Na mégegyszer!
kipróbáltam opera helyett a firefoxot...
Nekem 19-es, 21-es és 23-as gumik közül a 23-as volt az optimális. Ne felejtsétek, hogy a vékonyabb és keményebb gumi egy idõ után kizárólag tükörsima felületen biztosít kissebb ellenállást, mivel a göröngyösebb úton folyamatosan elakad az a gumi aminek nincs rugózása, ellenben a ballonosabbal, ami képes átgördülni ezeken az egyenetlenségeken.
Nemtudom mi ez a nagy kényelem probléma...letekertem 210km-t a balatonkör nem 100%-os állapotban lévõ aszfaltján...specialized avatar nyergem van, Shimano XTR gatya, 23-as schwalbe blizzard-ok, carbonvilla, alu váz. És igen, fájt a seggem másnap. És?
A karbonvázról nemrég hallottam, hogy bizony egy ütõdéstõl vagy eséstõl nagy esélye van, hogy nem látható hajszálrepedések alakulnak ki, amik lappangva jelen vannak. Aztán a valahányadik túra után a repedés mentén egyszer csak ketté törik az ember alatt a váz.
Ez tényleg így van?
Huú...A 23-as is fotel. Ez jól hangzik. A KTM strada 3000-es ugye azért már nem az összetákolt alu kategória? Meg szabad venni? Öreg osztrák gyártó, remélem nem járatja le magát valami vacak vázzal. A régiben az aksium kerekek vannak, az újban pedig a dt-k. Nekem a régi a jön be. De csak 55-ös méretben elérhetõ. Az én 170 cm-hez szerinted nem túl nagy? Ennél a típusnál az 55-öt az üléscsõ becsatlakozásáig kell érteni, nem pedig a felsõcsõ magasságáig. Úgy látom nem túl sportos a geometria, mert ehez a vázmérethez mindössze 55-ös (ugyanakkora mint a vázméret) felsõcsõ és 147-es homlokcsõ tartozik. Szóval nem az a belegörnyedõs, elõrehajolós igazi versenybringa . Jól gondolom, hogy fentiek miatt szabadna a magasságomhoz inkább illõ 52-es helyett kicsit nagyobb 55-ös méretet választanom? Jettison! Egyébként köszi, hogy foglalkozol velem! Jól jön a tapasztalatod.
Huú...A 23-as is fotel. Ez jól hangzik. A KTM strada 3000-es ugye azért már nem az összetákolt alu kategória? Meg szabad venni? Öreg osztrák gyártó, remélem nem járatja le magát valami vacak vázzal. A régiben az aksium kerekek vannak, az újban pedig a dt-k. Nekem a régi a jön be. De csak 55-ös méretben elérhetõ. Az én 170 cm-hez szerinted nem túl nagy? Ennél a típusnál az 55-öt az üléscsõ becsatlakozásáig kell érteni, nem pedig a felsõcsõ magasságáig. Úgy látom nem túl sportos a geometria, mert ehez a vázmérethez mindössze 55-ös (ugyanakkora mint a vázméret) felsõcsõ és 147-es homlokcsõ tartozik. Szóval nem az a belegörnyedõs, elõrehajolós igazi versenybringa . Jól gondolom, hogy fentiek miatt szabadna a magasságomhoz inkább illõ 52-es helyett kicsit nagyobb 55-ös méretet választanom? Jettison! Egyébként köszi, hogy foglalkozol velem! Jól jön a tapasztalatod.
ez a dt se tûnik rosszak, nagy név, bár nincs még tapasztalatom velük
25ös gumi sztem 12kph-val tuti megfogja, semmi pénzért nem tennék fel 25ös gumit, 23as is fotel
A karbonvázról nemrég hallottam, hogy bizony egy ütõdéstõl vagy eséstõl nagy esélye van, hogy nem látható hajszálrepedések alakulnak ki, amik lappangva jelen vannak. Aztán a valahányadik túra után a repedés mentén egyszer csak ketté törik az ember alatt a váz. Az alu egy eséstõl esetleg görbül, deformálódik vagy benyomódik és szerencsés esetben még visszahajlítható. Ki tudnám most csengetni egy ilyen bicó árát, de ha késõbb beköszönne egy váratlan vázcsere, arra már biztosan nem futná.
Ez tényleg így van? Szerinted is ennyire durva a helyzet a karbonnal?
Tegyük fel befér a 25-ös gumi és frankón megdobjuk ezzel a kényelmet. De vajon megtehetjük ezt büntetlenül? Mi történik vajon a befektetett enbergiáinkkal? Mennyivel lesz majd nehezebb tekerni és tartani a tempót. Van érezhetõ kihatása ennek a két mm különbségnek az outiktól joggal elvárható könnyed száguldásra.
...esetleg egy minõségi acélváz? (Bár az országúti mindig is rázni fog, szerintem.) De a ballonos külsõ tényleg rengeteget számít, ha befér a 25-ös gumi, az elég nagyot dob a kényelmi faktoron
Vegyél olyan márkától karbonvázas bicajt, amelyik vállalja az életfogytig garanciát. Nem véletlenül vettem én sem Orbeát.
Vegyél olyan márkától karbonvázas bicajt, amelyik vállalja az életfogytig garanciát. Nem véletlenül vettem én sem Orbeát.
Félreértesz. Nem azt mondom, hogy trekking bringát vegyél. De nekem úgy tûnik, hogy arra mondjuk nem készülsz, hogy versenyezz, akkor meg szerintem nem igazán számít, hogy milyen aerodinamikus, meg könnyû stb. (bár hozzáteszem, hogy a mi szintünkön ezek még akkor sem lényeges dolgok, ha indulnál is versenyen)