Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Le merném fogadni, hogy nyújtott kézzel mész.:)
Be kell hajlítani valamennyire a könyököd. Mert különben az ütések nem nyelõdnek el, hanem a csontokon és az ízületeken keresztül már csak a vállad állítja meg az ütéseket. Míg behajlított könyökkel az ütéseket a bicepsz/tricepsszed nyeli el.

Hát kos kormányom van, amit így használok: ellenszélnél a legtávolabb fogom, tehát ahol fékezni lehet, vagy pedig legalul. Illetve ha fékezni kell, akkor a féknél nyilván, tehát legelõl úgyszint.
Ha kényelmesen akarok utazni, akkor pedig fent fogom, hogy a két kezem egymáshoz minél közelebb legyen. Én nem értek a bioszhoz, meg az egészséges tartásról se tudok elégségesen sokat, de én eddig úgy gondoltam, hogy a gerincnek sokkal jobb, ha minél egyenesebb, tehát amikor elõre dõlök (akkor hajlítom ugye be a könyököm), akkor az rosszat tesz neki. Ezért próbáltam minél egyenesebben biciklizni.
A vállfájás tényleg ebbõl adódhat, de nem tesz-e rosszabbatt a görnyedve biciklizés? Valaki tud mutatni egy olyan képet, ahol az ember szépen ül a nyeregben, lehetõleg kényelmesen, és hosszútávon is egészségesen? :)

Mathias: Milyen a szingós és a peremes? A szingó szeleprõl tudok, erre büszke is vagyok, de gondolom ez nem ezt jelenti. Holnap rendes fénynél csinálok pár képet a kerekemrõl az egyszerûség kedvéért :).

Henger: Jó, akkor mit fotózzak le róla? :D Szívesen csinálok képeket, de mirõl? :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Az x-iont oldalon, az idõfutamokról készült fotókon rengeteg ilyen testtartást látni.

Kuldj mar egy linket ezekbol a x-iont kepekbol, ahol konkretan ilyen, "valmegfajdito" pozban ul valaki . Johet PM-ben is.

A vallam meg sosem fajt tekerestol.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Milyen beállítási? Min kellene állítani? :S

Egy kép többet mond ezer szónál...
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Most nem akarom itt a tapasztalt profiként feltüntetni magamat, de nekem rengeteget fejlõdött a testtartásom a bringán. Képet nem fogok berakni magamról, de két éve még én is nyújtott karral ültem. Nagyon felegyenesedve ültem, és hogy elérjem a kormányt, a vállamat kellett elõrecsapni, és nyújtozkodni kellett. Az x-iont oldalon, az idõfutamokról készült fotókon rengeteg ilyen testtartást látni. A lényeg az, hogy a csípõt kell elõreforgatni, és akkor egyrész meglesz az egyenes és vízszintes hát, másrészt nem kell nyújtózkodni.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Akkor lehet nekem is ettõl fájt a jobb vállam a Pelson végig? merthogy nyújtott karral mentem ? de érdekes mód csak a jobb vállam zsibbadt, na jó a bal csak alig érezhetõen. :( Akkor lehet túl hátul ülök és az a baj, 175 magas vagyok M-es méretû sloping váz van alattam és 110-es stucni.)

Lehet, h. nem tökéletesen egyforma hosszú a két karod. Nekem is zsibbadt a jobb vállam, én a jobb fékkart egy leheletnyit följebb cibáltam.
- egy bolygó, két kerék -

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Be kell hajlítani valamennyire a könyököd. Mert különben az ütések nem nyelõdnek el, hanem a csontokon és az ízületeken keresztül már csak a vállad állítja meg az ütéseket. Míg behajlított könyökkel az ütéseket a bicepsz/tricepsszed nyeli el.

Csuklófájás meg akkor, ha sok súly van elõl, általában a nyereg elõre lejtése okozza. A Nyeregnek kb vízszintesen kell állnia. Ha ezek megvannak, akkor nagy valószínûséggel, ha jó a bringa mérete akkor nem fog fájni semmid.

Akkor lehet nekem is ettõl fájt a jobb vállam a Pelson végig? merthogy nyújtott karral mentem ? de érdekes mód csak a jobb vállam zsibbadt, na jó a bal csak alig érezhetõen. :( Akkor lehet túl hátul ülök és az a baj, 175 magas vagyok M-es méretû sloping váz van alattam és 110-es stucni.)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nekem is az van, mert nem talaltam Deda szalagot sehol. De hogy ez hogy lehet a kedvenced nem tudom. Nekem azzal kezdett, hogy amikor probaltam a vedofoliat lehuzni, akkor a ketoldalu ragasztoszalagot huztam le a badazsrol magarol... Amikor vissza kellett jonni egy picit a fekkarnal, akkor is a ragasztoszalag maradt a kormanyon....

De az anyaga tetszik vegulis nekem is.

