Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Jajj ez nem tetszik...
lehet akkor mégis sima lesz bár felesleges nekem az 53 elöl... pláne mondjuk 11-el .. nem vagyok én se olyan erõs .. se olyan bátor :D

inkább szerintem erõsödök és jó lesz a 53/39 11/25 és elvileg ehez megy a rövidkanál...

Mondjuk, ha az említett emelkedõkön elég a 39-25, akkor miért akarnál váltani kompaktra? Egyébként hagyományos hajtómûhöz létezik 52/38 felállás, nem nagy különbség, de a semminél több.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Jajj ez nem tetszik...
lehet akkor mégis sima lesz bár felesleges nekem az 53 elöl... pláne mondjuk 11-el .. nem vagyok én se olyan erõs .. se olyan bátor :D

inkább szerintem erõsödök és jó lesz a 53/39 11/25 és elvileg ehez megy a rövidkanál...

50/36 Az kb. ugyanugy 14fog kulonbseg, mint az 53/39, persze atmeroben nem ugyanakkora az ugras, de szerintem ezzel biztos nincs gond.

Egyebkent nekem 50x12 a legkemenyebb attetelem, ezt azert eleg konnyu kiporgetni egy lejton, gyakorlatilag 60 felett mar elegge porgetni kell. (110/perc)
Versenyen ez komoly hatrany lehet, de egyebkent meg sosem hianyzott, hogy gyorsabban tudjak menni, 75 korul azert siman lehet.

Viszont elony, hogy sokkal tobbet lehet maradni a nagytanyeron. Kozepesen hosszu 3-5%-os emelkedon meg nem kell letennem a kicsire, es nem is teljesen megy keresztbe a lanc.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Hát igen, a compact rendszer leggyengébb pontja szerintem is a váltás elõl.....

Jajj ez nem tetszik...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

En ~1000km utan azt mondom, tetszik a compact. De a tanyervaltas nem 100%-os egyik iranyba se. Aztan ott van, hogy tanyervaltaskor nem eleg 3-at dobni hatul, hogy kb. ugyanott legyel, ez azert kicsit kellemetlen.
Lanchossz is eleg necces rovid kanallal.

Ha a 39x25 boven eleg most mindenhova, akkor egy 11-21-es racsnival majdnem vegig egy-egy fogat ugorhatsz, igaz a 34x21 azert kicsit kemenyebb. (4%)
11-12-13-14-15-16-17-18-19-21

De szerintem, neked 36-nal kisebb nem kell elol, es akkor 36x23-mal pont ugyanott vagy, mint a 39x25-tel.

Hát igen, a compact rendszer leggyengébb pontja szerintem is a váltás elõl. Mindenkinek ajánlom, hogy egy ilyet is vegyen hozzá (Deda Dogfang):

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

(és má megint nem tudom mit akarok 53/39 vagy 50/34 most 39-25 a kicsi és a nemrég a fórumon említett helyeken """simán""" felmegyek)

En ~1000km utan azt mondom, tetszik a compact. De a tanyervaltas nem 100%-os egyik iranyba se. Aztan ott van, hogy tanyervaltaskor nem eleg 3-at dobni hatul, hogy kb. ugyanott legyel, ez azert kicsit kellemetlen.
Lanchossz is eleg necces rovid kanallal.

Ha a 39x25 boven eleg most mindenhova, akkor egy 11-21-es racsnival majdnem vegig egy-egy fogat ugorhatsz, igaz a 34x21 azert kicsit kemenyebb. (4%)
11-12-13-14-15-16-17-18-19-21

De szerintem, neked 36-nal kisebb nem kell elol, es akkor 36x23-mal pont ugyanott vagy, mint a 39x25-tel.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
valóban a 105 nehezebb, de azért kicsi a difi, mer az ultegra inkább könnyû, a 105 meg inkább tartós, és kiki eldöntheti h melyik kell neki, a dura meg mindkettõ

köszke mostmár én is néztem.. a 6700as lesz rejtett... csak valahol láttam egy szerelt bringát aztáõn biztos azt hittem rá hogy SL.... alig 10e ft a difi SL meg 105 közt... súlyra a 105 valami 3100g körüli asszem a Ultegra SL meg 2400 alatt valahol... de ha valaki jólinformált írhatna... thx

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
köszke mostmár én is néztem.. a 6700as lesz rejtett... csak valahol láttam egy szerelt bringát aztáõn biztos azt hittem rá hogy SL.... alig 10e ft a difi SL meg 105 közt... súlyra a 105 valami 3100g körüli asszem a Ultegra SL meg 2400 alatt valahol... de ha valaki jólinformált írhatna... thx

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem rejtett, tök ugyanaz mint a sima ultegra csak más színben, semmi változás, am 1-másfél éve még 140 volt pont itt a 105 meg ultegra is. Am sztem itthonra 105nél nem kell több/jobb, fõleg ha ésszerûen gondolkodunk. Persze aki megteheti csak vegye.

