Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem slopingos
és nekem köszi de tökély a gép, csak a vázmérettek közt hezitáló kollegának írtam

Oké ebbõ rájöttem hogy slopingos vázat használsz,de arra lettem volna kíváncsi hogy milyen tipusú a nyeregcsöved,egyenes,vagy enyhe setback-es, stb. Mert ha kicsit hátrafele nyúlik, ki lehetne próbálni, hogy meddig tudod a nyereg orrát feltolni, és úgy még hozzáférsz-e a nyereget rögzítõ csavarokhoz, ugyanis a képet elnézve a thompson nyeregcsõrõl, ha fordítva rakod be a bringába, lehet hogy ez lesz a probléma,vagyis nem fogod tudni meghúzni a csavarokat, annyira fel kell tolni a nyereg orrát. Ha nem mûködik a dolog,vagyis nem tudsz venni egy thompson layback nyeregcsövet és fordítva applikálni, akkor sztem kár kínlódni, soha nem lesz kényelmes a váz, mégha a stucni hosszával játszadozol is. Ezért van hogy kisebb vázméretnél egy hosszabb stucnival meg egy hátranyúló nyergecsõvel lehet kényelmes pozíciót elérni, de ha nagyobb a váz mint ami kellene, ez már problémás.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Técs. A Thomsonos problémával én küzdök, nem Jettison :D Jelenleg semmilyen nyeregcsövem nincs, mert magam építem a bringát, alkatrészenként, még nyeregcsövet nem vettem. Nem is nagyon szeretnék kisérletezni. Lehet, hogy beruházok egy Look Ergostem idõfutam stucnira. Csak szerettem volna harmonikusan összeválogatni az alkatrészeket, de a Look országúti nyeregcsöve csak 27,2mm es átmérõben kapható, nekem meg 31,6mmes vázam van, ráadásul egy robosztus Fizik nyergem hozzá, elég girnyón nézne ki a 27,2es csõ egy robosztus fekete vázban.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

17cm aaz ülõcsõ végétõl a nyergcsõpálcáig
és 27 felsõcsöközéptõl a nyereg tetejéig

Oké ebbõ rájöttem hogy slopingos vázat használsz,de arra lettem volna kíváncsi hogy milyen tipusú a nyeregcsöved,egyenes,vagy enyhe setback-es, stb. Mert ha kicsit hátrafele nyúlik, ki lehetne próbálni, hogy meddig tudod a nyereg orrát feltolni, és úgy még hozzáférsz-e a nyereget rögzítõ csavarokhoz, ugyanis a képet elnézve a thompson nyeregcsõrõl, ha fordítva rakod be a bringába, lehet hogy ez lesz a probléma,vagyis nem fogod tudni meghúzni a csavarokat, annyira fel kell tolni a nyereg orrát. Ha nem mûködik a dolog,vagyis nem tudsz venni egy thompson layback nyeregcsövet és fordítva applikálni, akkor sztem kár kínlódni, soha nem lesz kényelmes a váz, mégha a stucni hosszával játszadozol is. Ezért van hogy kisebb vázméretnél egy hosszabb stucnival meg egy hátranyúló nyergecsõvel lehet kényelmes pozíciót elérni, de ha nagyobb a váz mint ami kellene, ez már problémás.

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Köszi köszi, utánna járok:D

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
hogyne tudál cserélni
veszel valahol egy használt menetes stucnit
monjuk matuz eléggé el van eresztve belõlök
télihez én is ott vettem

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Sziasztok, aki lemaradt volna Én vagyok az akinek állandóan elgurult az egyik kereke:D

Sikerült megoldani a problémát, azzal , hogy kivettem a rugókat a gyorsból és csak azok nélkül izomból behúztam. Így már szinte minden ok, csak eladás elõtt centíroztatták a kereket és nem éppen illeszkedik a vázhoz , mivel kicsit csámpik a papucsok. J.héten viszem szakihoz, õ majd megorvosolja a dolgokat.

