Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Janes: Nekem nagyon bevált az avatar, nincsenek velem különösebb problémáim. nem egy grammbajnok, de én jó áron jutottam hozzá, így megérte. jól néz ki :D

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

pontosan hol volt rövidebb?

Egészen pontosan erre gondolok.
Az eladó szerint V-fékkar kell neki... De nem vagyok errõl teljesen meggyõzõdve.
Majd leméregetem az itthoni rendes V-fékemet, és összehasonlítom az áttételeket.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Balatonkerülés-30-as átlag-10 óra-éjszaka :D
Zalaegerszeg-Keszthely-balatonkör-Keszthely-Zalaegerszeg.
297 km ;)
És igen, másnap fájt a s*ggem :)
_______Akit érdekel részletesebben_______

grat matyi! én éjszaka nem mertem volna bevállalni:chin:
és a táv sem kevés, de igen jó átlagot mentetek.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Balatonkerülés-30-as átlag-10 óra-éjszaka :D
Zalaegerszeg-Keszthely-balatonkör-Keszthely-Zalaegerszeg.
297 km ;)
És igen, másnap fájt a s*ggem :)
_______Akit érdekel részletesebben_______
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Hát nemtudom, nekünk összejött a 23km/h átlag, és egész jól tudtunk haladni...
Ettõlfüggetlenül tény hogy sok helyen szar. Egy kis okoskodást igényel az út követése, de nemvészes. És tényleg igaz az hogy "tipikus magyar "na most már akkor van kerékpárút is" hozzáállással készült". Szar is, kicsi is, nincs is kitáblázva, DE a miénk, és van.

Mathias: jaja, 90et:) és ott nyomtuk is neki :D 4km-en keresztül 40-45km/h (emelkedõs-lankás rész, ahol a lejtõ lendületét nem lehet kihasználni az emelkedõhöz...fasza...) szóval jó volt:D

Kiskubai ! A speci avatar nyereg mennyire jött be? Mert asszem ilyen nyerget veszek, vagy esetleg Aliast:)

én tavaly kisbalaton kört mentem Veszprém-Tihany-Szántód-Siófok-B.füzfõ-Almádi-Veszprém.

Ez csak 110 km és egyszerre pont elég.:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Én egyébként a Balatonnál élek, és ha egy mód van rá, elkerülöm a bringautat. Egy vicc az egész, tipikus magyar "na most már akkor van kerékpárút is" hozzáállással készült. Alapja nincsen, kismillió keresztezõdés miatt (ahol a kerékpárosnak van elsõbbsége, de természetesen soha nem adják meg) a folyamatos haladás ki van zárva, lakott területen járdaként használják, és van, ahol egyszerûen nyomaveszik. Még sorolhatnám, de csak felidegesíteném magam. Tervbe vettem, hogy csinálok egy fotósorozatot a számtalan hibájáról.

Hát nemtudom, nekünk összejött a 23km/h átlag, és egész jól tudtunk haladni...
Ettõlfüggetlenül tény hogy sok helyen szar. Egy kis okoskodást igényel az út követése, de nemvészes. És tényleg igaz az hogy "tipikus magyar "na most már akkor van kerékpárút is" hozzáállással készült". Szar is, kicsi is, nincs is kitáblázva, DE a miénk, és van.

Mathias: jaja, 90et:) és ott nyomtuk is neki :D 4km-en keresztül 40-45km/h (emelkedõs-lankás rész, ahol a lejtõ lendületét nem lehet kihasználni az emelkedõhöz...fasza...) szóval jó volt:D

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Elõzõ nap érdemes tekerni valamennyit (mi 90km-t tekertünk) hogy formában legyetek.

Nade 90-et?:) Én úgy szoktam, hogy elõtte lévõ nap max 10-20km laza forgatás.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem, én egy balatonkörre gondolok, ami a rendes kijelölt úton megy. igaz az utolsó 30km-nél már sötét volt (3fogásos ebéd elvette az idõt:D) és így felmentünk a fõútra és ott nyomtuk.

