Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezer dologtol fugg. hol, mire, milyen gyakran hasznalod, hany kilo vagy, stb

jo par evet ki kell birnia
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Üdv!

Még januárban vettem egy Merida 901-es vázat. Karbon villa jár hozzá. Élettartamra mire számítsak kb? Jó, tudom valahol 1 perc és 1000 év között, de mégis.

thx

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Sziasztok!
Ha valakinek 2009-es Merida Road Ride 880-asa van (fekete), megköszönném neki ha küldene egy képet róla!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Tudom, hogy nem vagyok idevaló...bocs, hogy itt kérdezgetek...
de paraszti eszemmel kutatom a netet és igen, azt is megtaláltam hogy ez egy acélfajta, nem váztípus, de gugli barátom segít csak és õ így dobta ki nekem:http://images.google...XAoS5_AbuifGxBA
mégegyszer elnézést érte, hogy nem értek hozzá, nem tudom melyik része a legfontosabb az információnak...

Ugyan. Elférsz itt bõven. Úgy sincs semmi téma ezenkívül.:)
Ilyen helyzetben, ha nem tudod milyen vázad van, akkor meg kell gyõzni magad, hogy ez egy Colnago, vagy F. moser. Sõt egyenesen ezen tekert Miguel Indurain.:) Mindenki majd ámulni fog, az igazság meg úgy se derül ki.:)

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Még egy kis idõt rászánhattál volna a tipp ellenõrzésére, hisz ez egy közismert acélfajta, nem pedig váztípus:
http://en.wikipedia....ki/Reynolds_531

Tudom, hogy nem vagyok idevaló...bocs, hogy itt kérdezgetek...
de paraszti eszemmel kutatom a netet és igen, azt is megtaláltam hogy ez egy acélfajta, nem váztípus, de gugli barátom segít csak és õ így dobta ki nekem:http://images.google...XAoS5_AbuifGxBA
mégegyszer elnézést érte, hogy nem értek hozzá, nem tudom melyik része a legfontosabb az információnak...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Mint teljesen analfabéta, kezdõ "bringás", van merszem feltenni az elsõ, konkrét tippemet, így x idõ neteskutakodás után, hátha, de ti látjátok igazán hogy az vagy nem az....
Reynolds 531 ?

Még egy kis idõt rászánhattál volna a tipp ellenõrzésére, hisz ez egy közismert acélfajta, nem pedig váztípus:
http://en.wikipedia....ki/Reynolds_531

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Mint teljesen analfabéta, kezdõ "bringás", van merszem feltenni az elsõ, konkrét tippemet, így x idõ neteskutakodás után, hátha, de ti látjátok igazán hogy az vagy nem az....
Reynolds 531 ?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Volt ma biciklisnél, egy szemet szedett ki a láncbõl, meg fékkart cserélt. Azt mondta, hogy mivel az ülésrõl is leér a lábam, az hogy a váz nagyobb mint a méretem, ha engem nem zavar, nem baj.
Csináltam még pár képet azokat is feltettem. Az a madárszárnyra emlékeztetõ jel a gipiemme-é. A kerekek közepén látni gian robert feliratot. meg van ugye a maillard és campagnolo meg a lecseréltek helyett a shimano-k. De engem a váz érdekel, de azt hiszem sose fogom tudni kideriteni...

Nekem nem ér le az ülésrõl a lábam, akkor nem jó a méret? :wtf: Viccet félretéve, ez nagyon "civil" módszer a nyeregmagasság beállítására. Ezért látni sok guggolva tekerõ embert, mert úgy állítják be a nyerget, hogy leérjen a lábuk.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Volt ma biciklisnél, egy szemet szedett ki a láncbõl, meg fékkart cserélt. Azt mondta, hogy mivel az ülésrõl is leér a lábam, az hogy a váz nagyobb mint a méretem, ha engem nem zavar, nem baj.
Csináltam még pár képet azokat is feltettem. Az a madárszárnyra emlékeztetõ jel a gipiemme-é. A kerekek közepén látni gian robert feliratot. meg van ugye a maillard és campagnolo meg a lecseréltek helyett a shimano-k. De engem a váz érdekel, de azt hiszem sose fogom tudni kideriteni...

Én is jártam sokkal nagyobb vázzal (58-as, 168 cm vagyok) éveken keresztül. Mindent meg lehet szokni, de most, hogy kaptam egy nekem való vázat, sokkal kellemesebb és hatékonyabb hajtani. A helyedben azért meggondolnám mégeccer :)
- egy bolygó, két kerék -

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én inkább tévedek felfelé lánchosszban, mert már többször elõfordult, hogy hátul felváltottam legnagyobbra, úgy, hogy elõl is nagyon volt, és elég csúnya hangok jöttek a váltóból.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
detto

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ahogy nézem SS hátsó váltó csontra össze van húzva szólva abból a láncból kb 10 szem repülhet is kifele .. (majndem függõlegesen kéne lennie a kónusznak, meg a két váltógörgõnek Nagytárcsa-Középben... Nem jól tudom??)