Viszont, látom megy itt a váz téma.. Nekem se pont tökéletes a vázméret, már hátrébb toltam a nyerget, de a kormányfejen még lehetne kicsit elõrébb tolakodni. Az a problémám, hogy ez még nem A-heados megoldású, így nem tok újjab stucnira cserélni, mi lenne ilyenkor a megoldás??

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
17cm aaz ülõcsõ végétõl a nyergcsõpálcáig
és 27 felsõcsöközéptõl a nyereg tetejéig

Most milyen nyeregcsöved van?

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Most milyen nyeregcsöved van?

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Hello

Sajnos kipróbálni nem tudom mivel Pestrõl hozzák amit rendelek, itt csak az 58-as Ventto-t tudtam kipróbálni rövid távon illetve egy 56-os Alvito DC van

A te 60-as biciklid milyen?

A mostani biciklim 54-56-os lehet ezért filózok, hogy egy 60-as nem lenne-e túl nagy (vagy fura) nekem.

Persze tudom, hogy a mostani meg túl kicsi

Csak azért ugatok bele én is hogy legyen összehasonlítási alapod.
Én 182 cm vagyok és 58 cm-es bringával tekerek. Annak ellenére hogy elég hosszú kezeim-lábaim vannak a 115 cm-es stucnimat lecserélném egy 100-asra ha ezt nem sajnálnám. Sztem a te magasságodhoz még jó az 58 cm is de a 60 asnak mindenféleképp passzolnia kell.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ha minden jól mûködik rajta 25-30at sztem

Sziasztok!

Szerintetek mennyit lehet kérni egy ilyen bicikliért?
Bár öreg ,de nagyon kiméletesen bántam vele és az elmúlt években csak állt.

http://piacter.bikem...t=143308&cat=56

köszönöm.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Altrixom és egy régi acél Basso-m van
elõtte 55-össel toltam, de ahogy nttem muszáj volt kicserélni
mondom én is 187 vagyok és szívesen kicserélném még nagyobbra
az meg h fura lesz az biztos mer végre normális méretû canga lesz alattad, meg alapból a bringa és bringa közti kül...

Hello

Sajnos kipróbálni nem tudom mivel Pestrõl hozzák amit rendelek, itt csak az 58-as Ventto-t tudtam kipróbálni rövid távon illetve egy 56-os Alvito DC van

A mostani biciklim 54-56-os lehet ezért filózok, hogy egy 60-as nem lenne-e túl nagy (vagy fura) nekem.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nekem a campa fvkarom tört el és ugyanilyennel váltóval helyettesítettem (frikciós) tökéletesen mûködik csak pont oda kell tolni, ahol a fokozat van külnben kerreg
késõbb könyöklõ végére aprikáltam rá és idõfutamon tizes sort váltok vele
szal biztos jó lesz hozzá
am a 9es sor a legszélesebb 1mm-vel keskenyebb a 10es

jah bocs most látom hogy te hátsó váltót kérdezel
hát azt nem tudom h viszi e de sztem igen

Hello!

Meg tudjátok mondani hogy egy Sachs Huret hátsóváltó hány sebességet tud átölelni? Jelenlegi rendszerben 5-öt visz, de szemezek egy 8-as agyú kerékkel. Váltót nem akarok cserélni. Szerintetek átviszi a 8-at a váltó? Amúgy mennyivel lehet szélesebb a 8 sebességes agy tengelye mint a régi? Beleférhet a vázba hajlítgatás nélkül?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Hali

Én egy Fsa kforce nyeregcsövet cseréltem le, aminek a hátranyúlása 3,5 cm volt,mivel kémnyelmetlennek találtam, és betettem helyette egy fsa sl-k-t ami totál egyenes. A bringa geometriáján rengeteget változtatott az a 3,5 cm, sokkal kényelmesebb így tekernem, így a nyereg orra kb a középcsapágy fölöttvan. Azt hiszem minék közelebb van a nyereg a középcsapihoz annál hatékonyabb a tekerés, nem véletlenül mennek hasonló geometriával idõfutamokon,de ha tévedek a szakikmajd kiigazítanak.

