Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

1: 0 tapasztalatom van outikkal és kérdésem lenne, hogy egy merida "M" es országúti bringa nem túl kicsi e egy 180cm-es, perpill. 75kg-os embernek. ( hivatalosan "L" es kellene )

Nem tudom mibol gondolod, hogy L kellene.
Eleg erdekes geometriaja van a Meridaknak. az M-es virtualis felsocsove 555mm, ez inkabb jo 180cm-hez, mint az L-es 575(!)-je.
No meg az L-es fejcsove 170mm, ez is nagyon sok, tul magasan lesz a kormany, vagy -17 fokos stucni kell. (legalabbis komolyabb ejteshez)

Persze csak testmagassagbol nem lehet tuti valaszt adni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

3T Ergonova Pro országuti kormányt vennék.
Ha vki tudja, hol kapható hazánkban irjon privátba, vagy ide.
Thx

Ma fogtam kezemben, Robnal (http://www.rob4bike....php?language=hu), de lehet Ergosum volt, elegge keverem a kettot.

Blaz

Blaz

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Gumicserére én is gondoltam, remélem 25ös még elfér vázban.

---2 DB 0km-es Conti. Ultrasport 20/622 Külsõ Eladó! Irányár:2400/darab---

Steve66

Steve66

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis Tech segítséget kérnék Outi ügyben....

Elõször is a hardware:
-6066-os racelite double butted váz
-carbon villa
-Ritchey/Mavic felni
-Conti. Ultrasport 20/622 külsõ
stb.

1: 0 tapasztalatom van outikkal és kérdésem lenne, hogy egy merida "M" es országúti bringa nem túl kicsi e egy 180cm-es, perpill. 75kg-os embernek. ( hivatalosan "L" es kellene ) A bringa már megvan, bár még darabokban. Nem szeretném versenyzésre használni a kerékpárt tehát minimális hátrányok nem zavarnak.

2: Valaki picit össze tudná nekem foglalni egy ilyen könnyû alu vázas versenybringának a strapabíróságát? ( váznak lehet e bármi komolyabb baja keményebb utakon, felnik mennyire deformálódnak, esetleg defektveszély mennnyire van ) Ez fõként azért érdekelne mert a környéken ahol lakom ( szerencsére és sajnos ) elég sok a földes/homokos/kavicsos/kátyús/padkás/etc. út. A földes, kavicsos utak adott részeken gyakorlatilag kikerülhetetlenek.

Tehát a körülmények adottak meg egy elég komoly országúti verseny kerékpár is, "A" verzió hogy minden marad és a gép "alkalmazkodik","B" hogy a gép olyan helyre kerül ahol használni is lehet, ide pedig jön egy strapabíróbb darab.

Elõre is köszi mindenkinek

Merida Rr 903-at használok M méretben és nekem kicsit hosszú 173 magassághoz.
Tartosságra panasz nem lehet 3 hónap alatt kb 1500km tettem bele és semmi gond nics vele. Hasonló környéken lakom én is "terepen" közelítem meg az aszfaltot. Esetleg 23 vagy 25 gumi célszerû.

Blaz

Blaz

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis Tech segítséget kérnék Outi ügyben....

Elõször is a hardware:
-6066-os racelite double butted váz
-carbon villa
-Ritchey/Mavic felni
-Conti. Ultrasport 20/622 külsõ
stb.

1: 0 tapasztalatom van outikkal és kérdésem lenne, hogy egy merida "M" es országúti bringa nem túl kicsi e egy 180cm-es, perpill. 75kg-os embernek. ( hivatalosan "L" es kellene ) A bringa már megvan, bár még darabokban. Nem szeretném versenyzésre használni a kerékpárt tehát minimális hátrányok nem zavarnak.

2: Valaki picit össze tudná nekem foglalni egy ilyen könnyû alu vázas versenybringának a strapabíróságát? ( váznak lehet e bármi komolyabb baja keményebb utakon, felnik mennyire deformálódnak, esetleg defektveszély mennnyire van ) Ez fõként azért érdekelne mert a környéken ahol lakom ( szerencsére és sajnos ) elég sok a földes/homokos/kavicsos/kátyús/padkás/etc. út. A földes, kavicsos utak adott részeken gyakorlatilag kikerülhetetlenek.

Tehát a körülmények adottak meg egy elég komoly országúti verseny kerékpár is, "A" verzió hogy minden marad és a gép "alkalmazkodik","B" hogy a gép olyan helyre kerül ahol használni is lehet, ide pedig jön egy strapabíróbb darab.

Elõre is köszi mindenkinek

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
3T Ergonova Pro országuti kormányt vennék.
Ha vki tudja, hol kapható hazánkban irjon privátba, vagy ide.
Thx

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Sziasztok!
Hajtókar váltás elõtt állok. Egy '92-es évjáratú 8-as Ultegra rendszerem van, csak a hajtókar gyengébb. 185cm magas vagyok, milyen hosszú hajtókarban kell gondolkodnom? 175mm? Vagy még hosszabb is lehet? Inkább a lassúbb izomból tekerést szeretem, mint a gyors pörgetést.
Elég sok jó árú Shimano 105 FC5502 hajtókart látni erre-arra. Mi a helyzet ezzel? Talán van valami hibája, hogy mindenhol ilyet kínálnak olcsón?
Mûködne ez a 8-as rendszeremmel? Olasz menetes változatban milyen hosszú tengely kellene ehhez?
köszi

ha 8as szettet tuningolsz ezzel a hajtókarral, akkor octalinkes középrész is kell. ehhez a hajtókarhoz pedig nem jó csak a 105-tõl felfele lévõ középrész: BB-5500, BB-6500 és a DA

mégpedig azért, mert csak 109,5 mm szélességû középrész jó egyedül ehhez a hajtókarhoz olyan pedig lejjebb lévõ szettekhez nincs
a középrész 250 gramm, a hajtómû pedig 670 gramm a csavarokkal (weightweinees)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Valaki használ országútin speci avatar nyerget?

