Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2009. május 03. - 15:29
Írta 2009. május 03. - 15:15
Nincs ilyen hozza. Valahol ertem, milyen haszna lehetne, de megis ket surlodo feluletbol negyet csinal. Azert ennek utanajarok meg.
Ezt nem ertem miben kapaszkodna meg.A kivehetoseg kapcsan: Elvileg a kompresszort is ki lehetne venni a stucni meghuzasa utan, de egyreszt aki csinalja, annak akar egy hosszabb tekeres alatt is kilazul a headsetje. Masreszt az is mondas, hogy a megtamasztas nem art a villanak belulrol. Ez mondjuk villafuggo, de a vekonyfaluaknal mindenkepp.
Írta 2009. május 03. - 15:05
Ezt mindegyikkel megjátszhatja.És ha vennél egy ilyet? Ha meghúztad a kormányszár csavarjait, akár ki is veheted, még ennyivel könnyebb is lesz a bringád.
Írta 2009. május 03. - 14:57
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 03. - 14:53
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. május 03. - 14:26
Karbon villanyakhoz valo FSA osszeszoritoval volt mar valakinek dolga/gondja?
Nekem az a gondom, hogy bar 1 1/8-os meretu, de ha fullra osszehuzom (a ket kup mar osszeer), akkor is elcsuszik a villanyakban, igy nem tudom a csapagyakat elofesziteni.
Talan tul vekony a villanyak fala? (2.1mm)
Arra gondoltam lekoszorulok a kupok talpabol (ahol osszernek) 1 mm-t, igy kicsit jobban szet tudjak fesziteni az ivdarabokat.
Amitol tartok egy picit, hogy nem tudom mennyire szabad szetfele fesziteni, nincs Nm ertekem, FSA oldalan sincs semmi.
Ilyen a compressor:
És ha vennél egy ilyet? Ha meghúztad a kormányszár csavarjait, akár ki is veheted, még ennyivel könnyebb is lesz a bringád.
Írta 2009. május 03. - 12:53
gyártófüggõSziasztok országútisok,
készülök beruházni egy o.úti gépbe. Eddig csak montiztam. Ott vagyok gondban, hogy nem vagyok tisztába ezen gépek méretezésével. 175cm magas vagyok, montiból 17" vázat használok. Milyen méretben kellene nézelõdnöm, gondolkodnom? Még annyi, hogy jobb szeretem ha a váz kompakt.
köszi elõre is!
de kb 54-es
vagy ha olyan akkor M-es (meridábül pl nekem pl az jó, szintén 175-höz)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. május 03. - 09:21
készülök beruházni egy o.úti gépbe. Eddig csak montiztam. Ott vagyok gondban, hogy nem vagyok tisztába ezen gépek méretezésével. 175cm magas vagyok, montiból 17" vázat használok. Milyen méretben kellene nézelõdnöm, gondolkodnom? Még annyi, hogy jobb szeretem ha a váz kompakt.
köszi elõre is!
Írta 2009. május 03. - 08:57
Üdv!
Még januárban vettem egy Merida 901-es vázat. Karbon villa jár hozzá. Élettartamra mire számítsak kb? Jó, tudom valahol 1 perc és 1000 év között, de mégis.
thx
901-em van 5éve, 90-100kg közt mozgok és birja(bárcsak énis birnám:).a villa más tészta,karbon azért érzékenyebb de mivel alunyakas(gondolom én)annak is birnia kell.ha nem vágod semmihez oda vagy kö nem ad neki sokáig jo az is.
Írta 2009. május 03. - 08:56
Karbon villanyakhoz valo FSA osszeszoritoval volt mar valakinek dolga/gondja?
Nekem az a gondom, hogy bar 1 1/8-os meretu, de ha fullra osszehuzom (a ket kup mar osszeer), akkor is elcsuszik a villanyakban, igy nem tudom a csapagyakat elofesziteni.
Arra gondoltam lekoszorulok a kupok talpabol (ahol osszernek) 1 mm-t, igy kicsit jobban szet tudjak fesziteni az ivdarabokat.
Amitol tartok egy picit, hogy nem tudom mennyire szabad szetfele fesziteni, nincs Nm ertekem, FSA oldalan sincs semmi.