Attól félek (mivel hosszú a vázam) hogy egy egyenes nyeregcsõ nem érné meg nekem, mert kevesebbet nyernék vele, mint amennyivel elõrébb kellene hoznom nyerget (vagy közelebb a kormányt). Igazából most jönne kapóra, ha itthon is elterjedene az a szokás, mint tõlünk nyugatabbra, hogy adnak próbaalkatrészeket. Most lesétálnék a boltba, kérnék egy nyeregcsövet, kipróbálnám milyen és visszaadnám, majd rendelnék belõle egy db-ot, ami 2-3napon belül itt lenne. Ehelyett marad a kisérletezés, aztán vagy bejön vagy nem. :(

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

187 vagyok én is
60as váz majdhogynem kicsi
115ös stucnival használom
és azt mondja mindenki h kéne nekem egy hosszabb
ha lehetne én cserélném a vázam 61 v 62esre
de mindenképp próbáld ki sztem

Hello

edani

edani

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek mennyit lehet kérni egy ilyen bicikliért?
Bár öreg ,de nagyon kiméletesen bántam vele és az elmúlt években csak állt.

http://piacter.bikem...t=143308&cat=56

köszönöm.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
A triatlonosok az egyenes nyeregcsövet szeretik, ha nincs bolyozás akkor végig hasalnak (könyökölnek).

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nyílván a súlypontod minél inkább a pedál fölött van annál nagyobb erõt tudsz kifejteni.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Nem kapcsolódik szorosan a most futó témákhoz, de egy komoly dilemmával küzdök: adott egy országúti geometriás vázam, fix hosszúságú villanyakkal. Triatlonhoz használnám, de ahogy próbálgattam, elég hosszú a váz. A Thomson Layback nyeregcsöveit szokták ajánlani triatlonhoz. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata, hogy mennyit változtat a geometrián egy ilyen nyeregcsõ, ha nem "rendeltetésszerûen" használnám és elõrefelé állítanám a csövet a vázban? Elég spéci a nyeregcsõátmérõm, az átlagos triatlon nyeregcsövek csak 27.2 mmes ek (Look- Profile is) egyedül ez marad. Vagy berakok egy hagyományos nyeregcsövet és inkább a stucnival próbálok mahinálni. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata tippje?

Hali

Én egy Fsa kforce nyeregcsövet cseréltem le, aminek a hátranyúlása 3,5 cm volt,mivel kémnyelmetlennek találtam, és betettem helyette egy fsa sl-k-t ami totál egyenes. A bringa geometriáján rengeteget változtatott az a 3,5 cm, sokkal kényelmesebb így tekernem, így a nyereg orra kb a középcsapágy fölöttvan. Azt hiszem minék közelebb van a nyereg a középcsapihoz annál hatékonyabb a tekerés, nem véletlenül mennek hasonló geometriával idõfutamokon,de ha tévedek a szakikmajd kiigazítanak.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

valaki itt írta, hogy rendszeresen jár a 83-ason Pápa és Városlõd között.

Én is. A Farkasgyepûtõl Bakonybélre vezetõ út sem rossz.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

valaki itt írta, hogy rendszeresen jár a 83-ason Pápa és Városlõd között. Hát ma én végigtoltam ezt a szakaszt Városlõd felé. mit mondjak azok a szelíd kis dombocskák tudtak meglepetéseket okozni. Amúgy nagyon szép helyeken megy végig.:D

Én voltam :D Farkasgyepû elõtt az a ravasz kis szerpentin.. rendszeresen járok arra, de sosem könnyû ott felmászni.