Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Kereket készülök venni, de nem tudom eldönteni, hogy szingós vagy peremes legyen. Szerintetek? Szívem szerint szingósat vennék, egyrészt még sosem volt szingós kerekem, másrészról tartok egy kicsit a nehezebb szervízelhetõségtõl, defekttõl, na meg a kátyúkkal teletûzdelt jó magyar utaktól. Még annyit, hogy triatlon versenyre használnám fõleg a kereket. Ebbõl kifolyólag célszerû lenne a peremes, mert az az út mellett javítható. Másrészrõl viszont karbonfelni lenne a kerék, amibõl ha peremeset vennék nem tudnám tönkrevágni egy út mellett sbtében elkezdett barmolással? Lepattan belõle elreped stb stb.. emiatt hajlok a szingó felé. Max ha versenyen defekt ér, feladom.. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Tessék, ez van kéznél, nagyjából oldalról van:
http://www.speedshar...p?id=C275B68213

Koszi. Szep gep!
Ha nem akarnal elol lejebb menni, akkor aranyaiban vegulis tenyleg nem tunik rossznak. De altalaban megis azt gondolom inkabb legyen 13-as strucni es 1-2 tavtarto alatta.
Az ulocson mi van a kulacstarto helyen?

36kullo... Nekem is ennyi van (elol-hatul). 15 ev alatt nem latott kullokulcsot. Igaz mostanra mar azert lehet raferne, de szepen gurul. Kivi leszek az uj 16/21 kullo mennyire lesz tartos.

Hopp, ez pont olyan, mint a tied, nem? Meret is.
Posted Image

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez olyan dolog hogy ha egy tapasztalt szerelo megkapja a bringadat fel orara, akkor valoszinuleg tud javitani a helyzeten, vagy legalabbis megmondja hogy melyik alkatreszt kell cserelni ahhoz hogy javuljon a helyzet
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Lenne egy kérdésem. A hajtómûvem 53-39-es. Míg 50-39-30-as volt, könnyebben váltott. Egy Campa Mirage teszi a dolgát, igaz hivatalosan 52 fogig viszi... Mostanság viszont nagyon küszködik. A kérdés, ha felteszek egy jobb váltót könnyebben fogja pakolni, vagy akkor is szenvedni fog a 14 fog különbség miatt, esetleg egy kicsit javít a dolgon?
Van valakinek ilyen térû tapasztalata??

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Fenébe, mindig mindenki azt a fránya elsõ kereket veszi észre a bringából...

Szerintem jó méret, az elsõ kerék "kockaköves" hangulatot kölcsönöz a bringának. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem jó méret, az elsõ kerék "kockaköves" hangulatot kölcsönöz a bringának. :)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Egy fotot tudsz mutatni a bringarol, oldalrol? Tenyleg kivi vagyok.

Tessék, ez van kéznél, nagyjából oldalról van:
http://www.speedshar...p?id=C275B68213

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem xl-es meridám van, de szívesen kipróbálnék egy l-est. Mondjuk a nyeregcsõ már elég brutálisan ki lenne húzva, de a homlokcsõ tényleg nagyon hosszú, bár ezen még tudnék segíteni, mert a gyári kormány csapágy is nagyon magas.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
183cm/68kg/89cm lábhossz és L-es Meridát használok én is, sokkal kényelmesebb, mint a korábbi 56-os azonos márkájú váz. A magasságnak túl sok köze nincs ehhez, súlynak még annyira sem, hacsak nem extrém... de Sipi bácsi szokta mondani, hogy kövér bringást látsz. :)

Országútival nyugodtan lehet menni földútra. Sokat fog javulni a technikád, nem véletlenül edz sok profi is így. Természetesen nem 10km-ekre gondolok... köves földutakat pedig kerüld!
Alle!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Hát én 181cm/74 kg-mal L-est használok (Scultura), 110-es stucnival. Szerintem kell is ennyi.
Merida szerint:
http://www.bikefun.h... ajánlás 09.xls

Egy fotot tudsz mutatni a bringarol, oldalrol? Tenyleg kivi vagyok.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

1: 0 tapasztalatom van outikkal és kérdésem lenne, hogy egy merida "M" es országúti bringa nem túl kicsi e egy 180cm-es, perpill. 75kg-os embernek. ( hivatalosan "L" es kellene ) A bringa már megvan, bár még darabokban. Nem szeretném versenyzésre használni a kerékpárt tehát minimális hátrányok nem zavarnak.

Hát én 181cm/74 kg-mal L-est használok (Scultura), 110-es stucnival. Szerintem kell is ennyi.
Merida szerint:
http://www.bikefun.h... ajánlás 09.xls

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Udv!

Deda Zero 100 stucni es melle egy Newton kormany mennyire lehet tartos? Esetleg picit nehezebbet? 85kg vagyok.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ez fõként azért érdekelne mert a környéken ahol lakom ( szerencsére és sajnos ) elég sok a földes/homokos/kavicsos/kátyús/padkás/etc. út. A földes, kavicsos utak adott részeken gyakorlatilag kikerülhetetlenek.

