Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mi anno a muhelyben OEM conti belsoket hasznaltunk orszaguti bringakhoz, es soha semmi baj nem volt veluk.

nekem is az volt a Paddy-ben

a schwalbe light belsojebol viszont volt hogy a pumpa feje kiszaggatta a szelepet
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Ne tessék félreérteni. Én contit használok külsõnek és belsõnek is. De belsõbõl nem a magyarokhoz hozott hulladékot. Nagyon gyenge minõségû a szelepház azoknál amelyeket ide behoznak, németben ugyan cserélik emiatt, de nálunk nem (ha jól emlékszem volt már téma itt is hogy törnek). Sok tekerés alkalmával láttam már hogy pár pumpálás után hogyan törik el, akár sorozatban több is. Ennek szólt az a megjegyzés, hogy nem megbízható. A tömlõ része persze kifogástalan, de azt mindenki tud csinálni, akár egy kerti slagot is rakhatnának oda, az is betölthetné a funkcióját. Csak gagyi szeleppel nem sokmire jó. Javaslom inkább a Schwalbet és hasonló, igényesen megcsinált modelleket. Semmivel sem drágábbak. Ráadásul a szelepbetét is cserélhetõ benne.

Conti GP 4000s-rõl meg nem volt szó. Az tényleg jó. De azt meg az ára miatt nem veszünk itthon ugyebár... :D

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Hm. Szikén kivül van még valakinek negatív tapasztalata Continental belsõvel? Én 12éve használom, soha nem kaptam defektet (kopp-kopp-kopp) a levegõt is tartja. A bármi mást nyugodtan azért kicsit erõs..

Szerintem a legjobb belsõ és a GP4000S a legjobb külsõ.

Nekem sincs negatív tapasztalatom a Conti belsõvel, sõt.
És amúgy a 4000s szerintem is nagyon jó.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Inkább ne... bármi mást nyugodtan. Kivéve ha németben veszed.

Hm. Szikén kivül van még valakinek negatív tapasztalata Continental belsõvel? Én 12éve használom, soha nem kaptam defektet (kopp-kopp-kopp) a levegõt is tartja. A bármi mást nyugodtan azért kicsit erõs..

Szerintem a legjobb belsõ és a GP4000S a legjobb külsõ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem a Michelin Latex, -ahogy igertek is- ereszt rendesen. :)
Minden tekeres elott fujni kell. Igy fejbol: 2 nap alatt 7.5 -> 3bar

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem Schwalbe belsõ 7-7,5Bar-on használva kb. 1hét alatt ereszt 1-2Bar-t.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Matt, próbáld ki a Continental belsõit. Csak kicsit drágább, de tartja a levegõt.

Inkább ne... bármi mást nyugodtan. Kivéve ha németben veszed.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi, akkor legközelebb majd más márka után nézek.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Matt, próbáld ki a Continental belsõit. Csak kicsit drágább, de tartja a levegõt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy het alatt ereszt 1 max 2 bart a BBB light belso.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Ti milyen gyakran fújtok kereket? napok alatt elszökik nekem 9barról 3-4re a lég :/
kenda meg semperit belsõ is...
ez normális vagy valamit rosszul csinálok?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nekem a Citecen DT agy van... szét se tudtam szedni :D még a rotort se tudtam leszedni (jó mondjuk durván 10mp-t fordítottam rá)

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Ha vki cserélt már csapágyakat Dt 240s, 340típusú hátsó agyban kérem jelezze privátban.
Elõre is kösz!
Big

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jonak tunik ennyiert

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Ribble nekem bejonne ennyiert, csomo jo alkatresz. Szvsz jo meret is neked. De azert utananeznek a geometrianak elotte.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Sziasztok!

Ismét én vagyok, megint kérdeznék. :)
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szerintetek érdemes-e megvenni az alábbi bicajt:
http://piacter.bikem...?product=213899
jól gondolom, hogy a 185-6 centimhez kb megfelelõ lenne?

vagy inkább egy Specialized Allez vázszettet 80 mátyásért és arra átpakolni a jelenlegi országútimon is szolgáló Xenon szettet (+ Miche négyszöges hajtómû, Miche fékek, MACH 510-es felnik), és esetleg késõbb cserélni a kereket, valamint a hajtómûvet.

Köszi!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Na megoldodott. Lekoszorultem a kupok talpabol egy picit, majd alig 3Nm-rel lehuzva is mar olyan fixen allt, hogy ihaj, siman be tudtam allitani az elofeszitest.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Tigger, Henger

Köszi a segítséget, akkor ennek szellemében kezdek keresgélni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ott vagyok gondban, hogy nem vagyok tisztába ezen gépek méretezésével. 175cm magas vagyok, montiból 17" vázat használok.

Montid vízszintes felsõcsõhosszából levonsz 2-3 centit, az lesz a jó outi felsõcsõ hossz. És ez mindegy, hogy kompakt vagy hagyományos geometria. Ha betûvel jelölik, akkor M.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Abban igazad lehet, hogy karbon nyaknál lehet, hogy jobb, ha valami ellentart bentrõl. Nekem még sosem lazult ki a headset, és ha ezt úgy érted, hogy a kormányszár csavarjai kilazulnak, akkor annak már mindegy, hogy ez bent van-e vagy nem. Még valami, profi csapatoknál látni, hogy mindig van egy hézagoló gyûrû a kormányszár fölött, ez azért van, hogy a kormányszár teljes felülettel fogja a karbon nyakat, tehát méretre vágásnál ezt érdemes beleszámolni.