Helló!

Én ilyen nyerget használok, 10ezerért vettem alig használtan egy ismerõsömtõl.
Nemnagyon próbáltam még más "felsõkategóriás" nyerget, szóval nekem teljesen megfelel ez is, mivel jobbon még nem ültem :D Legtöbbet idáig 210km-t seggeltem le rajta, és hát tény hogy nem volt kellemes másnap ülni, de simán elviselhetõ volt. Amúgy Shimano XTR kantáros rövidgatyával használtam. Egyszer azért szivesen megülnék egy SLR-t, biztos ami biztos :D

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Valaki használ országútin speci avatar nyerget?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hohoho, itt az uj Ultegra. :)

http://www.cyclingne...h_new_ultegra09

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Akar 177.5 is lehet, de inkabb 175.
En ezt a kepletet ismerem:
=(((labhossz*1.5)+cipomeret)*0.279486)+125.9586
labhossz centiben, cipomeret a nalunk szokasos meretezesben (pl. 43), eredmeny mm-ben.

De nincsenek tuti tippek. Pl. Boonen a keplettel kiszamolt idealis ulesmagassagnal kb. 2 centivel ul alacsonyabban. Allitolag verseny kozben egyszer lecsuszott a nyereg, de rajott, hogy ugy konnyebben tudja tartani a tempot, es azota is azzal a magassaggal megy.[/quote]

Azta de tudományos!! Hat tizedes...
175,7mm jött ki. Szóval maradok a 175-ös hajtókarban. A hosszabb úgyis aránytalanul drága lenne.

Hálás köszönet minden hozzászólónak.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát igen, a profiknál ami mûködik, az mûködik. Egyébként én is úgy állítottam be a nyergemet, hogy felálítottam a görgõre és próbálgattam, és ahogy a legjobbnak éreztem úgy hagytam.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
[quote name='Stevie1968']A lábhossz kerek 90cm (talajtól a belsõ oldalon)/quote]

Akar 177.5 is lehet, de inkabb 175.
En ezt a kepletet ismerem:
=(((labhossz*1.5)+cipomeret)*0.279486)+125.9586
labhossz centiben, cipomeret a nalunk szokasos meretezesben (pl. 43), eredmeny mm-ben.

De nincsenek tuti tippek. Pl. Boonen a keplettel kiszamolt idealis ulesmagassagnal kb. 2 centivel ul alacsonyabban. Allitolag verseny kozben egyszer lecsuszott a nyereg, de rajott, hogy ugy konnyebben tudja tartani a tempot, es azota is azzal a magassaggal megy.

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

A labhossz ismerete nelkul erre nem lehet jot valaszolni.

Helló!

A lábhossz kerek 90cm (talajtól a belsõ oldalon)

Van erre valami -tól -ig táblázat?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Sziasztok!
Hajtókar váltás elõtt állok. Egy '92-es évjáratú 8-as Ultegra rendszerem van, csak a hajtókar gyengébb. 185cm magas vagyok, milyen hosszú hajtókarban kell gondolkodnom?

A labhossz ismerete nelkul erre nem lehet jot valaszolni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
175-nél nagyon hosszabbat ne akarj... a végén felakadsz valahol 8)
5502 meg csak azért olcsó mert még Octalinkes és már vagy 4 éves konstrukció és azért a nagykerek rendesen be szoktak a középkategóriából rendelni... gondolom itt az ideje megszabadulni tõle ;)
Én 105-rõl még soha nem hallottam rossz szót(súlya max)
Kompatibilításra meg ha valaki használja fórumon akkor jeleznek... ha nem akkor info@paul-lange.hu
a srácok megszokták mondani hogy ha megy .. vagy mit kell csinálni...
http://www.wheelwork.../drivetrain.php

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Sziasztok!
Hajtókar váltás elõtt állok. Egy '92-es évjáratú 8-as Ultegra rendszerem van, csak a hajtókar gyengébb. 185cm magas vagyok, milyen hosszú hajtókarban kell gondolkodnom? 175mm? Vagy még hosszabb is lehet? Inkább a lassúbb izomból tekerést szeretem, mint a gyors pörgetést.
Elég sok jó árú Shimano 105 FC5502 hajtókart látni erre-arra. Mi a helyzet ezzel? Talán van valami hibája, hogy mindenhol ilyet kínálnak olcsón?
Mûködne ez a 8-as rendszeremmel? Olasz menetes változatban milyen hosszú tengely kellene ehhez?
köszi

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Tudtok ajánlani fékkart/váltókart ami a célnak megfelelne?

Olyan fékváltókar, ami kantifékhez való. Privátban tudok is eladót.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Blaz

Blaz

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Kis átalakítás segítséget kérnék....

Országúti kerékpáron lévõ hajlított kormányt szeretném kicserélni normál egyenes mb csõre kérdés, hogy ez egy fékváltókaros rendszernél mennyire mûködik.

Tudtok ajánlani fékkart/váltókart ami a célnak megfelelne?

Elõre is köszi
Blz

lavina4400

lavina4400

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
köszi az infót! így már bátran be merem füzetni a kereket :)
a felni kopás ellen meg választok egy felnibarát fékbetétet.
jó lenne, ha 15E km-t elmenne....