Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Hello!
Szeretnék valami jó kis lámpát.

Egyértelmûen LED, méghozzá házi barkács módszerekkel. Úgy olcsó is lesz.
A teljesítményledek fénye kb. 3X a halogénhez képest, miközben ugyanannyi elektront kajálnak.
Van itt topkija, a Látni és látszani.
A gyári lápaszetteket sztem ne vedd számításba. Drágák, és/vagy elavult technikát képviselnek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Biztos van ennel jobb fenyu lampa ha latni akar az ember, de muszaj belinkelnem, annyira tetszik, plane, hogy milyen tok jo helyet talaltam neki.
Knog Gekko Egyelore csak sotet szobaban probaltam eddig, hasznalhatonak tunik lampakent is, de mondom, biztos van nagyobb fenyu.
Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hushovd is 183cm.
http://www.cyclingne...agricole_look08
Bar hozza tartozik, hogy itt a valos felsocso hosszt irjak, a virtualis 560mm.
Es bar 140-es stucnit hasznal, ez a PRO kormany eleg kis kinyulasu.
A fejcso 156mm
Ha 575-es felsocsot akart volna, az a kovetkezo meret, ahhoz 182mm-es homlokcso jar.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!
Szeretnék valami jó kis lámpát. Nem a látszani, hanem inkább a látni híve vagyok, tehát süsse ki rendesen a szemet, de lehetõleg ne egye meg az elemet 2perc alatt (az arany középút az igazi, de húzhat nyugodtan a szemkisütés felé is). Halogén, vagy LEDes legyen inkább? Márka az meg Cateye, vagy van másból is jóféle? Ja, és azért olyan 7ezernél ne nagyon legyen drága, nem reflektort akarok akksival :).

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ebbol a kepbol nem latni igazan mennyi lehet ez, meg azt se tudom, hogy mennyire slopingos a vaz, ha az. De nem nagypapas, az teny.

Szvsz ebbol is egyertelmu, hogy a testmagassag onmagaban ezek szerint semmit nem definial.
Leven en szinten 183, 165-os homlokcso, kb. ennyi alatet es egyaltalan nem hasalok. (Villakorona sem magas)

58-as felsocsohoz 12-es stucni... Bar kormanyfuggo is, de ez nekem tul nagy kinyulas lenne.

Ballannak van 58-as felsocsove, de o 190cm.
Ha mar Ballan, en ezt hivom hasalosnak. Persze ha jol behajlitom a konyokom en is vizszintes tudok lenni a bringan, de az nem ugyanaz szerintem.
kep1 kep2

Kicsit slopingos a váz, de alig észrevehetõen.

http://www.cyclingne...so_cannondale09

Õ pont 183 centi magas. Az én vázam paraméterei ugyanezek: felsõcsõ 57,5cm, nyeregvázcsõ a tetejéig 58cm(bár alacsonyabban ülök bassonál valamivel). Csak én 125-ös stucnit használok, míg basso 130-ast(mondjuk a kormánya rövidebbnek tûnik picit) és nekem van 2cm közlõ, meg a fejcsõ is valószínûleg nagyobb nálam vagy egy centivel, bár Basso-é is combosnak tûnik.(az övé prototípus, de hasonlít a six-hez, aminek 19cm a fejcsöve http://gb.cannondale...del-9RSX1C.html ) De azért az a 3cm(2+1) difi kormánymagasságban nem vészes szerintem, ami köztem és Basso között van, ennyi "kényelmesség" belefér szerintem egy magamfajta hobbistánál.:) Nem mondanám, hogy túlméretezett lenne hozzám a bicóm(vagy basso-hoz), ezért is ajánlottam ilyesmit az ilyen magas embereknek.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

fujjam akkor nyugodtan az autos labpumpaval ? Csak az a nyomast sem jelzi ki ha rarakom ... nem ertem miert! ?

Autos labpumpak -foleg a maiak- szerintem nem tudnak ekkora nyomast produkalni, hiaba a nagy skala a kijelzon.
Tul nagy feluletu a dugattyu, igy a dugattyu tomitese is joval nagyobb feluleten van, a nagyobb nyomas ott pompasan tud elszokni.
(Bar ez csak elmeleti okfejtes, sosem probaltam labpumpaval orszagutit fujni.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ebbol a kepbol nem latni igazan mennyi lehet ez, meg azt se tudom, hogy mennyire slopingos a vaz, ha az. De nem nagypapas, az teny.

Szvsz ebbol is egyertelmu, hogy a testmagassag onmagaban ezek szerint semmit nem definial.
Leven en szinten 183, 165-os homlokcso, kb. ennyi alatet es egyaltalan nem hasalok. (Villakorona sem magas)

58-as felsocsohoz 12-es stucni... Bar kormanyfuggo is, de ez nekem tul nagy kinyulas lenne.

Ballannak van 58-as felsocsove, de o 190cm.
Ha mar Ballan, en ezt hivom hasalosnak. Persze ha jol behajlitom a konyokom en is vizszintes tudok lenni a bringan, de az nem ugyanaz szerintem.
kep1 kep2

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Hát hogy jelezné?:) A szingószelep az olyan, hogy ha benyomod, vagy ha kívül nagyobb a nyomás, akkor nyit és ki-,bemehet a levegõ. Ha rárakod a pumpát, akkor nem történik semmi, nem nyomódik be a teteje, nem lesz nagyobb a nyomás kívül, mint belül, nem nyit ki, nem lesz a pumpa csövébe nyomás, nem mér semmit. Ha pumpálni kezdesz, nõ a nyomás a pumpa csövében egészen addig, míg nagyobb lesz a nyomás, a kerékben lévõnél, ekkor kinyit a szelep és kiegyenlítõdik a nyomás, így fújja fel a kereket. Ekkor a csõben és a kerékben egyenlõ lesz a nyomás és ezt méri a mutató.

de ettol meg megy bele a levego nem?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

fujjam akkor nyugodtan az autos labpumpaval ? Csak az a nyomast sem jelzi ki ha rarakom ... nem ertem miert! ?