Kobuc: úgy osztanám fel hogy 20%fõút 50% fõút melletti rendes bringaút 30%gyalogosok által is bitorolt út. De szerintem egy nagyon kellemes kör, életem eddigi leghosszabb megtett távja, és tetszett. Elõzõ nap érdemes tekerni valamennyit (mi 90km-t tekertünk) hogy formában legyetek. Ha nem bírod, akkor pl van egy rész ahol felmegy egy hegyre az út, na ott inkább a fõúton mentek a balaton mellett...stb
Ha érdekel mesélek még róla

Én egyébként a Balatonnál élek, és ha egy mód van rá, elkerülöm a bringautat. Egy vicc az egész, tipikus magyar "na most már akkor van kerékpárút is" hozzáállással készült. Alapja nincsen, kismillió keresztezõdés miatt (ahol a kerékpárosnak van elsõbbsége, de természetesen soha nem adják meg) a folyamatos haladás ki van zárva, lakott területen járdaként használják, és van, ahol egyszerûen nyomaveszik. Még sorolhatnám, de csak felidegesíteném magam. Tervbe vettem, hogy csinálok egy fotósorozatot a számtalan hibájáról.

qanic

qanic

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Általánosságban egy 51-52-es váz passzol a 170-es magassághoz. Persze ez így csak iránymutató. Én 173 vagyok és mégis 51-est használok 10cm-es stucnival, mert szeretem hátratolni az ülést (-3cm). Szerintem inkább a felsõcsõ virtuális hossza a meghatározó egy konfekció váznál.

Élettartam garancia: Ügyes, roppant ügyes.

A garanciát az elsõ tulajdonos veheti igénybe, de az élettartam nem a vásáró élettartamára vonatkozik, hanem a vásárolt modell élettartamára. Magyarul, ha 1 év mulva megszünik a modell gyártása, akkor megszünik a garancia.

Compact vs. Tripla

Egy kompakt 34x27 mindenre elég...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
pontosan hol volt rövidebb?

Sziasztok!

Láttam a neten olyat, hogy "mini V-fék". Picit rövidebb volt a féktest. Létezik, hogy ez azért van, hogy az országúti fékkarokkal is jól mûködjön?

Köszi!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Láttam a neten olyat, hogy "mini V-fék". Picit rövidebb volt a féktest. Létezik, hogy ez azért van, hogy az országúti fékkarokkal is jól mûködjön?

Köszi!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nem, én egy balatonkörre gondolok, ami a rendes kijelölt úton megy. igaz az utolsó 30km-nél már sötét volt (3fogásos ebéd elvette az idõt:D) és így felmentünk a fõútra és ott nyomtuk.

Kobuc: úgy osztanám fel hogy 20%fõút 50% fõút melletti rendes bringaút 30%gyalogosok által is bitorolt út. De szerintem egy nagyon kellemes kör, életem eddigi leghosszabb megtett távja, és tetszett. Elõzõ nap érdemes tekerni valamennyit (mi 90km-t tekertünk) hogy formában legyetek. Ha nem bírod, akkor pl van egy rész ahol felmegy egy hegyre az út, na ott inkább a fõúton mentek a balaton mellett...stb
Ha érdekel mesélek még róla

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Minden elismerésem! Szép teljesítmény!Fõleg azért mert a balatonkörön úgy emlékszem a kerékpárút táblák mindenféle aknatetõs, hepehupás gumimatracos gyalogosos parti utcákba terelik be a bringást és ha szabályosak akarunk lenni kénytelenek vagyunk az út java részét ilyen körülmények között megtenni. Érdekelne mennyit tudtál haladni a 210km-bõl jó minõségû kiépített bringaúton vagy országúton?

