Szerintem nem teljesen van így.
A szettek tudása között nincs nagy különbség. Ha Contador alatt DA lenne, lehet azzal nyerné.
A fékváltókarok régóta kifelé dõlnek, a mostaniak is.
A DA azért 2009-ben jön, mert ciklikusan cserélik a Sh-nál a csoportokat. 5 csoport van, a DA 2004-ben újult meg utoljára, most van soron. (Elõtte meg 7-évenként)
A prototípusok nagyon gyakran CNC-zett darabok, mert így lehet gyorsan 1-2 nap alatt produkálni új példányokat, ami mondjuk pár mm-rel eltér. A végleges bizonyára igényesebben fog kinézni.
Hajtókar esetén szerintem jobb az alu. A Sh szíve szerint most se tett volna rá karbont, dehát a divathullám...
-nyilván Contador nem amiatt nyer ha nyer, mert Red van alatta. Marketingszempontból fontos ha Srammal nyernek. (emlékezzünk a Shimano és Lance Armstrong sorozatára)
-a fékformán nem fognak radikálisat változtatni, max kap valami felületkezelést
-azért nézz meg szembõl egy sram fékváltókart, az azért elég extrém értékben dõl kifelé, mint az új Dura Ace.
-tudom, hogy nem a Sram miatt jön most a Dura Ace, hanem ciklikusan (ha ez nem így lenne, akkor már tavaly ki kellett volna hozniuk az új designt a Force miatt, akkor még az volt a top csoport) csak véleményem szerint a tervezõk alaposan megnézték a Sram fékváltókarját.
Félreértés ne essék világéletemben Shimano-t használtam, nem fikázni akarom õket, (95%ban, mert volt Campa szettem is) de már takarékoskodok a Sram szettre.

Most a háromszereplõs piacon a Dura Ace a leghalványabb