami taiwani sorozatgyártott alu csoda, ha a szett nem gáz, akkor sok baj nem lehet vele, altrix whirlwind rr660nal megyek, az is ilysmi kaliber
ennyit tudtam hozzászólni...

sziasztok ! Wenson outikkal van valakinek tapasztalata? Nekem nagyon tetszenek s jó ár/érték arányúnak tûnik. De nem tudom milyen maga a váz.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
sziasztok ! Wenson outikkal van valakinek tapasztalata? Nekem nagyon tetszenek s jó ár/érték arányúnak tûnik. De nem tudom milyen maga a váz.

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Pcycle: Köszi, igazad volt,nem nyekkent meg a Cosmic!

Kicsit off,de megkérdem: Dura Ace SP-7410 -et lehet még valahol szerezni 26,8-as méretben?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai: azért óvatosan az ilyen hiperkönyû csõszettekkel, amilyen vékony oldalfala lehet pld. a felsõcsõnek, valaminek nekitámasztod és behorpad. Nyugaton már többen vették/veszik, és nincs túl jó tapasztalat, eléggé hajladozik hegyimanó-típusok alatt is. De egy kisebb bukásnál, vagy eldõlésnél nagy a valószínûsége a használhatatlanná válásnak.

tehát FELEJTÕS. köszi, erre voltam kíváncsi:)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
7700: feltehetõleg elbír a Cosmic is, de a Campa a biztos (ha jól emlékszem ez a modell magas oldalfalú volt), tkp. nem a tömeg a gond, hanem az útminõség, ill. ha sokat nyomod neki kiállva a nyeregbõl. IGazából ilyenkor nem a felni károsodik, hanem a küllõ törhet ki, vagy többször kell centrírozni a kereket, mint kisebb súlynál.
kiskubai: azért óvatosan az ilyen hiperkönyû csõszettekkel, amilyen vékony oldalfala lehet pld. a felsõcsõnek, valaminek nekitámasztod és behorpad. Nyugaton már többen vették/veszik, és nincs túl jó tapasztalat, eléggé hajladozik hegyimanó-típusok alatt is. De egy kisebb bukásnál, vagy eldõlésnél nagy a valószínûsége a használhatatlanná válásnak.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Pro2 service course most adta meg magát 8) elfékezésemnek köszönhetõen 8) így 1 év alatt kb 8-9k kilómétert bírt ki össz vissz 2 felütéses defektel 8) szerintem ez igen jó arány...

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Üdv a fórumozóknak!

Régóta olvasgatom a fórumot,aminek az eredménye az lett,hogy elkezdek outizni (ujra).Leszedtem a kilenc éve szekrény tetejére számûzött Malit,felTufoztam a kerekeimet,és amint sikerül nyeregcsövet szereznem(a régen elajándékozott helyett),elkezdõdhet a tekerés.
Rá kellett jönnöm arra,hogy az elmúlt évek a súlyomnak nem tettek jót ( kb 100 Kg lettem),ezért két kérdésben is tanácsot szeretnék:
-a régi Europa2-esem érezhetõen hajlik,lecserélném egy Cinelli Integralterre.Jó ez a kormány,vagy csak szép?Van valakinek ezzel valami tapasztalata?
-elbír-e a Cosmic,vagy inkább az Atlanta 96-al kiséreljem meg eleinte?

Elõre is köszönök minden segítséget.