Szerintem õ a balaton körüli versenyre gondolt, ami a fõúton megy.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Néztem a neten, hogy pl. a 880-24-nél az 55-ös mérethez meglehetõsen hosszú majdnem 60 cm-es felsõcsõ tartozik. Ez nagyon sportos testhelyzetet jelent, aki ilyen bringát vesz annak nagyon elõre kell nyujtózkodnia és kinek hogy bírja a dereka. Ha meridát veszel érdemes odafigyelni a méretekre mert ahány változat, annyi vázgeo! A 880-16-nál szerencsére már az 56-os mérethez barátságosabb 57-es felsõcsõhossz tartozik. Tapasztalatom nincs a meridákról de úgy gondolom jól felszerelt bringák egész jó áron.

Ma reggel(11-kor) a szegedi rókusi körúti mekinél láttam egy '09 Merida 880-16-at(helyet csak azért írtam,mert hátha valaki magára ismer:))Szép ám:D lehet olyan lesz a következõ keróm.Valakinek van valamilyen tapasztalata róla?

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Minden elismerésem! Szép teljesítmény!Fõleg azért mert a balatonkörön úgy emlékszem a kerékpárút táblák mindenféle aknatetõs, hepehupás gumimatracos gyalogosos parti utcákba terelik be a bringást és ha szabályosak akarunk lenni kénytelenek vagyunk az út java részét ilyen körülmények között megtenni. Érdekelne mennyit tudtál haladni a 210km-bõl jó minõségû kiépített bringaúton vagy országúton?

Nemtudom mi ez a nagy kényelem probléma...letekertem 210km-t a balatonkör nem 100%-os állapotban lévõ aszfaltján...specialized avatar nyergem van, Shimano XTR gatya, 23-as schwalbe blizzard-ok, carbonvilla, alu váz. És igen, fájt a seggem másnap. És? :D

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Nagyjából hasonló a méretünk (170cm vagyok)Írtad, hogy méreted az 52-es. Ezt az 52 cm-ert melyik két pont között mérted? És a bringád gyári méretezési adata melyik távolságot takarja? A legtöbb helyen a függõleges vázméretet a hajtókar tengelyvonalától az üléscsõ becsatlakozásig mérve adják meg. Van ahol viszont a felsõcsõ vonaláig számolnak. Most aztán jó nagy a rendetlenség a fejemben! Mond meg nekem légyszíves, melyik képlet helyes:
belsõ lábhossz(cipõben)x0,66=vázméret átlépési magasságig mérve
belsõ lábhossz(cipõben)x0,66=vázméret üléscsõ becsatlakozásig mérve

Hagyományos vázgeo szerint, azaz c-c (középtõl középig). Sloping váznál képzeletben kiegyenesíted a vonalat :)
Ha kicsit elboldogulsz az ánglussal:

http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO
- egy bolygó, két kerék -

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én az Orbeám kompakt hajtómûvel rendeltem, de 53x39-el jött, szóval az idei Grossglockner hegyi versenyre lehet, hogy a monti jön velem slick gumival :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Nem kompakttal, hanem 52-39-30 hajtómûvel szeretném, ezért is gondoltam a tavalyi 2008-as modellre, ami viszont fehér színû. Habár a 2009 -es starda 3000-esnsek is láttam tripla változatát, de csak az osztrák weboldalon. a tripla azért lenne jó mert nem versenyzek, csak szabadidõs bringás vagyok. És rengeteg az emlkedõ. Edzettségi szintem változó.
Az új strádákon szerintem elég bután mutat a homlokcsövön függõlegesen elhelyezett, furcsa nyaktartással olvasható KTM felirat. Sokkal izlésesebb megoldás a középen elhelyezett fém embléma. Ennek megítélése persze teljesen szubjektív és csupán esztétikai kérdés.

kompakt hajtómûvel veszed?:o

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Paris-Roubaix-n látni 27-es gumikat is. :jawdrop1:

igen mert a p-r:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag