Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Karbon villanyakhoz valo FSA osszeszoritoval volt mar valakinek dolga/gondja?
Nekem az a gondom, hogy bar 1 1/8-os meretu, de ha fullra osszehuzom (a ket kup mar osszeer), akkor is elcsuszik a villanyakban, igy nem tudom a csapagyakat elofesziteni.
Talan tul vekony a villanyak fala? (2.1mm)

Arra gondoltam lekoszorulok a kupok talpabol (ahol osszernek) 1 mm-t, igy kicsit jobban szet tudjak fesziteni az ivdarabokat.
Amitol tartok egy picit, hogy nem tudom mennyire szabad szetfele fesziteni, nincs Nm ertekem, FSA oldalan sincs semmi.
Ilyen a compressor:
Feltöltött kép

És ha vennél egy ilyet? Ha meghúztad a kormányszár csavarjait, akár ki is veheted, még ennyivel könnyebb is lesz a bringád.
Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sziasztok országútisok,

készülök beruházni egy o.úti gépbe. Eddig csak montiztam. Ott vagyok gondban, hogy nem vagyok tisztába ezen gépek méretezésével. 175cm magas vagyok, montiból 17" vázat használok. Milyen méretben kellene nézelõdnöm, gondolkodnom? Még annyi, hogy jobb szeretem ha a váz kompakt.

köszi elõre is!

gyártófüggõ
de kb 54-es
vagy ha olyan akkor M-es (meridábül pl nekem pl az jó, szintén 175-höz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Sziasztok országútisok,

készülök beruházni egy o.úti gépbe. Eddig csak montiztam. Ott vagyok gondban, hogy nem vagyok tisztába ezen gépek méretezésével. 175cm magas vagyok, montiból 17" vázat használok. Milyen méretben kellene nézelõdnöm, gondolkodnom? Még annyi, hogy jobb szeretem ha a váz kompakt.

köszi elõre is!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Üdv!

Még januárban vettem egy Merida 901-es vázat. Karbon villa jár hozzá. Élettartamra mire számítsak kb? Jó, tudom valahol 1 perc és 1000 év között, de mégis.

thx

901-em van 5éve, 90-100kg közt mozgok és birja(bárcsak énis birnám:).a villa más tészta,karbon azért érzékenyebb de mivel alunyakas(gondolom én)annak is birnia kell.ha nem vágod semmihez oda vagy kö nem ad neki sokáig jo az is.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Nekem az a gondom, hogy bar 1 1/8-os meretu, de ha fullra osszehuzom (a ket kup mar osszeer), akkor is elcsuszik a villanyakban, igy nem tudom a csapagyakat elofesziteni.

Arra gondoltam lekoszorulok a kupok talpabol (ahol osszernek) 1 mm-t, igy kicsit jobban szet tudjak fesziteni az ivdarabokat.
Amitol tartok egy picit, hogy nem tudom mennyire szabad szetfele fesziteni, nincs Nm ertekem, FSA oldalan sincs semmi.
Ilyen a compressor:
Feltöltött kép

És van olyan kis fém henger a kupak és a nyak között?
Elméletileg szoktak rakni olyat(legalábbis nekem van az FSA kupak és a nyak között), hogy ne feszítse szét a karbon villát belülrõl, vagy hogy a feszítés nagyobb területre oszoljon szét.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es ha tekersz ra par reteg szigeteloszalagot? nem tul szorosra, hogy azert engedje tagulni a pockot, csak vastagabb legyen tole. ha jol meg van szoritva akkor elmozdulni ugysem fog.

nekem van itthon egy BBB, az mukodik. [pontosa ugyanolyan mint a vazhoz adott specialized feliratu] bar az en villamnak eleg vastag falu nyaka van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ilyen a compressor:
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezer dologtol fugg. hol, mire, milyen gyakran hasznalod, hany kilo vagy, stb

jo par evet ki kell birnia
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Üdv!

Még januárban vettem egy Merida 901-es vázat. Karbon villa jár hozzá. Élettartamra mire számítsak kb? Jó, tudom valahol 1 perc és 1000 év között, de mégis.

thx

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Sziasztok!
Ha valakinek 2009-es Merida Road Ride 880-asa van (fekete), megköszönném neki ha küldene egy képet róla!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Tudom, hogy nem vagyok idevaló...bocs, hogy itt kérdezgetek...
de paraszti eszemmel kutatom a netet és igen, azt is megtaláltam hogy ez egy acélfajta, nem váztípus, de gugli barátom segít csak és õ így dobta ki nekem:http://images.google...XAoS5_AbuifGxBA
mégegyszer elnézést érte, hogy nem értek hozzá, nem tudom melyik része a legfontosabb az információnak...