Nem tudom ez milyen valto, de szerintem a Shimano ou valtok ennel tovabb tudnak "osszemenni", a ket gorbo majdnem vizszintesen tud lenni.
De az biztos, hogy ebbol a lancbol ki kell venni, akkor is ha a valto is hibas.
btw. Nekem ugy remlik, hogy a ket gorgo fuggoleges vonalban mondas az nagy tanyer legkisebb kombora vonatkozik. Legalabbis a mult het vegen en ezt is figyelembe vettem, amikor tanakodtam, hogy most kivegyek meg egy szemet, vagy ne. (Ezt is, de persze ez szamitott a legkevesbe) Mindig ez van, hogy pont nem tudok donteni, az idealis hossz a ketto kozott van valahol. :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ahogy nézem SS hátsó váltó csontra össze van húzva szólva abból a láncból kb 10 szem repülhet is kifele .. (majndem függõlegesen kéne lennie a kónusznak, meg a két váltógörgõnek Nagytárcsa-Középben... Nem jól tudom??)
TT-bringákon szokták elõre dölteni a nyerget de azt is csak ilyen 1-3 fokkal
de mellesleg azon a nyeregtartón nem is lehet állítani (vagy nem jól látom):(

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

166cm vagyok

Jeeez, ez egy 58-as/60-as vaz igy ranezesre. Ez olyan szinten nem jo neked, hogy huha. 4-5 centivel is hosszabb lehet a felsocso a te meretednel.

Szerintem szerezz egy vazat a te meretedre.

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

A nyerget vízszintere kell állítani. Ha a fék eddig mûködött, nem kell kicserélni, az viszont nem normális, hogy így lóg a lánc.

Ezért is vittem el oda ahova eddig hordták, mert ezek itt a környékünkön semmit nem csináltak vele a kerékcserén kívül.nem is véleményezem õket...
Azt is megcsinálják most...A fék totál lekopott tövig nem igazán fog inkább csak karistolja a felnit...hegy tetején dolgozom, de ilyen fékkel nem mernék elindulni, lefele nem állnék meg vele az tuti... :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A nyerget vízszintere kell állítani. Ha a fék eddig mûködött, nem kell kicserélni, az viszont nem normális, hogy így lóg a lánc.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Hogy lenne ideálisabb a nyereg?

Hát kb vízszintesen.:) Nem jó ha ennyire elõre dõl, mert csúszol le és a kezed tartja meg a súlyod és fájni fog a csuklód. A nagy váz azért veszélyes, mert vészhelyzetnél, vagy megállásnál könnyen megütöd magad. Jobb lenne egy olyan, aminél ha telitalppal állsz akkor elfér alattad. De végülis ha gyakorlott vagy akkor nem veszélyes. A másik baja a nagy váznak, hogy messze kerül a kormány és túl magasra. A hosszúságot rövid stucnival szokták kompenzálni.

Apropó, miért lóg úgy a lánc?

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Akkor az elsõ villán sincs semmi mi? Még a középcsapágyház alját érdemes megnézni, hátha ott van jelzés.

Egyébként engem ez a váz nagyon emlékeztet egy Dancelli-re. A muffok formája, a geometria. pl ilyesmire(de nem teljesen olyan):
http://www.cicli-ber...ib_bikes50.html
De lehet akár ettõl még teljesen más is.:)

A kérdés inkább az, hogy neked nem nagy a váz? Gondolom nem így van a nyereg beállítva(szögébõl ítélve).

Azt azért tudom hogy nem pont az én méretem...:)
166cm vagyok és lábujjhegyen állva fér alám a váz. Elõször mikor ráültem a lakásban ijesztõen nagy volt, viszont azóta, hogy mentem is vele már úgy érzem hogy jó. Eddig még csak két napot mentem vele (a fék miatt még a másikkal jártam dolgozni) de így volt beállítva rajta minden mint a képen. De holnap a biciklissel konzultálok. Õ fiatal korában versenyzett ugyhogy remélem lesz sok jó tanácsa is :)
Hogy lenne ideálisabb a nyereg?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A hátsó villa tövében volt valami jel (egy nyitott madárszárnyra hasonlító), de ami nem króm az olyan fekete rajta, hogy nem tudtam se rendesen látni, se lefotózni.
A többi kérdés rengeteg, mert abszolút kezdõnek számítok a kerékpározás ilyen mélységeiben. Úgy indult hogy 23-as gumikat lecseréltettük 32-esre, mert nekem munkába járni és városi közlekedésre kell, a tesóm aki elõttem használta 2 évig futárként ezt a kerékpárt, azt mondta nekem az jobb lesz. A fékpofáim teljesen le vannak kopva ezt érzem is, így ma elvittem hogy tegyenek rá újat(mert aki a kereket intézte bicikliszerelõ szerint ez a fékpofa jó). A hölgy azt mondta szerinte az nem lesz jó, mert ez a fékkar nem is ehhez a fékhez van így nem mûködne rendesen. De akkor eddig hogy mûködött kifogástalanul? Nem értem.Sokat kell még ehhez tanulnom a kerékpárokról de igyekszem :)
Szeretném eredeti állapotba hozni majd a kerékpárt szép lassan ehhez kapcsolódoan lenne majd sok sok kérdésem...
szeretnék majd kiokosodni amennyire csak tõlem telik :)

Akkor az elsõ villán sincs semmi mi? Még a középcsapágyház alját érdemes megnézni, hátha ott van jelzés.

Egyébként engem ez a váz nagyon emlékeztet egy Dancelli-re. A muffok formája, a geometria. pl ilyesmire(de nem teljesen olyan):
http://www.cicli-ber...ib_bikes50.html
De lehet akár ettõl még teljesen más is.:)

A kérdés inkább az, hogy neked nem nagy a váz? Gondolom nem így van a nyereg beállítva(szögébõl ítélve).