Nekem az elsõ, hogy leszedem a ragasztócsíkot. Régebben lehetett kapni olyat, amin eleve nem volt. Ha jól van felrakva, semmi szükség rá. A BBB-ben az tetszett, hogy nagyon jól lehet "irányítani" felrakáskor.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hat, ujonnan ilyen sulyu kerekszettet nemigen kapsz ennyiert... Nekem nem vilagos, ez most ket kulonbozo kerek, vagy mi az Easton es mi a Velomax?

ha ranezel arra a linkelt velomax kerekre akkor latni nemi hasonlosagot a most futo easton-okkal. szal valoszinuleg az Easton ugy kezdett el kereket "gyartani" hogy fogtak egy letezo termeket es megvettek a licenszet vagy az egesz markat cakompakk.

szoval ugyanaz a kerek ami [nemtudom mikor jottek ki az elso easton kerekek szal csak tippelek] 2002-ben meg Velomax neven futott, 2003-ban kicsi valtoztatasokkal mar Easton lett. lenyegeben igy ugyanaz a kerek mas markanev alatt

de ez csak az en agyszulemenyem

edit: nyertem

Hi John,

Nope, we're still trying to make it as the little guy. Easton recently purchased a company called Velomax, to which we do supply rims. So it is true that some Velocity products end up in Velomax/Easton wheels, but we are definitely completely independent of them.

Thanks for the inquiry/concern,

Matt
Velocity USA

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha valakit erdekel a ferde nyereg temam (ez)

Ma vettem egy olcso alu 320 grammos Ritchey nyeregszarat, ezzel tokeletesen vizszintes mindket nyergem. Szoval a Selcof a hibas.

Most mar latam szabad szemmel is, hogy egy helyen tul vastag lett a lakkreteg, es ez okozhatja a hibat. Lesz egy kis csiszolgatas asszem.

Tanulsag: Minden hulye aprosagra figyelni kell... Kormanynal sem szabad elhinni, hogy a kozep jeloles kozepen van!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Nos, nekem is lenne egy kérdésem olyan outisokhoz akik az egész napjukat nyeregben töltik.
Van egy nyergem, ami azután hogy bejárattam már jó is volt, de csak korlátozott távokon. Most hogy benne van neadj' valami 20-30ekm már nem igen kényelmes, sõt, rendszeres napi tekerések mellett a hajlatoknál kidörzsöl (megjegyzem, a formája is kissé más). Ilyenkor mit szokás tenni? Cserélnék nyerget, de nem tudom merre induljak el. Keskenyebbet / keményebbet / puhábbat...? Esetleg a bringás pelenkával lehet a gond?
Nézegettem ilyesmit, mint a BBB-nek a BSD08 (anatomic design), vagy Fizik pavé... stb. De olyan 10 körül mindenképpen, mert edzõgépre lenne. Akár olcsóbbat is. Szóval mindenféle ötletet, javaslatot szivesen fogadok.

Simán lehet, hogy már nem jó. Cserélni kéne, de hogy mire az jó kérdés. Elméletileg, ha jó a nyereg formája, akkor ha elég kemény még akkor is kényelmes, akár "vékony pelenkával" is. El kell indulni valamerre. Hátha beleválasztasz. Én pl a viszonylag kemény(illetve közepes) nyergeket szeretem. Pl egy újjal viszonylag nehéz benyomni, de nem lehetetlen, de azért erõt kell kifejteni. Lehet azért dörzsöl mert túl széles. sokat ki kell próbálni és elõbb utóbb meglesz a jó.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Gumi: 28C, 622, 700, erre gondolsz? Hát igen, elég régi, de nem tudom pontosan mennyire...

Elsõ körben az a kérdés, hogy szingós, vagy peremes?
Peremes egyszerûbb lenne neked. És én a városba valami 25öset vagy 28asat vennék (a 700 meg a 622 ugyan az, tehát 700x25 vagy ilyesmi, ha rendes országúti az a kerék)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Hello!
Szeretnék egy külsõt venni a biciklimre. Egy régebbi Kalkhoff Tour de France típusú országúti, verseny, fene tudja, de bicikli, egyelõre városban használnám (általában "jobb" minõségû utakon, legalábbis Budapestiken), de a nyáron mennénk vele: 1 napos balaton körüli túrára, majd pedig 3-4 napos tekerésre, ez úton lenne, teljesen pontosan errefelé. És itt vinnénk magunkkal a cuccunkat is, csak a nehezítés kedvéért. Van olyan gumi, ami megfelelne mind2/mind3 használatra? Nem szeretnék rá 6-7ezernél többet költeni, de ha a best buy 8ezer, akkor kipengetem persze, tehát nyitott vagyok .

A másik az lenne, hogy szeretnék venni kormányszalagot(van ennek másik neve is?), mert voltam egy "nagyobb" túrán, és eléggé megérezte a vállam az út viszontagságait. Van zselés kesztyûm, de nem biztos, hogy az elég lesz, ráadásul ami szövet most van a kormányomon, az elég jelentõs mértékben elkezdett bomlani, lassan a csupasz fém marad. Tehát ilyen vételekor mire érdemes figyelni, egyáltalán hol érdemes venni, és milyen árban? Hallottam, hogy van zselés, meg asszem parafa, a elõbbire jobban rá lehet izzadni, de kényelmesebb. Ilyet láttam is a Decathlon honlapján pl. itt, illetve az elõzõ oldalon.

