Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt-ott meg akad

http://www.jejamescy...tt-id13097.html

de

rohadt kemeny. es az enyem nyikorog is. szal ha konnyu verseny nyereg kell rovidtavra akkor okes. ha 2 oranal tobbet mesz lehet hogy kikeszit
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
tamaska, ezt a Flite TT nyerget lehet még kapni valahol?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
8kg az tenyleg jo, csak probalom kovetni a gondolkodasmododat :)

en ugy voltam vele hogy nem kell ultegra szett eleg a 105 is, mivel sulyban nincs az a hatalmas kulonbseg, es amugysem annyira erezheto, cserebe legalabb olyan jol mukodik az is.

a kerek viszont ha jo konnyu akkor azt egybol eszreveszed

igy lett nekem shimano R601 :) [kep alairasban - allez]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

szep nagyon

de nalam az aksium race kerek kicsit kilog. az ultegra szetthez kepest nem nehez?

1852 gramm gyorszárak nélkül. Ez és a Shimano RS-20 között vaciláltam sokat (akkor még földi áron volt). A shimano 30grammal könnyebb lett volna, végülis kinézet alapján döntöttem.
Egyáltalán nem bántam meg hogy ezt vettem, erõs, merev, tartósnak tûnik, nem kímélem. Conti grand prix 22es gumikkal nagyon jó, sok összehasonlítási alapom nincs, de szerintem nagyon jól gyorsítható.

Az egész gép 8 kg. Ami szerintem maga a tökély, ha azt vesszük mennyibõl jött ki a gépem.:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

persze ez csak egy velemeny :)

...ami teljesen helyénvaló, jogos, ezért egyet is értek vele :) Csak megemlítettem hogy az a kerékszett ultegra szettel nem csak a kollégánál látható :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

De, nehéz, viszont 2008-ban a Scultura evo meridát (fullcarbon váz ultegra szettel, FSA cuccokkal) is ezzel a kerékkel szerelték.... :S

az egy dolog hogy melyik gyarto mivel szerel, lattunk mar az evek soran egy-ket igencsak "erdekes" osszeallitast.

lehet hogy egy ultegra/105 agy huzott kullo open pro osszeallitas nem annyira "flash" viszont szerintem olcsobb es konnyebb lett volna

persze ez csak egy velemeny :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem úgy tûnt, hogy a Ritchey, meg a Mavic van háznál, és azokat eladná, ha valaki meggyõzi, hogy vegyen Vueltát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Válasz Bloke következõ hozzászólására:

Így igaz, visszaolvastam. Ezesetben azt javaslom neki, hogy a Mavicot fûzze be, én abban a Ritchey-ben nem bíznék annyira...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Én 75-80kg között vagyok, nekem Ambrosio Excursion van 36lyukkal, szerintem erõsebb a kerék, mint a montiban (Sun CR18)
Nem annyira aero design, mint a Vuelta, viszont jóval könnyebb és 5e Ft-ért vettem/db.

De ha jól olvastam, nála a vuelta felni háznál van, a három pár felni közül kellene választani.

szep nagyon

de nalam az aksium race kerek kicsit kilog. az ultegra szetthez kepest nem nehez?

De, nehéz, viszont 2008-ban a Scultura evo meridát (fullcarbon váz ultegra szettel, FSA cuccokkal) is ezzel a kerékkel szerelték.... :S

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mathias
korábban nagyon forszíroztad a latex belsõ témát. Na tessék: az elsõ kerekemben most nem latex van és eddig mindig az elejét éreztem kevésbé rázósnak, gondolom a karbon villa miatt. Most viszont az elejéhez képest hátul mintha nem érne a földhöz a kerék, szinte átsiklik a göröngyökön. Hogy ebbõl mennyi a placebo hatás, azt nem tudom, de most már akkor válaszoltam a kérdésedre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!
Végre teljesen elkészült az outim, 2 hét alatt gyorsan bele is hajtottam majdnem 1000Km-t a korai nyárra való tekintettel :) , eddig nagyon tuti.
Merida 903-as váz, full Ultegra 2007es szett, Mavic Aksium Race kerékszett.
Sajnos még montis pedállal és cipõvel használom, de az országúti pedálom már megvan még a cipõ hiányzik.
Kinek hogy tettszik?:)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

szep nagyon

RAUH-Welt
B E G R I F F

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
szerintem felhasználótól függ hogy a kerék meddig tart....

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Milyen súlya?:) Én majd 30 kg-al vagyok nehezebb és még soha semmi nem ment tönkre a súlyom miatt. Mostanában pl 24/27 küllõs kerékszettet használok és centrírozni se kellett 5-6e km alatt.

