Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2008. június 16. - 22:20

Írta 2008. június 16. - 21:42

a felni ugye könnyebben felüthetõ, a gumi meg kanyarban gyûrõdik, és 2-300 km után szép durrdefekt lehet a dologból...
lehet érezni ha már durván leeresztett, hogy kanyarban mintha csúszna oldalra a hátsó kerék... na, az már nagyon gáz.
Írta 2008. június 16. - 21:39

A guminyomás érdekes kérdés. Elég ködösek az ismereteim a téren. Ha nem fújom fel 8barig az erre a nyomásra ajánlott kereket az árt neki? Vagy használhat az élettartamnak, hogy nincs akkora nyomás benne?
Írta 2008. június 16. - 21:36

Ja, bocsi Kipage, csak az elõttem lévõhozzászólást néztem. Egyébként ha nem nagyon akarsz beruházni van a zoomnak is hasonló, szögben állítható stucnija, ami sokkal olcsóbb megoldás, és sztem legalább annyira jó.
De nagyon be akarok ruházni

Írta 2008. június 16. - 21:05

Vallási kérdéseket feszegetsz.bocs, de nem találtam róla infot ezért itt kérdem. ki milyen nyomással használja az outi gumit? Én 7 baron, de a boltos 8-at ajánlott:)

Azt tudom mondani, hogy a városi oútin 7-re fújom. Az ünneplõsön 9-10-re. Itt azért már a guminak és a felninek is tutinak kell lenni.
Vizes/poros úton haladva a gumin látszik, hogy milyen széles felületen fut, szerintem 8mm-nél ez nem kell, hogy keskenyebb legyen, de ha 10 bárnál sem keskenyedik le ennyire, akkor ne erõltesd tovább!
Írta 2008. június 16. - 21:03

Írta 2008. június 16. - 20:59

ez sok mindentõl függ
szingo vagy belsõs
ballonosság
minõség
stb
ált a szingot és a keskenyebbet többre kell fújni
érdeemes több nyomást is kpróbálni
edzésen én 8at használok versenyen 9-9,5öt
23as belsõst használok 8,5 rajta az ajánlott nyomás
azért nyomom tovább mert jobban gördül és nehezebb felütni, viszont edzésen nem kell túlterhelni a gummát
a magasabb nyomás a kanyartulajdonságokat ronthatja
163cm - 52esre tippelnék...
Írta 2008. június 16. - 20:51

Írta 2008. június 16. - 20:36

Durung forever!
Írta 2008. június 16. - 20:29

és nekem köszi de tökély a gép, csak a vázmérettek közt hezitáló kollegának írtam
Oké ebbõ rájöttem hogy slopingos vázat használsz,de arra lettem volna kíváncsi hogy milyen tipusú a nyeregcsöved,egyenes,vagy enyhe setback-es, stb. Mert ha kicsit hátrafele nyúlik, ki lehetne próbálni, hogy meddig tudod a nyereg orrát feltolni, és úgy még hozzáférsz-e a nyereget rögzítõ csavarokhoz, ugyanis a képet elnézve a thompson nyeregcsõrõl, ha fordítva rakod be a bringába, lehet hogy ez lesz a probléma,vagyis nem fogod tudni meghúzni a csavarokat, annyira fel kell tolni a nyereg orrát. Ha nem mûködik a dolog,vagyis nem tudsz venni egy thompson layback nyeregcsövet és fordítva applikálni, akkor sztem kár kínlódni, soha nem lesz kényelmes a váz, mégha a stucni hosszával játszadozol is. Ezért van hogy kisebb vázméretnél egy hosszabb stucnival meg egy hátranyúló nyergecsõvel lehet kényelmes pozíciót elérni, de ha nagyobb a váz mint ami kellene, ez már problémás.
Írta 2008. június 16. - 20:16