Asszem egyelõre ennyi :D. Köszii

Csuklófájás meg akkor, ha sok súly van elõl, általában a nyereg elõre lejtése okozza. A Nyeregnek kb vízszintesen kell állnia. Ha ezek megvannak, akkor nagy valószínûséggel, ha jó a bringa mérete akkor nem fog fájni semmid.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Velomax a hátsó, Easton az elsõ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Na... megvettem a Velomax Ascent II-Easton 90SL kerékszettet 50-ért... új(szerû) állapot, gyorszárak nélkül 1637g/pár. Nyugtassatok meg:)... megérte?

Hat, ujonnan ilyen sulyu kerekszettet nemigen kapsz ennyiert... Nekem nem vilagos, ez most ket kulonbozo kerek, vagy mi az Easton es mi a Velomax?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

nekem a kedvencem a BBB, idáig ezzel volt a legjobb dolgozni a felrakásnál

Nekem is az van, mert nem talaltam Deda szalagot sehol. De hogy ez hogy lehet a kedvenced nem tudom. Nekem azzal kezdett, hogy amikor probaltam a vedofoliat lehuzni, akkor a ketoldalu ragasztoszalagot huztam le a badazsrol magarol... Amikor vissza kellett jonni egy picit a fekkarnal, akkor is a ragasztoszalag maradt a kormanyon....

De az anyaga tetszik vegulis nekem is.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Na... megvettem a Velomax Ascent II-Easton 90SL kerékszettet 50-ért... új(szerû) állapot, gyorszárak nélkül 1637g/pár. Nyugtassatok meg:)... megérte?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Elsõ kérdés, hogy milyen gumi megy fel a kerekedre (azt írod, hogy régi a bringa)? Ha fáj a vállad, akkor túl sok súlyt tartasz a kezeddel, magyarán beállítási problémák vannak, amin semmilyen zseléréteg nem fog segíteni (ezt tapasztalatból mondom). Úgyhogy bármilyen kormányszalag jó lesz (nekem a kedvencem a BBB, idáig ezzel volt a legjobb dolgozni a felrakásnál), ha rendesen be van állítva a bringa.

Milyen beállítási? Min kellene állítani? :S Néha 60nál is többel mentem, és nem kifogástalan úton, a kormányt közben fogtam ugyebár, tehát a lökések a csuklómon és a vállamon voltak érezhetõek. A csuklóm nem fájt, tehát nekem a váll itt logikusnak tûnik. Bár igazából már a túra elsõ 30km-énél is éreztem, de ott is elég rossz úton mentünk. (Moszkva tér, Pesthidegkút, Solymár, Pilisszentiván (itt rámentünk a 10esre), Piliscsaba, Garancsai-tó, onnan Tinnye, Perbál, Budajenõ, Budakeszi, Rózsadomb) Csak a pontosság kedvéért megint :).

Gumi: 28C, 622, 700, erre gondolsz? Hát igen, elég régi, de nem tudom pontosan mennyire...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én használtam/használok BBB anatomicot... ha betétes nacid van akkor szerintem elég jó... de 300km végefele már ebbõl is ki kellett állnom elég sûrûn... és azért ha télen nem tekertem az elsõ 4-5 tekerés tavaszal még érdekes :D amenyiért én vettem azért bõven megérte...

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nos, nekem is lenne egy kérdésem olyan outisokhoz akik az egész napjukat nyeregben töltik.
Van egy nyergem, ami azután hogy bejárattam már jó is volt, de csak korlátozott távokon. Most hogy benne van neadj' valami 20-30ekm már nem igen kényelmes, sõt, rendszeres napi tekerések mellett a hajlatoknál kidörzsöl (megjegyzem, a formája is kissé más). Ilyenkor mit szokás tenni? Cserélnék nyerget, de nem tudom merre induljak el. Keskenyebbet / keményebbet / puhábbat...? Esetleg a bringás pelenkával lehet a gond?
Nézegettem ilyesmit, mint a BBB-nek a BSD08 (anatomic design), vagy Fizik pavé... stb. De olyan 10 körül mindenképpen, mert edzõgépre lenne. Akár olcsóbbat is. Szóval mindenféle ötletet, javaslatot szivesen fogadok.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Elsõ kérdés, hogy milyen gumi megy fel a kerekedre (azt írod, hogy régi a bringa)? Ha fáj a vállad, akkor túl sok súlyt tartasz a kezeddel, magyarán beállítási problémák vannak, amin semmilyen zseléréteg nem fog segíteni (ezt tapasztalatból mondom). Úgyhogy bármilyen kormányszalag jó lesz (nekem a kedvencem a BBB, idáig ezzel volt a legjobb dolgozni a felrakásnál), ha rendesen be van állítva a bringa.