Ugyan. Elférsz itt bõven. Úgy sincs semmi téma ezenkívül.:)
Ilyen helyzetben, ha nem tudod milyen vázad van, akkor meg kell gyõzni magad, hogy ez egy Colnago, vagy F. moser. Sõt egyenesen ezen tekert Miguel Indurain.:) Mindenki majd ámulni fog, az igazság meg úgy se derül ki.:)

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Még egy kis idõt rászánhattál volna a tipp ellenõrzésére, hisz ez egy közismert acélfajta, nem pedig váztípus:
http://en.wikipedia....ki/Reynolds_531

Tudom, hogy nem vagyok idevaló...bocs, hogy itt kérdezgetek...
de paraszti eszemmel kutatom a netet és igen, azt is megtaláltam hogy ez egy acélfajta, nem váztípus, de gugli barátom segít csak és õ így dobta ki nekem:http://images.google...XAoS5_AbuifGxBA
mégegyszer elnézést érte, hogy nem értek hozzá, nem tudom melyik része a legfontosabb az információnak...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Mint teljesen analfabéta, kezdõ "bringás", van merszem feltenni az elsõ, konkrét tippemet, így x idõ neteskutakodás után, hátha, de ti látjátok igazán hogy az vagy nem az....
Reynolds 531 ?

Még egy kis idõt rászánhattál volna a tipp ellenõrzésére, hisz ez egy közismert acélfajta, nem pedig váztípus:
http://en.wikipedia....ki/Reynolds_531

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Mint teljesen analfabéta, kezdõ "bringás", van merszem feltenni az elsõ, konkrét tippemet, így x idõ neteskutakodás után, hátha, de ti látjátok igazán hogy az vagy nem az....
Reynolds 531 ?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Volt ma biciklisnél, egy szemet szedett ki a láncbõl, meg fékkart cserélt. Azt mondta, hogy mivel az ülésrõl is leér a lábam, az hogy a váz nagyobb mint a méretem, ha engem nem zavar, nem baj.
Csináltam még pár képet azokat is feltettem. Az a madárszárnyra emlékeztetõ jel a gipiemme-é. A kerekek közepén látni gian robert feliratot. meg van ugye a maillard és campagnolo meg a lecseréltek helyett a shimano-k. De engem a váz érdekel, de azt hiszem sose fogom tudni kideriteni...

Nekem nem ér le az ülésrõl a lábam, akkor nem jó a méret? :wtf: Viccet félretéve, ez nagyon "civil" módszer a nyeregmagasság beállítására. Ezért látni sok guggolva tekerõ embert, mert úgy állítják be a nyerget, hogy leérjen a lábuk.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Volt ma biciklisnél, egy szemet szedett ki a láncbõl, meg fékkart cserélt. Azt mondta, hogy mivel az ülésrõl is leér a lábam, az hogy a váz nagyobb mint a méretem, ha engem nem zavar, nem baj.
Csináltam még pár képet azokat is feltettem. Az a madárszárnyra emlékeztetõ jel a gipiemme-é. A kerekek közepén látni gian robert feliratot. meg van ugye a maillard és campagnolo meg a lecseréltek helyett a shimano-k. De engem a váz érdekel, de azt hiszem sose fogom tudni kideriteni...

Én is jártam sokkal nagyobb vázzal (58-as, 168 cm vagyok) éveken keresztül. Mindent meg lehet szokni, de most, hogy kaptam egy nekem való vázat, sokkal kellemesebb és hatékonyabb hajtani. A helyedben azért meggondolnám mégeccer :)
- egy bolygó, két kerék -

Little Lora

Little Lora

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én inkább tévedek felfelé lánchosszban, mert már többször elõfordult, hogy hátul felváltottam legnagyobbra, úgy, hogy elõl is nagyon volt, és elég csúnya hangok jöttek a váltóból.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
detto

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ahogy nézem SS hátsó váltó csontra össze van húzva szólva abból a láncból kb 10 szem repülhet is kifele .. (majndem függõlegesen kéne lennie a kónusznak, meg a két váltógörgõnek Nagytárcsa-Középben... Nem jól tudom??)

Nem tudom ez milyen valto, de szerintem a Shimano ou valtok ennel tovabb tudnak "osszemenni", a ket gorbo majdnem vizszintesen tud lenni.
De az biztos, hogy ebbol a lancbol ki kell venni, akkor is ha a valto is hibas.
btw. Nekem ugy remlik, hogy a ket gorgo fuggoleges vonalban mondas az nagy tanyer legkisebb kombora vonatkozik. Legalabbis a mult het vegen en ezt is figyelembe vettem, amikor tanakodtam, hogy most kivegyek meg egy szemet, vagy ne. (Ezt is, de persze ez szamitott a legkevesbe) Mindig ez van, hogy pont nem tudok donteni, az idealis hossz a ketto kozott van valahol. :)