A ciklokrossz kerékpárok tökéletesen alkalmasak ilyen útviszonyokra.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

1: 0 tapasztalatom van outikkal és kérdésem lenne, hogy egy merida "M" es országúti bringa nem túl kicsi e egy 180cm-es, perpill. 75kg-os embernek. ( hivatalosan "L" es kellene )

Nem tudom mibol gondolod, hogy L kellene.
Eleg erdekes geometriaja van a Meridaknak. az M-es virtualis felsocsove 555mm, ez inkabb jo 180cm-hez, mint az L-es 575(!)-je.
No meg az L-es fejcsove 170mm, ez is nagyon sok, tul magasan lesz a kormany, vagy -17 fokos stucni kell. (legalabbis komolyabb ejteshez)

Persze csak testmagassagbol nem lehet tuti valaszt adni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

3T Ergonova Pro országuti kormányt vennék.
Ha vki tudja, hol kapható hazánkban irjon privátba, vagy ide.
Thx

Ma fogtam kezemben, Robnal (http://www.rob4bike....php?language=hu), de lehet Ergosum volt, elegge keverem a kettot.

Blaz

Blaz

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Gumicserére én is gondoltam, remélem 25ös még elfér vázban.

---2 DB 0km-es Conti. Ultrasport 20/622 Külsõ Eladó! Irányár:2400/darab---

Steve66

Steve66

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis Tech segítséget kérnék Outi ügyben....

Elõször is a hardware:
-6066-os racelite double butted váz
-carbon villa
-Ritchey/Mavic felni
-Conti. Ultrasport 20/622 külsõ
stb.

1: 0 tapasztalatom van outikkal és kérdésem lenne, hogy egy merida "M" es országúti bringa nem túl kicsi e egy 180cm-es, perpill. 75kg-os embernek. ( hivatalosan "L" es kellene ) A bringa már megvan, bár még darabokban. Nem szeretném versenyzésre használni a kerékpárt tehát minimális hátrányok nem zavarnak.

2: Valaki picit össze tudná nekem foglalni egy ilyen könnyû alu vázas versenybringának a strapabíróságát? ( váznak lehet e bármi komolyabb baja keményebb utakon, felnik mennyire deformálódnak, esetleg defektveszély mennnyire van ) Ez fõként azért érdekelne mert a környéken ahol lakom ( szerencsére és sajnos ) elég sok a földes/homokos/kavicsos/kátyús/padkás/etc. út. A földes, kavicsos utak adott részeken gyakorlatilag kikerülhetetlenek.

Tehát a körülmények adottak meg egy elég komoly országúti verseny kerékpár is, "A" verzió hogy minden marad és a gép "alkalmazkodik","B" hogy a gép olyan helyre kerül ahol használni is lehet, ide pedig jön egy strapabíróbb darab.

Elõre is köszi mindenkinek

Merida Rr 903-at használok M méretben és nekem kicsit hosszú 173 magassághoz.
Tartosságra panasz nem lehet 3 hónap alatt kb 1500km tettem bele és semmi gond nics vele. Hasonló környéken lakom én is "terepen" közelítem meg az aszfaltot. Esetleg 23 vagy 25 gumi célszerû.

Blaz

Blaz

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis Tech segítséget kérnék Outi ügyben....

Elõször is a hardware:
-6066-os racelite double butted váz
-carbon villa
-Ritchey/Mavic felni
-Conti. Ultrasport 20/622 külsõ
stb.

2: Valaki picit össze tudná nekem foglalni egy ilyen könnyû alu vázas versenybringának a strapabíróságát? ( váznak lehet e bármi komolyabb baja keményebb utakon, felnik mennyire deformálódnak, esetleg defektveszély mennnyire van ) Ez fõként azért érdekelne mert a környéken ahol lakom ( szerencsére és sajnos ) elég sok a földes/homokos/kavicsos/kátyús/padkás/etc. út. A földes, kavicsos utak adott részeken gyakorlatilag kikerülhetetlenek.

Tehát a körülmények adottak meg egy elég komoly országúti verseny kerékpár is, "A" verzió hogy minden marad és a gép "alkalmazkodik","B" hogy a gép olyan helyre kerül ahol használni is lehet, ide pedig jön egy strapabíróbb darab.

Elõre is köszi mindenkinek

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
3T Ergonova Pro országuti kormányt vennék.
Ha vki tudja, hol kapható hazánkban irjon privátba, vagy ide.
Thx

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Sziasztok!
Hajtókar váltás elõtt állok. Egy '92-es évjáratú 8-as Ultegra rendszerem van, csak a hajtókar gyengébb. 185cm magas vagyok, milyen hosszú hajtókarban kell gondolkodnom? 175mm? Vagy még hosszabb is lehet? Inkább a lassúbb izomból tekerést szeretem, mint a gyors pörgetést.
Elég sok jó árú Shimano 105 FC5502 hajtókart látni erre-arra. Mi a helyzet ezzel? Talán van valami hibája, hogy mindenhol ilyet kínálnak olcsón?
Mûködne ez a 8-as rendszeremmel? Olasz menetes változatban milyen hosszú tengely kellene ehhez?
köszi

ha 8as szettet tuningolsz ezzel a hajtókarral, akkor octalinkes középrész is kell. ehhez a hajtókarhoz pedig nem jó csak a 105-tõl felfele lévõ középrész: BB-5500, BB-6500 és a DA

mégpedig azért, mert csak 109,5 mm szélességû középrész jó egyedül ehhez a hajtókarhoz olyan pedig lejjebb lévõ szettekhez nincs
a középrész 250 gramm, a hajtómû pedig 670 gramm a csavarokkal (weightweinees)