Írta 2008. június 16. - 20:03

17cm aaz ülõcsõ végétõl a nyergcsõpálcáig
és 27 felsõcsöközéptõl a nyereg tetejéig
Oké ebbõ rájöttem hogy slopingos vázat használsz,de arra lettem volna kíváncsi hogy milyen tipusú a nyeregcsöved,egyenes,vagy enyhe setback-es, stb. Mert ha kicsit hátrafele nyúlik, ki lehetne próbálni, hogy meddig tudod a nyereg orrát feltolni, és úgy még hozzáférsz-e a nyereget rögzítõ csavarokhoz, ugyanis a képet elnézve a thompson nyeregcsõrõl, ha fordítva rakod be a bringába, lehet hogy ez lesz a probléma,vagyis nem fogod tudni meghúzni a csavarokat, annyira fel kell tolni a nyereg orrát. Ha nem mûködik a dolog,vagyis nem tudsz venni egy thompson layback nyeregcsövet és fordítva applikálni, akkor sztem kár kínlódni, soha nem lesz kényelmes a váz, mégha a stucni hosszával játszadozol is. Ezért van hogy kisebb vázméretnél egy hosszabb stucnival meg egy hátranyúló nyergecsõvel lehet kényelmes pozíciót elérni, de ha nagyobb a váz mint ami kellene, ez már problémás.
Írta 2008. június 16. - 19:53

Írta 2008. június 16. - 19:29

veszel valahol egy használt menetes stucnit
monjuk matuz eléggé el van eresztve belõlök
télihez én is ott vettem
Írta 2008. június 16. - 19:01

Sikerült megoldani a problémát, azzal , hogy kivettem a rugókat a gyorsból és csak azok nélkül izomból behúztam. Így már szinte minden ok, csak eladás elõtt centíroztatták a kereket és nem éppen illeszkedik a vázhoz , mivel kicsit csámpik a papucsok. J.héten viszem szakihoz, õ majd megorvosolja a dolgokat.
Viszont, látom megy itt a váz téma.. Nekem se pont tökéletes a vázméret, már hátrébb toltam a nyerget, de a kormányfejen még lehetne kicsit elõrébb tolakodni. Az a problémám, hogy ez még nem A-heados megoldású, így nem tok újjab stucnira cserélni, mi lenne ilyenkor a megoldás??
Írta 2008. június 16. - 17:26

és 27 felsõcsöközéptõl a nyereg tetejéig
Most milyen nyeregcsöved van?
Írta 2008. június 16. - 16:38

Írta 2008. június 16. - 16:27

Hello
Sajnos kipróbálni nem tudom mivel Pestrõl hozzák amit rendelek, itt csak az 58-as Ventto-t tudtam kipróbálni rövid távon illetve egy 56-os Alvito DC van
A te 60-as biciklid milyen?
A mostani biciklim 54-56-os lehet ezért filózok, hogy egy 60-as nem lenne-e túl nagy (vagy fura) nekem.
Persze tudom, hogy a mostani meg túl kicsi
Csak azért ugatok bele én is hogy legyen összehasonlítási alapod.
Én 182 cm vagyok és 58 cm-es bringával tekerek. Annak ellenére hogy elég hosszú kezeim-lábaim vannak a 115 cm-es stucnimat lecserélném egy 100-asra ha ezt nem sajnálnám. Sztem a te magasságodhoz még jó az 58 cm is de a 60 asnak mindenféleképp passzolnia kell.
Írta 2008. június 16. - 09:50

Sziasztok!
Szerintetek mennyit lehet kérni egy ilyen bicikliért?
Bár öreg ,de nagyon kiméletesen bántam vele és az elmúlt években csak állt.
http://piacter.bikem...t=143308&cat=56
köszönöm.
Írta 2008. június 16. - 09:45

elõtte 55-össel toltam, de ahogy nttem muszáj volt kicserélni
mondom én is 187 vagyok és szívesen kicserélném még nagyobbra
az meg h fura lesz az biztos mer végre normális méretû canga lesz alattad, meg alapból a bringa és bringa közti kül...
Hello
Sajnos kipróbálni nem tudom mivel Pestrõl hozzák amit rendelek, itt csak az 58-as Ventto-t tudtam kipróbálni rövid távon illetve egy 56-os Alvito DC van
A te 60-as biciklid milyen?
A mostani biciklim 54-56-os lehet ezért filózok, hogy egy 60-as nem lenne-e túl nagy (vagy fura) nekem.
Persze tudom, hogy a mostani meg túl kicsi