Pro bike gear: szerintem nem érdemes campát venni, nekem bejön nagyon a cucc egyébként, de ha ár/érték arány fontos akkor inkább sh-ban gondolkodj, egy full 105tel jobban jársz, árban olcsóbb mint a campás társai és kb uazt tudják. én 35k körül járok, és versenyzek is vele nem keveset, és soha semmi baj nem volt vele, (ill eltörtem két hátsváltót, de az az én baromságom volt) am télimen campa van, és az idõ múlásával már egyre shimanóbb az is, mondjuk az is kérdés h mennyit szánsz rá és mit akarsz venni, viszont tény h campa feelingesebb, megtehetném én is azzal zúznám

ha már váltó szetek
Ultegra SL-t használ valaki??? megelégedettség?

ez a BikeExpresszes 158k-s ár elég hízelgõ lehet bezserzek egyet amíg nem lesz normális áron sram

még a 105-n gondolkodok mert most is az van és elnyûhetetlen...

Ui.: Ultegra SL-ben a váltó bowden is rejtett nem?
(és má megint nem tudom mit akarok 53/39 vagy 50/34 most 39-25 a kicsi és a nemrég a fórumon említett helyeken """simán""" felmegyek)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ha már váltó szetek
Ultegra SL-t használ valaki??? megelégedettség?

ez a BikeExpresszes 158k-s ár elég hízelgõ lehet bezserzek egyet amíg nem lesz normális áron sram

még a 105-n gondolkodok mert most is az van és elnyûhetetlen...

Ui.: Ultegra SL-ben a váltó bowden is rejtett nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igaz. ha 8-as akkor viszont vegkepp felejtos, sehol nem talalni fogaskereksort hozza
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ahogy nezem ez eleg regi, szoval valoszinuleg 9-es.

Nem vagyok Campa szakerto, de ez akar 8-as is lehet.
http://piacter.bikem...e/DSC018441.JPG

Ez a 9-es Chorus.
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ahogy nezem ez eleg regi, szoval valoszinuleg 9-es.

a jelenlegi campa szettekbol mar csak 10 vagy 11 sebesseges rendszer van. szoval a 9 mar elavultnak tekintheto... ezert mondtam hogy 10-es szettben gondolkozz. viszont egy 10es chorus fekvaltokar ajandek kormany nelkul is ennek sokszorosaba kerul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Értem. Hátsó váltóból a Centaur alu rövidkanalasat nézegettem...
http://piacter.bikem...t=225808&cat=59
Ez a fékváltókar 9-es, vagy 10-es? Chorusból egyáltalán van 9-es? Nem vágom én ezeket...:D
(már most látom, hogy ez a bringa tavaszra sem lesz kész...)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Bármi is a marketing duma, a profik kerékpárja méretre készül, úgyhogy kár ahhoz méregetni.

Hát ebben nem vagyok biztos. Ha van az adott márka palettáján olyan méret ami jó a profinak, vagy van olyan amit be lehet állítani olyanra amilyenre szeretné, akkor miért készülne egyedi méret?(és ilyen nagy valószínûséggel van) Pl Bodrogi is mondta, hogy nem szereti a slopingos geometriát, de az akkori csapata olyan márkát használt, ami az volt, így azt használta, nem készítettek neki egyedi darabot.
Biztos van pár egyedi darab, de a legtöbb szerintem boltba megvehetõ méret.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csak bologatni tudok amit a szike irt. az a Truvativ Elita egy kalap kaki.

ha mindenaron Campas gepet epitesz akkor szerintem nem kerdes hogy 10-es rendszer kell, foleg ha Chorus szett es akoruli alkatreszekben gondolkodunk. bar szerintem ha csak masodlagos bringanak van az orszaguti, mert elsosorban montizol, akkor egy full Centaur szett mar boven eleg lehet a problemamentes kilometergyujteshez.