Ilyen a compressor:
És van olyan kis fém henger a kupak és a nyak között?
Elméletileg szoktak rakni olyat(legalábbis nekem van az FSA kupak és a nyak között), hogy ne feszítse szét a karbon villát belülrõl, vagy hogy a feszítés nagyobb területre oszoljon szét.
Írta 2009. május 03. - 01:01
nekem van itthon egy BBB, az mukodik. [pontosa ugyanolyan mint a vazhoz adott specialized feliratu] bar az en villamnak eleg vastag falu nyaka van
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 03. - 00:51
Ilyen a compressor:
Írta 2009. május 02. - 22:22
jo par evet ki kell birnia
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 02. - 21:17
Még januárban vettem egy Merida 901-es vázat. Karbon villa jár hozzá. Élettartamra mire számítsak kb? Jó, tudom valahol 1 perc és 1000 év között, de mégis.
thx
Írta 2009. május 02. - 19:32
Ha valakinek 2009-es Merida Road Ride 880-asa van (fekete), megköszönném neki ha küldene egy képet róla!
Írta 2009. május 01. - 08:48
Tudom, hogy nem vagyok idevaló...bocs, hogy itt kérdezgetek...
de paraszti eszemmel kutatom a netet és igen, azt is megtaláltam hogy ez egy acélfajta, nem váztípus, de gugli barátom segít csak és õ így dobta ki nekem:http://images.google...XAoS5_AbuifGxBA
mégegyszer elnézést érte, hogy nem értek hozzá, nem tudom melyik része a legfontosabb az információnak...
Ugyan. Elférsz itt bõven. Úgy sincs semmi téma ezenkívül.
Ilyen helyzetben, ha nem tudod milyen vázad van, akkor meg kell gyõzni magad, hogy ez egy Colnago, vagy F. moser. Sõt egyenesen ezen tekert Miguel Indurain.
Írta 2009. május 01. - 00:27
Még egy kis idõt rászánhattál volna a tipp ellenõrzésére, hisz ez egy közismert acélfajta, nem pedig váztípus:
http://en.wikipedia....ki/Reynolds_531
Tudom, hogy nem vagyok idevaló...bocs, hogy itt kérdezgetek...
de paraszti eszemmel kutatom a netet és igen, azt is megtaláltam hogy ez egy acélfajta, nem váztípus, de gugli barátom segít csak és õ így dobta ki nekem:http://images.google...XAoS5_AbuifGxBA
mégegyszer elnézést érte, hogy nem értek hozzá, nem tudom melyik része a legfontosabb az információnak...
Írta 2009. május 01. - 00:20
Még egy kis idõt rászánhattál volna a tipp ellenõrzésére, hisz ez egy közismert acélfajta, nem pedig váztípus:Mint teljesen analfabéta, kezdõ "bringás", van merszem feltenni az elsõ, konkrét tippemet, így x idõ neteskutakodás után, hátha, de ti látjátok igazán hogy az vagy nem az....
Reynolds 531 ?
http://en.wikipedia....ki/Reynolds_531
Írta 2009. április 30. - 23:48
Reynolds 531 ?
Írta 2009. április 30. - 20:39
Volt ma biciklisnél, egy szemet szedett ki a láncbõl, meg fékkart cserélt. Azt mondta, hogy mivel az ülésrõl is leér a lábam, az hogy a váz nagyobb mint a méretem, ha engem nem zavar, nem baj.
Csináltam még pár képet azokat is feltettem. Az a madárszárnyra emlékeztetõ jel a gipiemme-é. A kerekek közepén látni gian robert feliratot. meg van ugye a maillard és campagnolo meg a lecseréltek helyett a shimano-k. De engem a váz érdekel, de azt hiszem sose fogom tudni kideriteni...
Nekem nem ér le az ülésrõl a lábam, akkor nem jó a méret? :wtf: Viccet félretéve, ez nagyon "civil" módszer a nyeregmagasság beállítására. Ezért látni sok guggolva tekerõ embert, mert úgy állítják be a nyerget, hogy leérjen a lábuk.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére