Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, ha oda lépek kicsit az outimnak rögtön kiugrik a hátsó kerék!
Szerintetek ez mitõl lehet? Gyorszárank vége? vagy más ok?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én montin 60km-es távig tudtam 1,6 Sportcontact-tal a 30km/h átlagot tartani, nyilván ez annyira nem volt kényelmes, de síkon ennyit bírtam.
Most van egy oúti-fixim, 44-16-tal KÉNYELMESEN tartom a 30-32km/h átlagot (ezt is max. 2-3 órán keresztül).
Szóval sztem egy rendes váltós géppel, lehet menni átlagosan egy +10km/h átlagot.
Persze ez múlik az edzettségen + hogy reggel mennyire alszol el :), stb.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Szebuusztook!
Alapvetõen montis vagyok, de már régóta piszkálja a csõrõm egy outi. Lehetséges, hogy költözés miatt kicsit messzebbrõl kell majd melóba járni és gyanítom, hogy oda már lassú leszek a hegyikecskémmel. A kérdés a következõ lenne. Kb mekkora sebességnövekedésel számolhatok, ha 1,5-ös slick gumis montiról átnyergelnék egy outira? Tudom ez nagyon relatív dolog, de ha van vkinek tapasztalata mindkét szakágban, csak tud vmi használhatót mondani.
Elõre is köszi a válasz-okat.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
187 vagyok én is
60as váz majdhogynem kicsi
115ös stucnival használom
és azt mondja mindenki h kéne nekem egy hosszabb
ha lehetne én cserélném a vázam 61 v 62esre
de mindenképp próbáld ki sztem

Szia

Énis Sexárdi vagyok 187 cm és valószínûleg DEma Alvito DC-t fogog rendelni az xfactornet-tõl

Csak filózom, hogy 58-ast vagy 60-ast. Ventto-ból kipróbáltam a helybéli partnernél az 58-ast (pár kör) az alapján jónak tûnt.

És most nem tudom eldönteni Alvito DC-bõl 58-as vagy 60-as rendeljek-e a helybéli boltos a VEntoo-s teszt alapján inkább az 58-ast javasolja, hogy azon még stucnival beéállításokkal lehet variálni.

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Igazából én csak hobby szinten kerékpározok.

De Gábort pl személyesen ismerem, elõször náluk néztem bicajt csak aztán láttam a neten hogy az xfactor-nak a fanatic a szekszárdi partnere és neten rendelve olcsóbb

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Szia
Énis Sexárdi vagyok 187 cm és valószínûleg DEma Alvito DC-t fogog rendelni az xfactornet-tõl
Csak filózom, hogy 58-ast vagy 60-ast. Ventto-ból kipróbáltam a helybéli partnernél az 58-ast (pár kör) az alapján jónak tûnt.
És most nem tudom eldönteni Alvito DC-bõl 58-as vagy 60-as rendeljek-e a helybéli boltos a VEntoo-s teszt alapján inkább az 58-ast javasolja, hogy azon még stucnival beéállításokkal lehet variálni.

hello
igen, én is azt ajánlom mint a fanatix, az 58-ast
egyébként ha az 58-as vázméretbõl kiszámolom a szükséges átlépési magasságod, (87.8) az akkor pont annyival lesz kevesebb mint az enyém, így papíron jó az 58-as de a kipróbálás döntõ
a Demás topicban még olvashatsz okosságokat:)
ja és nem Szekszárdi vagyok csak környéki (falu tõle 35kmre), de jövõre oda fogok járni suliba
még egy kérdés:
és ha meglesz akkor onnantól te is a Konrádék csapatát erõsíted majd?