Hát hogy jelezné?:) A szingószelep az olyan, hogy ha benyomod, vagy ha kívül nagyobb a nyomás, akkor nyit és ki-,bemehet a levegõ. Ha rárakod a pumpát, akkor nem történik semmi, nem nyomódik be a teteje, nem lesz nagyobb a nyomás kívül, mint belül, nem nyit ki, nem lesz a pumpa csövébe nyomás, nem mér semmit. Ha pumpálni kezdesz, nõ a nyomás a pumpa csövében egészen addig, míg nagyobb lesz a nyomás, a kerékben lévõnél, ekkor kinyit a szelep és kiegyenlítõdik a nyomás, így fújja fel a kereket. Ekkor a csõben és a kerékben egyenlõ lesz a nyomás és ezt méri a mutató.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Egy kezi vagy vazpumpaval is fel lehet fujni rendesen, nem kell feltetlen muhelypumpa, nekem evekig nem volt.
Egyebkent nem kell bele 8 bar, az inkabb a maximum egy atlagos peremes guminal. En mostansag 7-7.5 korulre fujom, ez erzesre joval kemenyebb, mint korabban a kezipumpas, -egyebkent teljesen defektmentes- korszakomban volt.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

68-69 kombo a jo? 56-os felsocso + 12-13 stucni. Ez nekem jonak tunik. Es ez jol is nez ki.

Én magamnak a 183 centimhez tuti a 60-as cube-ot választanám, annak 58cm a felsõcsöve, mellé meg egy 120-as stucnit. Nekem az 58-as, aminek 56cm-es a felsõcsöve, már nagyon határesetnek tûnik.

20-as homlokcso + 2cm kozlo egy atlagos 183cm-es magassaghoz valo nyereggel lehetetlen a par centinel nagyobb ejtes. Azt elhiszem, hogy kenyelmes, de nem hasalos, az biztos.

Azért pár centinél több az az ejtés.
Feltöltött kép

Mondjuk azóta a nyereg is lejjebb került egy centivel kb, de a stucni alól is került ki egy fél centis hézagoló.
Amúgy nem tudom mibõl gondolod, hogy nem hasalós. Annyira hasalós is tudok lenni, hogy verem a lábam a pocakomba.(jó mondjuk van sörhasam:) ) Szerintem semmivel nem vagyok feljebb, mint a többi bringás, mert mint mondottam én erõsen behajlított könyökkel megyek, míg a többiek, mivel lent van a kormány, szinte nyújtottal.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Meg konrétan le is van írva az üzletszabályzatban:

"Üzemeltetõ partnercég: Ride Bike Kft.

Cím: 1161 Budapest, Rákóczi út 51.
Telefon: 401-0395, 405-1585
Telefax: 407-5333
E-mail: info@ridebike.hu"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mar amikor megnyitott akkor kiderult hogy az ebike-ot a ridebike csinalja. ;)

allvanybol meg vedd az olcsobbat szvsz mert nagyon ugyanannak tunik a 2
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szemre egyformak, arban 5000 vs 7200 Ft. Erdekes. :)
http://ridebike.hu/t.../tarolas/12298/
http://ridebike.hu/t.../tarolas/12463/

Ebike-nal tokugyanezek. 4000 vs 5800 Ft.
http://ebike.hu/term.../tarolas/12298/
http://ebike.hu/term.../tarolas/12463/

A szemfules latja, hogy ez a ket site tokugyanazokat az ID-ket hasznalja, az URL struktura is azonos, de meg a webszerver is. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Aham, ez jonak tunik, koszi a tippet.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lerakod a földre és beletámasztod a kerékagynál fogva a bringát a felsõ két gumírozott fémlap közé. Nem kell semmi csavarozás rögzítés. Én kint is használtam nem borítja fel a szél a bringát.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

én is a tamaska által linkelt támasztót használom, még kisebb szerelési munkákat is el tudok vele végezni, megéri beruházni egyre.

Bocsesz, de nekem ezzel kapcsolatban szegényes a fantáziám. Felhomályosítana valaki hogy hogyan kell ezt használni? Anno láttam valami olyan tartót is, amit falra kell csavarozni és mint egy kirakatban, úgy tartja a bringát. Talán ez is olyasmi?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
én is a tamaska által linkelt támasztót használom, még kisebb szerelési munkákat is el tudok vele végezni, megéri beruházni egyre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Aki szobaban tartja a bringajat, hasznal valamifele tamasztot? Mivel az egyem az ablak elott parkol, csak a fuggonynek tudom tamasztani, ami azert nem szerencses.
A gorgoben nem tudom parkoltatni, az ott nem fer el, de valami hasonlo megoldas jo lenne. Mit es hol tudnek venni?

acor vagy merida neven is fut ugyanez

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

183cm vagyok 58as vázam van 57mm-es felsõ csõ hossz 120as stucni...
én hosszú lábon élek és összesen 2db 5mm hézagoló van benne... enyém hasalós bár akkor is könyöklök a kormányon ha nincs felrakva a könyöklõ :D

én 178 magas. felsõcsõ 55,5 cm +11 a stucni. viszont csak úgy kényelmes, ha teljesen hátratolom a nyerget. így a nyereg orra 53 cm-re van a kormány közepétõl. és csak így jön ki az hogy a térdem a pedál fölött van

mentem kisebb vázzal is, mindig a nyereg hátuljára akartam ülni.