a bbb csinal lancot is ha ott akarsz kicsit sporolni. [ami tulajdonkeppen egy atcimkezett sram lanc, ugyanaz a patentszem jon vele, ugyanabban a gyarban keszulnek]

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Váltókar a legfontosabb hogy jó legyen. A váltók minél magasabb szintet képviselnek, annál könnyebb lesz összehangolni a rendszert, de nem olyan látványos a mutatvány. Lánc szintúgy nem olyan látványos dolog.
A Truva Elitát viszont kerüld el, ha teheted. Nem egy jó széria, valójában nem véletlen van agyonakciózva. Akár használtan valami régebbi Campy verzióval is jobban jársz. Ha keményen fogod nyomni, akkor hamar kinyírod és akkor csak pénzkidobás lesz. De majd mások is megnyilatkoznak róla.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Összeállt virtuálisan az országúti bringám nagyjából... mit szóltok hozzá?
Az alkatrészlista:
Vázszett: Merida Road Race 880-16
Kerékszett: Campagnolo Proton
Fogaskeréksor: BBB 9/10 fogaskerék
Lánc: Campagnolo(kompatibilis)... mit ajánlotok?
Hátsó váltó: Campagnolo... mit ajánlotok?
Elsõ váltó: Campagnolo... mit ajánlotok?
Fékváltókar: Campagnolo Chorus
Fékek: Campagnolo Veloce
Hajtómû: Truvativ Elita... mit gondoltok róla?
Külsõk: Bontrager

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Bármi is a marketing duma, a profik kerékpárja méretre készül, úgyhogy kár ahhoz méregetni. Meg Mathias utolsó mondata a lényeg, nem az számít. hogy másnak mi a jó, hanem, hogy neked.

És ez lehetne akár méltó zárszó is a témához:) Köszi az infókat mindenkinek! Jó kiindulási alap lesz.
Amúgy nem is olyan egyszerû történet ez a ráülök, kipróbálom dolog. Voltam "KTM-éknél" (asszem ez lesz a befutó), de aszonta a srác a boltban, hogy nem tartanak készletet outikból, csak rendelésre lehet venni. Ha nagyon nyaggatom, megpróbál szerezni egyet, hogy meg tudjam nézni, "hogy áll". Amúgy neki az a véleménye, hogy inkább kisebb váz (nekem 57), az jobban irányítható, kezesebb, a stucnival, meg nyeregcsõvel meg szépen be lehet lõni a többit.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Bármi is a marketing duma, a profik kerékpárja méretre készül, úgyhogy kár ahhoz méregetni. Meg Mathias utolsó mondata a lényeg, nem az számít. hogy másnak mi a jó, hanem, hogy neked.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Hushovd is 183cm.
http://www.cyclingne...agricole_look08
Bar hozza tartozik, hogy itt a valos felsocso hosszt irjak, a virtualis 560mm.
Es bar 140-es stucnit hasznal, ez a PRO kormany eleg kis kinyulasu.
A fejcso 156mm
Ha 575-es felsocsot akart volna, az a kovetkezo meret, ahhoz 182mm-es homlokcso jar.

A kormányának a reach értéke normálisnak mondható 80mm elméletileg. Nem extrém kompakt, ami indokolná a 140es stucnit. Ez már nagyon nagyon határeset szerintem. 183 cm-hez 56-os felsõcsõ még épp, hogy elmegy, de tényleg ez a minimum. Szerintem az 57-58 a közepes, ami minden testalkathoz jó és még a nagyobbal is el lehet lenni rövidebb stucnival(110-es, ami nem extrém rövid még ugye).

Nem hiszem hogy a fejcsõ miatt választotta azt a méretet. Inkább talán, mert a kisebb bringa agilisebb, vagy ilyesmi. Különben minek rakott volna közlõt a már amúgy is magas csapágy fölé.

http://www.cyclingne...th_l5_head_tube

Ha kéne neki az a 156-os fejcsõ, akkor megoldotta volna, mint Basso a 19cm-es fejcsõnél. (ami szerintem tök rendben van)
http://www.cyclingne...dale09/DSC00463

De hát izlések és pofonok. Úgy is mindenki kitapasztalja mi a jó neki a bringán.:)