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

én 191 vagyok, és 60-as kell.
egyébként átlépési magasság*0,66 és akkor megkapod a kb vázméretet
nekem is nagy dilemma volt hogy kapok-e ekkorát, de 62,64-est is lehet itthon kapni szóval nem annyira gáz a helyzet
jelenleg amit jóeséllyel itthon ki is tudsz póbálni
Dema 60
Kona 60,61,62,64
Trek 60?,62,64
Gepida 60,63
stb:)
http://www.xfactorne...15&db=20&kezd=0

az xfactorban nézd meg mindenképp, ott van nekik nagy méret

vázméretben 1-2 cm nemigazán érzel meg, de kormányfejhossz,magasság,kormány változatását már egybõl megérzed
mondj konkrétan gépet (pl amit kipóbáltál), egybõl okosabbak leszünk

Szia

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ne foglalkozz senkivel, ha neked bejön akkor járj országútival városban.
Én is ezt teszem. Sztem ennél jobb már csak egy cx váz lenne, arra erõsebb fékeket lehet tenni. A mai trekkinget - ha szondod kényelmes az országúti - túl papásnak éreznéd, azok elég rövidek. Kirándulni valók inkább olyanoknak, akik nem tekernek túl gyakran.

Ha most választasz gépet, figyelj oda, hogy a vázban elfér-e a picit ballonosabb külsõ, neadjisten sárvédõ.
Legyen erõs kereke, hogy bírja ezeket a fasza bp-i utakat.
A többi - városi szempontból - részletkérdés.

És sztem ezzel a témával itt folytasd ;):
http://www.forum.bik...read.php?t=3126

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali.
Új vagyok itt a fórumon. Sokaktól hallom, hogy nem javasolja az outi bringát városba munkábamenéshez. (valakitõl meg az ellenkezõjét). Leginkább trekkinget vagy mtb-t ajánlják. Viszont nekem nagyon kényelmes és bejövõs pl a kos kormány. A kérdés, hogy miért nem a leg megfelelõbb városba? Csomó futárt és bringást látok outival a városban. Meg én úgy hallottam, hogy a trekking csak a kormányában különbözik az outitól. Nekem meg az jön be leginkább. Most az Author C2004 néztem ki(használtan). Árkategóriában kb ennyit szánok rá(max 60e), és fékváltókarosat szeretnék.
Bocsi ha már sokszor feszegetett témát dobok fel.:whacky:

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Jól beárazták õket. Azért az mégsem járta, hogy a Centaur árban adják a Dura Ace alkatrészeit. Bár mi bringások jobban örültünk volna, ha a Campagnolo igazítja az árait a Shimanohoz, nem fordítva. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
az új dura ace fékváltókarok kb 80ezerbe kerülnek angliában...forrás: http://www.chainreac...x?ModelID=28432

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ne tõlem kérdezd:D
én nem vagyok ilyen merénylõ

"ez a nyereg mindent visz" = "hogy lehet egy ilyen undorító -valszeg- kényelmetlen nyerget országútira felrakni?!?!?!?!"

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

hát pedig elég csúnyácska szegény

"ez a nyereg mindent visz" = "hogy lehet egy ilyen undorító -valszeg- kényelmetlen nyerget országútira felrakni?!?!?!?!"

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
hát pedig elég csúnyácska szegény

Ez a nyereg mindent visz!! :D :D :D

http://piacter.bikem...t=142334&cat=56

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez a nyereg mindent visz!! :D :D :D

http://piacter.bikem...t=142334&cat=56

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
En ezek miatt rendelek mar evek ota kulfoldrol. Altalaban nemet vagy angol uzletekbol.
Meguntam azt, hogy itthon altalaban ugy inditanak, hogy majd ket het mulva erdeklodjek. Ket het mulva pedig jon a szokasos, jojjek vissza egy het mulva. Ebbol altalaban 4-5 hetes varakozas szokott kijonni.
Ehelyett megrendelem kintrol es 3-5 nap alatt itt van. Olcsobban (pl. anno Campagnolo Veloce hajtomu itthon 32k volt, nemetbol 27 postaval).
Nem csak bringa temaban van ez igy. Elektronikai alkatreszek detto. Itthon 2-3 het altalaban. Farnell-tol 2 nap mulva kopogtat a UPS-es bacsi. Ja es 5euro a szallitas. Ennyi.