5-6ekm az a kocsma oda-vissza meg a nagybevásárlás :P

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Szep gep! Merrefele mozogsz vele? Par napja lattam egy ilyesmit szembe jonni Budaors kornyeken.

Eleg zavaros nekem a Merida kinalat.
Bar ez nem "Lite", de gondolom ez van neked, nem?
http://www2.merida-b...ikes.Detail.216

Lite egyaltalan nincs a weben a listan, meg a 2006-ig visszanyulo archivumban sem.

Az 56-os virtualis toptupe is kizart, 575 az L, 555 az M. Legalabbis az idei geometriak mind ilyenek, legyen karbon vagy alu.
Mellesleg a weben joval tobb meret van (hat), mint amit te irtal. Lehet a forgalmazonak jobb biznisz, ha csak 3 felet forgalmaz. (?)

Mekkora a kormanystucni?

Hello Ave!

Kizárt h engem láttál:) Egyébként Pest és Jász-Nagykun Szolnok megyében hajtok legtöbbet.
Nekem nem a belinkelt váz van, az az idei, nekem 2008as van. Road Lite 903.
Bikeland webshopban még kapni.
Az 56cm-t meg mérõszalaggal és "virtuális" vizimértékkel mértem :) szóval csak közelítés. De valószínûleg tényleg 575mm.
Utánanéztem tényleg 6 méret van, de akárhol néztem csak azt a 3at találtam nálunk.
A stucni 100milis, nekem tökéletes.

Még a fogsort cserélném le idõvel, régebben errõl is beszéltünk. Kipróbáltam 39-23al feltudtam szenvedni magam a kékesre, kis kondizással majd könnyebben megy. A 11-23 fogsort majd 12-23ra cserélem mert a 11 szerintem még mindig felesleges, legalábbis nekem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Lehet, hogy igazad van. 184cm vagyok, ez pedig egy L-es váz, vízszintesen mérve 56 cm felsõcsõ. De teljesen jónak érzem. Az a baj a Meridának összvissz 3 vázmérete van, M, L, XL.

Szep gep! Merrefele mozogsz vele? Par napja lattam egy ilyesmit szembe jonni Budaors kornyeken.

Eleg zavaros nekem a Merida kinalat.
Bar ez nem "Lite", de gondolom ez van neked, nem?
http://www2.merida-b...ikes.Detail.216

Lite egyaltalan nincs a weben a listan, meg a 2006-ig visszanyulo archivumban sem.

Az 56-os virtualis toptupe is kizart, 575 az L, 555 az M. Legalabbis az idei geometriak mind ilyenek, legyen karbon vagy alu.
Mellesleg a weben joval tobb meret van (hat), mint amit te irtal. Lehet a forgalmazonak jobb biznisz, ha csak 3 felet forgalmaz. (?)

Mekkora a kormanystucni?

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Úgy tûnik, hogy eggyel nagyobb méretet még bõven elviselnél, de így legalább olyan profi kinézete van.

Lehet, hogy igazad van. 184cm vagyok, ez pedig egy L-es váz, vízszintesen mérve 56 cm felsõcsõ. De teljesen jónak érzem. Az a baj a Meridának összvissz 3 vázmérete van, M, L, XL.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Úgy tûnik, hogy eggyel nagyobb méretet még bõven elviselnél, de így legalább olyan profi kinézete van.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok!
Végre teljesen elkészült az outim, 2 hét alatt gyorsan bele is hajtottam majdnem 1000Km-t a korai nyárra való tekintettel :) , eddig nagyon tuti.
Merida 903-as váz, full Ultegra 2007es szett, Mavic Aksium Race kerékszett.
Sajnos még montis pedállal és cipõvel használom, de az országúti pedálom már megvan még a cipõ hiányzik.
Kinek hogy tettszik?:)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én 75-80kg között vagyok, nekem Ambrosio Excursion van 36lyukkal, szerintem erõsebb a kerék, mint a montiban (Sun CR18)
Nem annyira aero design, mint a Vuelta, viszont jóval könnyebb és 5e Ft-ért vettem/db.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Szinte bármilyen felnit választhatsz ha 30 küllõ felett gondolkodsz, a te súlyod mellett.

Milyen súlya?:) Én majd 30 kg-al vagyok nehezebb és még soha semmi nem ment tönkre a súlyom miatt. Mostanában pl 24/27 küllõs kerékszettet használok és centrírozni se kellett 5-6e km alatt.