Szomoru, de ez van.

En most akarok venni egy Merida 903-as vazat itthon. Remelem az azert van. Hivatalos forgalmazonal van weben kirakva. A mostani kinti akciom az egy Campagnolo kerekszett lesz+stucni+kormany+nyeregcso. Bike24.de-rol szoktam rendelgetni. Meg vagyok elegedve veluk.

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Érdekes kérdés ez a nagyker ügy.
Van egy bringaboltos ismerõsöm, konkrétan nagyon panaszkodik a nagykerekre, elmondta, hogy egyszerûen (mint szinte minden másban, nem csak a kerékpárbizniszben) nem vagyunk tétel a nagy beszállítóknak.
Az ismerõsöm mesélte, hogy piti dolgok hiányoznak nagy gyártók nagykereiben és mikor azon gondolkoztak (mármint több bringabolt), hogy jó akkor hagyjuk szép hazánkat és vegyünk nagy tételben mondjuk a Német Shimano-tól, ott azt mondták: NONO, van magyar is tessék oda fordulni. Szóval ördögi kör. (Nesze Neked Európai Unió, meg áruk szabad áramlása stb stb stb.)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Hidd el, nagyon sok minden nincs még a nagykerben. Õk mindig meg fognak élni, a helyi kiskereskedõvel b@sznak ki nagyon. Korábban írtátok, Németországból olcsóbban, gyorsabban ideér a cucc. Chainreaction (angol), Cyclesuperstore (ír), durva árakon dolgoznak... szomorú

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

egyébként számos közröhej van még, plö uvex országútis sisakok, nekem sikerült kiválasztanom egy olyat, ami itthon nicns az árlistában de a katalógusban van. Írtam a neuzernek, ahonnan 3 nap múlva írtak vissza h tudnak 22ért 3 hét szállítási idõvel. Németországból 17-ért szállítással együtt szerdára ideér...

Hogy a barátnõm Shimano cipõ beszerzésérõl ne is beszéljünk. Kb egy hónapja lett megrendelve a cipõ, azóta szegény boltos srácokat nyaggatom, hogy mi van a cipõvel, miért nincs még mindíg itt. 38as méret, tehát semmi extra, csak egy hagyományos nõi méretû országúti cipõ, közepes árkategóriában 29ezer forintért (sajnos ez a közepes árkategória, emlékszem én az SHR-111es cipõmet amit azóta is használok 16ezer forintért vettem régen, akkor az volt a 3.legjobb modell)

1. Miért nem tartanak a nagykerek legalább egy kis darabszámot mindegyik cipõbõl, vagy legalább a közkedveltebb méretekbõl..
2. Ha elfogy a készlet és látják, hogy na bumm, már csak 1 darab van az adott méretbõl, miért nem rendelnek után mielõtt kifogyna?
3. Mi a túró tart 3 hónapig a nagykernek egy cipõ beszerzésén, Németországból készletbõl megvehettem volna azt is.. ok, hogy össze kell várniuk több megrendelést, na de könyörgöm így mûködik egy nagyker?
4.A kommunikáció meg egyenesen siralmas. Nem lehet elérni õket, ha meg igen, akkor leráznak, hogy úton van.

Sajnos ez kishazánk :bell:

Na bocs ha OFF voltam, bár országútis vonatkozása is volt

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
egyébként számos közröhej van még, plö uvex országútis sisakok, nekem sikerült kiválasztanom egy olyat, ami itthon nicns az árlistában de a katalógusban van. Írtam a neuzernek, ahonnan 3 nap múlva írtak vissza h tudnak 22ért 3 hét szállítási idõvel. Németországból 17-ért szállítással együtt szerdára ideér...